Jump to content
Velasquez

Elevii vor sta mai puţine ore la şcoală

Recommended Posts

Numărul de ore în învăţămîntul preuniversitar va fi redus astfel încât şcolarii, pentru a da randament, să stea cel mult patru ore în clasă, elevii din gimnaziu - patru sau cinci ore, iar liceeni - cinci sau şase ore, potrivit unui ordin aprobat, luni, de ministerul Sănătăţii.

Imagine IPB

De asemenea, ministerul Sănătăţii reglementează şi modul în care ar trebui stabilit orarul elevilor. Astfel, aceştia nu vor mai avea două ore consecutive la aceeaşi materie, nu vor avea mai mult de două teze pe săptămână, nu vor mai da lucrări de control luni şi vineri şi nici nu vor mai avea două zile consecutive în care să fie obligaţi să dea lucrare de control.

Mai mult, ora de educaţie fizică nu va mai fi ultima, iar orele de desen vor trebui programate astfel încât elevii să beneficieze de lumină naturală.

Potrivit aceluiaşi ordin, şcolarii din primele două clase nu vor mai face scriere la prima oră.

Secretarul de stat în ministerul Educaţiei, Zvetlana Preoteasa, a anunţat, la jumătatea lunii mai, că elevii claselor V-VIII vor avea, din anul şcolar 2008-2009, mai puţin de învăţat, iar din 2009-2010 se intenţionează ca numărul orelor de clasă să fie de cel mult cinci ore pe zi, inclusiv pentru elevii de liceu. "Elevii vor avea mai puţin de învăţat pentru a înţelege încă din clasă ce li se predă. Vom reduce la maximum şi volumul de teme pentru acasă, astfel încât numărul total de ore de lucru ale elevului să fie cât mai mic", a spus Zvetlana Preoteasa.

Prin acelaşi ordin, privind normelor de igienă din unităţile pentru protecţia, educarea şi instruirea copiilor şi tinerilor, ministerul Sănătăţii stabileşte că numărul de copii dintr-o grupă de grădiniţă nu trebuie să depăşească 20, iar în ciclul primar nu trebuie să fie mai mulţi de 25 de şcolari într-o clasă.

Ministerul Educaţiei a estimat, pentru anul acesta, un deficit de 40.918 de locuri în grădiniţe, dintre care 13.100 numai în Bucureşti, una dintre soluţiile găsite fiind şi mărirea numărului de copii dintr-o grupă. O situaţie similară este şi la înscrierea în clasa I. La majoritatea şcolilor din Capitală, în prima zi de înscrieri la clasa I, cererile depăşiseră numărul de locuri disponibile, iar unele şcoli nici nu mai făceau înscrieri, deşi acestea ar trebui să se finalizeze abia la 31 august.

Sursa: Realitatea

Link to comment

Faza cu reducerea orelor mi se pare o idee buna, 4 zile din 5 am 7 ore, as innebuni daca as sta mereu la toate :blink: sa nu mai zic de timpul pierdut pe drum (1 ora jumate-2). Cat despre teme, teze si ce ai mai zis acolo va dura mult pana va intra in mentalitatea profesorilor. Ganditi-va ca ca de ani de zile ei predau acelasi lucru in acelasi fel cu aceleasi teme/teste/teze and stuff...

Dar sincer nu cred ca se va schimba nimic ;)

Link to comment

Bine ca am terminat scoala... Faza cu 25 in clasa nu cred ca e ceva de capu ei pentru ca cei care sunt la liceu akum sunt cate 30 in clasa... ce mai fac cu eia?

Eu sunt a 9a si am vazut ca peste tot aproape s-au bagat cate 30 deci una cade, cu ora de sport iar este rau, in rest imi convine

Link to comment

Ahile' date='Aug 20 2008, 17:15' post='3005227']

au zis astia de la minister multe...sa vedem ce vor face in privinta asta...usor de zis..greu de facut..oricum..pana se vor face toate astea va mai dura timp...

de ce? nu e ca si cum actiunile astea ar necesita multe resurse materiale. rearanjarea orelor? lucrari interzise in anumite zile? doar sa dai putin din gura si e gata totul...iar toti stim ca politicienii sunt buni la dat din gura.

Link to comment

Voi chiar credeti :| voi nu vedeti ca ei incerca sa faca totul mau greu? Teza cu subiec unic , camere de filmat la bac .... chiar credeti ca o sa faca ei un bine mi-e oricum imi este indiferent ca am doar 5 ore pe zi ca sunt la seral.

Tu crezi ca ei vor sa ne faca sa nu mai invatam nimic? :))

Eu cred ca vor sa`i ajute pe cei care chiar invata, si sa le usureze "munca" alora care nu pot sa invete...

Teza unica o sa o scoata pt ca si-au dat si ei seama ca a fost o prostie... Toti prostii au intrat la licee...

In fine... ar fi super ok daca ar face spun... :-<

Le: nu mai luam vacanta de vara =))

Link to comment

era si timpul sa se ia o masura, si asa peste 70% din elevi nu stau pana la ultimele ore...

@ SilenR : iar ai inceput cu corectatul :))

da.. 8ore/zi si tot de geaba ca tot "zii" scrii..

Vezi ca si tu gresesti desteptule..

PS : Daca n-ar exista wiki si dex-online ce te-ai face?

Link to comment

mda, eu am avut 8 ore pe zii in afara de o zii cand aveam 7 jumate

deci ar fii ceva sa fie mai putin macar cu 1-2, 6 ore pe zii + 1, 2 ore chiulit si gata ne-am scos =))

da.. 8ore/zi si tot de geaba ca tot "zii" scrii.. cuvantul asta nu exista in limba romana..

bai sincer chiar mi-ar prii niste timp liber.. si eu am 35ore/sap.. in fine anul asta mai scad..

pt aia care cred ca am scris gresit "prii"

http://www.dex-online-ro.ro/cautari/prii.htm

inca ceva "scoala-i pentru cine vrea sa invete.."

Link to comment

Acum scoala devine intr-adevar un "cumplit mestesug de tampenie" cum spunea Creanga...

Am senzatia ca tot mai putini vor fi cei care stiu despre cine vorbesc..oricum deja nu mai conteaza.

Salut noile generatii de analfabeti si retardati care vor scoate tara din kkt. :crazy:

geez.. in ce directie ne indreptam. Partea buna e ca cei care vin din urma nu reprezinta o concurenta.Partea rea e ca "Idiocracy" va deveni realitate.Pacat ca integrarea in "lumea civilizata" presupune si o lobotomizare a individului, insa asta e adevarata putere a "societatii civilizate"..controlul individului fara personalitate, cultura, pareri proprii.

Just my opinion.

Link to comment

Faza cu reducerea orelor mi se pare o idee buna, 4 zile din 5 am 7 ore, as innebuni daca as sta mereu la toate :blink:

De asta e si problema cu "chiulitu`" . Nu suporta lumea sa stea 7 chiar 8 ore la scoala si ultimele ore sa fie niste materii cu profesorii rai .

Ar fii foarte bine sa se puna `n aplicatie ... chiar de anul asta . As venii mai odihnit acasa . :P

Link to comment
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...