The Connection Posted August 20, 2008 Posted August 20, 2008 Cum? Pai nu-mi convine sa am o ora de sport si dupa aia sa am teza
Velasquez Posted August 21, 2008 Author Posted August 21, 2008 Cum? Pai nu-mi convine sa am o ora de sport si dupa aia sa am tezaProbabil iarasi mint cei de la Minister , nu vedeti ca nu-i intereseaza direct de noi (elevii) ? Nu cred ca se vor scadea din orele de scoala pana nu vad orarul :).
FearNone Posted August 22, 2008 Posted August 22, 2008 dupa ce ca in liceu' meu nu prea se fac ore (rosetti bucuresti) ... vor sa mai scoata din ele am 4 zile din 5 pe saptamana in care am 7 ore pe zi ... dar trec destul de repede , ca la ce profi avem... p.s. : ar fi trebuit sa scoata si legea aia cu absentele... la 10 absente 1 punct scazut la purtare.. eu aveam 10 absente nemotivate si nu stiam cum sa ma mai rog de diriga sa imi motiveze O SINGURA absenta de cateva luni bune ca sa nu am 9 la purtare
TeddyBear Posted August 22, 2008 Posted August 22, 2008 Foarte bine, dar ma intreb o sa mai fie programul acela de iarna ?:)oricum .. e bine :D
octavian_tavi_3 Posted August 24, 2008 Posted August 24, 2008 De asemenea, ministerul Sănătăţii reglementează şi modul în care ar trebui stabilit orarul elevilor. Astfel, aceştia nu vor mai avea două ore consecutive la aceeaşi materie, nu vor avea mai mult de două teze pe săptămână, nu vor mai da lucrări de control luni şi vineri şi nici nu vor mai avea două zile consecutive în care să fie obligaţi să dea lucrare de control.In loc sa se ocupe de cea ce este important se tin de prosti si o sa ne faca viata de elev si mai oribila ...vor sa dea impresia ca muncesc desi stau degeaba.nu vor mai da lucrări de control luni şi vineri şi nici nu vor mai avea două zile consecutive în care să fie obligaţi să dea lucrare de controlConform celor de la edu.ro putem sa dam maxim 2 lucrari pe saptamana, adica ca sa facem note o sa ne dea lucrari in fiecare saptamna de la inceput pana la sfarsit si asa la abia aveam timp sa luam note.Si eu personal prefer sa dau lucrare luni pentru ca inainte am 2 zile libere...
RayzaH Posted August 24, 2008 Posted August 24, 2008 asta ar fi una dintre cele mai bune modificari pentru invatamant. sunt chiar curios daca profesorii o vor pune in aplicare. daca stai sa te gandesti, cei din occident cata scoala fac (mai nimic...) si toti au un loc de munca decent, iar noi romanii suntem supusi unor adevarate "provocari de viata" la scoala si ai o sansa destul de mare ca sa ajungi un nimeni.
octavian_tavi_3 Posted August 24, 2008 Posted August 24, 2008 Daca la noi se preda desen, muzica si religie si dupa clasa a IV-a (de parca toti romanii o sa se faca artisi sau cantereti sau popi) ... de acea nu ajungem sa fim cineva...ca irosim timpul la scoala...
alex240390 Posted August 24, 2008 Posted August 24, 2008 daca eu in a 12-a am numa 5 max 6 ore imi comvine ca oricum nu o sa prea dau la skoal , dar tinand cont ca in a 10-11-a aveam 7 ore pe zi mai putin 1 in care aveam 6 ... sa se reduca cu 1 ora ar fi fortat, pentru ca nu ar mai fi destul timp pentru parcurgerea materiei. Eu zic ca la liceu sa scoata orele fantoma gen Educatie anteprenoriala (ce rahat imi predau astia la liceu cu informatica intensiv (8 ore pe saptamana)). N-o sa reuseasca , degeaba isi bat capul.@octavian ,,, hai fii draqului serios, n-o sa ajungi mare pt ca iti predau astia religie si arte la skoala ? esti un dobitoc, skoala te formeaza NUMAI ca om. Nu te face apt pentru munca sau cariera. Abia la facultate devii CINEVA. In ce clasa esti ? ca ai mentalitatea unuia de 14 ani.
octavian_tavi_3 Posted August 24, 2008 Posted August 24, 2008 Eu zic ca la liceu sa scoata orele fantoma gen Educatie anteprenoriala Asta am zis si eu sa scoata materile inutile (religie, desen, logica, muzica, psihologie, educatie anteprenoriala etc...) sau macar sa le bage la profilele care chiar au nevoie, adica mie (mate-info) sa imi scoata desenul, muzica, religia care chiar ca nu au nici o legatura cu profilul...
Roxelly Posted August 24, 2008 Posted August 24, 2008 nustiu dc imi suna totul aiurea... cand am terminat eu scoala s-au modificat tot... si bacul si numarul de ore si alocatia;)) si la mine cam la fel a fost .. dupa ce termin eu se modifica toate ... ce as vrea sa am si eu alocatie 400 de mii in privinta numarului de ore .. spunea cineva ca ar muri daca ar sta 4 zile din 5, cate 7 ore la scoala...ei bine ... eu pana in clasa a 12 nu am chiulit mai mult de 10 ore cred..si stateam 7 ore la scoala, 4 zile din 5..si sunt vie asa ca nu moare nimeni .. dar este intr-adevar foarte obositor .. eu eram obisnuita sa invat noaptea..si dormeam dupa ce veneam de la scoala..de la 3-4 la 5-6-7 :whistle: iar seara/noaptea invatam...ce-i drept, eu ieseam in oras din joi in pasti ... eventual vara dupa scoala mai fugeam o ora-2 in parc, pt ca era aproape..si dupa iar dormit si invatat partea buna cu mai putine ore este ca elevii au mai mult timp liber ... partea proasta este ca volumul de materie este acelasi si timp mai putin de predare...si o sa le toarne cu galeata toata materia..o sa intre pe o ureche {daca intra} si o sa iasa pe alta :D
alex240390 Posted August 24, 2008 Posted August 24, 2008 Asta am zis si eu sa scoata materile inutile (religie, desen, logica, muzica, psihologie, educatie anteprenoriala etc...) sau macar sa le bage la profilele care chiar au nevoie, adica sa nu imi bage mie (mate-info), desen sau logica ca nu au nici o legatura cu profilul pe care l-am ales... la ce liceu esti bah de nu au legatura mate,info, religie,desen,logica, psihologie ... sportiv ? )
octavian_tavi_3 Posted August 24, 2008 Posted August 24, 2008 la ce liceu esti bah de nu au legatura mate,info, religie,desen,logica, psihologie ... sportiv ? ) Din cate stiu eu la religie nu se predau ecuatii si operatii matematice, la desen nu te pune sa pictezi programe pascal etc si etc
Roxelly Posted August 24, 2008 Posted August 24, 2008 la ce liceu esti bah de nu au legatura mate,info, religie,desen,logica, psihologie ... sportiv ? ) el a spus ca nu au legatura religie,desen,logica, psihologie cu mate-info ... cred ca ai inteles gresit ... desi logica eu nu as zice ca e inutila sau psihologia :D
Buugy Posted August 24, 2008 Posted August 24, 2008 Nici nu cred ca ar fi bine. Din ce am vazut la scolile din straintate multi copii de acolo nici nu stiu sa se pronunte corect si sunt intra 7-8. Sa nu mai zic ca faceau ecuatii de gradul 2 la liceu. Poate nu e asa bun sistemul asta comunism de invatat, dar uitativa cati dintre cei care raspund de developement la companiile mari sunt din romania sau cine castiga anii dea randul olimpiadele scolare internationale. creierul are nevoie de multe informatii pentru a se dezvolta, oricum avem tendinta de a retine foarte putine informatii daca si orele se vor miscora atuncea ce mai retin elevii, NADA. Cand o sa ajunga la fac cand o sa fie bombardati cu informatii atunci mintea nu o sa le poate asimila, ca nu au exercitii.
Domino628 Posted August 24, 2008 Posted August 24, 2008 Nici nu cred ca ar fi bine. Din ce am vazut la scolile din straintate multi copii de acolo nici nu stiu sa se pronunte corect si sunt intra 7-8. Sa nu mai zic ca faceau ecuatii de gradul 2 la liceu. Asta e adevarat a plecat unu in Italia,corigent,vai de el,2-3-4 pe la toate materiile,in Itaia era sefu' clasei si cel mai bun din clasa :blink:
th3_ly0n Posted August 24, 2008 Posted August 24, 2008 Cu cat suntem mai mici, cu atat se vor schimba mai multe in perioada noastra de invatamant.Ba dam teze unice, ba nu dam.E tot o nebunie.
Andrei_MG Posted August 24, 2008 Posted August 24, 2008 Sillent asa am avut si eu unu in clasa corigent la mate... si in Italia are media 10 si le da lectii la aia ... dar na..hm e bine intrun fel dar na nu poti spune dinainte cum va fi ...e bn pt elevi k nu se mai streseaza atat :P ... da nu cred k se va schimba asta :) si vor ramane tot 7 ore ... k inainte
king^ra Posted August 24, 2008 Posted August 24, 2008 Degeaba stam 7 ore la scoala daca dupa sunt multi care mor de foame. De ce in alte tari la scoala se sta mult mai putin iar cand o termini ai asigurat un loc de munca cu un salariu cu care sa te poti descurca? Cat timp vor continua toti politicienii sa fure cat pot in timpul mandatului si sa nu ii intereseze deloc de ce se intampla in tara nu se va schimba nimic. Si in alte tari se fura dar macar se si face ceva pentru cetateni.
[Leonard] Posted August 28, 2008 Posted August 28, 2008 De asta e si problema cu "chiulitu`" . Nu suporta lumea sa stea 7 chiar 8 ore la scoala si ultimele ore sa fie niste materii cu profesorii rai .Ar fii foarte bine sa se puna `n aplicatie ... chiar de anul asta . As venii mai odihnit acasa . :Ptrue true...ultimile 2 ore..sunt insuportabile..bored
john™ Posted August 28, 2008 Posted August 28, 2008 cred ca o sa mai treaca inca cel putin 2 ani pana sa intre in viguare legea asta ....pana atuncea eu imi fac programu singur la scoala )
spam`z`da`name Posted August 31, 2008 Posted August 31, 2008 educatia fizica trebuie facuta ultima ora pt ca lumea TRANSPIRA !!!! . orele de matematica , eu faceam cate 3 legate si injuram profu` dar tineam mult mai bine minte principiile lectiilor (deoarece nu prea invatam acasa) si la liceu ar trebui cate o teza odata la 2 zile. MULTYTASKING .. sa nu ne purtam cu adolescentii ca si cum ar fi retarzi.si cati dintre voi imi poate cita o strofa din ...george bacovia ? fara google sau alte ajutoare. credeti ca 8 ore la scoala ii omoara pe copii de 16-18 ani (cls 10-11-12) sa fim seriosi. si asa nu se invata nimic. p.s am terminat liceul cu media 8.
octavian_tavi_3 Posted August 31, 2008 Posted August 31, 2008 si cati dintre voi imi poate cita o strofa din ...george bacovia ? fara google sau alte ajutoareDaca m-ar interesa literatura ti-as spune, dar din moment ce nu ma intereseaza si am ales un profil total opus cu literatura nu stiu...si sincer nu imi pasa... totul depinde preferintele fiecarei persoane...PS parca Bacovia avea o poezie "Liceu inchisoare" daca nu ma insala memoria?
Phyxyon Posted August 31, 2008 Posted August 31, 2008 Acum scoala devine intr-adevar un "cumplit mestesug de tampenie" cum spunea Creanga...Am senzatia ca tot mai putini vor fi cei care stiu despre cine vorbesc..oricum deja nu mai conteaza.Salut noile generatii de analfabeti si retardati care vor scoate tara din kkt. :crazy: geez.. in ce directie ne indreptam. Partea buna e ca cei care vin din urma nu reprezinta o concurenta.Partea rea e ca "Idiocracy" va deveni realitate.Pacat ca integrarea in "lumea civilizata" presupune si o lobotomizare a individului, insa asta e adevarata putere a "societatii civilizate"..controlul individului fara personalitate, cultura, pareri proprii.Just my opinion. Cat timp stai la ore ma indoiesc a fi proportional cu nivelul intelectual , al individului . Crede-ma cand iti zic , cand ai 7 ore pe zi in fiecare zi - God Bless ultimul an si scap - cand ai cate 3, 4 ore de info una dupa alta iti cam trece gandul de a mai participa eficient la ore . 5 ore pe zi eu zic ,ca este echitabil , sa se mentina materiile necesare . Nu vad rostul disciplinelor optionale si cum zic unii "de mana a 2a " gen Ed. muzicala si plastica la nivel liceal . Daca ai inclinatie si iti place muzica sau desenul te poti usor inscrie la un liceu de arte . Cu ora de sport . Adevarat este de multe ori prost programata ca ultima ora din program fiind foarte putini care mai participa - eu in ultimii 2 ani am fost la maxim 10 ore din 108 . Dar si daca ar fi in timpul programului ar fi deficitar deoarece noi spre deosebire de alte tari dezvoltate nu dispunem de vestiare cu un minim necesar - dusuri si dulapuri . Toti zic , ca nivelul invatamantului roman , elevul roman este mai bun ca cel din strainatate , ca cei de acolo nu invata nimic . Atunci cum se face ca acele tari sunt mult mai dezvoltate ca noi ?? Se despteapta peste noapte?? La noi se aprofundeaza mult prea mult . Toti profesorii predau in scoli de parca maine ar fi sfarsitul lumii . Dar ganditi-va mai exista si liceu , si facultate , cursuri . Inca un lucru ce nu il suport . Limbile straine in scoli . Imi place sa invat o limba straina dar nu imi place ca sunt obligat sa invat o limba obligatorie ca franceza sau germana . De ce nu chineza? japoneza , spaniola , italiana ? De ce nu ceha sau slovaca .
Roxelly Posted August 31, 2008 Posted August 31, 2008 Cat timp stai la ore ma indoiesc a fi proportional cu nivelul intelectual , al individului . Crede-ma cand iti zic , cand ai 7 ore pe zi in fiecare zi - God Bless ultimul an si scap - cand ai cate 3, 4 ore de info una dupa alta iti cam trece gandul de a mai participa eficient la ore . 5 ore pe zi eu zic ,ca este echitabil , sa se mentina materiile necesare . Nu vad rostul disciplinelor optionale si cum zic unii "de mana a 2a " gen Ed. muzicala si plastica la nivel liceal . Daca ai inclinatie si iti place muzica sau desenul te poti usor inscrie la un liceu de arte . Cu ora de sport . Adevarat este de multe ori prost programata ca ultima ora din program fiind foarte putini care mai participa - eu in ultimii 2 ani am fost la maxim 10 ore din 108 . Dar si daca ar fi in timpul programului ar fi deficitar deoarece noi spre deosebire de alte tari dezvoltate nu dispunem de vestiare cu un minim necesar - dusuri si dulapuri . Toti zic , ca nivelul invatamantului roman , elevul roman este mai bun ca cel din strainatate , ca cei de acolo nu invata nimic . Atunci cum se face ca acele tari sunt mult mai dezvoltate ca noi ?? Se despteapta peste noapte?? La noi se aprofundeaza mult prea mult . Toti profesorii predau in scoli de parca maine ar fi sfarsitul lumii . Dar ganditi-va mai exista si liceu , si facultate , cursuri . Inca un lucru ce nu il suport . Limbile straine in scoli . Imi place sa invat o limba straina dar nu imi place ca sunt obligat sa invat o limba obligatorie ca franceza sau germana . De ce nu chineza? japoneza , spaniola , italiana ? De ce nu ceha sau slovaca .pt ca franceza e printre cele mai vorbite limbi ... pt ca in general se cere sa stii engleza si franceza, nu japoneza si ceha ... e adevarat ca daca le stii pe acestea ai posibilitatea sa castigi destul de mult, dar mi se pare normal sa te invete intai limbile de circulatie internationala, iar dupa daca tu vrei si alte limbi, poti sa alegi o facultate la care ti se preda japoneza, araba, chineza, etc .. sau poti face cursuri suplimentare ..
spam`z`da`name Posted September 1, 2008 Posted September 1, 2008 Daca m-ar interesa literatura ti-as spune, dar din moment ce nu ma intereseaza si am ales un profil total opus cu literatura nu stiu...si sincer nu imi pasa... totul depinde preferintele fiecarei persoane...PS parca Bacovia avea o poezie "Liceu inchisoare" daca nu ma insala memoria?eu tin minte numai prima strofa :) : Liceu, cimitirAl tineretii mele Pedanti profesoriSi examene grele...Si azi ma-nfioriLiceu, cimitirAl tineretii mele!:)