Jump to content
Rothschild

Remedii naturale pentru raceala si gripa.

Recommended Posts

stk64737cor.jpg.978e2512a789ba2a2ae34fd1db29f5a0.jpg

Raceala este cauzata de peste 200 de virusuri, gripa autentica este cauzata de virusul gripal. Desi este mai frecventa iarna, raceala poate sa apara oricand in cursului anului. Gripa este des intalnita iarna si primavara devreme. Severitatea simptomelor. Raceala este, in general, usoara pe cand gripa tinde sa fie mult mai severa ca manifestare. In gripa, toate simptomele sunt mult mai accentuate decat in raceala comuna, cu o exceptie: congestia nazala (este mai severa in raceala comuna). Debutul bolii. In raceala, simptomele apar progresiv, debutul este mai lent, cu stari de oboseala, stranut, tuse si nas infundat. Gripa debuteaza brusc si violent, cu febra mare, insotita de slabiciune si oboseala, tuse uscata, frisoane, dureri musculare, dureri puternice de cap, dureri oculare si rosu in gat. Febra poate dura de la 3 la 5 zile. Durata bolii. Raceala dureaza de la 3 - 4 zile pana la 10 zile si se vindeca fara sechele in majoritatea cazurilor. Gripa dureaza mai mult si are o convalescenta (perioada de refacere a organismului) mai mare. Dupa vindecare, este posibil ca oboseala si tusea sa dureze pana la 3 saptamani.

Mierea de albine a fost prima substanta dulce folosita de om. Hipocrate recomanda mierea pentru vindecarea unor afectiuni(gastro-intestinale, renale, respiratorii) si pentru tratamentul plagilor. Mierea contine zaharuri de inalta calitate, dar si fermenti, enzime, saruri minerale si vitamine. 

Catina. Fructele de catina constituie cea mai bogata sursa naturala de vitamina A, vitamina E, carotenoizi si flavonoizi. Catina contine si cantitati mari de vitamina C, vitaminele grupul B, K, F si P, acizi grasi esentiali si fitosteroli, zaharuri, acizi organici, pectine, flavonoide, proteine si saruri minerale

Echinacea este planta cel mai des utilizata pentru stimularea imunitatii. Se foloseste sub forma de ceai, tinctura, capsule sau sirop. Echinacea ajuta organismul sa produca mai multe celule implicate in aparare si stimuleaza celulele sistemului imunitar sa devina mai active.

Soc. Este o planta aprobata de comisiile de specialitate pentru tratamentul febrei atat la adulti, cat si la copii. Se administreaza sub forma de pulbere, tinctura sau infuzie. Ceaiul fierbinte preparat prin infuzarea florilor de soc scade rapid febra, produce vasodilatiatie si hipersudoratie. 

  • Upvote 1
Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...