Jump to content
demonium

Exista Dumnezeu

EXISTA DUMNEZEU?  

61 members have voted

1. 1. EXISTA DUMNEZEU?

• 1. DA
      38
    • 2. NU
      14
    • 3. NU STIU\INCA CAUT RASPUNSUL
      5
    • 4. EXISTA CEVA, DAR NU DUMNEZEU
      2

Recommended Posts

Posted

Hellmaster, cel mai bun reply din postu asta.... Nu neg ce zici tu. N-am NEGAT existenta lui dumnezeu... ci nu o recunosc. Postul tau ma mai pune pe ganduri... sunt un om mai "greu de convins"... ca sa se instaureze o relatie intre mine si dumnezeu, trebuie EL sa faca primul pas... si desi cer prea multe pentru un simplu muritor, mai mult nu pot.

Posted

perfect de acord cu hellmaster. bravo. comparatia cu timpul este super. nu il vedem, nu il auzim..................dar il simtim. si poate il vedem si il si auzim dar in alt fel. ganditi-va la altceva. o cafea. vedem cafeaua propriu-zisa, lichidul, dar in acel lichid exista shi zahar. asha este probabil si cu lumea asta. dumnezeu exista in fiecare lucru. dar unii nu vor sa il simta si refuza asta categoric. pana nu il vad nu cred. pai man oameni buni. timpul il vezi? il auzi? nuuu.............atunci cum crezi in el. ce este timpul? cat de intins e Universule? Cine/ce este Dumnezeu? In ziua venirii sale pe Pamant vom afla. El si-a trimis fiul pe Pamant ca sa ne mantuiasca. l-a lasat pe diavol sa ii tortureze fiul numai pentru binele nostru. si noi in continuare refuzam sa il credem. cea mai mare greseala pe care o fac unii este: ei nu cred in Dumnezeu numa knd e nevoie. exemple: maine am examen: Doamne ajuta sa trec. is izolat pe un munte: Doamne ajuta sa ne gaseasca careva. Si Dumnezeu ne asculta........sau nu. Apoi insa dak suntem salvati uitam sa ii multumim. Dar degeaba ne rugam seara mergem la biserica/..........dak in adancul sufletului nostru inca avem dubii si nu e credintza pura. Incerc di rasputeri sa nu imi mai pun ntrebari despre existenta SA, dar cei ca si voi slim sau aolex ma impiedica. Acum sa imi spuneti: cati oameni au murit ca au spus o rugaciune?(din aceasta cauza ma refer) nimeni.

P.S. gata asta a fost tot ce am avut de spus...............incercati sa va schimbati. in BINE normal.

Posted

Drept sa spun m-a fascinat mereu religia si diversele credinte care exista in lume, sau macar astea principale, si de aia am mai cautat pe net sau am citit despre viata lui Mohamed sau a lui Siddharta sau despre zeii indieni... cam toate discutiile pe care le-am vazut pe alte forumuri pe subiectul religiei ajung cam ca asta de aici. Adica nicaieri. Nu poti convinge un om care nu crede in Dumnezeu sa creada dintr-o data. Si nici invers nu merge, cu cat ii zici unui credincios mai multe despre faptul ca nu exista o fiinta suprema, cu atat il faci sa caute raspunsuri si sa-si intareasca propria credinta, chiar daca el incearca sa ii convinga doar pe altii (greu sau imposibil, dupa cum ziceam). Sincer eu as zice sa o lasam asa cum e, ca in curand se va ajunge la cearta, deja vad ca unii isi arata dispretul fata de ceilalti doar pt ca nu sunt de acord asupra acestui subiect care oricum nu poate fi dovedit sau epuizat vreodata. Niciodata nu va castiga una din parti, sau cealalta se va recunoaste invinsa, pt ca e genul de subiect care te face doar mai inversunat pt propria opinie. Iar in lipsa dovezilor pro sau contra, chiar este imposibil sa-i demonstrezi altuia ca tu ai dreptate si el nu.

Posted

Referitor la iad shi rai...

Eu zic ca raiul shi iadul exista nu numai in sufletul nostru, in creierul nostru. Acestea vor exista shi dupa moarte, fiind locuri in care vom ajunge doar spiritual, nu shi cu corpul nostru actual....vom ajunge acolo in functzie de ceea ce facem, ce vorbim, ce gandim...

Posted

Radu ai dreptate dar iti voi zice ceva in legatura cu cearta. Odata asistand la o discutie cu acelasi subiect unul din personaje a facut o afirmatie ce am considerato foare adevarata: "Daca acum s-ar demonstra ca Dumnezeu exista sau ca nu exista credeti ca cei care cred sau nu in EL vor incepe sa creada/sa nu creada?" Aceasta intrebare m-a pus pe ganduri si am ajuns la concluzie ca cu timpul unii ar accepta dar altii nu. Inca o chestie Radu nu conteaza daca se ajunge la o concluzie sau nu e bine ca toti oamenii sa isi spun parerea caci eu cel putin nu ma intreseaza ca ala e de nu stiu ce religie sau nu tot la fel il voi trata, iar ca se va ajunge la cearta ma indoiesc si oricum daca se ajunge la cearta va inchide alex topicul :D . Inca o chestie mai am de adaugat in legatura cu Dumnezeu si cu datul maini ( :D ). Va voi pune o intrebare cand lumea dadea mana cu Iisus acestia stiau cine e? (adik ca e fiul lui Dumnezeu) Nu cred ca stia cineva. Iar partea cu ca se poate sa nu fi facut minuni se poate dar se poate ca nu. Oamenii nu stiau sa minta si nu stiu ce avantaje le-ar fi adus daca ar fi mintit cu minunile. Oricum va las pe voi sa decideti daca e sau nu Dumnezeu eu stiu ca exista si nimik nu poate sa imi zdruncine credinta.

Posted

Pai unii incep sa-si zica parerea nu despre religie si Dumnezeu, ci despre cei care cred sau nu in el, si asta nu o vad terminandu-se cu bine.

Aolex, dar si daca exista, esti mancat dupa o afirmatie ca asta B) Uite un citat care mi-a placut mereu, ca priveste lucrurile inginereste (si astia sunt cunoscuti pt faptul ca ei cred numai in lucruri concrete, dovedite, in stiinta si expresii exacte) : "There may or may not be a God; I may or may not believe in Him. The only way I can lose is if there is a God and I do not believe in Him. Therefore I shall believe in Him to minimize my downside risk." Zisa de Pascal.

Posted

lol,

poti sa crezi sau sa nu crezi, draga aolex... dar eu zic ca nu ai ce pierde...

Daca nu exista, nu ai pierdut nimic.In schimb daca ai crezut in El si exista... ai castigat totul...

"Fericiti cei ce n-au vazut si au crezut !"

Posted

lol,

poti sa crezi sau sa nu crezi, draga aolex... dar eu zic ca nu ai ce pierde...

Daca nu exista, nu ai pierdut nimic.In schimb daca ai crezut in El si exista... ai castigat totul...

"Fericiti cei ce n-au vazut si au crezut !"

frate , asta is vorbe , nu fapte ... pe mine nu ma intereseaza ce a scris un

anume x in biblie ca sa tine oamenii in frau sub pretextul de cartea domnului ...

cand am sa il vad , am sa cred . punct!

Posted

Dumnezeu exista !

In legatura cu Teoria lui Darwin...daca el zice ca noi am evoluat din maimute...de ce numai evolueaza maimutele ? :huh: :unsure:

nu mai vroiai sa zici :)

Posted

Ieri am spus ca nu mai postez nimic aici...dar vreau sa va intreb ceva....pentru cei care nu cred in El: mai fratilor spuneti-mi si mie concret in ce credeti...si fara abureli si ocoliri de subiect....scurt si la obiect.

Si citatul acela era: "Fericiti cei ce au vazut si au crezut. Dar si mai fericiti cei care nu au vazut si au crezut"

Posted

Spre deosebire de voi eu iau in considerare si parerile voastre. Sa presupunem ca exista D-zeu si eu nu cred el, daca e cum se spune eu tot nu ajung in iad, de ce? pentru ca daca d-zeu e cum se spune, atunci nu mi-ar fi frica, atunci m-ar ierta orice as face, deci tot in rai as ajunge. Asta daca ar exista.

Sa va vad pe voi cat de flexibili sunteti...presupuneti ca, credinta voastra e degeaba si d-zeu nu exista.

P.S. Va rog eu nu mai scrieti reply-uri de un kilometru ca mie lene sa citesc atata.

Posted

De ce credem in Ceva? Inca nu ati inteles adevaratul motiv pentru care divinitatatea are un rol fundamental in viatza noastra?

In primul rand:

@Mont Blank: Legat de intreabarea ta despre evoultia maimutelor: "Puteti intreba de ce noi, ca Homo Sapiens nu ne-am schimbat dramatic in ultimele milenii. Raspunsul este simplu: selectia naturala nu si-a exercitat rolul asupra noastra din mai multe cauze. Se presupune de altfel ca fiecare specie are un climax, un moment de maxima dezvotare, dupa care dispar." (propriul meu scris)

In al doilea rand:

@Slim-Shady:

de ce neaprat un ins trebuie sa creada in ceva?

Oamenii au simtit din totdeauna nevoia de a crede ca nu traiesc degeaba, ca dupa o viata de chin si suferinta ii asteapta ceva mai bun Dincolo. Astfel, cei naivi au sperat intr-o judecata apocaliptica in cursul careia fiecare dintre noi va primi ce merita, ca vom fi cu totii rasplatiti pe masura faptelor noastre. De ce crezi tu ca evreii au luptat pentru supravietuire in timpul segregatiei rasiale din anii 40-50? Au sperat ca se va intoarce roata si ca, in final, sa fi murit pentru o cauza.

Speram in divinitati pentru ca astfel ne este mai usor sa acceptam moartea. Cu totii avem germenele credintei implantat in noi. Pentru ca stim ca nu vom invinge, in forma actuala, Moartea. Speram (chiar daca nu recunoastem) ca existenta noastra va continua si dupa ce corpurile noastre vor putrezi. Temelia credintei este viata de dupa moarte si o "rasplata" finala acordata dupa modul de viata.

De aceea exista zei. De aceea credem. De aceea traim...

Posted

O dovada irefutabila a existentei divinitatii se regaseste in similitudinile dintre credintele importante: buddism, crestinism, hinduism si in cultul lui Mithra (Persia)

Pe baza cunostintelor mele, voi incerca sa retrasez istori acestor 4 mari religii.

1. Originile lor.

In 556 i.Hr, in Nepal, fecioara Maya Devi il aduce pe lume pe Siddharta Gautama (Buddha).

Anahita cea Imaculata naste si ea pe 25 decembrie pe Mitra intr-o iesle; la naserea sa magii i-au prezentat omagiile ce se vor regasi si in crestinism.

O alta fecioara, Devaki, naste, in urma cu 5,000 ani un baiat: Krishna

Mai spre timpurile noastre, o alta fecioara il aduce pe lume pe Iisus in anul 5 sau 6 i.hr (!)

2. Initierea. Viata. Moartea

Buddha se retrage o perioada in desert, unde un demon inceraca sa il ispiteasca, oferindu-i posinbilitatea de a fi "regele regilor". Dupa purificarea sa intr-un rau, incepe isi misionariatul, ajutat de 12 discipoli, dintre care unul, Devadatta, il va trada. Este prezentata pasitul pe apa si oprirea fortelor naturii. Dogma sa principala, Karma, desemneza asnamblul meritelor si greselilor acumulate de om care il antreneaza intr-un ciclu indefinit de vieti succesive. In momnetul mortii sale (80 ani), pamantul se cutremura.

Ca si alti initiati, Mithra va avea rolul de intermediar intre Ahura Mazda (zeul suprem al persilor), si omul, caruia ii promite viata vesnica sufletului. In aceeasi maniera el promoveaza ascestismul, invie mortii si invinge bolile. Credinciosii credeau inttr-o Judecata de Apoi si in inviere. Inainte de a muri, Mithra ia parte la o ultima cina, unde , impreuna cu discipolii sai, imparte painea si apa.

Pentru adeptii sai, Krishna este reincarnarea zeului suprem si binefacator, Vishnu.

desi casatorit, devine amantul mai multor femei, amorul carnal devenind o forma de devotament, exprimand dorinta de uniune cu Creatorul. El predica bunatatea, caritatea si respectul pentru apropiati. Popularitatea sa va atrage mania regelui Kamsa, care trimite spioni. Dupa 7 zile de predici se lasa capturat si este omorat in nopatea intre 17 si 18 februarie 3102 i.Hr, marcand inceputul prezentei ere cosmice (kali yuga) ce va dura 432,000 ani.

Tinereta lui Iisus se scurge in alelierul tatlui sau. Botezat de Ioan in apele Iordanului (aceasta credinta este practicata in mai toate cultele stravechi). Se retrage in desert unde demonul il tenteaza timp de 30 zile. La fel, cade victima popularitatii sale. Restul se cunoaste...

Foarte interesanta aceste similitudini, care dovedesc, in mod irefutabil, existenta unui sambure divin, ce a aparut de-a lungul a mii de ani in toate colturile lumii.

Se poate presupune existenta unui Dumnezeu, ce a trimis pe Pamant initiati cu scopul precis de a "imblanzi" popoarele vizate, baznadu-se pe superstitiile si modul de viata al fiecarora.

Este absurd sa negam existenta sacrului. Daca nu ar fi existat o justitiie suprema, lumea ar fi fost in anarhie. Meritul principal al religiei este acela de EDUCATOR AL SOCIETATII.

Desi acum este dispretuita si improscata cu noroi de unii dintre noi, ea si-a atins scopul!

Posted

eu va asigur ca exista DUMNEZEU!! IL poti simti...nu inteleg cum unii oameni nu opt intelege lucrul acesta...totusi cei care sustin ca nu exista DUMNEZEU, rept sustin, nu cred...pt ca este imposibil sa nu crezi...pana si satan&demonii stiu de puterea SA si se tem de EL....atunci cum un om simplu sa nu se teama si sa nu creada in El!!!mai multe amanunte voi scrie mai incolo...acum imi este somn ;) si am postat ca mi-a sarit in ochi topicul acesta(poll)

DUMNEZEU ESTE DRAGOSTE

Posted

Bine demonium. Chiar eshti documentat. Habar nu aveam de chestiile astea. Nush cine a zis mai inainte ceva, dar fiecare crede in ceva, ca o avea un nume sau altul...

Chiar shi ateii cred in ceva....ei cred in nimik, cred in viatza aceasta....

DUMNEZEU EXISTA, chiar dak nu sare in fata noastra cand mergem la magazin shi nu avem 1000 de lei in plus, DUMNEZEU EXISTA

Posted

Parerea mea este ca exista un creator care nu stiu de ce se numeste " Dumnezeu " DAR pe El cine la creat??!?!?! :blink: Daca stam sa gandim logic NIMIC NU ARE SENS !!!!!!!!!!!

Posted

Nu stiu daca Dumnezeu exista sau nu (nici n-am incercat sa-l caut),dar eu cred ca atunci cand va veni judecata de apoi asa cum scrie in biblie, Dumnezeu va judeca omul dupa fapte. Cum vi se par fanaticii aia de teroristi care toata ziua se roaga la Alah si omoara oameni pe rupte? Sau preotii astia ai nostri autohtoni care nu-ti ingroapa mortul pana nu le bagi banul la sutana?

Oricum divergentele astea ar putea dura 1000 de ani. Fiecare crede in ce vrea.

Eu nu cred in Dumnezeu, dar daca chiar va veni o zi cand voi fi luat la intrebari....

mai e pana atunci.

:P

Posted

pe El cine l-a creat?! noh da de un sa stim? nu se stie cum s-au creat unele lucruri palpabile(piramidele) dar O fiinta divina spirituala. oricum fiecare va avea raspunsul la un moment dat si poate Dumnezeu se va indura de unii si va influentza pozitiv viatza lor......facandu-i sa isi schimbe parerea. aceasta e o problema incredibila, fantastica. la urma urmei mie mi se pare ceva nedrept. de ce sa nu stim exact ce suntem......cum am aparut...........de ce am aparut .......si.........la urma urmei care e rolul nostru? dar vom afla. Dincolo. Dumnezeu exista.parerea mea.

Posted

Nu stiu daca Dumnezeu exista sau nu (nici n-am incercat sa-l caut),dar eu cred ca atunci cand va veni judecata de apoi asa cum scrie in biblie, Dumnezeu va judeca omul dupa fapte.

(dupa ce am postat a aparut reply-ul acesta altfel il puneam in topicu de sus. sper sa nu deranjez pe nimeni.)

Tu esti cam derutat. repet: PACATELE SE FAC CU FAPTA............GANDUL........ VORBA

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.

• Create New...