Rothschild Posted April 25, 2017 Share Posted April 25, 2017 (edited) Bună ziua! Am inițiat acest topic pentru a va prezenta câteva rețete culinare dietetice, băuturi dietetice, deserturi dietetice. Ardei umpluti cu urda si marar Timp de preparare: Mai putin de 15 minute Dificultate: redusa Ardeii grasi umpluti cu urda si marar reprezinta o reteta rapida si sanatoasa, perfecta pentru pacientii care sufera de hepatita! Chiar daca nu pare, este un preparat savuros si satios, care alunga rapid senzatia de foame, Ingredientele usoare ale retetei sunt benefice ficatului. Ingrediente: 2 ardei grasi 6-8 linguri urda 1 legatura de marar verde sare piper Mod de preparare: Taie capacul ardeilor, curata-i bine de seminte si spala-i. Lasa-i sa se usuce, iar intre timp, prepara umplutura. Amesteca urda cu mararul si asezoneaza toul cu sare si piper, dupa gust. Umple ardeii si serveste-i imediat. Poti inlocui urda cu branza de vaci. De asemenea, poti taia ardeii si pe jumatate si abia apoi ii poti umple, astfel incat sa ii poti consuma mai usor. Edited May 6, 2017 by Rothschild 1 Quote Link to comment
Rothschild Posted April 28, 2017 Author Share Posted April 28, 2017 Castraveti umpluti Timp de preparare: 15-30 minute Dificultate: redusa Informatii nutritionale/100g: Calorii: 100 Proteine: 6.2 g Glucide: 3.9 g Grasime: 5.6 g Ingrediente: 200 g castraveti 10 g marar 40 g rosii 20 g oua fierte 60 g carne de vita fiarta 10 g frunze salata verde 60 g smantana 6 g zahar Mod de preparare: Se spala bine castravetii si se curata interiorul de pulpa. Se taie marunt mararul, rosiile, ouale, carnea de vita si pulpa scoasa din castraveti. Se adauga smantana, zaharul si sare dupa gust. Se amesteca bine. Se introduce umplutura in castraveti si se coc la cuptor pana cand coaja castravetelui devine moale. Se taie felii inainte de a se servi. Va doresc pofta buna! 1 Quote Link to comment
Rothschild Posted April 30, 2017 Author Share Posted April 30, 2017 Ardei umpluti cu branza slaba si curcan Timp de preparare: Peste 60 minute Dificultate: redusa Carnea slaba, asa cum este cea de curcan, se numara printre principalele alimente recomandate in tratarea diareei. Aceasta reteta usoara de ardei umpluti nu suprasolicita tractul digestiv si furnizeaza o cantitate importanta de proteine. Ingredientele de mai jos sunt suficiente pentru o singura portie. Ingrediente: 30 grame urda degresata (sau orice alta branza slaba, maruntita) 1 praf de piper negru 1 praf de sare 120 grame carne tocata de curcan 1 ardei gras rosu Mod de preparare: Preincalziti cuptorul la 200 de grade Celsius, taiati cotorul ardeiului si indepartati semintele din interior. Amestecati carnea de curcan cu piperul si sarea, apoi umpleti ardeiul cu aceasta compozitie, acoperiti-l cu folie de copt si introduceti-l la cuptor timp de 30 de minute. Cand carnea de devine maronie, puneti branza deasupra ardeiului si mai coaceti preparatul inca 10 minute. Consumati ardeiul umplut doar dupa ce se raceste foarte bine. Va doresc pofta buna! 1 Quote Link to comment
Rothschild Posted May 1, 2017 Author Share Posted May 1, 2017 Biscuiti cu stafide si fulgi de porumb Timp de preparare: 30-45 minute Dificultate: redusa Diareea poate fi tinuta sub control printr-un regim alimentar corect. In afara de painea prajita recomandata pentru ameliorarea simptomelor, puteti consuma biscuiti simpli, alaturi de cel putin 2 sau 3 litri de lichide pe zi. Ingrediente: 125 grame unt la temperatura camerei 100 grame zahar tos 1 ou 150 grame faina cu agent de crestere 45 grame stafide 1 praf de sare 60 grame fulgi de porumb, maruntiti Mod de preparare Preincalziti cuptorul la 180 de grade Celsius si tapetati doua tavi de copt cu hartie de pergament. Folosind un mixer electric, bateti untul cu zaharul, pana obtineti o pasta cremoasa. Adaugati oul, mixati si incorporati faina, stafidele si sarea. Aluatul trebuie sa aiba o consistenta medie si sa nu fie lipicios. Incorporati si fulgii de porumb, apoi framantati bine compozitia. Formati 14 bile din aluat si asezati-le la cate 8 centimetri distanta in tava de copt (astfel incat sa aiba loc sa se extinda in timpul coacerii). In 15-18 minute, biscuitii ar trebui sa fie gata. Lasati-i la racit la temperatura camerei, inainte de servire. Va doresc pofta buna! Quote Link to comment
Rothschild Posted May 2, 2017 Author Share Posted May 2, 2017 Biscuiti cu aroma de portocale Timp de preparare: Peste 60 minute Dificultate: medie Persoanele care sufera de insuficienta renala pot consuma ca desert prajituri uscate, cu continut redus de sodiu, potasiu si fosfor. Aceasta reteta de biscuiti cu aroma de portocale este potrivita regimului alimentar recomandat in afectiuni renale si diabet. Ingrediente: 320 grame faina alba 2 lingurite praf de copt 1 lingurita coaja de portocala rasa 100 g zahar 1 ou mare 2 linguri ulei de rapita 1 lingurita esenta de portocale Mod de preparare Preincalziti cuptorul la 180 de grade Celsius si tapetati o tava de copt cu hartie de pergament. Amestecati primele 5 ingrediente uscate intr-un bol. Puneti oul, uleiul si esenta de portocale in bolul mixerului si procesati timp de 30 de secunde. Turnati compozitia lichida peste ingredientele uscate si amestecati cu o spatula. Puneti aluatul pe un tocator pe care ati presarat in prealabil putina faina si intindeti-l bine. Taiati coca in forme de biscuiti (dupa preferinte), apoi asezati-i in tava, intr-un singur strat. Coaceti biscuitii pana devin aurii, aproximativ 30 de minute. Lasati-i la racit la temperatura camerei. Va doresc pofta buna! Quote Link to comment
Rothschild Posted May 6, 2017 Author Share Posted May 6, 2017 Strudel cu branza Timp de preparare: 45-60 minute Dificultate: redusa Strudelul cu branza este un preparat permis in alimentatia recomandata persoanelor care sufera de duodenita. Fraged si satios, acest desert nu suprasolicita sistemul digestiv si poate fi consumat de toti membrii familiei. Reteta este suficienta pentru patru portii. Ingrediente: 500 grame aluat pentru foietaj 2 oua 100 grame zahar 400 grame branza de vacuta 50 grame stafide Mod de preparare: Decongelati aluatul pentru foietaj la temperatura camerei. Amestecati intr-un bol branza, zaharul, un ou batut bine si stafidele. Tapetati o tava de copt cu hartie de pergament si intindeti aluatul pe suprafata acestuia. Asezati in centru compozitia cu branza, lasand marginile libere. Aduceti marginile aluatului spre centru, peste compozitie, astfel incat sa o acopere complet. Intoarceti usor strudelul cu marginile in jos, apoi ungeti-l cu celalalt ou batut bine si crestati-l din loc in loc cu un cutit. Coaceti desertul circa 40 de minute la foc potrivit. Va doresc pofta buna! Quote Link to comment
Rothschild Posted May 7, 2017 Author Share Posted May 7, 2017 Chiftelute de vita Timp de preparare: 45-60 minute Dificultate: medie Aceasta reteta de chiftelute este usor de tolerat de catre tractul digestiv sensibil al persoanelor care sufera de boala Crohn. Folositi metoda de gatire a orezului prin absorbtia completa a apei, intrucat veti beneficia de un aport sporit de fibre. Ingrediente: 450 grame carne de vita tocata 200 grame orez fiert, bine racit 1 lingura de lapte 1 ou bine batut 1 lingura busuioc 1 jumatate de lingurita mustar dulce un praf de piper negru 3 linguri ulei de rapita Mod de preparare: Amestecati toate ingredientele intr-un bol, cu exceptia uleiului de rapita. Umeziti-va mainile si formati din compozitia de carne chiftele rotunde de dimensiunea dorita (preferabil mici). Prajiti chiftelutele intr-o tigaie anti-aderenta, dupa ce incingeti bine uleiul. Evitati sa prajiti chiftelutele mai mult de 2-3 minute pe fiecare parte, rotindu-le de cel putin 3 ori in timpul gatirii. Asigurati-va ca sunt bine prajite in interior (daca le consumati gatite insuficient, riscati sa va confruntati ulterior cu neplaceri digestive). Va doresc pofta buna! 1 Quote Link to comment
Rothschild Posted May 9, 2017 Author Share Posted May 9, 2017 Cocktail cu lamaie si ghimbir Timp de preparare: 15-30 minute Dificultate: redusa Ingrediente: 10 boabe de struguri sucul de la un mar 1 bucata de ghimbir de aproximativ 1 cm proaspat, rasa fin (sau mai putin daca aroma este prea puternica) 1/2 lamaie verde 1/4 lamaie apa minerala Mod de preparare: Scoateti strugurii din coaja. Amestecati sucul de mere si ghimbirul cu restul ingredientelor. Se toarna compozitia intr-un pahar mare, se adauga gheata si se serveste imediat. Va doresc pofta buna! Quote Link to comment
Rothschild Posted May 10, 2017 Author Share Posted May 10, 2017 Cocktail banana daiquiri non-alcoolic Timp de preparare: Mai putin de 15 minute Dificultate: redusa Ingrediente: 170 ml nectar de banane 170 ml limonada 100 ml suc de lamaie verde 2 cesti cu gheata o bucata de ananas Mod de preparare: Puneti gheata in blander, adaugati nectarul de banane, limonada si sucul de lamaie verde. Amestecati bine. Ornati paharul cu bucata de ananas, serviti imediat. Va doresc pofta buna! 1 Quote Link to comment
Rothschild Posted May 14, 2017 Author Share Posted May 14, 2017 Cocktail de banane si piersici Timp de preparare: Mai putin de 15 minute Dificultate: redusa Informatii nutritionale/portie: Calorii: 128 Proteine: 2 g Grasimi: 0.1 g Glucide: 32 g Colesterol: 0 Ingrediente: 60 g piersici proaspete 1 banana coapta 1/2 cana suc de ananas neindulcit 35 g crema de vanilie fara zahar si grasimi Mod de preparare: Se decojesc piersicile si se toaca. Se curata banana si se taie felii. Se adauga toate ingredientele in blender si se amesteca bine. Se toarna in pahare inalte si se serveste. Bautura recomandata diabeticilor! Va doresc pofta buna! Quote Link to comment
Rothschild Posted May 20, 2017 Author Share Posted May 20, 2017 Salata aromata de ciuperci Timp de preparare: 15-30 minute Dificultate: redusa Salata de ciuperci cu mirodenii este un preparat gustos si hranitor. Ingrediente: 600 g ciuperci proaspete, feliate 2 cepe mici feliate 1 lingura busuioc proaspat tocat 1 lingura patrunjel proaspat tocat 1 lingura coriandru proaspat tocat 1 catel de usturoi sare piper negru 1 lingura vin alb 1 lingura mustar 3 linguri de otet balsamic 10 linguri ulei de masline Mod de preparare: Pune ciupercile feliate intr-un bol. Separat, prepara dressingul parfumat din condimente si mirodenii: amesteca sarea, piperul, vinul, otetul. Incorporeaza si mustarul si uleiul de masline si amesteca pana se transforma intr-o pasta. Adauga ierburile aromatice, ceapa si usturoiul tocat marunt. Toarna dressingul peste ciuperci si amesteca-le bine. Lasa salata la frigider timp de 30 de minute, inainte de a o servi. Quote Link to comment
Rothschild Posted June 8, 2017 Author Share Posted June 8, 2017 Cocktail Bahama Breeze Timp de preparare: Mai putin de 15 minute Dificultate: redusa Ingrediente: 30 ml rom 15 ml lichior de banane 15 ml lichior de piersici 15 ml rom de cocos 10 ml grenadine 10 ml miere 15 ml suc de lamaie proaspat 30 ml suc de portocale 30 ml suc de ananas Mod de preparare: Amestecati bine ingredientele impreuna cu cateva cuburi de gheata. Puneti alte cateva cuburi de gheata intr-un pahar inalt. Ornati cu felii de portocala, cirese, etc. Va doresc pofta buna! Quote Link to comment