Dumnezeu Posted April 9, 2011 Posted April 9, 2011 raspunsul este 288, desi pentru unii motiv pentru care sunt confuzi initial de modul în care este scris si cred ca 2 este parte din paranteze. daca este asa 48÷2(9+3) = o transcri 48÷2 *12=288 48 ÷ 2 * (9 +3)=288 sau 48 ÷(2 * 9+3) = 2
ZoHaNClub Posted April 9, 2011 Posted April 9, 2011 cred ca e perioada aia lunii, asa va purtati cand va contrazice cineva. :blink: geez...get a rope. ok, e ca voi. daca v-am pus si programe de calcul in fata si voi tot negati, pare rau. ma daca in toate limbajele, programele raspunsul e 288 nu stiu ce mai dezbatem. rezultatul exercitiul 48/2*(9+3) e 288. nu se adauga nicio paranteza ca asta e smecheria. ordinea operatiilor e doar una. in forma asta raspunsul e clar 288. cu paranteze cu acolade cu ce mai vreti e alta poveste, se schimba exercitiu si normal se schimba si rezultatul. ZoHaNClub n-are nicio treaba ganga, care e si mort din cate am auzit, cu treaba asta. se discuta si pe alte forumuri din afara... v? face?i c? nu ?ti?i s? citi?i? azi a pus unul 2 r?spunsuri diferite de pe acela?i model de calculator
bunny Posted April 9, 2011 Posted April 9, 2011 v? face?i c? nu ?ti?i s? citi?i? azi a pus unul 2 r?spunsuri diferite de pe acela?i model de calculator zi-mi cine, sa rad si de el, si de tine.
ZoHaNClub Posted April 9, 2011 Posted April 9, 2011 v? face?i c? nu ?ti?i s? citi?i? azi a pus unul 2 r?spunsuri diferite de pe acela?i model de calculator zi-mi cine, sa rad si de el, si de tine. ia b?, s? nu mai pu?i a... brânz? :D http://img710.imageshack.us/i/1302299684685.jpg/
0ana Posted April 9, 2011 Posted April 9, 2011 ma daca in toate limbajele, programele raspunsul e 288 nu stiu ce mai dezbatem. rezultatul exercitiul 48/2*(9+3) e 288. nu se adauga nicio paranteza ca asta e smecheria. ordinea operatiilor e doar una. in forma asta raspunsul e clar 288. cu paranteze cu acolade cu ce mai vreti e alta poveste, se schimba exercitiu si normal se schimba si rezultatul. Pentru mine e mai important cum am fost eu invatata sa calculez. Recunosc ca n`am facut o pasiune pt matematica, dar am fost obligata s`o invat (din cauza profesorilor). Nu ma intereseaza ce rezultate apar in programe. La o adica eu sunt om, ala e un program. Nu m`am chinuit atatia ani cu matematica ca sa ma apuc acum sa caut rezultate pe net. Deci, ma repet. Eu am fost invatata ca prima data rezolv paranteza, apoi inmultirea, apoi impartirea. Si cand zic paranteza ma refer si la factorul care este inaintea ei.
uLise Posted April 9, 2011 Posted April 9, 2011 v? face?i c? nu ?ti?i s? citi?i? azi a pus unul 2 r?spunsuri diferite de pe acela?i model de calculator zi-mi cine, sa rad si de el, si de tine. ia b?, s? nu mai pu?i a... brânz? :D http://img710.imageshack.us/i/1302299684685.jpg/ Aia ii de pe 4chan .. cat de credibil sa fie poza ?
bunny Posted April 9, 2011 Posted April 9, 2011 ia b?, s? nu mai pu?i a... brânz? :D http://img710.imageshack.us/i/1302299684685.jpg/ nu stiam ca te referi la calculator stiintific pentru ca ai precizat "acelasi model de calculator". ia ba, puneti-i, putzi a prost. ma retrag din discutie, oricum intotdeauna a fost inutil sa dezbati ceva pe forumurile astea. :whistle:
The Wizard Posted April 9, 2011 Posted April 9, 2011 in imaginea aia ti-85 da raspuns 2, iar in ti-86 da 288 ce rezulta de aici? ca si-au dat si ei seama de greseala si au corectat-o in ti-86
ZoHaNClub Posted April 9, 2011 Posted April 9, 2011 ia b?, s? nu mai pu?i a... brânz? :D http://img710.imageshack.us/i/1302299684685.jpg/ nu stiam ca te referi la calculator stiintific pentru ca ai precizat "acelasi model de calculator". ia ba, puneti-i, putzi a prost. ma retrag din discutie, oricum intotdeauna a fost inutil sa dezbati ceva pe forumurile astea. :whistle: la ora? mai nou se zice pc pentru a diferen?ia hai, recunoa?te c? pu?i a... ca?cavea atât timp cât ecua?iile se fac în ordinea parantez? - înmul?ire ?i ce mai vine dup?... nu ?tiu de ce se mai bate apa-n piu? culmea e c? peste jum?tate din cei care au spus 288 pe aici se bazeaz? pe GOOGLE ?i nu ?tiu ce ghid în loc s? se bazeze pe cuno?tintele lor ?i-a? zice ce job am bunny, dar iau tot farmecul discu?iei
bunny Posted April 9, 2011 Posted April 9, 2011 ?i-a? zice ce job am bunny, dar iau tot farmecul discu?iei please do tell. predai matematica la 1-4?
ZoHaNClub Posted April 9, 2011 Posted April 9, 2011 ?i-a? zice ce job am bunny, dar iau tot farmecul discu?iei please do tell. predai matematica la 1-4? inginer topograf :) sau î?i sun? a ozn? m?nânc calcule pe pâine ?i pentru pâine
bunny Posted April 9, 2011 Posted April 9, 2011 ?i-a? zice ce job am bunny, dar iau tot farmecul discu?iei please do tell. predai matematica la 1-4? inginer topograf :) sau î?i sun? a ozn? m?nânc calcule pe pâine ?i pentru pâine ))) ozn, hmm, ozn ti-ar suna tie daca as incerca sa-ti explic ce s-a intamplat la fukushima. (offtopic) (poate faci 2-3 legaturi si te prinzi) e ok, carry on, am zis ca ma retrag.
bunny Posted April 9, 2011 Posted April 9, 2011 deci nu te-ai prins, nu te mai obosi atunci. Am facut un test, uite iti creez un avantaj cu ocazia asta. SHARP EL-531WH 1) 48÷2x(9+3) = 288 2) 48÷2(9+3) = 2 Calculatorul stiintific, dupa cum bine cred ca stii si tu (fiind inginer topograf nu cred ca folosesti numaratoare sau degete), inainte si dupa paranteze ia operatiea de inmultire. (cel putin modelul asta) Daca pun semnul inmultirii da 288, daca nu, da 2. Eu merg pe 288, atat am vrut sa zic, ca v-ati atacat voi si credeti ca m-am usurat pe job-urile voastre, putin imi pasa. gata, acum ma retrag, promit. :D
TheOne Posted April 9, 2011 Posted April 9, 2011 v? face?i c? nu ?ti?i s? citi?i? azi a pus unul 2 r?spunsuri diferite de pe acela?i model de calculator Eu cred ca tu nu sti sa citesti..ia uitate mai bine in poza ....unul e "Texas Instruments TI-85" iar celalalt e "Texas Instruments TI-86"
UNprapadit Posted April 9, 2011 Posted April 9, 2011 Pai dupa ce rezolvi paranteza e 2. Ramane 48 / 2*12 ceea ce e 2. E o fractie care are la numitor un calcul care trebuie rezolvat inainte de a rezolva fractia. In cazul acestui troll-calcul e nevoie de o paranteza sau e nevoie sa fie scris sub forma de fractie pentru a avea o solutie. La felul in care e scris, lipseste un indicu esential si anume ce se gaseste la numitor in exercitiul initial. Ori este: 48/[2(9+3)] ori (48/2)(9+3) Ambele sunt variante corecte numai ca in una din ele (9+3) e la numitor si in una este la numarator. Raspuns final: ambele variante pot fi corecte. Datele initiale nu sunt suficiente. Aproape as fi de acord cu tine, dar daca le scrii pe foaia de hartie ai asa 48 supra 2 x (9+3), adica un rezultat 2 categoric. (termenul A 48 - termenul B 2(9+3), o banala functie de clasa a 2-a). Prea v-a indobitocit internetul mai flacai ... Si pentru aia de zic 288, go back to basics.
Munch Posted April 9, 2011 Posted April 9, 2011 SHARP EL-531WH 1) 48÷2x(9+3) = 288 2) 48÷2(9+3) = 2 Calculatorul stiintific, dupa cum bine cred ca stii si tu (fiind inginer topograf nu cred ca folosesti numaratoare sau degete), inainte si dupa paranteze ia operatiea de inmultire. (cel putin modelul asta) Daca pun semnul inmultirii da 288, daca nu, da 2. Eu merg pe 288, atat am vrut sa zic, ca v-ati atacat voi si credeti ca m-am usurat pe job-urile voastre, putin imi pasa. gata, acum ma retrag, promit. :D Adica calculatorul tau stiintific e marele prost? Cel putin ala pseudo stiintific te mai invata algebra de acasa ... Tu ai ales o varianta corecta adaugand ceva acelei formulari de calcul pe cand ai obtinut 2 rezultate diferite. Suna suspect ... P.S.: Job-ul tau e sa explici ce s-a intamplat la Fukushima Daichi sau la Fukushima Daini?
bunny Posted April 9, 2011 Posted April 9, 2011 eram sarcastic, dar se poate spune si-asa, cand vine vorba de "necunostinte". daca mai are cineva un calculator stiintific sa incerce cu si fara semnul inmultirii. le: mancasem o litera. xD
Munch Posted April 9, 2011 Posted April 9, 2011 daca mai are cineva un calculator stiintific sa incerce fara semnul imultirii. Insist ...
bunny Posted April 9, 2011 Posted April 9, 2011 Ok. Excel-ul nu vrea. mathcad-ul nici atat, wolfram alpha da tot 288, google-ul la fel. Daca mai are cineva vreun program de calcul/calculator stiintific sa incerce ambele variante.
Motanul Posted April 9, 2011 Posted April 9, 2011 atât timp cât ecuatiile se fac în ordinea parantez? - înmul?ire ?i ce mai vine dup?... nu ?tiu de ce se mai bate apa-n piu? culmea e c? peste jum?tate din cei care au spus 288 pe aici se bazeaz? pe GOOGLE ?i nu ?tiu ce ghid în loc s? se bazeze pe cuno?tintele lor Care ecuatii ? " 48÷2(9+3) = " NU este o ecuatie. ON : Incercati sa rezolvati asta : 24/4*9/3*(3+3*2)
UNprapadit Posted April 9, 2011 Posted April 9, 2011 Ok. Excel-ul nu vrea. mathcad-ul nici atat, wolfram alpha da tot 288, google-ul la fel. Daca mai are cineva vreun program de calcul/calculator stiintific sa incerce ambele variante. Ahahahahahaha. Bai baiatule munch ala ti-a dat mura-n gura ce ai scris tu. Esti chiar atat de redus mintal incat nu realizezi ce ai scris? Tu nu vezi ca-ti dai cu stangu-n dreptu? Nu realizezi nici acum ca fractia scrisa nu prezinta semnul inmultirii intre paranteza si numar? Mai faci si pe marele intelectual aici. Ala de a scris fracia asta, a facut-o cu un scop anume. Te duce bibilica sa-l aflii? Iti zic eu care: sa ridiculizeze tot prostu care nu e sigur pe el si care inventeaza aberatii pentru a-si justifica raspunsul. (aici ii exclud pe aia de nu-s in stare sa faca un asemenea calcul matematic) Pitagora cand a vazut ca 2 la patrat adunat cu 3 la patrat da 5 la patrat s-a folosit de c++, mathcad, wolfram alpha (deci alpha nu cacat) si alte rahaturi? Go back to basics am scris si o repet. Mi se pare atat de penibil sa citesc fraze de gen "calculatorul meu stiitific/ vrei sa-ti fac in c++/etc" ( si aici adaug eu: sa vezi cat de prost sunt?) 48 impartit (ADICA FRACTIE) la (SUPRA) 2(9+3) (ADICA NUMITOR COMUN), ca daca nu era numitor comun, punea X ca in exemplul lu iceman. ps: Care ambele variante? Doar o varianta ti-e expusa, nu doua. ps2: vezi ca m-am legat de pitagora cu scopul de a te intreba, ce anume se rezolva prima oara? Ridicarea la putere sau impartirea/inmultirea?
bunny Posted April 9, 2011 Posted April 9, 2011 Prea v-a indobitocit internetul mai flacai ... Si pentru aia de zic 288, go back to basics. si eu care ma gandeam sa nu rad de faptul ca ti-ai si inrosit prostia. dar e ok. :D 48 impartit (ADICA FRACTIE) 2(9+3) (ADICA NUMITOR COMUN), ca daca nu era numitor comun punea X ca in exemplul lu iceman. te-ai facut prost singur. ce oameni atacati de soarta, calmati-va ma. oO
UNprapadit Posted April 9, 2011 Posted April 9, 2011 Bai papagalule, ti-am scris asa ca vad ca esti prea trantit de pamant sa traduci un semn intr-o actiune. 48÷2(9+3) reprezinta fractie, prostule
bunny Posted April 9, 2011 Posted April 9, 2011 Repet, calculeaza spre exemplu asta: 20/4/5. Dupa dibla ta, la numitor se mai afla o fractie. 48÷2(9+3) reprezinta fractie, prostule Ai de capul tau.. Pe-ala il mai credeam ca intai se face operatia de inmultire cu paranteza, dar tu sa spui ca semnul impartirii reprezinta direct fractie si imparte tot ce va urma in respectiva functie, te-ai cacat de inteligenta. Daca lasi functia asa acel (9+3) trece in dreptul liniei de fractiei, adica la NUMARATOR. Ba frustrati sunteti, sa va moara neuronu de nu.
Motanul Posted April 9, 2011 Posted April 9, 2011 Pitagora cand a vazut ca 2 la patrat adunat cu 3 la patrat da 5 la patrat s-a folosit de c++, mathcad, wolfram alpha (deci alpha nu cacat) si alte rahaturi? Go back to basics am scris si o repet. Mi se pare atat de penibil sa citesc fraze de gen "calculatorul meu stiitific/ vrei sa-ti fac in c++/etc" ( si aici adaug eu: sa vezi cat de prost sunt?) x = 2 la patrat = 4 y = 3 la patrat = 9 z = 5 la patrat = 25 x + y = z ?