bunny Posted April 9, 2011 Posted April 9, 2011 Bai papagalule, ti-am scris asa ca vad ca esti prea trantit de pamant sa traduci un semn intr-o actiune. mi-ai scris asa? adica: Prea v-a indobitocit internetul mai flacai ...
UNprapadit Posted April 9, 2011 Posted April 9, 2011 Repet, calculeaza spre exemplu asta: 20/4/5. Dupa dibla ta, la numitor se mai afla o fractie. 48÷2(9+3) reprezinta fractie, prostule Ai de capul tau.. Pe-ala il mai credeam ca intai se face operatia de inmultire cu paranteza, dar tu sa spui ca semnul impartirii reprezinta direct fractie si imparte tot ce va urma in respectiva functie, te-ai cacat de inteligenta. Daca lasi functia asa acel (9+3) trece in dreptul liniei de fractiei, adica la NUMARATOR. Meam cum e asta. Aduce-ti-l ba unu cu picioarele pe Pamant ca saracu-i pierdut in lumea lui ) Ps: Cred ca tu habar n-ai ce inseamna un numitor, si ce ai facut in exemplul ala. Ps2: bny, ia o foaie de hartie si imparte oricare doua numere si apoi scriele sub forma de fractie, si daca iti da rezultate diferite, eu am sa afirm ca esti cu adevarat inteligent si eu sunt un prost notoriu, dar daca nu-mi demonstrezi contrariul, esti de departe cel mai prost user ce a postat aici, ok? -edit- ai editat repede sa nu vada lumea ca pe langa faptul ca esti prost esti si analfabet?
Munch Posted April 9, 2011 Posted April 9, 2011 te-ai facut prost singur. ce oameni atacati de soarta, calmati-va ma. oO Mai omule, ai ales un raspuns pe care l-ai considerat tu corect ... Altii la fel de alt fel. Formularea aia e ambigua, simplista, scrisa exact pentru tacnitii care nu pot gandi fara marele prost (ca de-aia ii zice marele prost, ce-l pui sa faca aia face) si cu sens de la stanga la dreapta. Acum te du la un tanc de clasa a 3-a si invata-l pe el sa scrie asa formulari DE LA STANGA LA DREAPTA ca o sa te trezesti cu o generatie de calculisti de-o sa-ti vina sa-ti iei campii ... Ca de fapt inmultirea si impartirea care au acelasi grad de prioritate se fac primele in pastele masii si cu si fara paranteza. :) Idiotenia asta de formula aritmetica poate avea doua rezultate si atat: 2 si 288, totul conteaza de cum o interpreteaza fiecare. Bai si eu care credeam ca esti vreo somitate de pe la CNE (?).
bunny Posted April 9, 2011 Posted April 9, 2011 Meam cum e asta. Aduce-ti-l ba unu cu picioarele pe Pamant ca saracu-i pierdut in lumea lui ) cel mai prost user ce a postat aici, ok? ma, opreste-te. :rofl1:
UNprapadit Posted April 9, 2011 Posted April 9, 2011 (edited) Bai fratilor: Tu ca individ incult si prost, cand ai inceput sa mergi la scoala si ai capatat cunostinte, si ti-ai dezvoltat intelectul, ai facut 12 ani de asa zisa scoala, si la inceput, cand aveai creierul moale, invatatoarea aia amarata, te-a invatat un lucru banal, asa, devreme, tocmai ca sa-ti intre in cap pentru tot restul vietii. Si anume, la matematica, la inceput cand vroiai sa inmultesti doua numere foloseai X, dar prin clasa a 4-a ti-a spus invatatoarea sa folosesti PUNCTUL in loc de X, si ca defapt impartirea este o fractie, si n-o sa mai folosesti : ci fractia, si anume /. Si tot ea te-a invatat si care este ordinea operatiilor matematice. Si inainte scriai, 2 X 3 + 6 : 2 + 6/2X (1+2) si-ti dadea un rezultat, iar apoi ai inceput sa scrii 2*3+6/2*(1+2) care in mod surprinzator era acelasi lucru. Dar apoi te-a mai invatat si ca atunci cand aduni doua numere ce se impart la acelasi numar si dau un rezultat intreg, poti sa scoti in fata numarul respectiv pentru a simplifica calculul. Si ti-a demonstrat ca 18 + 6 poate fi scris si ca 2(9+3) si obti acelasi rezultat. Si tot ea (daca nu a fost cretina si a omis lucrul acesta), ti-a zis ca atunci cand scoti un factor comun sa nu mai pui semnul de inmultire ( * ) inaintea parantezei pentru ca te poate incurca. Cand sula lui satan ati pus voi * cand ati scos numitor comun? Ca sa fiu al dracului de am auzit/vazut asa ceva. Si nu e nici formul, si nici ecuatie, e o simpla fractie ce are la numitor suma (18+6) scrisa sub forma 2(9+3) si la numarator 48. Ce e asa greu? Ma repet a n-oara, uitati-va la exemplul lui IceMan de pe prima pagina si poate (sper) sa realizati diferenta ... -edit- Aia e tata, nu stau sa-mi recitesc posturile, am gresit aia e, dar tu acum te legi de ortografie intr-o disputa ce are ca tema principala o fractie matematica, nu vezi cat de prost estI? :lol: Asta e dovada ca nu ai contra-argument, si ca mai mult de atat nu te duce capul. Hai tcius ca am terminat cu tine. Edited April 9, 2011 by UNprapadit
bunny Posted April 9, 2011 Posted April 9, 2011 invatatoarea aia amarata, te-a invatat un lucru banal, deci pe tine te-a ratat cand trebuia sa te invete sa scrii. n-are ma nimic, jumatate dintre noi suntem niste prosti, sau fie, doar eu. cel putin mi-am explicat in detaliu alegerea, plus poze pentru inapti.
2dor Posted April 9, 2011 Posted April 9, 2011 Ma repet a n-oara, uitati-va la exemplul lui IceMan de pe prima pagina si poate (sper) sa realizati diferenta ...IceMan nu a postat in acest topic , sunt un fan al lui si ii urmaresc fiecare post. Poate Mehico , sunt si fanul lui de asemenea.
Motanul Posted April 9, 2011 Posted April 9, 2011 48÷2(9+3) = 48÷[(2x9)+(2x3)] = 48÷(18+6) = 48÷24 = 2 Prima data rezolvi inmultirea cu paranteza ... btw, v-am cautat explicatii ca la carte: http://talentedenazd...r-in-exercitii/ un alt exemplu bun ce a fost dat ca test de catre inspectorat unei invatatoare ce preda la clasa a 3-a (da, astea sunt operatii pt clasa a 3-a): 20 : 4 x ( 2 + 7 ) cautati operatia asta pe google si poate gasiti si explicatii suplimentare @Munch - cu paranteze drepte sau fara, tot acolo ajungi
UNprapadit Posted April 9, 2011 Posted April 9, 2011 Ma repet a n-oara, uitati-va la exemplul lui IceMan de pe prima pagina si poate (sper) sa realizati diferenta ...IceMan nu a postat in acest topic , sunt un fan al lui si ii urmaresc fiecare post. Poate Mehico , sunt si fanul lui de asemenea. Sa nu te mai mandresti cu asta, ca pici de prost :( . 48÷2(9+3) = 48÷[(2x9)+(2x3)] = 48÷(18+6) = 48÷24 = 2 Prima data rezolvi inmultirea cu paranteza ... btw, v-am cautat explicatii ca la carte: http://talentedenazd...r-in-exercitii/ un alt exemplu bun ce a fost dat ca test de catre inspectorat unei invatatoare ce preda la clasa a 3-a (da, astea sunt operatii pt clasa a 3-a): 20 : 4 x ( 2 + 7 ) cautati operatia asta pe google si poate gasiti si explicatii suplimentare @Munch - cu paranteze drepte sau fara, tot acolo ajungi ps: cand cauti anturaj, documenteaza-te bine inainte, nu de alta dar cazi devi mai mult decat penibil in fata userilor ce urmaresc topicul.
IceMan Posted April 9, 2011 Posted April 9, 2011 bunny si UNprapadit, cate 7 zile de vacanta pentru circul din topicul asta ... bunny, tu ai mai avut de "castigat" ceva pe langa cele 7 zile de "vacanta". Pacat.
Motanul Posted April 9, 2011 Posted April 9, 2011 Am facut un mic programel care calculeaza expresii matematice de forma : a / b * ( c + d ) Download : Click
Motanul Posted April 9, 2011 Posted April 9, 2011 ps:cand cauti anturaj, documenteaza-te bine inainte, nu de alta dar cazi devi mai mult decat penibil in fata userilor ce urmaresc topicul. Cand cauti discutii in contradictoriu, documenteaza-te bine inainte. Eu doar am raspuns la postul lui 2dor , care se afla putin mai sus.
The Wizard Posted April 10, 2011 Posted April 10, 2011 pacat de bunny... bunny trebuia sa te opresti din explicatii. UNprapadit nu stie ca "defapt" se scrie "de fapt". era evident ca nu stie sa calculeze 48/2*(9+3). ca sa ma fac de cacao am dat mail unui fost prof de mate cu exercitiul asta. sa vad daca se oboseste sa imi raspunda. oricum de destepti "defapt" sunt satul, cum la fel sunt satul si de explicatii eronate si in unele cazuri cretine. ZoHaNClub, daca tin minte ce s-a mai intamplat pe linkmania, a fost un avocat care abia scria. nu stiu sigur daca era avocat, oricum o functie unde trebuia sa manaci gramatica pe paine pentru paine. Deci, ZoHaNClub, cred ca tot pe acolo esti si tu. pentru aia care au zis 2, am o "antrebare" (ca sa ma intelegeti si voi) simpla. cum rezolvati 64% din 14 (cu desen in pain daca se poate, fractii, paranteze, acolade, tilde, ampersani si ce mai stiti voi) aia cu 288, tot respectul. pacat ca sunt eliminati din functii. edit: n-ar strica si un http://mensa-romania.ro/data/test1/inst.html
VibeS- Posted April 10, 2011 Posted April 10, 2011 48/[2*(9+3)] = 48 [FRACTIE] 2*(9+3). Asta da 2, fiindca sunt incluse parantezele patrate, care stabilesc o noua prioritate. DAR exercitiul asta e fara acele paranteze, deci fractia ar arata asa : 48 [FRACTIE] 2 si fractia aceasta inmultita cu (9+3). 48/2 = 24 si bla bla bla. Da 288. NU are importanta ca e scris 2(9+3), impartirea si inmultirea au aceeasi prioritate. 2*(9+3) se afla cu totul la numitor doar in cazul de mai sus, cand sunt cuprinse intre paranteze. Am vazut un exemplu in C++ pe la pagina 4 parca... in care erau luate valorile a= 48 si b= 2*(9+3) si executata operatia a/b. Asta e echivalent cu ce am scris prima oara... luand cele 2 valori si dandu-le valori in modul acela, de fapt e ca si cum ai pune 2*(9+3) acela in paranteza... de fapt tu executi operatia 2*(9+3) mai intai ( care da 24 ) si abia apoi operatia a/b, care da 2. Deci programul respectiv nu respecta enuntul operatiei. Si eu am crezut initial ca e 2, crezand ca se ajunge la fractia 48 / (2*(9+3)). Apoi incet-incet am inceput sa-mi dau seama cat de idiot sunt si imi venea sa ma dau cu capul de perete. 48/2*(9+3) 48/2*12 Se elimina parantezele, deci se trece la urmatoarele operatii prioritare ( inm/imp ). Impartirea are aceeasi prioritate ca inmultirea, deci se executa pe rand de la stanga la dreapta : 24*12 = 288
ZoHaNClub Posted April 10, 2011 Posted April 10, 2011 deci nu te-ai prins, nu te mai obosi atunci. Am facut un test, uite iti creez un avantaj cu ocazia asta. SHARP EL-531WH 1) 48÷2x(9+3) = 288 2) 48÷2(9+3) = 2 Calculatorul stiintific, dupa cum bine cred ca stii si tu (fiind inginer topograf nu cred ca folosesti numaratoare sau degete), inainte si dupa paranteze ia operatiea de inmultire. (cel putin modelul asta) Daca pun semnul inmultirii da 288, daca nu, da 2. Eu merg pe 288, atat am vrut sa zic, ca v-ati atacat voi si credeti ca m-am usurat pe job-urile voastre, putin imi pasa. gata, acum ma retrag, promit. :D m-am dus s? dorm, stai chill c? nu m? stresez pentru o ceart? pe net bny, degeaba te dai peste cap iar ?i iar dac? la vârsta pe care o ai înc? n-ai aflat c? orice num?r pe lâng? o parantez? se consider? multiplicator, factor comun ?i este luat ca un întreg faptul c? am men?ionat ce meserie am a fost nu pentru a intimida sau pentru a m? f?li ci pentru a explica de ce gândesc a?a tu ignori cel mai evident lucru: logica uman? beats the hell out logica computeristic?, logic? care a fost creat? de c?tre om eroarea uman? cred c? î?i po?i da seama unde e, la partea unde un "de?tept" crede c? po?i lua un multiplicator s?-l împar?i, în loc s?-l la?i unde îi este locul v? face?i c? nu ?ti?i s? citi?i? azi a pus unul 2 r?spunsuri diferite de pe acela?i model de calculator Eu cred ca tu nu sti sa citesti..ia uitate mai bine in poza ....unul e "Texas Instruments TI-85" iar celalalt e "Texas Instruments TI-86" doar pentru c? are un num?r de serie mai mare nu înseamn? c? este ?i corect Si pentru aia de zic 288, go back to basics. atâââââââââââââââttttt! Adica calculatorul tau stiintific e marele prost? Cel putin ala pseudo stiintific te mai invata algebra de acasa ... Tu ai ales o varianta corecta adaugand ceva acelei formulari de calcul pe cand ai obtinut 2 rezultate diferite. Suna suspect ... P.S.: Job-ul tau e sa explici ce s-a intamplat la Fukushima Daichi sau la Fukushima Daini? din p?cate unii cred c? la matematic? preferin?ele primeaz? în fa?a logicii TheWizard (sau care a scris): e?ti n?luc sau te prefaci? am eviden?iat c? sunt topograf pentru a avea un argument. tu ?i majoritatea persoanelor care nu a?i f?cut altceva decât s? da?i exemple de pe google ?i de la programatori (programator - nu înseamn? matematician; nu mai lua?i în bra?e tot ceea ce vede?i c? are tag-ul de programator) crede?i c? alea-s argumente? bravo celor care au ar?tat asta prin logica lor ?i nu prin google, chiar ?i cei care au zis 288. pentru o astfel de ecua?ie s? apelezi la google sau s? dai exemplu google... m? scuza?i, dar e penibil :)
Guest WhiteSword Posted April 10, 2011 Posted April 10, 2011 Chiar daca sunt ceapa la matematica , parerea mea e ca raspunsul este 2. 48/ 2(9+3 ) = 48 / 24 = 2 Pentru ca : 2*9 + 2*3 = 18+6 = 24 .... eu stiam ca mai intai rezolvam parantezele.Dar daca mai sunt inaintea parantezelor operatii cu * sau / le rezolvam ... Dar aici nu este de cat 48/2 si nu putem sa rezolvam deoarece acel "2" este "legat" de paranteza ... ca vine 2*( ... ). Cel mai bine ar fi sa o intreb pe profa de mate...desi cred ca ma fac de ras -_-
Cristian Posted April 10, 2011 Posted April 10, 2011 Deci daca pana la urma rezultatul este 288 inseamna ca trebuie sa dau foc la diplomele luate in clasele 1-8 la matematica si 'bachillerato' (BAC pe varianta romaneasca)? Iar asta ar insemna ca toti profesorii de matematica pe care i-am avut sunt idioti? Nu inteleg cum va puteti baza pe niste programe care nu stiu sa interpreteze regulile matematicii.
[bny] Posted April 10, 2011 Posted April 10, 2011 bny, degeaba te dai peste cap iar ?i iar dac? la vârsta pe care o ai înc? n-ai aflat c? orice num?r pe lâng? o parantez? se consider? multiplicator, factor comun ?i este luat ca un întreg faptul c? am men?ionat ce meserie am a fost nu pentru a intimida sau pentru a m? f?li ci pentru a explica de ce gândesc a?a tu ignori cel mai evident lucru: logica uman? beats the hell out logica computeristic?, logic? care a fost creat? de c?tre om eroarea uman? cred c? î?i po?i da seama unde e, la partea unde un "de?tept" crede c? po?i lua un multiplicator s?-l împar?i, în loc s?-l la?i unde îi este locul Eu nu stiu ce fel de inginer esti tu sa negi si sa pui la indoiala un program de calcul pe care la randul tau l-ai folosit in facultate si in domeniul in care lucrezi. Ignor logica umana? Scuza-ma, cand voi vedea numele tau in dreptul vreunui program de calcul, atunci te voi considera "logic". Intr-adevar logica a fost creata de om, dar calculatorul de maimute, deci. Nu neg ca exista erori de calcul, insa erorile umane au un procent mult mai mare. Imi pare rau ca-ti pun la indoiala inteligenta dar ce ma face sa cred ca ceea ce profesezi tu reprezinta ca faci si-o treaba buna? Faptul ca scrii cu diacritice? Sigur... E luat ca un intreg da? Atunci sparge paranteza aia, si zi-mi si mie ce se intampla. Ca doar e ceva logic, inmulteste cu 2 fiecare termen al parantezei, dar nu aduna rezultatele, ca doar nu esti inginer topograf degeaba sa aduni inainte de a imparti. whistesword, daca ai spart paranteza functia ta va deveni 48/18+6, deci. cum iti da tie 2 asta? imi pare rau pentru aia care cred ca semnul de impartire inseamna ca se va imparte toata linia de termeni care vor urma...
Guest WhiteSword Posted April 10, 2011 Posted April 10, 2011 @bny pai daca ai spart paranteza functia ta va deveni 48/18+6, deci. cum iti da tie 2 asta? 48 impartit la (18+6 = 24? ) 24 = 2 e grele? :D
[bny] Posted April 10, 2011 Posted April 10, 2011 @bny pai daca ai spart paranteza functia ta va deveni 48/18+6, deci. cum iti da tie 2 asta? 48 impartit la (18+6 = 24? ) 24 = 2 e grele? :D Unde ai ma tu paranteze? Intai aduni si apoi faci impartirea? Ma la voi, 4*4+2 = 24?
blk Posted April 10, 2011 Posted April 10, 2011 Eu nu inteleg cum puteti sa va certati ca chiorii cand desenul asta explica de ce unii oameni zic ca e 2 si unii zic ca e 288. E o problema de interpretare aici, niciunul nu e rezultatul strict.
ZoHaNClub Posted April 10, 2011 Posted April 10, 2011 ' date='10 April 2011 - 10:47' timestamp='1302421672' post='5721874'] bny, degeaba te dai peste cap iar ?i iar dac? la vârsta pe care o ai înc? n-ai aflat c? orice num?r pe lâng? o parantez? se consider? multiplicator, factor comun ?i este luat ca un întreg faptul c? am men?ionat ce meserie am a fost nu pentru a intimida sau pentru a m? f?li ci pentru a explica de ce gândesc a?a tu ignori cel mai evident lucru: logica uman? beats the hell out logica computeristic?, logic? care a fost creat? de c?tre om eroarea uman? cred c? î?i po?i da seama unde e, la partea unde un "de?tept" crede c? po?i lua un multiplicator s?-l împar?i, în loc s?-l la?i unde îi este locul Eu nu stiu ce fel de inginer esti tu sa negi si sa pui la indoiala un program de calcul pe care la randul tau l-ai folosit in facultate si in domeniul in care lucrezi. Ignor logica umana? Scuza-ma, cand voi vedea numele tau in dreptul vreunui program de calcul, atunci te voi considera "logic". Intr-adevar logica a fost creata de om, dar calculatorul de maimute, deci. Nu neg ca exista erori de calcul, insa erorile umane au un procent mult mai mare. Imi pare rau ca-ti pun la indoiala inteligenta dar ce ma face sa cred ca ceea ce profesezi tu reprezinta ca faci si-o treaba buna? Faptul ca scrii cu diacritice? Sigur... E luat ca un intreg da? Atunci sparge paranteza aia, si zi-mi si mie ce se intampla. Ca doar e ceva logic, inmulteste cu 2 fiecare termen al parantezei, dar nu aduna rezultatele, ca doar nu esti inginer topograf degeaba sa aduni inainte de a imparti. whistesword, daca ai spart paranteza functia ta va deveni 48/18+6, deci. cum iti da tie 2 asta? imi pare rau pentru aia care cred ca semnul de impartire inseamna ca se va imparte toata linia de termeni care vor urma... sunt felul de inginer care neag? ?i pune la îndoial? logica defectuoas? a omului care a conceput programul sau s-a luat dup? alta logic? defectuoas? programe de calcul am folosit foarte pu?in pentru c? trebuia s? înv???m cum se face un calcul ?i rostul unui calcul sau al unei reprezent?ri ce treab? are felul cum scriu? :blink: fir-ar mama ei de matematic?, ?i-am zis, nu ?tiu cu cine ai f?cut-o... faci adunarea ?i înmul?e?ti cu doi pentru c? asta e ordinea; cazurile în care sco?i din parantez? sunt cele în care ai o necunoscut? ?i trebuie s-o mu?i pân? îi dai de cap o altfel de interpretare a ecua?iei: 48 de bibilici au fost împ?r?ite la fix de c?tre 2 haite de lupi cu câte 9+3 membrii câte bibilici au r?mas în via???
[bny] Posted April 10, 2011 Posted April 10, 2011 fir-ar mama ei de matematic?, ?i-am zis, nu ?tiu cu cine ai f?cut-o... faci adunarea ?i înmul?e?ti cu doi pentru c? asta e ordinea; cazurile în care sco?i din parantez? sunt cele în care ai o necunoscut? ?i trebuie s-o mu?i pân? îi dai de cap E clar, m-am lamurit.
ZoHaNClub Posted April 10, 2011 Posted April 10, 2011 ' date='10 April 2011 - 11:18' timestamp='1302423496' post='5721918'] fir-ar mama ei de matematic?, ?i-am zis, nu ?tiu cu cine ai f?cut-o... faci adunarea ?i înmul?e?ti cu doi pentru c? asta e ordinea; cazurile în care sco?i din parantez? sunt cele în care ai o necunoscut? ?i trebuie s-o mu?i pân? îi dai de cap E clar, m-am lamurit. ce te-ai l?murit? 48 : 2 (9+3) nu 48 : 2¤9 + 2¤3 e pur ?i simplu o tâmpenie ce sugerezi
[bny] Posted April 10, 2011 Posted April 10, 2011 ce te-ai l?murit? 48 : 2 (9+3) nu 48 : 2¤9 + 2¤3 e pur ?i simplu o tâmpenie ce sugerezi Deci dupa tine astea dau cu totul alt rezultat. 48/2(9+3) e diferit fata de 48/2(x+y); 48/2*9 + 2* 3 e diferit fata de 48/2x + 2y. nu stiu cine te plateste, dar cu siguranta te va concedia curand. :/ E o tampenie? Mai gandeste-te odata. Tu esti cel care a zis ca se ia totul ca un intreg, faptul ca 2 e dat factor comun nu poti sa spargi paranteza sa revii initial la ce ar fi trebuit sa fie inainte? adica 18+6? Apoi ce se intampla? Mai ai paranteze pentru restrictii? Nu, vei lua functia de la stanga la dreapta, ceea ce ai negat de bun inceput sa faci asta.