Finnick Posted January 27, 2011 Posted January 27, 2011 În ciuda faptului c? omenirea a trecut prin cea mai mare recesiune înregistrat? la nivel global în ultimii 80 de ani, un raport al Brookings Institution sus?ine c? aceasta este cea mai bun? perioad? din istoria omenirii. Marea Recesiune, cum este denumit de c?tre speciali?ti crahul economic înregistrat în ultimii ani, a lovit mai ales ??rile dezvoltate. Economiile emergente ale planetei au crescut cu 50% în ultimii ani. Cre?terea economic? a fost mai mare în ??rile cu un procentaj mare de oameni s?raci. India, China, dar ?i Bangladesh, Tanzania, Etiopia, Vietnam, Uganda, Mozambic ?i Uzbekistan, ??ri în care se g?seau, în 2005, aproape dou? treimi din popula?ia s?rac? a planetei, au realizat în ultimii 5 ani cre?teri economice masive. Un nou raport al Brookings Institution, "Poverty in Numbers: The Changing State of Global Poverty from 2005 to 2015", arat? cum s-a schimbat situa?ia oamenilor s?raci de pe planet? în ultimii ani. Între 2005 ?i 2010, aproximativ 500 de milioane de oameni au ie?it din starea de s?r?cie crunt?, num?rul total al oamenilor ce tr?iesc în aceast? situa?ie sc?zând la 878 de milioane. Niciodat? în istoria omenirii nu s-a mai reu?it ca un num?r atât de mare de oameni s? ias? din starea de s?r?cie într-un timp atât de scurt. Organiza?ia Na?iunilor Unite stabilise ca ?int?, prin Millenium Development Goals, reducerea ratei s?r?ciei mondiale cu jum?tate între 1990 ?i 2015. Acest ?el a fost realizat în jurul anului 2008, cu ?apte ani înainte de ?inta ONU. De asemenea, conform previziunilor actuale, în 2015 num?rul oamenilor ce tr?iesc în s?r?cie crunt? va coborî sub 600 de milioane. China ?i India, gigan?ii Asiei, sunt lideri în lupta pentru eradicarea s?r?ciei. Între 2005 ?i 2015, 75% dintre oamenii de pe planet? ce vor p?r?si starea de s?r?cie vor fi cet??eni chinezi sau indieni. Datorit? acestor reu?ite, în 2015 în Asia vor locui doar o treime din cet??enii s?raci ai planetei, fa?? de procentul de 66%, ce era înregistrat în 2005. Rata s?r?ciei va fi mai mare în Africa, continent pe care se vor afla 60% din persoanele s?race de pe Terra. Îns? ?i Continentul Negru continu? s? se dezvolte: dac? în 2008 rata s?r?ciei a sc?zut pentru prima dat? sub 50%, în 2015 aceasta va sc?dea sub nivelul de 40%. Aceast? realizare remarcabil? nu a fost atins? de China decât la mijlocul anilor 1990. Sursa: descopera 4
andrei2009_ro Posted January 27, 2011 Posted January 27, 2011 E pe naiba,ce perioada traim,in care cocalarii si pitipoancele deranjeaza ,,pubertatea altora'' si ajung niste zionisti la putere. O perioada in care manipularea mondiala e permisa,iar oamenii sunt inculti,mai ales cei care sunt pusi la conducerea unor tari a caror economie si industrie sunt distruse.. Ma doare undeva de graficele lor,facute de forma,mentalitatea oamenilor de acum si dinainte este aceeasi,doar ca traim vremuri diferite..
Mihnea Posted January 28, 2011 Posted January 28, 2011 Eu totusi nu cred , chiar daca statisticile spun asta . Cred ca este un deceniu bun , dar nu cel mai bun si nici cel mai prost . Sunt multi factori ce influenteaza spusele mele
Guest *Juan* Posted January 28, 2011 Posted January 28, 2011 Eu totusi nu cred , chiar daca statisticile spun asta . Cred ca este un deceniu bun , dar nu cel mai bun si nici cel mai prost . Sunt multi factori ce influenteaza spusele mele what? :blink: deci ca sa inteleg mai bine, spusele tale sunt influentate de multi factori..(ma abtin sa-i enumar, ca nu vreau suspend) # Poate in alte tari locuitorii trec prin momente mai bune ca noi, la noi momentan e jale, sosele neasfaltate, multi someri, putine locuri de munca, accizele cresc...
Guest Posted January 28, 2011 Posted January 28, 2011 Eu nu zic ca traim bine,deoarece pe strada is numa manelari si cocalari & emo Nu poti sa te mai uiti la o fata mai clasica ca vezi ca are cercel in buric NU mi se pare cel mai bun deceniu.
Stargate Posted January 28, 2011 Posted January 28, 2011 tie iti place cum arata topicul plin de ? prin text??? :blink: mie nu... :comp1: Deceniu cel mai bun dpv economic? cu atata somaj si reduceri salariale...da, vb de europa, despre bangladesh si mai stiu eu ce super-puteri tropicale, ce imi pasa mie de ei? Fireste k acolo se fac 99% din produsele electronice...dar sincer, sa fim seriosi, ei sunt nascuti in saracie, bietii de ei sunt obisnuiti... Nu, nu mi se pare cel mai bun deceniu economic...
Cristian Posted January 28, 2011 Posted January 28, 2011 Din punct de vedere tehnologic da, dar din punct de vedere economic nu prea cred...
heineken Posted January 28, 2011 Posted January 28, 2011 (edited) Din punct de vedere tehnologic da, dar din punct de vedere economic nu prea cred... Corect ! Din punct de vedere economic nu prea cred ... Criza Criza , nu sunt bani $$ ,euroi, au scumpit benzina !! Vi se pare cel mai bun deceniu ? Carter , cand postezi incearca sa nu mai dai dai EDIT , nu prea se intelege ce este scris.. Edited January 28, 2011 by heineken.
Puscarie Posted January 28, 2011 Posted January 28, 2011 acest deceniu nu este valabil si pentru romania :D
JUV3NTUSSS Posted January 31, 2011 Posted January 31, 2011 acest deceniu nu este valabil si pentru romania :D Punct ochit, punct lovit! :cool2:
Parazitu' Posted February 1, 2011 Posted February 1, 2011 Din punct de vedere tehnologic da, dar din punct de vedere economic nu prea cred... sunt de acord cu cristian. :)