Jump to content
Rothschild

De ce este recomandat sa mergi la mare?

Recommended Posts

beneficii_mare_soare_AA.jpg.589cad6d175bd183a9910ba0b13ac5fc.jpg

Generalitati

Apa de mare prezinta foarte multe efecte benefice asupra sanatatii, fiind bogata in saruri minerale care actioneaza benefic asupra organismului.

Astfel, climatul marin este recunoscut pentru proprietatile sale regenerative, stimulare a metabolismului si intarire a imunitatii.

Principalele beneficii asupra sanatatii oferite de climatul marin

• Soarele, aliatul sanatatii. Doar 15 minute de expunere la soare sunt suficiente pentru a obtine echivalentul a 1.000 U.I. de vitamina D. Aceasta ajuta la fixarea calciului in oase, la prevenirea depresiei, osteoporozei, rahitismului si, in plus, stimuleaza secretia de serotonina - numita si hormonul fericirii. Serotonina mentine starea de bine, inlaturand stresul.

• Lumina soarelui trateaza pielea afectata de acnee si eczeme, avand o actiune cicatrizanta, antiinflamatoare si antiseptica.

• Tot soarele contribuie si la ameliorarea psoriazisului sau a simptomelor pe care aceasta boala le prezinta.

• Aerosolii lupta cu alergiile. Acestia contribuie la ameliorarea sau chiar la vindecarea alergiilor cauzate de praf sau de polen. Totodata, aerosolii stimuleaza sistemul imunitar.

Aerosolii marini prezinta foarte multe efecte benefice impotriva bolilor respiratorii, precum bronsite, sinuzite sau rinite alergice, iar plimbarile matinale si cele efectuate inainte de rasaritul soarelui trateaza rinitele, curata plamanii, mintea si alunga angoasele.

Sarurile minerale si substantele precum magneziul, sarea, calciul si potasiul, pe care aerul marin le contine sunt un adevarat medicament pentru aparatul respirator.

• Pierderea kilogramelor. Aerul sarat stimuleaza metabolismul. Exercitiile fizice regulate combinate cu mesele corecte din punct de vedere nutritional, fara excese alimentare, pot favoriza pierderea kilogramelor, chiar si in vacanta, la mare.

De asemenea, inotul contribuie la diminuarea celulitei, astfel ca femeile care vor sa aiba pielea ferma, fara aspect de coaja de portocala, trebuie sa se stea cat mai mult timp in apa marii.

• Marea amelioreaza durerile osoase. Sarea are beneficiul de a relaxa muschii corpului, dovedindu-se a avea proprietati benefice asupra afectiunilor articulare precum reumatismul si artrita, prevenind osteoporoza.

De asemenea, soarele contribuie la sintetizarea vitaminei D, esentiala pentru fixarea calciului in oase.

• Previne scleroza multipla. Lipsa expunerii la soare si implicit deficitul de vitamina D, se numara printre primii factori declansatori ai sclerozei multiple.

• Soarele inlatura insomniile. Astfel spus, calitatea somnului este considerabil imbunatatita. Expunerea la razele UV in timpul zilei creste productia de melatonina noaptea, asigurand un somn odihnitor.

• Climatul marin diminueaza simptomele in boala Alzheimer. Multe studii au demonstrat ca razele soarelui contribuie la diminuarea agitatiei din timpul noptii a pacientilor care sufera de aceasta afectiune.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...