41nd Posted June 30, 2015 Posted June 30, 2015 Salut, nu mă pricep la chimie dar am un stomac mai sensibil care-mi spune destul de rapid când am ales greșit ce să halesc . În ultima vreme am lăsat-o mai moale cu sucurile și băutura (energizantă desigur) și-am început să consum mai multă apă plată îmbuteliată din comerțul obișnuit. Am început cu Borsec la 2l și-am constatat că după vreo zi și ceva de la desfacere dac-o mai beau începe să țipe stomacul cu dureri ușoare și apoi crampe. Cineva mi-a recomandat Aqua Carpatica și mi-am adus aminte că obișnuiam să mai beau așa ceva cu niște ani în urmă. Am luat AC la o sticlă mare gen 2,5l și-am constatat că după vreo trei zile pot să beau din ea fără probleme fără să mai am chinuri la stomac. A mai pățit cineva cu astea două "brand"-uri ceva asemănător? Aveți alte recomandări de cumpărat din magazinele de la noi? Mersi! Quote
Guest Posted June 30, 2015 Posted June 30, 2015 Am patit si eu acelasi lucru cu apa Borsec. Seara cand ma puneam in pat incepea sa ma roada stomacul foarte tare. Quote
Amarok Posted August 13, 2015 Posted August 13, 2015 Organismul tau a primit un "soc" cand i.ai dat apa asa multa. Eu consum vreo 3-3.5litri de lichide pe zi, in mare parte apa si nu am probleme de genul. Imi era greu la inceput.. abia puteam sa beau 1 litru pe zi...dar dupa organismu s.a obisnuit.Asa banuiesc ca e si la tine... pana se obisnuieste organismul o sa ai crampe. Quote
Luci Posted August 13, 2015 Posted August 13, 2015 Nu recomand Cheile Bicazului.Vezi ca pe sticlele de aqua carpatica este inscriptionat si izvorul, am cautat sa beau din mai multe izvoare si exista o mica diferenta :DMie personal imi place Borsec, nu am avut niciodata probleme cu acest brand. Cred ca problema ta vine de la ce a zis Amarok, nu de la brandul pe care il consumi. Quote
41nd Posted August 13, 2015 Author Posted August 13, 2015 Organismul tau a primit un "soc" cand i.ai dat apa asa multa. Eu consum vreo 3-3.5litri de lichide pe zi, in mare parte apa si nu am probleme de genul. Imi era greu la inceput.. abia puteam sa beau 1 litru pe zi...dar dupa organismu s.a obisnuit.Asa banuiesc ca e si la tine... pana se obisnuieste organismul o sa ai crampe.Se pare că pot "băga" în mine suficientă apă plată Aqua Carpatica fără probleme.. presupun că Borsecul îmi făcea rău.. Quote
41nd Posted August 13, 2015 Author Posted August 13, 2015 Ai mai incercat cu Borsec iar? Nu și n-am curaj s-o fac. Mă simt excelent cu AC, o țin la temperatura camerei și 4 zile fără probleme apoi. Quote
adrian Posted August 14, 2015 Posted August 14, 2015 (edited) Eu nu am avut niciodata probleme cand am baut Borsec. Aqua Carpatica are intr-adevar mai putine saruri minerale in compozitie ( Calciu, Magneziu, Sodiu ) , poate asta era problema la celalalt brand.De asemenea, cantitatea de reziduu sec trebuie sa fie cat mai scazuta, fiind cel mai periculos element al unei ape minerale Edited August 14, 2015 by adrian Quote
Electra Posted November 3, 2015 Posted November 3, 2015 Eu beau Bucovina, mi se pare cea mai ok la gust. Borsec am baut mai mult minerală și e sifon. Îmi pare rău că nu mai imi aduc aminte ce apă plată am baut și avea gust de mâl, oricum una care este pe piață, dar nu mai știu exact și decât să fac o confuzie, mai bine mâ abțin. Quote
Fury Posted November 5, 2015 Posted November 5, 2015 Aqua Carpatica este o apa care imi place si care o consum . O recomand cu incredere. Nu recomand Borsec . Quote
MADROSE Posted November 5, 2015 Posted November 5, 2015 Cele mai bune mi se par Borsec şi Bucovina. 4 hours ago, Fury said: Nu recomand Borsec . De ce? Quote
RobyRap Posted November 5, 2015 Posted November 5, 2015 Nu am patit asa ceva pana acum,poate sunteti voi mai sensibili cu stomacul. Quote
Fury Posted November 6, 2015 Posted November 6, 2015 18 hours ago, Antonio Popa said: Cele mai bune mi se par Borsec şi Bucovina. De ce? Nu imi place la gust , iar dupa 2 zile daca ai desfacut o sticla incepe sa capete un miris nasoliu . Quote
chaserz Posted November 11, 2015 Posted November 11, 2015 Bucovina beau mai nou...dar sincer cred ca toate sunt un fel de robinet tratat ..sper sa ma insel Quote
chaserz Posted November 12, 2015 Posted November 12, 2015 Plus ca la Hera aia,am uitat in balcon un bax de apa vreo 3-4 luni ,am tot pus chestii peste ,cand am deschis o sticla avea un miros de nedesris,nu am avut curaj sa gust.Nu mi se pare normal sa se intample asta,plus ca teoretic termenul de expirare e al sticlei si nu al apei,dar in 4 luni sa prinda miros,ce incredere sa mai ai . @a luat cineva apa de la masinariile alea de pe strada care vand apa plata si sifon cu 50 bani ? Ceva pareri? Quote
Fury Posted November 13, 2015 Posted November 13, 2015 Nu am luat , nu pot sa ma pronunt daca e ok sau nu ... Cred ca o varianta super ok este instalarea unui filtru bun pe robinetul de bucatarie si am rezolvat problema . (Gen stiu persoane care au de la amway si sunt foarte multumite) Quote
FLOW Posted November 18, 2015 Posted November 18, 2015 Apa plată este o apă potabilă slab mineralizată, care conține sub 500 mg săruri/litru. Apa plată nu conține dioxid de carbon adăugat și poate fi consumată în cantități mari, fără indicații medicale.[1] În România, legea prevede pentru apa plată îmbuteliată că valoarea minimă a pH poate fi redusă până la 4,5 unități. [2][3] Apa plată este produsă sub control sanitar, dar proveniența ei poate fi atât de la un izvor, cât și de la un puț de adâncime, verificat și avizat sanitar anume pentru comercializare și consum. Principala calitate a apei plate, în comparație cu cea livrată de rețaua publică de alimentare cu apă, este aceea că ea nu a străbătut țevile rețelei urbane de aducțiune și, deci, nu contine clor rezidual, nu preia și nu poartă produsele rezultate din depunerile pe țeavă, din oxidarea metalului, din alte procese, foarte fine, care pot avea loc în timpul transportului.[4] Quote
chaserz Posted November 21, 2015 Posted November 21, 2015 bifat apa la masinuta aia din strada,din cate am citit are cateva filtre puse,apa e de la retea si mai e filtrata inca o data.Nu e rea la gust sau ceva,dar chestia aia o poti face si tu acasa ,deci nici o afacere Quote
Dyla Posted December 2, 2015 Posted December 2, 2015 cea mai buna apa plata reteaua orasului (chiuveta) glumeam Borsec recomand Quote
iMfaMouS Posted December 3, 2015 Posted December 3, 2015 Recomand apa plata Carpatica, cea mai buna la acest moment, insa detest apa Izvorul Minunilor, parca e de la izvor ( nu pot suporta mirosul ). Quote
Jardell19 Posted December 3, 2015 Posted December 3, 2015 Apa naturala de la Slanic Moldova!In rest Apa plata Dorna! Quote
Georgia Posted December 3, 2015 Posted December 3, 2015 Este recomandat să bem apă în orice moment al zilei, fără a aştepta să ni se facă sete. În fiecare zi, corpul nostru pierde 2,5 litri de apă prin eliminare directă (urină), prin respiraţie şi prin piele (transpiraţie). Semnele deshidratării Senzaţia de sete este semnul clar care ne avertizează că ne deshidratăm. Când apare senzaţia de sete, organismul nostru deja are nevoie de apă. Viteza deshidratării variază în funcţie de vârsta fiecărei persoane. Beţi apă înainte să vi se facă sete! Deshidratarea poate avea consecinţe grave asupra sănătăţii (tensiune mică, probleme neurologice, alterarea rapidă a stării generale). De aceea, este recomandat să beţi apă cât mai des, în cantităţi mici, mai degrabă în diferite momente ale zilei, decât doar în pauze. Şi mai ales, nu aşteptaţi să vi se facă sete! Cum ne hidratăm cel mai bine? Deoarece corpul nostru nu depozitează apa, noi trebuie să îl "alimentăm" mereu, bând apă, indiferent sub ce formă: apă potabilă de la robinet, ceai, cafea etc. Apa este băutura cea mai bine asimilată, de aceea este cea mai indicată pentru hidratarea corpului. Nu cred ca are asa mare importanta marca... ci sa fie depozitata bine. Noi in casa cumparam numai bidoane de 5 l. Am incercat toate marcile... cea mai ok e Aqua Carpatica si Bucovina Este recomandat să bem apă în orice moment al zilei, fără a aştepta să ni se facă sete. În fiecare zi, corpul nostru pierde 2,5 litri de apă prin eliminare directă (urină), prin respiraţie şi prin piele (transpiraţie). Semnele deshidratării Senzaţia de sete este semnul clar care ne avertizează că ne deshidratăm. Când apare senzaţia de sete, organismul nostru deja are nevoie de apă. Viteza deshidratării variază în funcţie de vârsta fiecărei persoane. Beţi apă înainte să vi se facă sete! Deshidratarea poate avea consecinţe grave asupra sănătăţii (tensiune mică, probleme neurologice, alterarea rapidă a stării generale). De aceea, este recomandat să beţi apă cât mai des, în cantităţi mici, mai degrabă în diferite momente ale zilei, decât doar în pauze. Şi mai ales, nu aşteptaţi să vi se facă sete! Cum ne hidratăm cel mai bine? Deoarece corpul nostru nu depozitează apa, noi trebuie să îl "alimentăm" mereu, bând apă, indiferent sub ce formă: apă potabilă de la robinet, ceai, cafea etc. Apa este băutura cea mai bine asimilată, de aceea este cea mai indicată pentru hidratarea corpului. Nu cred ca are asa mare importanta marca... ci sa fie depozitata bine. Noi in casa cumparam numai bidoane de 5 l. Am incercat toate marcile... cea mai ok e Aqua Carpatica si Bucovina Quote
Ne3verMind Posted December 3, 2015 Posted December 3, 2015 apa plata cea mai buna este aia care o iei din fantana :D Quote
Man0War Posted December 7, 2015 Posted December 7, 2015 daca puteti sau aveti in apropiere o padure cu un izvor ar fi minunat ,apa odata imbuteliata la deschidere isi pierde din calitate :D.asa ca gasiti un izvor si fiti bioo :D Quote