HellKobra Posted May 23, 2006 Share Posted May 23, 2006 Eu nu prea mananc carne de pui in general Link to comment Share on other sites More sharing options...
kazmo Posted May 23, 2006 Share Posted May 23, 2006 mananc, evident. nu prea ma sperie ideea. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tigressa Posted May 23, 2006 Share Posted May 23, 2006 atata timp kt carnea n-o gatesc eu .. nicio problema Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Blaidy Posted May 23, 2006 Share Posted May 23, 2006 atata timp kt carnea n-o gatesc eu .. nicio problema dar ce are ? sincer am inceput sa cred ca gripa lor "porceasca" e deja o pacaleala mare, nu a fost infectat nici un om cu gripa aviara doar alarme false ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erazz Posted May 24, 2006 Share Posted May 24, 2006 Azi am mancat toata ziua pui si am stranutat odata Link to comment Share on other sites More sharing options...
Unknown Soldier Posted May 24, 2006 Share Posted May 24, 2006 halesc toate pasarelele care-mi ies in cale Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erazz Posted May 24, 2006 Share Posted May 24, 2006 Si cele calcate de masini? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Valek Posted May 24, 2006 Share Posted May 24, 2006 Mai, gripa aviara nu o iei de la o pasare ce ai fiart-o.Numai de la cele crude.Va plac pasarile crude? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erazz Posted May 24, 2006 Share Posted May 24, 2006 Valek' date='May 24 2006, 07:27 PM'] Mai, gripa aviara nu o iei de la o pasare ce ai fiart-o.Numai de la cele crude.Va plac pasarile crude? Good point dar poti sa stii sigur? Link to comment Share on other sites More sharing options...
nwradu Posted May 24, 2006 Author Share Posted May 24, 2006 Valek' date='May 24 2006, 07:27 PM'] Mai, gripa aviara nu o iei de la o pasare ce ai fiart-o.Numai de la cele crude.Va plac pasarile crude? Nu ne plac, dar poti sa tai carnea cruda cu un cutit si apoi cu acelasi cutit tai paine si gata virusul. Si daca atingi cu mana carnea cruda si apoi o duci pe la gura sau atingi si alta mancare, hop sarmaua. Cica se ia si daca atingi penele... Mie nu mi-e frica de virus, dar raman in continuare uimit de cati cred ca se poate lua doar din carnea prost gatita. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cor7ez Posted May 25, 2006 Share Posted May 25, 2006 manac , daca este gatita corespunzator Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wimp Posted May 25, 2006 Share Posted May 25, 2006 .. till I die Link to comment Share on other sites More sharing options...
silversky Posted May 25, 2006 Share Posted May 25, 2006 E carnea pe care am preferat-o întotdeauna si o manânc la fel de mult ca pâna acum. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raul Posted May 25, 2006 Share Posted May 25, 2006 Still eatin` chicken and never feeled worst Link to comment Share on other sites More sharing options...
pa|n Posted May 28, 2006 Share Posted May 28, 2006 Si asa nu prea mananc eu pui...deja a inceput caldura si prefer mancarea rece me 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kasabian Posted May 28, 2006 Share Posted May 28, 2006 eu NU mai mananc carne de pui. la inceput, cand erau doua trei focare si "gripa" era tratata superficial, mancam. acum cand sunt si mai multe focare si gripa tot superificial este tratata nu mai servesc pui din simplul motiv pentru ca mi se pare un mod stupid de a muri. adica prefer sa mor calcat de o masina, sa mor pt o cauza... ceva dramatic acolo dar sa mor de la o gaina CHECK PLEASE ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frostwolf Posted May 28, 2006 Share Posted May 28, 2006 Sa fiu sincer......mananc pui!Cred ca toata chestia asta cu Gripa aviara in Romania e doar o minciuna!Nici nu cred ca exista gripa aviara in Romania,gainile au murit si inainte la fel,asta inseamna ca gripa aviara e de mult in Romania sau ca e doar o minciuna ca sa se aduca pui din afara(import).Si in general vor sa scada nr fermelor de pui din tara,deoarece cati mai multi si-au investit banii in ferme de pui,iar mai marilor bulnajii de sus nu prea le comvine si trebuie sa faca si ei cateva combinatii cu importurile,exporturile sa poate avea bani de buzunar ptr copii lor(macar o mie de para pe zi dak nu mai mult)!Iar la urma sa va zic un banc cu gripa viara!!!Cica erau animelele in padure si trebuiau sa zica fiecare de ce sunt capabile!Leul zice:dak urlu o data ingheata toate animalele!Tigrul zice:dak urlu o data incremenesc toate animelel!La care gaina zice:dak stranut o data bag lumea in carantina! Link to comment Share on other sites More sharing options...
M1nDH4cK Posted May 29, 2006 Share Posted May 29, 2006 Virusii astia dom'le, este niste entitati facute din ARN sau ADN (Acid RiboNucleic / Acid DezoxiriboNucleic). Virusii din grupul H5 sunt practic niste mici proteine (cu alte chestii pe langa), care vor sa distruga planeta. Atuurile lor constau in rate de multiplicare extrem de mari, rate de penetrare la fel de mari (puterea de a infecta un organism) si, cel mai rau, capabilitatea de a-si schimba structura (capabilitate auto-mutagena). Subtipul N1, prezent si la noi, pare-se ca (deocamdata) are treaba numai cu pasarile. Ce inseamna asta ? Este prezent in toate organismele care au intrat in contact (sau s-au aflat in vecinatatea) unor pasari infestate, DAR este ASIMPTOMATIC. Adica nu este capabil sa se multiplice indeajuns in noua gazda. Si moare. DAR, dupa cum spuneam, virusii astia "e" extrem de adaptabili. El invata care sunt slabiciunile noii gazde, si cu fiecare noua infectare supravietuieste mai mult, pana cand, la un moment dat... ouch.Asta e marea spaima a medicilor din intreaga lume. Ca virusul isi va modifica forma, astfel incat va deveni patogen si pentru oameni. Asta s-a si intamplat deja, in ASIA, unde au murit cateva zeci de oameni. Din fericire, virusul nu a apucat sa sa "muteze" suficient incat sa fie transmis de la om la om. Sa speram ca nici nu se va intampla acest lucru.Cum virusii isi rearanjeaza permanent materialul genetic, tratamentul anti-viral nu prea este eficient.Singura slabiciune a virusilor este temperatura. La temperaturi de peste 50 de grade, lantul ARN din constitutia lor incepe sa se desfaca, dand nastere unor lanturi de peptide / aminoacizi. Astfel virusul este inactivat.Recomandari (valabile as we speak) : -evitati pe cat posibil sa va aflati in vecinatatea pasarilor (chiar daca in localitatea dvs. nu exista suspiciuni de gripa aviara)-la fel ca si temperatura inalta, temperaturile scazute omoara virusul. Daca trebuie sa luati din super-market, luati pui congelati, nu aceia dezghetati (pastrati la 4 grade)-Daca faceti pui la cuptor, aveti grija ca acesta sa fie copt bine si la interior, nu numai la exterior.Keep in touch. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Devil Slayer Posted May 29, 2006 Share Posted May 29, 2006 O data sau de 2 ori pe luna,nu mancam pui prea des nici inaite de gripa,nu strica sa fi precaut Link to comment Share on other sites More sharing options...
nwradu Posted May 29, 2006 Author Share Posted May 29, 2006 ATAT! A vorbit Doctorul Link to comment Share on other sites More sharing options...