Jump to content
Edy.dY

Baschetul, sportul care dezvoltă organismul si spiritul de echipa

Recommended Posts

Imagini pentru basketball

 

Baschetul, sportul care dezvolta organismul si stimuleaza spiritul de echipa

 

Asemeni altor sporturi de echipă, baschetul necesită o coordonare a întregului corp, dar mai ales a coordonării ochi-mână. Mişcările din timpul driblărilor, prinderile, pasele şi săriturile cer planificare, precizie şi reacții rapide.

Baschetul dezvoltă organismul, concentrarea, memoria şi lucrul în echipă. De asemenea, ajută la dezvoltarea echilibrului şi agilității, acest fapt datorându-se mai ales mişcărilor executate în timpul jocului, când membrii echipei sunt obligați să alerge cu spatele, să alerge în timp ce driblează mingea şi să fie totodată atenți la ceea ce fac jucătorii, obligându-i să se mişte rapid, prompt, să-şi schimbe direcția în care se deplasează în orice moment.

Sport de echipă, baschetul oferă posibilitatea de a înțelege şi învăța ce presupune spiritul de a lucra in grup. Antrenamentele, dar şi jocul propriu-zis, demonstrează faptul că nu poți obține victoria de unul singur, că trebuie să cooperezi cu toti coechipierii pentru a vă atinge obiectivul. A fi într-o echipă presupune să dăruieşti, să împarți, să fii amabil cu ceilalți, să comunici. În plus, lucrul în echipă impune atât respectul reciproc, cât şi stabilirea unor reguli şi respectarea lor.

Tot în cadrul acestui sport, se învață ce înseamnă angajamentul față de echipă. Pentru ca o echipă să funcționeze bine, trebuie adesea să renunți la propriile dorințe şi preferințe în favoarea celor avute de colegi. Mai mult, o echipă presupune să-ți asumi şi diverse responsabilități, pe care trebuie să le duci la bun sfârşit, chiar dacă ți se par greu de îndeplinit. Acest lucru implică şi autodisciplină.

Recomand tuturor elevilor să practice orice fel de sport pentru a se menține sănătoși.

  • Upvote 1
Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...