Elf Soldier Posted February 15, 2005 Posted February 15, 2005 Fie....cum zic ateii ashtia. Da Pamantul asta cu tot ce e in el..................cine l-a creat? noh ziceti. nu Dumnezeu? man eu nu cred ca voi nu va ganditi la Dumnezeu in anumite situatii. este vai de capul vostru. ups sper ca nu am jignit prea tare. "Doamne iarta pe acesti pacatosi ca nu stiu ce vorbesc". Dumnezeu sa va aiba in paza si sa va curetze mintea de intunericul, care cu a lui tenebre, v-a impanzit si cele mai neguroase colturi ale constiintei.Dar va rog un lucru. Numa in Diavol sa nu credeti.
Xardas Posted February 15, 2005 Posted February 15, 2005 Zi de zi omul invata ceva nou despre viata. Zi de zi sunt noi inventii. Zi de zi omul evolueaza. Repet evolutia omului este foarte accelerata datorita faptului ca suntem rasa superioara si acest fapt este in defavoarea evolutiei celorlalte animale. Numa in Diavol sa nu credeti. Adevarat graiesti. Cel mai patetic este sa sti ca exista Dumnezeu si cu toate astea sa fi satanist. Respect toate credintele si convingerile lor, dar satanistii si musulmanii (care zic ca Alah le cere sa distruga america si aliatii lor) intrec masura si prezinta un ericol pt lumea civilizata.
mejde Posted February 15, 2005 Posted February 15, 2005 Daca voi credeti in evolutie ,de ce nu s-au mai facut ma oameni din maimutze??Io n-am mai auzit sa se faca!!! Sa inteleg ca s-au facut la inceput,dar intrebarea mea e de ce nu mai evolueaza nici o maimuta??Am cautat si pe net si n-am gasit sa vad ultima evolutie a unei maimutze,daca voi stiti spuneti-mi si mie anul in care s-a intamplat ultima oara!!1
rats Posted February 15, 2005 Posted February 15, 2005 ...si musulmanii (care zic ca Alah le cere sa distruga america si aliatii lor) intrec masura si prezinta un ericol pt lumea civilizata. nu esti in cunostinta de cauza... au si musulmanii o religie la fel de puternica ca si crestinismul ;) ce-a ajuns acuma ii altceva... da' repet, este o religie care merita respect.
Xardas Posted February 15, 2005 Posted February 15, 2005 Au o religie puternica, dar precum zici tu: "ce-a ajuns acuma ii altceva... da' repet, este o religie care merita respect". Lasa de gandit. Cel putin respectul meu nu il au datorita ce-au ajuns acum.
demonium Posted February 15, 2005 Author Posted February 15, 2005 Bah, da voi sunteti niste calamitati. Ori sunteti prosti, ori lenesi, ori analfabeti. Adica eu am explicat de ce maimutele nu mai evouluaza, cum e cu Biblia, dovezi ale existentei Divinitatii, etc si voi o frecati intr-una cu asta. CITITI CE SE POSTEAZA IN URMA VOASTRA!!!!!
Xardas Posted February 15, 2005 Posted February 15, 2005 Atata mai am sa spun: Indiferent de religia fiecaruia important este ca fiecare sa fim sanatosi si impacati spiritual cu ceea ce suntem si trebuie ca toti sa respectam religia altora (eu personal nu-i suport pe satanisti si am ceva cu ideile musulmanilor dar asta-i altceva :P ).
BooM-retired Posted February 15, 2005 Posted February 15, 2005 De cand m-am uitat ultima data pe aici s-au scris numai 3 pagini shi ceva.... Nush care zicea ca lumea a fost creata in 6 zile. Mai omule, 1 zi este doar o notiune. 1 zi poate dura enorm. exemplu: 1 zi polara dureaza 1 an (6 luni zi, 6 noapte). Orice atzi zice, e m-as mira sa ma trag din maimutza.....nici macar nu concep o asemenea absurditate. Cei care zic ca ne tragem din maimute, sunt in general aceia care il au pe "NU" in brate. Dupa ceea ce spunetzi, poate ca chiar va tragetzi din maimutze..... :lol: :lol: :lol: Eu zic ca nu mai are nici un rost sa continuam.....fiecare crede in ce vrea, un forum nefiind destul de "puternic" pt a convnge pe cineva ca DUMNEZEU EXISTA.
rats Posted February 15, 2005 Posted February 15, 2005 1 zi poate dura enorm. exemplu: 1 zi polara dureaza 1 an (6 luni zi, 6 noapte). dumnezeu lucreaza in ore polare? si o zi dureaza 24 de ore oriunde te-ai afla ;)
Guest Bogdan Posted February 15, 2005 Posted February 15, 2005 Boom_io ..si eu m-am uitat ultima data cam azi pe la ora 14.Si acum adika la ora 20:00 sunt cu trei pagini in plus.Ce e in aceste 3 pagini ...nimic nou ,....s-a mai discutat de zeci de ori chiar la inceput...fratilor...cei care nu ati urmarit de la inceput cititi si primile pagini din thread ca sa nu se repete de inca 10 ori chestiile cu evolutia ,cu TATA :D MAIMUTA :lol: ,si restu ce s-au mia vorbit.Daca aveti ceva nou postati ...nu mai postati aiurea ca asa se ajunge la 50 de pagini. "In God I Trust"! "Evolution=Vorbe goale"
Guest filozoful Posted February 15, 2005 Posted February 15, 2005 bravo epurasb! In God We Trust! voi in ce? :rolleyes:
Elf Soldier Posted February 15, 2005 Posted February 15, 2005 Zi de zi omul invata ceva nou despre viata. Zi de zi sunt noi inventii. Zi de zi omul evolueaza. Repet evolutia omului este foarte accelerata datorita faptului ca suntem rasa superioara si acest fapt este in defavoarea evolutiei celorlalte animale. Ce spui tu e altceva. Omul evolueaza pe plan tehnologic...........dar pe plan biologic mai greu. evolueaza da nu asha mult incat sa se traga din nush ce maimutze. cum zicea cineva: ama e ce nu se mai transforma maimutele in oameni? de atatea secole? s-or plictisit?! anyway vom stii candva. important e sa ai constiintza. cre ca s-a cam lamurit lumea. sau nu? anyway eu pro :) pun close.
aolex Posted February 15, 2005 Posted February 15, 2005 Ce spui tu e altceva. Omul evolueaza pe plan tehnologic...........dar pe plan biologic mai greu. evolueaza da nu asha mult incat sa se traga din nush ce maimutze. cum zicea cineva: ama e ce nu se mai transforma maimutele in oameni? de atatea secole? s-or plictisit?! anyway vom stii candva. important e sa ai constiintza. cre ca s-a cam lamurit lumea. sau nu? anyway eu pro :) pun close. tu esti cretin sau esti idiot ??? tu nu intelegi ca procesul asta se formeaza in miliarde de ani ? sau cum ? nu o sa apuci tu si nici generatia viitoarei generatii ale tale sa vada schimbari simnificative . daca nu stii , abtine-te ca te faci de ras ...
HellMaster Posted February 15, 2005 Posted February 15, 2005 Din nou trebuie sa intervin sa mai lamuresc niste chestii: 1. In bibilie se zice ca Dumnezeu a creat lumea in 6 zile dar ceea ce nu se mentioneaza este durata unei zile (poate fii 1000 de anii 1sau chiar 1 mil de anii) 2. Nu confudati instinctul cu gandirea (apropo de animale) 3. Unde scrie in biblie ca pamantul nu e rotund sau ca e ? :blink: 4. Cine a zis ca ne aflam in centrul universului? :blink: 5. Vedeti ca unele chestii s-au discutat anterior. 6. Mari "gorile" mai sunteti voi :lol: imi place cand aud oamenii considerandu-se superiori fata de niste biete animale. Cu ce sunteti voi mai superiori fata de animale? Ca aveti arme si stiti sa torturati? :blink: 7. Demonium vorbesti cu pereti :P 8. Ba fratilor ziceti-mi si mie ceva voi cand aveti noroc candva cui i se datoreaza acest noroc? tie cui ? 9. Ce aveti ma si cu saracele maimute :( , si ce daca va trageti din maimute va deranjeaza cu ceva? ziceti-mi si mie ca eu sincer nu inteleg ? :blink:
rats Posted February 15, 2005 Posted February 15, 2005 3. Unde scrie in biblie ca pamantul nu e rotund sau ca e ? 4. Cine a zis ca ne aflam in centrul universului? se numeste inchiztie ;)
Guest olimpiu14 Posted February 15, 2005 Posted February 15, 2005 repet trebuie sa ai "muuulta minte" sa crezi ca animalele nu gandesc iti spun eu, ar muri de foame daca nu ar gandi; sau probabil tu crezi ca toate animalele sunt hranite de dumnezeu. animalele nu gandesc se nasc cu reflexe neconditionate(sau instincte), care le ajuta la supravietuire(mancatul, reproducerea etc.).A gandi inseamna a avea logica, judecata,imaginatie si omul este singura fiinta care gandeste. 1.Este o prostie sa crezi in ceea ce se scrie in Biblie despre geneza(cu omul din tarana blablabla) 2.Daca ai frica de Dumnezeu si te preocupa ce se va intampla cu tine in viata de apoi inseamna ca crezi in El. 3.Este imposibil sa dezbati dak exista Dumnezeu sau nu,vad ca toti ziceti ca credeti in El, dar credeti in evolutie(sa nu-mi ziceti ca credeti ca sunteti urmasii lui Adam si Eva).Pana acum nu am descoperit in acest thread si niciunde de altfel dovezi ca D-zeu exista, credinta vine din inima si nu poti forta pe cineva sa creada in ceva. Nu stiu ce se mai poate discuta in acest thread. :ph34r:
rats Posted February 15, 2005 Posted February 15, 2005 religia este cel mai interesant lucru care a rezistat doua milenii si noi despre asta vorbim... de ce anume sa se inchida threadu? :blink:
Guest olimpiu14 Posted February 15, 2005 Posted February 15, 2005 pt ca deja se vorbeste mai mult despre stiinta.
rats Posted February 15, 2005 Posted February 15, 2005 stiinta ii arma imptriva religiei ;) therego => in topicu asta, stiinta ii on-topic
Guest olimpiu14 Posted February 15, 2005 Posted February 15, 2005 ok..ok..era doar o parere...lolz ca doar nu's moderator sa inchid topicul.am vrut sa spun ca de nush cate pajini se tot invarte cu hevolutia asta si daca aveti ceva nou postati,wtf.eu am terminat, nu mai am ce sa zic.
Deutscher Posted February 15, 2005 Posted February 15, 2005 animalele nu gandesc se nasc cu reflexe neconditionate(sau instincte), care le ajuta la supravietuire(mancatul, reproducerea etc.).A gandi inseamna a avea logica, judecata,imaginatie si omul este singura fiinta care gandeste. orice fiinta care are creier gandeste daca nu ar gandi nu ar avea creier, destul de logic dupa mine s-a demonstrat stiintific faptul ca animalele au capacitatea de a memora si invata sa dau un exemplu mai pe intelesul unora mai naivi de ce un caine (exemplu luat la intamplare) isi recunoaste, apara si poate chiar iubeste stapanul; nu cred ca atasamentul fata de stapan este un reflex neconditionat
demonium Posted February 15, 2005 Author Posted February 15, 2005 pt ca deja se vorbeste mai mult despre stiinta. Evident ca se vb foarte mult despre stiinta!!!. Nu ti se pare logic? De cand lumea si pamantul au existat controverse intre creationisti si evolutionisti, intre "scientologi" (stiu ca nu e cel mai bun termen, dar treaca-mearga) si dogmatici. Ateii sunt atei tocmai din acest motiv: cred in stiinta, nu in Dumnezeu. Isi fac singuri viata, pe considerente logice, nu dupa destinul divin!! Deci, ai facut o afirmatie inepta :D
Drumuzik Posted February 15, 2005 Posted February 15, 2005 thread-ul acesta cred ca a spart "box office-urile" :lol: :lol: :lol: in saptmana asta! :lol: :lol: G.O.D Rulez!!!
decu Posted February 15, 2005 Posted February 15, 2005 Salutare! Nu stiu daca mai are cineva chef de post-uri serioase pe aici, dar nu am cum sa nu ma simt dator sa pun si eu cateva idei pe aici. Am votat pentu Dumnezeu. Pentru cei care fac atata caz de Cain si Abel , despre incest, despre primii oameni , le recomand calduros sa nu mai vorbeasca in necunostinta de cauza. Ar putea mai bine sa ia si ei Biblia (daca o au! (dar ce om care se da citit nu are macar Biblia in casa, chiar daca nu au avut curiozitatea sa o deschida) si sa citeasca la Facere cap. 4 (macar) Dupa aia mai vb. Vor vedea acolo ca problema incestului nu e asa simpla. O alta problema despre care nimeni nu a vorbit nimic este PACATU, SURSA TUTUROR NECAZURILOR NOASTRE. Cei care vb. atat de simplu de ne-existenta lui D-zeu, nu se tem oare ca daca ar recunoaste existenta ar trebui sa-si regandeasc atitudinea fata de ei insisi, fata de societate? Ce ziceti de IUBIRE? Nu credeti ca e cheia fericirii umane? Aici trebuie sa aveti in vedere porunca suprema lasata de Iisus, ucenicilor: Iubeste pe Domnul D-zeul tau din toata inima ta, iar pe aproapele tau, ca pe tine insuti. Biserica indobitoceste? Indeamna la IUBIRE. La pretuirea valorilor adevarate, in lumea asta in care pacatul e la grad de virtute si virtutea la grad de pacat (cati se rusineaza de injuraturile pe care le trag, sau cati se rusineaza atunci cand talharesc,omara? PUTINI. Cati se rusineaza sa se inchine atunci cand trec pe langa o biserica, sau cati se rusineaza atunci cand e vorba sa ajute un orb pe trecerea de pietoni, sau catin se rusineaza sa cedeze locul in metrou? MAJORITATEA) Asta e dragilor adevarata problema. Asta e sursa durerilor si suferintelor noastre. Aici avem de luptat cu noi insine si cu cei pe care ii cunoastem. De rascumpararea pacatelor nu a zis nimeni nimic. De scopul venirii lui Hristos. Si inca ceva : pentru cei care nu cred inca. Vedeti cati oameni luminati ai lumii au recunoscut in Dumnezeu ,,Creatorul si Proniatorul ,, lumii. Cititi cate ceva din ei. Si nu uitati: ,,Pana si diavolii cred si se tem de Dumnezeu,,
payneinc Posted February 15, 2005 Posted February 15, 2005 Suntem in secolul XXI ! Avem calculatoare, internet, comunicatie wireless, bomba atomica, am descoperit tot genomul uman, avem sateliti, putem studia si intelege universul, am prelungit durata vietii de la 30 de ani la 75-80 de ani.. si daca am putea dubla stratul de ozon am trai lejer 120-130 de ani .. si multe alte progrese in stiinta, medicina, filozofie , etc etc... Si cu toate astea, pe planeta asta, majoritatea populatiei inca mai crede in zei, dumnezei , ingeri , demoni, etc... Sa fie din cauza prostiei ? Sa fie din cauza insecuritatii pe propria judecata si pe propriul destin ? Sa fie incapacitatea de a intelege lumea ? oare de ce ? Cand cineva reuseste ceva in viata multumeste divinitatii, cand de fapt el a realizat performanta si vreo fiinta gen Q din Star Trek. Dar cand rateaza, e clar vina lui, ca nu l-a ajutat divinitatea. Mi se par patetici cei care se roaga la divinitate. Nu au citit nimik pentru examen dar ei se roaga. in loc sa cheltuiasca banii pe ce trebuie, tzaranul da banii la popi si se roaga ca sa traiasca mai bine, si cand colo traiesc mai prost. Logic, daca ar pastra banii pt pentru un scop util, ar trai mai bine. Daca omul ar crede in el insusi si in ceilalti oameni, ar fi mai fericit. Crezand in ceva ce nu exista e ca si cand ai vorbi cu peretii. Eu prefer sa cred in echipa mea favorita! Macar ea imi poate aduce bucurii si satisfactii reale. Ganditi-va cat rau a facut biserica si religia acestei planete ! Daca nu am fi avut biserica si religie cred ca lumea ar fi fost mult mai evoluata si civilizata. Ganditi-va numai la toti oamenii de stiinta omorati de oamenii lui dumnezeu pentru ca spuneau adevarul despre lume, univers, originea si rolul omului pe aceasta planeta. Ganditi-va la toti cei ucisi in numele bisericii. ucisi aiurea , doar pentru a baga groaza in oameni, sau ucisi pentru a detine controlul asupra unor tari , etc. Mihai Viteazu a fost asasinat la ordinele papei de la Roma, de ex. Inchizitia in Spania a ucis oameni cu zecile sau sutele de mii. Cruciada Copiilor mi se pare una din cele mai mari aberatii pe care le-a putut realiza biserica crestina. de saracii musulmani cu religia lor nu mai zic nimik , decat ca le limiteaza libertatile ca fiinte umane. Daca nu am cheltui atata pe biserici si popi, am duce-o mult mai bine. Cu acesti bani economisiti am putea sa beneficiem de servicii medicale de calitate, servicii de invatamant de calitate, de drumuri bune, de o natura curata, etc etc. Trebuie sa invatam sa fim fiinte rationale, nu subordonate unei constiinte superioare inexistente, careia sa ne supunem neconditionat, crezand ca daca suntem fraieri o viata intreaga vom beneficia de una de dupa viata. Sa fim seriosi : voi chiar credeti chestia asta ? vai de logica voastra.. nu faceti decat sa va amagiti toata viata degeaba... Cei mai mari hoti se bat cu pumnul in piept ca ei cred in divinitate si mai fac si biserici . popii sunt printre cei mai mari mincinosi. mint poporul, asigurandu si viitorul. grasi, beti, pusi pe capatuaial.. am vazut studentii la teologie.. in timp ce eu asteptam sa dau licenta in economie, cei de la teologie isi repetau de zor rugaciunea favorita, ca era subiectul examenului lor. grea viata mai au si astia.. prea multi pedofili in sutana.. si acuma mai distrug un parc in capitala ca sa faca mareatza catedrala a neamului... de parca nu s-ar strica lunar spatii verzi si trotuare ca sa se faca birerici si bisericutze ... cheltuim miliarde de miliarde pt grandomania popilor in timp ce populatia moare de foame.. dar ce conteaza.. d-zeu are nevoie de biserici, nu ? Singurul lucru benefic adus de biserica se poate manifesta in jocurile pe calculator (warcraft 2 de exemplu, parca acolo faceai biserici ca sa te lupti cu orcii ). pentru toti astia care inca cred in aberatii de astea : uitati-va si voi pe discovery channels, puneti mana pe un atlas, surfati netul.. TREZITI-VA LA REALITATE ! cu cat educam lumea mai repede, cu atat ne vom dezbara de vechile obiceiuri si ne vom putea deezvolta o constiinta la nivel global. Si cam ar fi cazul, deoarece se produc schimbari climatice iremediabile cu efecte non benefice planetei asa cum am avea noi nevoie sa fie ! PS : puteti sa ma blestemati cat puteti, ca nu ma doare nici macar in cot. Cand o sa mi demonstrati voi ca exista divinitatea in care credeti voi ( buda, d-zeu , alah , super woman , Sheeva, etc etc ) atunci o sa va cred.. but it`s very unlikely.. Traiti-va viata asa cum vreti voi, nu cum scrie in vreo carte sau cum va zice nu stiu cine ! Life is short , play more !