demonium Posted February 12, 2005 Author Posted February 12, 2005 WOW!!!! Ati nu va omoriti aici din cauza mea. Gata Slim, gata epurash, incetati cu atacurile. si folositi si voi EDIT!!!! Adevarul este ca nu vom putea stii ceva cu siguranta vreodata... Am studiat destul de mult problema pentru a stii ca teoria gnosticii crestine este foarte bine facuta. FOARTE. Exista in Biblie explicatii pentru orice intrebare pe care ti-o vei pune vreodata. Dumnezeu nu este sadic. Slim esti cu mult prea vehement in afirmatii si dai dovada de o teribila lipsa de maturitate. Raspunsurile tale sunt puerile. Esti obtuz in gandire. Dumnezeu nu este sadic. In Biblie se spune ca noi existam pentru a ne evoula spiritele, bunul nostru cel mai de pret. Acest lucru se saavarseste numai prin durere. Trebuie sa suferim pentru a evolua atat spiritual cat si intelctual. Oscar Wilde spunea in capodopera sa De Profundis (pe care o recomand cu caldura, in special tie, Slim) "Only through Sorrow we perfect ourselves [...] it is the supreme emotion [...] the gods are strange, and punish us for what is good and humane in us as for what is evil and perverse. I must accept the fact that one is punished for the good as well as for the evil that one does. It helps one , or should help one, to realise both and not be conceited about either". Imi cer iertare pentru acest citat din engleza, dar eu nu am in casa decat versiunea originala a cartii. Intr-un cuvant, ortodoxia sustine ca noi existam si suferim pentru a ne evolua spiritul. Incercati sa contraziceti spusele acestia si veti vedea ca este foarte greu. Biblia este perfecta. Este intangibila. Tot ce nu intelegem, nu intelegem pentru ca aceasta este scrisa intr-un limbaj "codat". Astfel se pot explica multe lucruri. Nu ma luati drept un fanatic, un dogmatic care isi iriseste viatza rugand-se si mergand la biserica. Nici pe departe. Eu doar constat si comentez. Pana de curand eram mai credincios, dar treptat ratiunea isi spune cuvantul si simt cum pierd contactul cu Dumnezeu. Asta daca el exista... Foarte greu de infirmat existenta lui intr-o lume in care stiinta explica, pe zi ce trece, toate "miracolele" in moduri perfect logice... Ganditiva inainte de a posta. THINK!
rats Posted February 12, 2005 Posted February 12, 2005 de ce trebuie sa suferi ca sa evoluezi? mie mi se pare un act sadic... ;)
InTruDeR666 Posted February 12, 2005 Posted February 12, 2005 lol,@shady: citeste ce o scris demonnium... citeste Biblia si o sa gasesti raspunsurile... nush ce sa-ti mai zic mane...
Guest Bogdan Posted February 12, 2005 Posted February 12, 2005 Ultimul meu post pe aceasta tema.Sunt de acord cu tine.Biblia e absolut perfecta ,dar cum am mai spus cred ca de 10 ori,mintea noastra nefolosita la capacitatea ei maxima nu o poate pricepe.Si in legatura cu suferinta.....e purul adevar.Fiecare om isi alege calea lui si ....iar Dumnezeu nu este un sadic si il lasa sa-si faca el destinul.Iar in legatura cu suferinta ..pentru a evolua...e ceva normal pentru ca pentru a trece de la o starre la alta trebuie sa cunosti si sa suferi din cauza ei si a lucrurilor pe care le incalci. Noapte Buna si Dumnezeu sa fie cu noi toti................................................................................................................................................Mi-a mai venit ceva in minte...asa de incheiere...In God we tust........asa scrie pe fiecare bacnota americana.....acum vei spune ca toti nu stiu in ce cred.....???
BooM-retired Posted February 12, 2005 Posted February 12, 2005 demonium iar itzi dau dreptate. Dumnezeu exista din totdeauna, shi este prea greu pt mintea omului sa conceapa acest lucru. Eu cred ca totzi avem indoieli provitoare la anumite fapte, nu putem fi perfectzi, dar nici dak un lucru ne framanta prea mult nu este bine. In Biblie scrie ceva de genu' ca nu ar trebui sa pui la indoiala nimik din ceea ce este scris in Biblie pt ca nu avem dreptul sa il judecam pe Dumnezeu. Intr-adevar este greu de crezut ca din 3 paine shi 2 peshti potzi hrani cateva mii de oameni, sau ca din apa sa faci vin instantaneu....dar nu tzine de judecata noastra sa punem la indoiala aceste lucruri.... Ma repet acum, dar minuni se intampla in fiecare zi. O minune poate fi aceea ca atunci cand nu ai invatzat nu te asculta, sau dak te asculta poate itzi intra ceva le cap, sau ca ai ajuns cu bine undeva fara sa fii lovit de o mashina, fara un picior rupt.... Dumnezeu exista, exista poate doar spiritual, exista in sufletele noastre shi noi credem in ceva in aceasta viatza, pt ca sa ne pregatim pt viatza eterna ce urmeaza...
BooM-retired Posted February 12, 2005 Posted February 12, 2005 Am uitat ceva: fiecare om este lasat liber de catre Dumnezeu sa ishi aleaga drumul propriu in viatza. Poate ca unora li se pare acesta doar un joc de tip "Tamagocy" (nush dak am scris bine), dar este un joc lasat liber, un joc lasat la latitudinea noastra, pt ca fiacare sa ishi croiasca un drum in viatza. Lucruri rele se intampla in fiecare zi din cauza libertatzii noastre pe care nu o putem pretzui, libertate de care ne batem joc din ce in ce mai mult, libertate care duce la o tot mai profunda degradare morala atat a noastra ca persoana cat shi a intregii rase umane, rasa de care suntem atat de mandri, asha zisa "rasa superioara". Dak am fi atat de superiori dc nu putem evolua tot mai mult??? Chiar dak shttintza evolueaza, parca mentalitatea nostra de simpli muritori ne duca la lucruri tot mai abstracte ("legalizarea homosexualitatzii" etc...). In curand vom putea cumpara droguri de la ABC shi o arma de la taraba din piatza numai pt propriul nostru amuzamant Suntem liberi in a alege, dar problema este ca nu alegem binele, tot timpul suntem tentzti de rau, rau care ishi extinde aripile tot mai mult asupra noastra...
nwradu Posted February 12, 2005 Posted February 12, 2005 Demonium are mare dreptate in postul lui de mai inainte, religia crestina este intemeiata in jurul Bibliei si cam are raspuns la orice intrebare ai pune tu Slim. De ce sufera omul? Asa e corpul nostru facut... daca Dumnezeu ne facea sa nu suferim, te intrebai de ce mai trebuie sa mancam, nu se putea fara? Pana la urma ieseam roboti daca urmaresti un asemenea rationament. La fel e si cu liberul arbitru (de care Nietzsche zice ca e doar un artificiu inventat de preoti prin care omul sa creada ca e unic responsabil de actiunile sale si astfel sa ceara iertare si sa dea bani bisericii, cum era pe vremuri), conceptul poate fi utilizat pt explicarea faptului ca mai exista si crime, si violuri, si rautati... Ce preferi, asa sau un Dumnezeu care sa stea cu fulgerul in mana sa te pandeasca? Iar ajungem roboti... In plus, suferinta este la baza altor religii decat a noastra, de ex cauta cele patru (parca) adevaruri fundamentale (dukha sau ceva asa se numesc, nu mai stiu) din budism, sa vezi ca tot in jurul suferintei sunt construite. Poate te multumeste explicatia de acolo, si de ce suferinta este necesara. Trebuie sa nu uiti ca Biblia e o colectie de povestiri, metafore, parabole, etc... Nu trebuie sa iei ad-literam totul, ca asa te-ai intreba cum a aparut omenirea daca doar Abel si cu Cain erau pe lume, si Abel a murit... :blink: Ideea Bibliei e ca prin nenumaratele ei pilde sa te faca sa crezi ca exista ceva, mult deasupra noastra. Biblia il numeste Dumnezeu. Bineinteles ca un om rational n-ar putea crede in asa ceva. Unde e Dumnezeu, sta undeva in cosmos si se uita la noi? De ce face astea? Dupa ce mori, chiar te duci undeva in rai, si ce faci acolo? Exista si diavolul si iadul? Pare cam ciudat, dupa ce mori biologic s-a demonstrat ca ai pus-o, impulsurile electrice din creierul tau, care defineau persoana ta, dispar si odata cu ele si tu. Cum ar putea exista ceva mai mult? Intrebari bune si la o analiza concreta te convingi rapid ca nu exista Dumnezeu... Argumentele pro sunt mai putine, constau in cateva aparitii miraculoase (de ex Fatima), in descoperirea ca cei care au scris evangheliile chiar au trait in asa numita perioada a "martorilor oculari" care se incheie in 60 AD (adica lume care chiar l-ar fi putut vedea cu ochii lor pe Iisus, nu doar povesti). Faptul ca intreaga planeta crede in ceva, indiferent de forma sau numele pe care il da panteonului, poate fi explicat de psihologi ca dorinta omului de a spera in ceva dincolo de moarte, ca nu ai trait 80 de ani si apoi gata, ai murit si esti dus pt totdeauna, un gand cam trist, sa recunoastem. Si dorinta de a explica anumite fenomene care acum multi ani nu puteau fi explicate, chiar si fulgere sau cutremure de exemplu... Sau dorinta de a crede ca daca aici ai o viata urata si plina de suferinte, pe lumea cealalata tu vei fi cel cu de toate. Totusi, ideea de baza in orice religie este "crede si nu cerceta". Asta inseamna credinta in Dumnezeu, sa crezi in El in absenta oricarei dovezi despre existenta Sa. Pare ciudat, sa crezi in ceva fara sa ai nici o dovada, pare ilogic pt secolul in care traim, dar asta e credinta. Fie faci asa, fie nu... Ca o observatie proprie, pana acum nu am intalnit vreun om care sa nu se roage la Dumnezeu in momente grele. Care sa nu zica o rugaciune mica, de multumire sau de speranta, dupa ce a trecut sau urmeaza sa treaca prin momente sau intamplari dificile. Undeva adanc in noi este "samanta" a credintei, nu cred ca poti sa scapi de ea, caci e la un nivel subconstient. Pe scurt, consider ca poti sa crezi intr-o forta superioara, fara sa trebuiasca sa crezi si in Biblie mot-a-mot. Si cum am zis, asta presupune credinta, sa stii ca Dzeu exista fara sa ai nici o dovada. De aia cei care cred in Dumnezeu nu trebuie si nu au motive sa le arate altora dovezi pt comportamentul lor.
Kane Posted February 12, 2005 Posted February 12, 2005 Blablabla...think for a SECOND! Dumnezeu este o inventie absurda a mintii unui om bolnav. Atata tot ca, crestinismul a avut "inspiratia" sa spuna ca dumnezeu e in ceruri si in acest fel nu poate fi dovedit fizic ca nu exista cum s-a intamplat cu idolii si alti zei. Acest thread poate continua la nesfarsit ca nu veti schimba credinta nimanui cu el, fiecare trebuie sa gandeasca pentru el, nu ca si oile care merg una dupa alta duminica la biserica. Aaa, si chestia cu "crede si nu cerceta" e geniala! Ce metoda mai buna de a preveni descoperirea unui fals decat sa interzici (sau sa pui acest lucru sub o lumina rea) autentificarea lui.
Deutscher Posted February 12, 2005 Posted February 12, 2005 dumnezeu , alah , budha ,zeus , si alti asa-zisi zei au fost inventati pentru a tine masele in frau daca exista o forta divina credeti voi ca permitea arderea pe rug a cercetatorilor din evul mediu (Galileo Galilei si multi, multi altii) pana la urma religia este opiumul popoarelor inventata pentru a avea control asupra oamenilor slabi prin regulile impuse de acea religie (nu fac aia ca ma bate dumnezeu :lol: :lol: :lol: )
aolex Posted February 12, 2005 Posted February 12, 2005 rebelrocker si deutscher , asa va vreau ... normal ca nu este . numai trebuie sa aiba si fraierii in ce crede :lol: :lol: :lol:
demonium Posted February 12, 2005 Author Posted February 12, 2005 Sa nu uitam nwradu ca pe langa "crede si nu cerceta" mai exista si "bate si ti se va deschide". Orice am face, ne invartim in loc... Orice pas inainte este de fapt o stationare. Naivitatea oamenilor de acum 2,000 era cu mult mai mare fata de cea de azi. Scepticul poate spune ca totul a fost o inselatoir, ca tot Noul Testament este o carte a minciunii omenesti. Un prieten de al meu imi sugerase urmatorul scenariu: speriat si totusi entuziasmat, xxxx intra alegrand in casa sa din Ierusalim, spunand ca un luminat, IIsus l-ar fi inviat pe Lazar. Acesata minune creste in amploare, ajungand la urechile celorlalti credincios. Acestia vin la Iisus si ii cad in genunchi spunandu-i sa le ierte pacatele. Apostolii, auzind de marea "minune" ce le este povestita de catre israeliti, il intreaba pe Iisus daca este adevarat> El spune da. 2,000 de ani mai tarziu, noi citim in evanghelii faptele descrise de aposolii ca fiind dovezi irefutabile ale originii divine ale Mantuitorului. Practic noi nu avem doevezi concludente. Omul, cu toata evolutia sa mentala, intinsa de-a lungul a zeci de mii de ani, ramane dominat de frici ancestrale (frica de intuneric, de supranatural, de fiintze care ii vegheaza etc). DE CE? Pentru ca nu putem accepta (unii dintre noi) ca este foarte posibil ca dupa ce murim sa nu mai fie nimic. Bezna si frig. Corpul nostru lipsit de viatza sa fie ingropat la 3 metri sub pamant si sa fim uitati. Nu exista Rai, nu exista Iad, Dumnezeu, nimic... Dar putem fi optimisti, sa vedem partea buna a lucrurilor. Murim si voci angelice ne conduc sufletul spre mantuire. Ajungem in Rai si invingem in lupta cu Moartea si "anneantisement-ul" (cum ar zice francezii). Suntem primiti intr-un loc de o neasmuita frumusete. Si simtim pamantul reavan al Campiilor Elizee... . Ce viziune naiva... Cum ziceam : un pas inainte pe o banda rulanta. Asta facem...
Elf Soldier Posted February 13, 2005 Posted February 13, 2005 teoria evolutionista nu exista.....Biblia spune ca Dumnezeu a creat totul in 6 zile si a saptea s-a odihnit.......deci in ziua a sasea au fost create animalele si omul..de aici rezulta ca oamenii si dinozaurii au fost contemporani..........din toate timpurile. nu putem sa convingem oamenii sa creada in Dumnezeu.....fiecare dintre noi il are acolo in suflet........dar pentru cei care nu cred........incercati si voi sa va rugatzi lui Dumnezeu sa credeti sincer in el cateva luni si sa vedetzi ca va fi mai bine. in legatura cu tsunami-ul acele lucruri nu le face Dumnezeu le face Satana. deci cum spune si Biblia exista 2 puteri......................NU UNA. Dumnezeu care este mai puternic si Satana care din pricina celor ca si slim rebelrocker si altzii devine tot mai puternic. dar vor plati ei pentru tot ceea ce au facut si crezut. pacatul se face cu: VORBA FAPTA si GANDUL :D Dumnezeu exista il simt alaturi de mine in orice clipa. B)
csoka.zsolt Posted February 13, 2005 Posted February 13, 2005 Cum a mai spus cineva in acest thread,ca totul este relativ,de aceea unii cred in Dumnezeu,altii nu!Eu personal cred ca exista Dumnezeu,deoarece eu nu ma simt o maimuta(spre deosebire de alti)!! :D !Iar faptul ca exista sau nu,nu se poate decide,deoarece cum am mai spus:unii cred altii...nu!!THE GOD IS HERE AND WILL BE HERE(IN MY OPPINION)! B)
alex Posted February 13, 2005 Posted February 13, 2005 slim ... ziceai ca cei care cred in Dumnezeu nu iti raspund la intrebari ... am pus o intrebare si nimeni nu mi-a raspuns... Sunt de acord ... oamenii au evoluat din maimutza .... maimutza de cine a fost creata?
aolex Posted February 13, 2005 Posted February 13, 2005 slim ... ziceai ca cei care cred in Dumnezeu nu iti raspund la intrebari ... am pus o intrebare si nimeni nu mi-a raspuns... Sunt de acord ... oamenii au evoluat din maimutza .... maimutza de cine a fost creata? am pus si eu o intrebare : pe dumnezeu cine l-a facut ? fara raspunsuri de genul el exista din totdeauna ca asa ceva nu se poate . dupa cum vezi , stiinta iti permite sa pui intrebari , pe cand religia te incuie ca sa nu intrebi asa ceva ... iar raspunsul e pe undeva pe la mijloc . e prea complex pt mintea noastra ...
Elf Soldier Posted February 13, 2005 Posted February 13, 2005 pe Dumnezeu nu se stie cine l-a creat........dar El a creat tot ce e pe Pamant in 6 zile. Ce a mai facut nu ne intereseaza.poate totul e un starcraft si noi sunt rasa oamenilor. nu se va stii. dar pe noi El ne-a creat. e super complex. alex close it.
BooM-retired Posted February 13, 2005 Posted February 13, 2005 Iar am ajuns la certuri.....pacat.... Dupa cum am mai spus, este enorm de greu de conceput o idee a infinitului spatial shi temporal. In fizica shi matemetica suntem obishnuitzi cu infinitul, shi chiar fara argumente solide credem in acel infinit. De ce nu putetzi crede shi in infinitul temporal, un infinit care este la fel de plauzibil ca shi cel spatzial. De ce trebuie sa ne intrebam cand a aparut Dumnezeu??? De ce zicetzi ca omul a aparut din maimuta??? De ce??? Nu putetzi incerca sa credetzi ca TOTUL A APARUT DIN MANA LUI DUMNZEZEU???
rats Posted February 13, 2005 Posted February 13, 2005 ba pot crede... am fost botezat ortodox, da nu vreau sa cred. Ma inspaimanta faptu ca ce m-a creat ma va omori (fizic vorbind) si ma duce intr-un loc mai bun... si daca voi ajunge in iad, viata mea a fost un bilet de dus. Daca ajung in Iad, ajung pentru dumnezeu, pentru "politica" lui, pentru bucuria lui.
Elf Soldier Posted February 13, 2005 Posted February 13, 2005 nu e adevarat....eu zic ca asa sta treaba....Dumnezeu vrea ca totul sa fie bine pe Pamant. Adam si Eva au facut pacatul stramosesc..dar nu Dumnezeu i-a obligat ci Diavolul. Se intampla accidente crime violuri etc. etc...................nu este mana lui DUMNEZEU acolo. Cel ce face rau pe Pamant e Diavolul. nu Dumnezeu ne chinuie, Diavolul. Dumnezeu incearca sa ne faca mai buni pt ca el ne-a creat. Dar pe acest Pamant el gaseshte oiameni ca slim shady shi altzii care il impiedica sa isi termine misiunea, sa ne faca buni. Dupa moarte sunt 2 lumi diferite. Iadul si Raiul. acolo nu se poate baga nimeni. in Rai e doar bine. In iad rau. Dumnezeu respectiv Satana nu pot avea influenta in cealalta lume( Rai sau Iad.) deci lucrurile bune le face Dumnezeu cele rele Diavolul. parerea mea.
rats Posted February 13, 2005 Posted February 13, 2005 nu stiu cum vi se pare voua... da religia asta mi se pare o poveste prost spusa si de adormit copii... rebelrocker, deutschlander si alolex poate vor "sustine" parerea mea: "Faci rau ajungi in iad, faci bine ajungi in rai" - Am rezumat biblia... hai sa va mai zic o poveste asemanatoare "Pui mana pe aragaz, te arzi. Nu pui mana, nu te arzi". Probabil unii dintre voi sunteti prea crestini si eu nu incerc sa ma convertez, da sa fim sinceri... mi se pare o poveste. Daca dumnezeu ar iubi oamenii, ar omora diavolul pentru ca are puterea. Eu chiar nu-mi pot da seama cum nu puteti privi (unii) ca religia fiind doar o poveste cu care vechiile statea controlau direct poporul... Cum puteti crede in ceva care pe de-o parte ne lasa liberi, pe de-oparte ne obliga sa facem/fim ce vre El. Poate dumnezeu chiar exista, poate eu sunt o cauza pierduta... Un prieten de-a meu la o betia a zis ceva... "Cateodata simt ca eu sunt singur pe pamant si voi restu sunteti ca niste roboti programati, pentru ca cineva sa ma testeze. Poate eu exist doar de ieri... mi-a fost umpluta memoria. Poate nu a exista ieri, poate nu existi nici tu." As putea zice ca-i o nebunie ce zice... da` eu nu fac diferenta intre ce-o zis el, si religie. Ce a facut bine religia pe plan evolutiv (sa zicem)? Recunosc ca pe perioada inchizitiei au aparut baroc si clasicismul care sunt doua arte, as putea spune... dar stim cu totii ca biserica a tinut pe loc si a facut MULT mai mult rau omenirii. Voi spuneti ca nu credeti in evolutie... dar cum va suna ca acum doua mii de ani nu exista becuri, si acuma avem bulevarde si Las Vegas. Cum vi se pare ca acum 1000 de ani nu existau masini si acuma avem autostrazi, cum vi se pare ca acum doi ani nu existau harduri mai mari de 120 GB (cred...), cum vi se pare ca dintr-o celula sa se formeze o fiinta?
aolex Posted February 13, 2005 Posted February 13, 2005 astia care cred in el ... v-a dat el mana ? l-ati auzit ? l-ati vazut ? il simtiti ? nu ... nu exista . punct! <_<
InTruDeR666 Posted February 13, 2005 Posted February 13, 2005 lol, @aolex:1. mane... din mana lui Dumnezeu e o expresie(el a creat prin puterea Cuvantului Sau) ! 2.De auzit si simtit , numai cei care cred in El il pot auzi si simti 3.Las ca vine ea vremea cand o sa il auziti ("Plecati de la Mine blestematilor in intunericul si focul vesnic ce a fost pregatit Diavolului si ingerilor sai")
Elf Soldier Posted February 13, 2005 Posted February 13, 2005 lol slim tu nu intelegi. eu nu neg evolutia pe plan tehnologic mane.ci cea pe plan biologic. care nu exista. astia care cred in el ... v-a dat el mana ? l-ati auzit ? l-ati vazut ? il simtiti ? nu ... nu exista . punct! l-am auzit. Dumnezeu este constiinta fiecaruia. dak voi ganditi murdar asta e. l-am vazut. in realizarile fiecarui om se vede Dumnezeu. dak omul are multe se vede ca Dumnezeu l-a ajutat. acuma va intrebati: man X nu crede in Dumnezeu si are tot ce vrea. Aici e problema. pentru noi oamenii aceasta viatza este un test. Dumnezeu ne testeaza. trebuie sa intelegem profunzimea lucrurilor. viata de dincolo conteaza. acolo unde nu exista bani sau alte lucruri materiale. acolo exista 2 lucruri. DIVINITATEA sau INFERNUL. alegeti. aveti cale libera. Dumnezeu ne lasa sa facem ce vrem...insa cu responsabilitate. si voi uitati un lucru. DUMNEZEU TE IARTA( dar cred ca nu uita). Asha ca cei ca si slimshady si ceilalti nu e totul pierdut. mergeti la biserica si va spovediti. dak in urmatoarele luni nu va veti simti mai bine............inseamna ca trupul vostru si sufletul vostru resping sangele Domnului. Dar cu ajutorul rugaciunilor si a smereniei va puteti curata. La scoala. sunteti atenti la ore sa zicem dar knd vine profu/profa de religie toti urlati tipatu etc etc. Nu luati nimic in serios. asha eram si eu. pana in clasa a sasea knd Dumnezeu mi-a dat ca profesor un om MARE. atunci auzindu-i vorbele si caldura pe care o avea in glas...........mi-am schimbat cu totul mentalitatea. am privit lucrurile altfel. sa caut ce e BUN nu ce e RAU. slimshady uita-te la semnatura ta. Cauti doar ce e rau. nu cauti nimic din ce e bun.(nu ma refer la chestile cu topicuri utile, ci la prima propozitie.) Oamenii majoritatea vad doar parte area a lucrurilor. Insa acest lucru nu il poate schimba nimeni in mentalitatea ateilor sau celorlati care nu cred in Dumnezeu decat DUMNEZEU. P.S. nu sunt in m,asura sa dau lectii. am facut si eu destule pacate inclusiv pe acest forum. dar am avut norocul sa fiu iertat de cei din jur si de Dumnezeu si sa merg mai departe. slim shi ceilalti nu uitati de chestia cu spovedania.
aolex Posted February 13, 2005 Posted February 13, 2005 da ... ma duc sa ma spovedesc . sa mai cada inca un fraier in plasa asta a lor de a crede in ceva inexistent . frate , pana nu il vad nu ii dau atentie ... punct ! fiti voi fericiti cu domnul si lasati-ne pe noi in pace . va veni momentul adevarului si vom vedea atunci cine are dreptate sau nu ... <_<
HellMaster Posted February 13, 2005 Posted February 13, 2005 Deci sa incep cu inceputul: Nick-ul meu afirma ca eu nu cred in dumnezeu ci in satan gresit. Eu cred in Dumnezeu( am citit tot postul si se face o confuzie care as dori sa o clarifica ca lui Dumnezeu daca ii dau numele de ALAH, BUDAH, PICIORUL MEU, CALUL etc. el tot aceiasi forta o are, nu are un nume asa la intitulat bibilia deci asa il vom numi) sa continuam: La fel ca slim-shady si altii m-am indoit uneori de existeanta lui cu toate astea cu timpul m-am maturizat si mi-am dat seama ca exista si ca el ma ajuta tot timpul. Multumita LUI imi arata lucruri care nu foarte multi oamenii realizeaza sau nu vor sa realizeze. Intodeauna cand imi pun intrebarii imi raspune intr-un fel sau altul. Nu cred ca a fost vreo intrebare la care sa nu imi raspunda. Slim-Shady ai zis ca esti rational hai sa urmarim impreuna urmatorul rationament: Einstein a elaborat o teorie cu ajutorul careia acum avem energie nelimitata dar care a dus si la uciderea a sutelor sau chiar miilor de oamenii. Tu ai veni aici si ai intreba de ce a permis Dumnezeu asa ceva? Iti voi spune de ce din 2 motive. 1. Intre doua rele alegi cel mai putin rau adik daca de exemplu america nu ar fi aruncat bombele nucleare asupra japoniei cine stie cati alti oamenii ar mai fi murit dar oricum mult mai multi decat daca nu ar fi procedat astfel. 2.Unii oamenii trebuie sa moara pentru ceea ce vor face in viitor. Poate ca unii vor descoperii un virus letal sau poate ca vor descoperii leacul la sida. NU STIM Un lucru este cert unele lucrui au un scop chiar daca nu il vedem imediat. Cum s-a mai zis in acest topic oamenii au tangente spre rau asa cum istoria ne arata cum de a lungul timpului oamenii au gasit lucruri care putea sa ii ajute sa faca bine dar in schimb au ales sa faca rau. Partea cu De ce ne face el sa suferim? TE contrazic nu ne face sa suferim. Tu te referi la suferinte fizice dar ca sa iti dau raspunsul cum il vrei tu adik rational ma voi stradui sa iti raspund. Unii oamenii afirma ca coprul nostru este ca o masina si ca sufletul este ca un sofer. Cred ca nu exista pe aici om care sa nu fii facut catusi de putin un accident oricat de mic sau care sa nu fii dat vreodata in calculatorul lui. Ce rezulta simplu ca nu ne intereseaza ce pateste caci ce e in interior ramane intact in cazul nostru sufletul. Sufletul este vesnic si indistructibil el exista si in acelasi timp nu exista. Mai tin inca odata sa mai lamuresc inca o chestie NU EXISTA ASA CEVA CA UN LOC NUMIT RAI SI UN LOC NUMIT IAD!!!!!!!! Raiul si iadul reprezinta starii ale spiritului. Daca ai fost bun iti da o stare de voiosie de bunavointa etc.. daca ai fost rau si ai ucis ai o stare de rauate de nestare de distrugere etc.... Asa continui Alex o sa incerc sa iti raspund si tie la intrebare. Toata lumea acum a inceput sa creada cu teoria ca noi ne tragem din maimuta si ca nu stiu ce se trage din nu stiu ce si ca Dumnezeu nu are nici o legatura cu crearea omului si ca teoria respectiva se bate cap in cap cu religia. Va voi contrazice zicand ca e chiar invers nu se bat cap in cap ci este ceea ce are lume nevoie pentru a demonstara existenat lui Dumnezeu. Ea(teoria) se refera la faptul ca omul a evoluat din maimuta si astfel demonstreaza ca aceasta evolutie a fost realizata cu mana lui Dumnezeu fie ca vrem sa acceptam sau nu. Ca cine stie poate daca nu s-ar fii facut evolutia ca acum am fii evoluat in altceva si nu in oamenii. Uitasesi cine a creat maimuta? Nu cine este intrebare ci cum? gandestete. Draga alolex iti voi raspunde cu cea mai mare placere la intrebarea ta. Dumnezeu exista si nu exista, este prezent peste tot si in acelasi timp. Acum ca sa iti raspund la intrebare ta voi folosi alta intrebare. Timpul exista ? raspunde la aceasta intrebare si iti vei raspunde si la intrebarea cu cine La creat pe Dumnezeu? Am uitat sa mai adaug ceva in univers totul are un mers dar acel mers al lucrurilor este invers limbilor de ceasornic DE CE?.(inceracti sa intelegeti ce am spus aici) Revenind la Slim-Shady ca sa iti mai dau un argument la de ce a trebuit sa moara 100 de oamenii si o mama cu 2 copii sa traiasaca eu asa zice sa te gandesti asa ce s-ar fii intamplat daca 100 de oamenii ar fii trait si mama cu cei 2 copii ar fii murit. Din pacate nu ai cum sa stii ca nu esti Dumnezeu ca sa vei ce s-ar fii intampla in viitor daca incidentul s-ar fii produs invers. In concluzie Dumnezeu exista cu desavarsire nu exista indoiala(cel putin nu in mintea mea). Nu exista argument pe lumea asta care sa demonstreze contrar. Si ca sa realizati cum a influenat el lume va propun urmatorul lucru uitativa la un obiesc si cu privirea da-ti timpul inapoi si imaginativa cum il duceti inapoi de unde l-ati luat cum este dus inapoi la fabrica cum se desambleaza cum dupa aceea fabrica se desasambleaza cum padurea creste la loc cum acel oras dispare si cum lucrurile cu care sunteti atat de obisnuiti de zi cu zi dispar intr-un moment si atunci veti realiza cu adevarat puterea lui Dumenezeu. Uitasesi din nou sa mai adaug un lucru pentru prietenul meu aolex.Dumnezeu e in toate vietatile pamantului tu ai dat tot acest timp mana cu el si nu ai stiu. ilar dar adevarat. P.S. PAREREA MEA :P