Jump to content
Trane

Masuri anticriza!

Recommended Posts

Si ce anume ar trebui sa faca statul cand are nevoie de bani din moment ce singurele surse de venit le are din impozite si taxe? Sa ceara imprumut de la Becali sau de la Patriciu?

Sa ia banii inapoi pe serviciile neprestate sau prestate prost - drumuri,autostrazi,gropaniade,borduri etc.Sute de milioane de euro.

Daca eu as veni sa-ti prestez tie un serviciu,imi dai banii iar eu "uit" sa mai vin cum e?Sau daca vin si-ti cer pret triplu,tu nu cauti pe cineva care sa faca la pretul normal?Uite de unde banii.

Tara nu mai are meseriasi, pentru ca toti vrem sa fim ingineri, economisti, arhitecti...sa fii tamplar sau zidar la ora actuala este un lucru de condamnat si nu de apreciat. Oamenii se uita la tine ca si cum ai fi talhar sau cersetor...si atunci din ce anume sa producem?

Meseriasii aia au plecat afara sa ia un ban - la firme e bataie de joc cu salarii de 8-12 milioane,pe cand la negru(lucrari particulare) isi iau de 2-3 ori mai mult,plus ca tre sa joci dupa cum canta un patron jegos care nici cartea de munca nu ti-o baga,si-ti mai da - in caz ca ti-o baga - si salariul minim pe economie,unde nu poti face nimic in caz ca vrei sa-ti iei o casa.

De muncit se munceste,stati fara griji - ca aia care au facut facultati si stau acasa,aia sunt putorile tarii - vor sa fie directori,sa frece menta la birou pe leafa de 2000 de euro fara sa PRODUCA ceva.Dar totusi nu sunt multi.

Link to comment
Share on other sites

impozitarea vrajitoriei,impozitarea lautarilor,manelistilor,banii cu camata,reducerea cas-ului ,impozitarea banilor de prin conturile din elvetia fara ca persoanele respective sa fie acuzate sau mediatizate, totul sa fie secret. s a m d .

Link to comment
Share on other sites

vorbeste boc.....cred ca omul e nebun. vorbeste de viitor si de finalizari de proiecte, de fonduri europene si nationale si ca va face si drege. acum atrage atentia asupra licitatiilor publice. pana acum a dormit si s-a trezit brusc?

Link to comment
Share on other sites

Aveti mai jos un articol oarecum interesant.

Sursa:

http://pandoras.realitatea.net/politica-so...tinei-7811.html

****************************************************************************************

Pe urmele Argentinei?

"Am văzut zilele trecute The Take, un documentar despre Argentina de după 2001 realizat de doi ziarişti canadieni, Avi Lewis şi Naomi Klein. Cu el în minte, ieri seară, ascultându-l pe Băsescu, m-am întrebat dacă nu cumva România va ajunge să repete istoria Argentinei. Iar dacă o va repeta, cât de argentinieni ne vom dovedi în final noi, românii? Dar, înainte de a răspunde la asta, să discutăm un pic despre Argentina.

Din 1824, de la primul împrumut negociat de preşedintele Bernardino Rivadavia cu British Bank Baring Brothers, banii au fost mereu folosiţi pentru îmbogăţirea clasei privilegiate argentiniene şi în defavoarea omului de rând. Acest sistem de gestionare proastă a banilor împrumutaţi a funcţionat la fel sub fiecare guvern, ducând datoria publică la un nivel nesustenabil. O mare parte din miliardele de dolari datorie era, în fapt, datorie privată, a multinaţionalelor care operau în ţară (Citibank, Bank of America, Deutsche Bank, Banco di Italia, First Boston, Pirelli, Esso, Fiat, IBM, Ford, Mercedes Benz, Swift etc.) şi al companiilor locale (Perez Companac, Bulgheroni-Bridas, Macri, Techint, Pescarmona, Soldati etc).

La sfârşitul lui 1989, inflaţia atinge în Argentina cote alarmante, de 5.000%. Neo-peronistul Menem ajunge la putere şi, sub ochiul atent al Fondului Monetar şi al Băncii Mondiale, începe privatizarea marilor companii de stat. Primele două sunt YPF (Yacimientos Petrol?feros Fiscales) şi Gas del Estado. Evident, corupţia merge mână în mână cu privatizarea. În acest timp, societatea civilă era ca şi inexistentă, clasa muncitoare era erodată de dezindustrializare, justiţia coruptă, iar opoziţia nu avea câmp de manevră.

Planul de Convertabilitate care urma să reducă inflaţia, propus de Menem şi votat în Parlament, era bazat pe ideea că un peso este echivalent cu un dolar. Cu inflaţie zero, în scurt timp, băncile măresc dobânzile la 50% pe an. Urmarea? Sute de IMM-uri îşi închid porţile. În timp ce clasa de mijloc suferă, politica devine spectacol, studiourile de televiziune fiind pline zi şi noapte de politicieni invitaţi pe la diverse emisiuni de divertisment şi talk-show-uri.

Privatizarea continuă. Vine rândul televiziunii de stat, radioului, companiei de telefoane, poştei, căilor ferate, liniilor naţionale aeriene, companiei de electricitate, celei de apă etc. Sau, după cum spunea Menem, “nimic din ce aparţine Statului nu va rămâne în mâinile sale”. Logica firească a privatizărilor: zeci de mii de oameni rămân fără locuri de muncă. Rata şomajului sare de la 6 la 18%. FMI trimite în continuare bani.

Bineînţeles, mafiocraţia era în floare şi aduna la un loc politicieni, afacerişti, justiţie, lideri de sindicat, moguli media, traficanţi şi funcţionari. Aşa se face că atunci când Menem, cumnatul său Emir Yoma, premierul Cavallo şi de alţii sunt arestaţi sub acuzaţia de trafic de arme, Curtea Supremă îi pune în libertate. Neo-peroniştii pierd însă alegerile, iar De la Rua ajunge preşedinte. Cum, necum, acesta reuşeşte să mărească datoria ţării. Ţara se adânceşte şi mai mult în sărăcie, boli şi mizerie.

În 19 decembrie 2001, argentinienii ajung la saturaţie şi explodează. Oamenii ies spontan în stradă şi iau cu asalt băncile şi companiile internaţionale care activau în Argentina. Preşedintele De la Rua decretează stare de asediu. Pe străzi se duc lupte cu forţele de ordine şi se strigă “Que se vayan todos!” (Afară cu toţi!). Peste 25 de persoane sunt ucise în conflictul cu poliţia. A doua zi, De la Rua demisionează, iar la conducerea ţării se succed cinci preşedinţi în trei săptămâni.

Ce-a urmat după asta? Ce soluţie au găsit argentinienii de rând pentru a ieşi din situaţia imposibilă creată de politicieni? Simplu: au expropiat. Mai exact, grupuri de muncitori au ocupat fabricile părăsite de proprietari şi au început o lungă bătălie cu autorităţile pentru a-şi câştiga dreptul de a le folosi şi a produce singuri. Ocupă. Rezistă. Produ. Acestea au fost cuvintele de ordine după 2001. S-a dezvoltat astfel un lanţ de cooperative, în care muncitorii iau acelaşi salar şi decid orice mişcare prin vot direct. Un muncitor, un vot. Iar sistemul ăsta de expropriere nu s-a limitat doar la fabrici, ci s-a extins şi la şcoli, clinici etc. Se numeşte democraţie participativă şi se pare că dă roade.

Asta se întâmplă în Argentina. Cum e la noi? Păi, avem şi noi corupţia noastră, creditele imense, mafia de rigoare, spectacolele politice de la TV şi împrumuturi de la FMI. Nu stăm deloc bine, oricât am încerca să ne minţim. Am încheiat anul trecut cu un şomaj de 7,8%, un pic mai mare decât avea Argentina când Menem a început privatizările. Măsurile economice, care ar fi trebuit luate în urmă un an şi ceva, au fost “sărite” din motiv de an electoral şi ne lovesc acum.

Cum vor reacţiona, însă, românii când le va ajunge cuţitul şi mai aproape de os? Sunt capabili să iasă în stradă şi să dea jos Guvernul şi preşedintele sau preferă să tacă, să înghită în sec şi să spere că ziua de mâine le va rezolva situaţia? Ar fi în stare muncitorii, profesorii şi medicii noştri să pună bazele unei democraţii participative sau preferă să ducă la infinit lupte sindicale ambalate frumos? Probabil că nu. Aşa cum nu suntem polonezi, nu suntem nici argentinieni. E bine sau rău asta, rămâne de văzut."

Link to comment
Share on other sites

Pai in Romania munca se impoziteaza cu vreo 82%, iar speculatiile cu 16%.

Nu ii 82% in nici un caz. Unitatea plateste 30%, salariatul plateste cam 20% (36% cu impozit) ceea ce inseamna ca, unitatea si salariatul platesc pensiile, sanatatea si somajul fiecare in parte si ramane de platit (numai stiu sigur care parte) concediul medical, comision camera de munca, fond de garantare, etc etc. Toate astea se considera ca si cheltuieli, si marea problema e ca nu patronul pierde intr-un asemenea caz, ci angajatul care accepta sa munceasca fara sa plateasca contributiile astea (pe termen lung angajatul va fi afectat, nu patronul, de aici rezulta pensiile de cacao care abia iti ajung sa traiesti). Impozitul pe profit, in toata lumea, se calculeaza trimestrial ca si cheltuiala nedeductibila si pe cand patronii din alte tari gandesc in perspectiva unui an fiscal la noi se gandeste maxim trimestrial. Cam ce fel de reforma fiscala ai face tu, in asemenea caz, cand tot sectorul privat se teme efectiv de bugetul de salarii sau de impozitul pe care trebuie sa-l plateasca pe 3 luni ? Nu ti se pare ca te cam lupti cu morile de vant ? Nu taxele sau specula is problema la noi ci educatia financiara sau economica sau cum vreti voi sa-i ziceti, neobisnuinta de a gandi strategic. Poftim, s-a introdus programul de pensii private, si-au bagat toti picioarele.

In vremuri de criza, pentru a salva o tara trebuiesc masuri anticiclice, adica : scazi taxele, incurajezi investitiile, statul incepe programe proprii de investitii pentru a pastra nivelul somajului, incerci sa mentii nivelul veniturilor populatiei la un prag cat mai ridicat pentru a incuraja consumul. Incurajand consumul si implicit munca, creezi un cerc din care statul va incasa in continuare impozite si taxe.

Cum faci asta din moment ce dispar lichiditatile si implicit firmele ? Scaderea taxelor e o solutie care te impinge la un deficit bugetar mare. Singurul prim ministru care a inteles asta vis-a-vis de cazul unei crize a fost Nastase. Nu-ti trebuie multa minte sa-ti dai seama ca daca umbli la taxe (gen C.A.S. sau fondul de pensii) sau aduci mariri la diverse bugete (gen pensii) totul o ia razna pentru ca lucrurile astea se invart intr-un cerc vicios de vreo 15 ani in Romania. Singura chestiune cu care poti jongla ar fi T.V.A.-ul sau impozitul (care repet nu e ft mare) dar e ft greu sa cuantifici asa ceva.

@a1urea : politica fiscala este apanajul exclusiv al Guvernului. Este una din parghiile cu care asigura bunastarea si echilibrele sociale. Nu este nici un fel de dictatura nici daca creste TVAul, nici daca scad accizele.

Am dat un exemplu mai sus de politica fiscala si ar mai fi si legea impozitului forfetar. Nu poti sa scazi din taxe, atat timp cat nu ai control asupra firmelor private, pentru ca e singura modalitate eficienta de a aduce bani la buget intr-un asemenea caz. Vrei sa se duca primul ministru la seful garzii financiare sa-l ia de gat ?

Si as fi de acord chiar si cu o dicatatura "soft", daca dictatorul ar fi Putin.

Nu poti impune o asemenea dictatura pentru ca deontologic nu e corect, elimini liberul arbitru si dai loc la greseli care pe termen lung pot conta enorm, singurul lucru care il poti face ii sa restructurezi institutiile statului care nu-si fac treaba. S-a vorbit mai sus de Garda Financiara si Ministere. Pe aia ii plangeti ca si bugetari ?

Cat despre banii UE disparuti, 90% din romani vad numai bordurile si autostrazile dar aia din afara vad mai multe. Mult mai multe. :D

Link to comment
Share on other sites

Nu ii 82% in nici un caz. Unitatea plateste 30%, salariatul plateste cam 20% (36% cu impozit) ceea ce inseamna ca, unitatea si salariatul platesc pensiile, sanatatea si somajul fiecare in parte

Da, ai dreptate. Am calculat acum. Este 90,25%. Scuze.

Tu cat ai lucrat in mediul privat? Cand iti negociezi munca prestata cu organizatia/corporatia/patronul ii spui cam cat ai vrea tu salariul net pentru munca pe care urmeaza sa o prestezi.

Sa zicem ca tu apreciezi munca respectiva la 100 Eur. Pentru ca firma sa iti dea 100 Eur in mana, salariul brut trebuie sa fie 148 Eur (din care se scad 5.5% santate, 10.5% pensii, 0.5% somaj, 16% impozit). La cei 148 Eur, firma trebuie sa mai plateasca 42,25 Eur contributiile ei (5.2% snatate, 20.8% CAS, 0.5% somah, 0.75% ITM, 0.85% CCI, 0.2% AMBP, 0.25% Fd. garantare).

Deci, pentru ca sa iti rasplateasca munca ta de 100 de eur, firma se incarca cu cheltuieli de 190.25 Eur. Cei 90.25 eur pentru 100 "in mana" reprezinta contributii ce trebuiesc virate la buget, adica impozite pe munca.

Daca ai vrea sa investesti in Romania ce ai prefera? O investitie in productie unde ai nevoie de o gramada de salariati pentru care sa platesti 90,25% impozite, plus impozitul pe profit de 16% si cel pe dividende de 10% sau sa faci o speculatie financiara/imobiliara/monetara/etc. pe care sa platesti 16% si eventual un notar?

Sau hai sa incerc altfel... cum iti explici ca in timp ce in Romania veneau marile fonduri de investitii, in acelasi timp firme de productie (KraftJacobs, Coca-Cola, etc.) isi mutau partea de productie in Polonia/Bulgaria si ramaneau in Romania doar cu depozitele si infrastructura de desfacere?

Nu taxele sau specula is problema la noi ci educatia financiara sau economica sau cum vreti voi sa-i ziceti, neobisnuinta de a gandi strategic.

Educatia financiara si disciplina fiscala sunt doua lucruri total diferite. Nimanui, nicaieri in lumea asta nu ii face placere sa plateasca impozite la stat.

Cum faci asta din moment ce dispar lichiditatile si implicit firmele ? Scaderea taxelor e o solutie care te impinge la un deficit bugetar mare.

1. Romania dispune de lichiditati de 30 miliarde de euro sub forma de fonduri structurale. Daca anul asta s-ar fi tras 7 miliarde din ei (pentru canalizare si apa curenta la sate, de ex), asta ar fi insemnat:

a) 7 miliarde de euro intrati efectiv in circuitul monetar/economic al tarii.

B) zeci de mii de locuri de munca noi, de la necalificati care sa dea cu tarnacopul pana la pontatori, ingineri si economisti. In felul asta s-ar fi putut efectua disponibilizari din cadrul bugetarilor fara sa cresti somajul.

c) 7 mld * 37% (cota de impozite la stat overall) = 2,6 miliarde euro ar fi intrat in bugetul statului la prima rotatie a banilor. Caci odata intrati in circuitul economic, ei tot produc taxe si impozite.

Cu 2,6 mld in plus si cateva zeci de mii de locuri de munca in plus nu s-ar fi taiat pensiile si nici salariile de la buget pentru ca s-ar fi putut face disponibilizari.

Numai ca, probabil, planul de atragere al fondurilor structurale pe urmatorii 4 ani (de fapt 3,5 ani - caci atat mai avem la dispozitie sa ii luam) ar trebui sa mi-l prezinta mama. Guvernul are probleme importante de rezolvat...

2. Daca am avea intr-un an 10 mld euro in plus care sa se invarta in economia romaneasca s-ar crea premisele de scadere a taxelor. Scaderea taxelor inseamna revenirea investitiilor. Revenirea investitiilor inseamna noi taxe, mai mari valoric, chiar daca mai mici procentual. Inseamna noi locuri de munca. Inseamna Cehia sau Polonia, de exemplu.

3. Asta cu fondurile este doar un exemplu. Mai vrei? Imprumuturi pentru investitii de stat, imprumuturi pentru investitii private garantate de stat, parteneriate public/private. Toate inseamna bani veniti in tara, ocuparea fortei de munca => mai multi bani la buget => posibilitati multiple de actiune.

Am dat un exemplu mai sus de politica fiscala si ar mai fi si legea impozitului forfetar

Impozitul forfetar este o idee buna, dar aplicata prost. Pentru ca la noi nu se face deosebirea intre un freelancer si o companie sau corporatie. Intre un mic antrprenor si o banca. La noi, statul ii trateaza pe toti la fel. Atata ca atunci cand vine vorba de bani la buget ii f**e pe aia mici. Ca pentru aia mici nu intervin ambasadori sau comisari UE. Da, este corect sa fie tratati ca mici intreprinzatori si sa li se ia un impozit forfetar. Dar atat. Si tot timpul, nu numai cand convine Guvernului.

Nu poti impune o asemenea dictatura pentru ca deontologic nu e corect

Putin, la vreo 2-3 luni de la investire a adus in tribunal, in custi de metal vreo 3 potentati financiar ai Rusiei. Care nu au inteles ca lucrurile trebuiesc schimbate. In vreo 6 luni erau condamnati la 15-22 ani de parnaie.

Dupa care toti marii potentati au inteles ca trebuie sa ajute "mama Rusia".

Basescu, de 6 ani vorbeste. Ne vorbeste ca lupta impotriva coruptiei. Rezultatele piesei de teatru avandu-l in rol principal:

- misto ieftin cu replica "Adriene nici nu stii, cat de mic incepi sa fii". Plimbat Adrian si Dana pe la DNA, televiziuni, can-can, o poveste cu termopane. Concret : 0 (zero).

- aparitie teatrala, seara la TV, dat o lacrima, sters frumos lacrima din coltul ochiului, replica : "Sa-ti fie rusine Dinu Patriciu". Aplauze si urale indelungate. Fraieri care pun botu` si cred ca lupta impotriva coruptiei se face la TV, la ora de maxima audienta. Concret : 0 (zero)

TOTAL 0 + 0 = 0(zero)

In conditiile astea, il prefer pe primul. Fara nici un fel de rezerve.

Cat despre banii UE disparuti, 90% din romani vad numai bordurile si autostrazile

Romania este in continuare contributor net (CULMEA PENTRU O TARA NOU INTRATA) la bugetul UE. Banii UE nu au disparut nicaieri, pentru ca nu aveau cum. Ei sunt tot acolo.

Bordurile s-au pus din banii nostri, din taxe si impozite.

Subventiile pentru agricultura sunt o alta poveste, nu intra in cadrul fondurilor structurale.

Link to comment
Share on other sites

Da, ai dreptate. Am calculat acum. Este 90,25%. Scuze.

Tu cat ai lucrat in mediul privat?

Pai ia sa vedem:

Pensii - unitate - 20.8%

Pensii - salariati - 10.5%

Somaj - unitate - 0.5%

Somaj - salariati - 0.5%

Sanatate - unitate - 5.2%

Sanatate - salariati - 5.5%

Fond accidente - salariati - 0.168% - 0.4%

Comision camera de munca - 0.75%

Contributie concediu medical - 0.85%

Fond garantare - 0.25%

Tragem linie: 45.25% + 16% impozit = 61.25 (daca or mai fi ceva taxe omise ajungem pe la 70%)

Ciudat, dar taxele si impozitele is universale, nu conteaza ca lucrezi in domeniul privat sau la bugetari.

Daca ai vrea sa investesti in Romania ce ai prefera? O investitie in productie unde ai nevoie de o gramada de salariati pentru care sa platesti 90,25% impozite, plus impozitul pe profit de 16% si cel pe dividende de 10% sau sa faci o speculatie financiara/imobiliara/monetara/etc. pe care sa platesti 16% si eventual un notar?

Pai atunci incurajezi bisnita ? Sau unde bati ca nu ma prind ? Stai linistit ca si la unguri si la polonezi ii aceeasi poveste. Daca vrei sa produci din punctul de vedere al taxelor te muti in Suedia mai bine, unde o firma plateste doar 2 taxe daca nu ma insel. Dar de ce nu produci acolo ?

Educatia financiara si disciplina fiscala sunt doua lucruri total diferite. Nimanui, nicaieri in lumea asta nu ii face placere sa plateasca impozite la stat.

Pai si atunci ce te miri ca in Romania majoritatea contributiilor fiscale se asigura din impozitele indirecte ?

Cum pornesti tu o reforma a impozitelor din punctul tau de vedere ?

1. Romania dispune de lichiditati de 30 miliarde de euro sub forma de fonduri structurale. Daca anul asta s-ar fi tras 7 miliarde din ei (pentru canalizare si apa curenta la sate, de ex), asta ar fi insemnat:

a) 7 miliarde de euro intrati efectiv in circuitul monetar/economic al tarii.

B) zeci de mii de locuri de munca noi, de la necalificati care sa dea cu tarnacopul pana la pontatori, ingineri si economisti. In felul asta s-ar fi putut efectua disponibilizari din cadrul bugetarilor fara sa cresti somajul.

c) 7 mld * 37% (cota de impozite la stat overall) = 2,6 miliarde euro ar fi intrat in bugetul statului la prima rotatie a banilor. Caci odata intrati in circuitul economic, ei tot produc taxe si impozite.

Cu 2,6 mld in plus si cateva zeci de mii de locuri de munca in plus nu s-ar fi taiat pensiile si nici salariile de la buget pentru ca s-ar fi putut face disponibilizari.

Ceea ce prezinti aici e o strategie pe termen scurt, un fel de masura de ochii lumii, o treapta pe care tara asta trebuia sa o parcurga de acum 10 ani, ca sa nu mai fuga Coca Cola din tara si sa poti incepe sa produci, ca sa ajungi la nivel Suedia, ca sa poti rasturna proportia veniturilor din impozite. Dar nu la sate. :) Nu toti is indreptatiti sa priveasca reformele ca tine, nu cand ai o sumedenie de mici producatori care depind de statul roman si pot fi executati oricand pentru neplata datoriilor. Pai cam aici s-a ajuns, unde nici macar pasirea pe drumul modernizarii infrastructurii nu ne mai salveaza.

2. Daca am avea intr-un an 10 mld euro in plus care sa se invarta in economia romaneasca s-ar crea premisele de scadere a taxelor.

Pai ca sa ai 10 mlrd euro in plus trebuie sa pleci de la punctul zero --> restructurare.

3. Asta cu fondurile este doar un exemplu. Mai vrei? Imprumuturi pentru investitii de stat, imprumuturi pentru investitii private garantate de stat, parteneriate public/private. Toate inseamna bani veniti in tara, ocuparea fortei de munca => mai multi bani la buget => posibilitati multiple de actiune.

Nu trebuie sa-mi dai exemplu, tu deja vorbesti de o economie aflata pe treapta a 2-a a drumului spre dezvoltare, in afara unei perioade de criza.

Impozitul forfetar este o idee buna, dar aplicata prost.

Impozitul forfetar (550-2150 ron, asta este suma obligatorie prevazuta in lege) se comporta momentan ca un indicator economic si nimic mai mult, si asta din cauza multimii de intreprinderi mici si mijlocii care functioneaza ca si capuse economice. Mvai, hai sa ne uitam la marile trusturi de presa din Romania inconjurate de zeci de asemenea sateliti.

Putin, la vreo 2-3 luni de la investire a adus in tribunal, in custi de metal vreo 3 potentati financiar ai Rusiei. Care nu au inteles ca lucrurile trebuiesc schimbate. In vreo 6 luni erau condamnati la 15-22 ani de parnaie.

Din nou simt nevoia sa ma repet. O asemenea masura nu se poate aplica intr-un stat normal pentru ca: lasa loc de greseli, creezi precedente periculoase si poate afecta anumite chestiuni intr-un mod neprevazut de periculos. De ce nu e Rusia o superputere economica ?

Romania este in continuare contributor net (CULMEA PENTRU O TARA NOU INTRATA) la bugetul UE.

Din moment ce Romania inca primeste fonduri de la UE daca ii spui asa ceva unui comisar european te si injura. :)

L.E.: Abia anul asta primim de la UE 3 mlrd euro. Anul trecut s-au primit in jur de 2 mlrd.

Link to comment
Share on other sites

Pai ia sa vedem:

Hai sa incerc sa iti explic...

Ca sa ajungi la un salariu net de 100 unitati monetare nu este deajuns sa aduni 32,5 um. (10.5 + 16+ 5.5 +0.5). Trebuie sa aplici suta marita. La 132.5 um daca scazi impozitele alea vei ajunge la 89 um net.

Ca sa ajungi la 100 um net, brutul trebuie sa fie de 148 um (calculeaza si o sa vezi ca am dreptate)

Taxele datorate de catre angajator se aplica la salariul brut, nu la cel net. Daca le socotesti si pe alea la cei 148 um vei ajunge la 190 um cheltuieli totale. Adica, ca sa ii dai lui Gigi 100 um, tu, firma trebuie sa cheltuiesti 190 um.

Sper ca acum ai inteles.

Cum pornesti tu o reforma a impozitelor din punctul tau de vedere ?

Pai mai intai aleg un Guvern competent. Dupa aia mai vad eu... E destul de tarziu... si sunt dupa o inca o zi in care am muncit casa produc taxe si impozite pentru Stapanul Nostru. Casa fie el fericit!

Oricum nu cred ca te-ar interesa... este evident ca Basescu stie cel mai bine cum se reformeaza orice.

Ceea ce prezinti aici e o strategie pe termen scurt, un fel de masura de ochii lumii, o treapta pe care tara asta trebuia sa o parcurga de acum 10 ani,

1. Da asa este. Spre deosebire de masurile luate pe inserat la Cotroceni de taiat pensii si salarii in procente rotunde. Adevaru` e ca ce a "gandit" base este o masura pe termen lung, care va ajuta economia sa iasa din kkt. Este? A aduce o infuzie de niste miliarde care sa se invarta in economie este o tampenie crunta... Cum dracului sa iesi din criza prin infuzie de capitaluri noi? Ai dreptate... trebuie musai sa schimbam Constitutia sa il mai punem o tura.

2. Da, asa este. Masurile ce privesc integrarea Romaniei in UE trebuiau luate demult iar fondurile structurale atrase chiar inainte sa semnam aderarea... numai ca vezi tu... nenorocitul ala de Burebista, in loc sa se ocupe de urcat tara pe trepte de dezvoltare dadea ordine stupide de taiat vita de vie. Acum il inteleg si pe base... la ce mostenire i-a lasat Burebista chiar nu mai are ce face.

O asemenea masura nu se poate aplica intr-un stat normal

Tie ti se pare ca un stat in care in ultimii 5 ani au avut loc 3 reforme ale invatamantului, 2 reforme ale sistemului de pensii, un referendum pentru schimbarea Constitutiei, 2 reforme suprapuse ale sistemului public de salarizare, si mai avem si 4 autostrazi incepute care nu se vor termina niciodata, dar in care se pierd miliarde de euro, etc. arata a un stat care macar tinde catre normalitate? Iar toate cretinismele astea se intampla doar pentru ca asa ii se scoala pe chelie Marelui Carmaci...

Hai sa iti spun un secret... Mao, atunci cand vorbea despre revolutia continua o facea la misto.

La restul chiar nu are rost sa iti mai raspund... asa e, ai dreptate. Trebuie sa strangem cureaua. Eventual in jurul gatului. Casa. Casa fie El linistit!

Link to comment
Share on other sites

Hai sa incerc sa iti explic...

Ca sa ajungi la un salariu net de 100 unitati monetare nu este deajuns sa aduni 32,5 um. (10.5 + 16+ 5.5 +0.5). Trebuie sa aplici suta marita. La 132.5 um daca scazi impozitele alea vei ajunge la 89 um net.

Ca sa ajungi la 100 um net, brutul trebuie sa fie de 148 um (calculeaza si o sa vezi ca am dreptate)

Taxele datorate de catre angajator se aplica la salariul brut, nu la cel net. Daca le socotesti si pe alea la cei 148 um vei ajunge la 190 um cheltuieli totale. Adica, ca sa ii dai lui Gigi 100 um, tu, firma trebuie sa cheltuiesti 190 um.

Salariul brut: 1300

Angajatul plăteşte la bugetele de stat: 354

Salariul net (cunoscut si ca "salariu în mână"): 946

Salariul complet (reprezintă costul total al angajatorului cu salariul): 1674

Angajatorul (patronul) plăteşte la bugetele de stat: 374

Statul colectează la bugetele de stat în total: 728

Prin urmare, pentru a ca salariatul sa fie platit cu 946 RON angajatorul cheltuieste 1674 RON. Reiese cam 76%.

Restul e polemica, tot ce n-ai inteles tu e ca eu nu sustin nici pe unul nici pe altul si fiecare priveste cum vrea reformele, liberal sau nu. Vrei sa faci dictatura be my guest, dar nu veni cu solutii de termen scurt.

Link to comment
Share on other sites

dar nu veni cu solutii de termen scurt.

Atata timp cat nu intelegi ca atragerea de fonduri structurale inseamna bani la fabricile de rulmenti, tevi, fitinguri, tabla + salarii care vor fi cheltuite in consum + impozite ce ajung la buget... ce vrei sa iti explic?

Alea 30 miliarde nu inseamna ca sunt ingropate in pamant si ca odata cu terminarea lucrarilor s-au dus. Inseamna bani care intra intr-un circuit economic. Pe ce termen vrei tu. Acelasi lucru si cu investitiile de stat.

Vrei sa faci dictatura be my guest,

Pai nu trebuie sa fac nimic. Avem deja una. Numai ca e lamentabila. Macar sa facem una din care sa si iasa ceva. Tie chiar ti se pare ca traiesti intr-o republica constitutionala?

Parca spuneai ceva de nihilism... acum, atitudinea ta de "niciuna din miile de masuri posibile nu e buna, in afara Masurii Prezidentiale" nu ti se pare nihilism?

Link to comment
Share on other sites

Atata timp cat nu intelegi ca atragerea de fonduri structurale inseamna bani la fabricile de rulmenti, tevi, fitinguri, tabla + salarii care vor fi cheltuite in consum + impozite ce ajung la buget... ce vrei sa iti explic?

Si vrei sa ti le faca statul pe astea ? Sa-ti construiasca fabrica de tevi, sa-ti puna in brate banii si apoi sa zici peste vreo 2-3 ani "s-au furat 30 miliarde de euro" ? Care-i strategia ta ? Eu tot nu inteleg unde bati ... Cumva vrei sa incepi sa subventionezi iarasi niste mamuti economici dar de data asta cu banii altora ? Statul iti da poate da bani ca I.M.M. daca ai cap sa faci asa ceva si te intereseaza. Ti-am mai spus odata, se face, dar astia din diverse motive nu mai au bani sa-i plateasca.

Alea 30 miliarde nu inseamna ca sunt ingropate in pamant si ca odata cu terminarea lucrarilor s-au dus.

Alea 30 mlrd vin treptat. Deci inca odata, care-i planul tau strategic ? Hai sa iau exemplul tau ... dai afara 200 de profesori, 200 medici, 200 ofiteri si ii trimiti la tarnacop si nicovala. S-a terminat lucrarea in 5-6 ani. Ce faci cu astia ? Ii reintegrezi in sistem sau le dai cu sutul in cur ?

Inseamna bani care intra intr-un circuit economic. Pe ce termen vrei tu. Acelasi lucru si cu investitiile de stat.

Inca odata, mi se pare mie sau nu te prinzi ca asta a si fost cantata de PDL in ultimii 2 ani ?

Strategia anti-somaj a PD-L: investitii de stat pe datorie

Ministrii Sebastian Vladescu si Mihai Seitan sustin ca statul poate scoate Romania din criza, substituindu-se antreprenorilor privati si realizand investitii. (sursa - DailyBussiness)

Parca spuneai ceva de nihilism... acum, atitudinea ta de "niciuna din miile de masuri posibile nu e buna, in afara Masurii Prezidentiale" nu ti se pare nihilism?

Nu e vorba de nihilism, suntem deja in stadiul in care te uiti la disperatul la orizont si astepti o idee salvatoare. Wake the fuck up, nu ai cu cine!

L.E.: Statul nu mai poate din cauza acelei maxime postata mai sus. Nu poti decat sa speri, sa te rogi la Dumnezeu sau la ce ce-oti vrea, ca vreun privat va incepe sa produca, sa inteleaga ca trebuie sa produca cu actuala platforma fiscala "care este", sa astepti sa puna aia economia pe picioare, sa incepi o reforma fiscala care sa te duca intr-un stadiu mediu spre treapta maxima de dezvoltare, dar toate astea se fac nu sapand santuri sau umbland la diverse taxe ci dand drumul la infrastructura si tocandu-i marunt pe aia din aparatul bugetar care nu-si fac treaba, lasati dracului someri sa moara de foame. Daca nici asa nu merge nu-ti ramane decat streangul sau sutul in cur. Pana nu ne trezim dracului cu totii nu se va face nimic in tara asta.

L.E.2: Ma amuza faptul ca tu sperand la crearea a zeci de mii de locuri noi de munca ii salvezi pe ailalti care de fapt is cateva milioane. Circuit economic pe dracu.

Link to comment
Share on other sites

ci dand drumul la infrastructura

Nu crezi ca ar trebui sa te hotarasti?

Eu cand am vorbit despre infrastructura, ai spus ca asta e o solutie pe termen scurt. In orice stat din lumea asta, indiferent de regim infrastructura e treaba statului. Sau te astepti ca de maine sa ma apuc eu sa sap canal la Dunare?

Nu poti decat sa speri, sa te rogi la Dumnezeu sau la ce ce-oti vrea,

Deci, dupa parerea ta, niste zeci de miliarde de euro care sa intre in economia romaneasca astazi, fara dobanzi si fara sa trebuiasca sa ii dai inapoi sunt vax albina.

In schimb, putem scoate tara din criza prin post si rugaciune colectiva.

Daca spui tu...

Ma amuza faptul ca tu sperand la crearea a zeci de mii de locuri noi de munca ii salvezi pe ailalti care de fapt is cateva milioane.

In schimb nu te amuza ca un privat care se va apuca sa produca ceva - in plina criza, fara comenzi, fara bani, fara infrastructura va salva situatia.

Sa-ti construiasca fabrica de tevi,

Nu trebuie sa construiasca nimic. Rulmenti se fac la Barlad, tevi la Zimnicea sau Zalau, bitum la Pitesti, ciment in mai toata tara. Numai ca astazi nu au comenzi.

In conditii de criza, statul poate asigura diferenta de comenzi pentru ca economia sa supravietuiasca.

Inca odata, mi se pare mie sau nu te prinzi ca asta a si fost cantata de PDL in ultimii 2 ani ?

Solutia investitiilor de stat in perioada de criza este o solutie general acceptata. O aplica si Germania si M.Britanie si Franta si Bulgaria. Romania nu. Romania taie in schimb indemnizatiile veteranilor de razboi.

Da, la noi PDLul a cantat. A paguba. Ideea nu e sa cante Vladescu lucruri la TV. Ideea e ca Guvernul sa faca dracu ceva.

Si ar mai fi:

- fondurile alea nu vin pe nici un rand. Daca ai proiecte, ii iei maine. Pe toti.

- o singura comanda de stat data la o firma genereaza o cascada de alte comenzi.

- degeaba vreau eu sa ma apuc de antreprenoriat in legumicultura maine, daca nu am infrastructura necesara. Infrastructura aia trebuie sa mi-o asigure statul. Ideea irigatului cu galetusa nu este o solutie, btw.

- un sistem fiscal prost gandit poate omora un antreprenor inainte de a se naste, oricata vointa ar avea el. Daca nu te-ai prins, in UE eu concurez cu agricultorul francez in mod direct, pe oricare piata.

- astazi, o solutie pentru 3-4 ani, este o solutie pe termen extrem de lung. Asa cum nu exista cresteri economice perpetue, nu exista nici crize economice perpetue. Peste 3-4 ani, criza asta va trece. Iar mecanismele economice se vor regla singure. Important e cum iesim din ea.

- nu crezi ca esti usor penibila ratoindu-te la mine sa iti scot in 2 zile un program de dezvoltare sustenabila a Romaniei pe vreo 25 de ani? Asta in timp ce Guvernul cu zeci de ministri si mii de consilieri de vreo 6 luni nu a avut timp "sa se aseze" si care din punctul tau de vedere este pe post de bibelou?

Eu ti-am aratat ca solutii pot exista.

Taiatul de cheltuieli bugetare este o masura strict contabila. Iesirea din criza se face prin solutii. Solutiile presupun cresterea veniturilor, nu reducerea costurilor. Fara lichiditati, crestere de venituri canci.

Banuiesc ca tot nu ai inteles asta... si dupa parerea ta vina este a lui Gheorghe. Care nu-si face dracu SRL sa produca ceva care sa scoata tara din criza.

Link to comment
Share on other sites

Nu crezi ca ar trebui sa te hotarasti?

Eu cand am vorbit despre infrastructura, ai spus ca asta e o solutie pe termen scurt. In orice stat din lumea asta, indiferent de regim infrastructura e treaba statului. Sau te astepti ca de maine sa ma apuc eu sa sap canal la Dunare?

Infrastructura in acest moment inseamna cai de transport nu canalizare si apa curenta. S-au dat bani ptr reabilitarea statiilor de epurare si irigare acum vreo 3-4 ani.

Deci, dupa parerea ta, niste zeci de miliarde de euro care sa intre in economia romaneasca astazi, fara dobanzi si fara sa trebuiasca sa ii dai inapoi sunt vax albina.

In schimb, putem scoate tara din criza prin post si rugaciune colectiva.

Daca spui tu...

Sunt vax albina din moment ce acei bani au stat in conturile Exim Bank anul trecut cand guvernul a reusit totusi sa salveze tinta de deficit bugetar. Tipic balcanic ...

In schimb nu te amuza ca un privat care se va apuca sa produca ceva - in plina criza, fara comenzi, fara bani, fara infrastructura va salva situatia.

Nu trebuie sa construiasca nimic. Rulmenti se fac la Barlad, tevi la Zimnicea sau Zalau, bitum la Pitesti, ciment in mai toata tara. Numai ca astazi nu au comenzi.

In conditii de criza, statul poate asigura diferenta de comenzi pentru ca economia sa supravietuiasca.

Solutia investitiilor de stat in perioada de criza este o solutie general acceptata. O aplica si Germania si M.Britanie si Franta si Bulgaria. Romania nu. Romania taie in schimb indemnizatiile veteranilor de razboi.

Da, la noi PDLul a cantat. A paguba. Ideea nu e sa cante Vladescu lucruri la TV. Ideea e ca Guvernul sa faca dracu ceva.

Bulgaria avea in 2009 530 mil euro datorii catre privati, Serbia 760 mil euro, Romania 1.7 mlrd ron. Reciteste ce am scris mai sus.

Si ar mai fi:

- fondurile alea nu vin pe nici un rand. Daca ai proiecte, ii iei maine. Pe toti.

- o singura comanda de stat data la o firma genereaza o cascada de alte comenzi.

- degeaba vreau eu sa ma apuc de antreprenoriat in legumicultura maine, daca nu am infrastructura necesara. Infrastructura aia trebuie sa mi-o asigure statul. Ideea irigatului cu galetusa nu este o solutie, btw.

- un sistem fiscal prost gandit poate omora un antreprenor inainte de a se naste, oricata vointa ar avea el. Daca nu te-ai prins, in UE eu concurez cu agricultorul francez in mod direct, pe oricare piata.

- astazi, o solutie pentru 3-4 ani, este o solutie pe termen extrem de lung. Asa cum nu exista cresteri economice perpetue, nu exista nici crize economice perpetue. Peste 3-4 ani, criza asta va trece. Iar mecanismele economice se vor regla singure. Important e cum iesim din ea.

- nu crezi ca esti usor penibila ratoindu-te la mine sa iti scot in 2 zile un program de dezvoltare sustenabila a Romaniei pe vreo 25 de ani? Asta in timp ce Guvernul cu zeci de ministri si mii de consilieri de vreo 6 luni nu a avut timp "sa se aseze" si care din punctul tau de vedere este pe post de bibelou?

Eu ti-am aratat ca solutii pot exista.

Pai hai sa-ti dau un exemplu ... Dai azi 3 milioane de euro unui privat sa produca bitum, ala produce se pune pe rol constructia unei autostrazi, se realizeaza chestia asta la sfarsitul anului. Uaaaaaaau, si acum vine bomba, ala caruia i-ai dat cele 3 mil de euro declara venit zero la sfarsitul anului. =)) Ia fa si tu un calcul cam cati bani s-au pierdut pe traseul asta, efectiv.

Taiatul de cheltuieli bugetare este o masura strict contabila. Iesirea din criza se face prin solutii. Solutiile presupun cresterea veniturilor, nu reducerea costurilor. Fara lichiditati, crestere de venituri canci.

E pe dracu o masura strict contabila din moment ce bugetul de pensii a pierdut o particica destul de importanta de contributii odata cu introducerea contributiilor la sistemul pensiilor private si odata cu marirea nejustificata din 2007.

Banuiesc ca tot nu ai inteles asta... si dupa parerea ta vina este a lui Gheorghe. Care nu-si face dracu SRL sa produca ceva care sa scoata tara din criza.

Deci inca odata, nu-ti renteaza investitiile de stat atat timp cat evaziunea fiscala in Romania este mai mult decat in floare, realizezi asta ? Tie ti s-o parea penibil ca eu ma "ratoiesc" (ce sa vorbim domle) mie mi se pare penibil sa dai din gura ca tai si spanzuri, cand de fapt tu ar trebui sa realizezi ca nu contribui cu nimic la economia tarii. Pai cum sa tragi mai omule venitul ala de 37% din impozite directe (impozit overall ? =))) spre un procent de sa zicem 40-50% daca justitia e corupta, aparatul fiscal e coplesit de evaziune fiscala si sistemul bugetar nu-si face treaba ? Pana la urma cine e capusa ? Statul sau privatul ? Ca tot nu m-ai lamurit ...

Link to comment
Share on other sites

Infrastructura in acest moment inseamna cai de transport nu canalizare si apa curenta. S-au dat bani ptr reabilitarea statiilor de epurare si irigare acum vreo 3-4 ani.

=)) Da... daca tragi o sosea pana la Poplaca de maine vor da buluc acolo investitorii sa se apuce de treaba. Restul le fac prin munca patriotica.

Infrastructura inseamna : apa curenta, canal, electricitate, gaze, telecomunicatii, retea de transport.

Cum vrei sa obtina certificatele de functionare o firma daca nu are toate astea? Certificate pe care statul i le cere...

Sistemul de irigatii din Romania, astazi, inseamna 500.000 ha din 10.000.000 ha arabil. Adica fix 5%. Daca tu spui ca e suficient ca sa poti spera la o agricultura moderna... acum nah...

Sunt vax albina din moment ce acei bani au stat in conturile Exim Bank anul trecut cand guvernul a reusit totusi sa salveze tinta de deficit bugetar.

:blink: HUH ?!?!?!? Si anul asta unde stau banii aia? Sau cum?

Bulgaria avea in 2009 530 mil euro datorii catre privati, Serbia 760 mil euro, Romania 1.7 mlrd ron. Reciteste ce am scris mai sus.

Romania avea anul trecut numai din TVAul nerestituit firmelor deja controlate in acest sens datorii de vreo 500.000.000 euro. De unde ai scos aia 1,7 mld ron?

Deci inca odata, nu-ti renteaza investitiile de stat atat timp cat evaziunea fiscala in Romania este mai mult decat in floare, realizezi asta ?

Am inteles, 'traiti! De maine ma apuc sa lupt cu evaziunea. Guvernul nu trebe sa faca nimic... eradicam noi, cetatenii evaziunea, pe baza de voluntariat.

Pana la urma cine e capusa ? Statul sau privatul ? Ca tot nu m-ai lamurit ...

justitia e corupta, aparatul fiscal e coplesit

Eu cand ti-am spus ca ne trebuie un Putin, tu ai spus ca avem deja un Mare Carmaci si un Pitic atomic care rezolva ei tot, fac reforme, ne invata cum sa dramuim nimicul, astea...

Au trecut vreo 6 ani, reforme pe hartie, tone, rezultate canci...

cand de fapt tu ar trebui sa realizezi ca nu contribui cu nimic la economia tarii.

Ei hai nu ma'nebuni... contribui lunar cu niste sute de euro la bugetul de stat, si cu inca niste sute peste o mie la consumul din economie.

Banii sunt de la corporatie, nu de la buget.

Cam ce ai vrea sa mai fac pentru economia tarii?

Link to comment
Share on other sites

Cica "a fost un mail"...de la alti parlamentari probabil.Chiar daca ma indoiesc ca se apuca cineva sa trimita filme prin mail.

Prin mailurile marilor companii/corporatii trec mii de emailuri cu filmulete atasate zilnic.

Nu e vorba de un film intreg ci de filmulete.

Daca dimensiunule sunt prea mari se da mail cu link spre sursa.

Mailul de care zice nea asta ca l-a primit a circulat saptamana trecuta prin companii, si e vorba de o gluma... nu e chiar porn. Ceva cu diferentele de a face masaj intre o thailandeza si o americanca.

LE : http://adisandu.ro/bancuri-glume-faze-tari...ersus-american/

Link to comment
Share on other sites

Prin mailurile marilor companii/corporatii trec mii de emailuri cu filmulete atasate zilnic.

Nu e vorba de un film intreg ci de filmulete.

Daca dimensiunule sunt prea mari se da mail cu link spre sursa.

Mailul de care zice nea asta ca l-a primit a circulat saptamana trecuta prin companii, si e vorba de o gluma... nu e chiar porn. Ceva cu diferentele de a face masaj intre o thailandeza si o americanca.

LE : http://adisandu.ro/bancuri-glume-faze-tari...ersus-american/

e foarte corect. nu e porno si senatorul a facut lumina in acest caz. se vede un penis si geme un individ, dar nu e porno. ai putea zice ca e un documentar.

este un film care circula de la un coleg senator la altu? e bine ca au si ei cu ce se destinde la munca dupa atata stres.

se vede ca treaba merge singura si se si vede cat de bine, asa ca pot face ce vor cand se dezbate o lege.

:pray:

Link to comment
Share on other sites

=)) Da... daca tragi o sosea pana la Poplaca de maine vor da buluc acolo investitorii sa se apuce de treaba. Restul le fac prin munca patriotica.

Infrastructura inseamna : apa curenta, canal, electricitate, gaze, telecomunicatii, retea de transport.

Cum vrei sa obtina certificatele de functionare o firma daca nu are toate astea? Certificate pe care statul i le cere...

Sistemul de irigatii din Romania, astazi, inseamna 500.000 ha din 10.000.000 ha arabil. Adica fix 5%. Daca tu spui ca e suficient ca sa poti spera la o agricultura moderna... acum nah...

1. Romania dispune de lichiditati de 30 miliarde de euro sub forma de fonduri structurale. Daca anul asta s-ar fi tras 7 miliarde din ei (pentru canalizare si apa curenta la sate, de ex), asta ar fi insemnat:

Daca ai vrea sa investesti in Romania ce ai prefera? O investitie in productie unde ai nevoie de o gramada de salariati pentru care sa platesti 90,25% impozite, plus impozitul pe profit de 16% si cel pe dividende de 10% sau sa faci o speculatie financiara/imobiliara/monetara/etc. pe care sa platesti 16% si eventual un notar?

Si pana la urma, cu ce-i incalzeste pe aia ca au apa curenta si canalizare (simt nevoia sa ma repet, trebuia sa se faca treaba din 2007 de catre un prim ministru numit Tariceanu), daca nu au sosele pe care sa-si transporte marfa ? :) O cam dai din colt in colt, cine a fost interesat sa faca agricultura si sa investeasca a facut-o. Hint: SAPARD, tot gratis era si atunci, ca tot de la UE veneau banii. =))

:blink: HUH ?!?!?!? Si anul asta unde stau banii aia? Sau cum?

Romania avea anul trecut numai din TVAul nerestituit firmelor deja controlate in acest sens datorii de vreo 500.000.000 euro. De unde ai scos aia 1,7 mld ron?

Apoi domle daca nu stii ce-s alea arierate nu te intreba ce si cum. Zici de 500 mil euro TVA rambursabil de la stat ? Pai stii ce inseamna asta ? EVAZIUNE FISCALA, pentru ca sunt cateva situatii in care ajungi sa ceri T.V.A. inapoi de la stat.

1. Ori esti intreprinzator nou si ai cumparat in primele luni mai mult decat ai vandut, politica fiscala iti da dreptul sa ceri T.V.A.-ul inapoi daca nu mai dispui de lichiditati sau esti baiat dastept si stai in banca ta asteptand momentul cand incepi sa vinzi si atunci poti cere excluderea de la plata T.V.A.-ului pe o perioada de ...

2. Ori ai cumparat foarte mult si ai vandut fara factura. Aha, haha, se poate ! =))

Ia sa te duci ca si comisar al Zgarzii Financiare, nu s-ai verifici actele aluia care cere T.V.A., ci stocul. Eeeeee, mai merge asa domle dar merge pana cand ala de Zgarda Financiara isi baga mia de euro in buzunar si a plecat pe burta. Stiai ca daca imparti T.V.A.-ul pe care trebuie sa-l rambursezi la 19% iti iese exact stocul pe care il ai in depozit ?

Am inteles, 'traiti! De maine ma apuc sa lupt cu evaziunea. Guvernul nu trebe sa faca nimic... eradicam noi, cetatenii evaziunea, pe baza de voluntariat.

Mai zicea cineva pe aici, totul se face cu responsabilitate si bun simt. Nu ne trebuie Putin si restul e can-can.

A da, ne trebuie un Ceausescu sa va bage in beciurile de la IGP si sa scuipati tot in timp ce va trosnesc oasele sub presiunea bulanului. Ei ce zici ? Am incheiat in stil apoteotic ?

L.E.: Apropos ca-l apreciezi atat pe Mao. Stiai ca pana mai acum cativa ani, in China, iti plateai singur glontul daca scria pe tine evaziune fiscala ?

L.E.1: E bine ca mai au timp senatorii nostrii sa se uite la mail-uri primite de la companii. =)) E buna asta!

Link to comment
Share on other sites

Pai dragilor,daca vine marirea taxelor(cum o sa vina in toamna) n-ar trebui baietii de 6 ani trasi la raspundere de catre NOI,alegatorii?Facem un cerc maaare,sai punem in mijloc si - raspundeti baieti!!!

Link to comment
Share on other sites

Intrebare: Ati urmarit stirile azi? Scrisoarea trimisa de Victor Ponta, care includea 10, ZECE masuri anti-criza propuse de opozitie care sa NU implice scaderi de salarii, pensii si subventii, si toate refuzate. Dragut nu? :)

Link to comment
Share on other sites

Intrebare: Ati urmarit stirile azi? Scrisoarea trimisa de Victor Ponta, care includea 10, ZECE masuri anti-criza propuse de opozitie care sa NU implice scaderi de salarii, pensii si subventii, si toate refuzate. Dragut nu? :)

Scaderea salariilor nu e o masura de scoatere din criza ci doar o restructurare, ia-o ca pe un fel de sut in cur la adresa alora care nu-si fac treaba.

Scaderea pensiilor e altceva si se vede reculul politicii bugetului pensiilor din 2007, cand s-a trecut din start la pensiile ft mari si cand s-a introdus contributia de 2-3% la bugetul pensiilor private. S-au pierdut niste bani de la bugetul de pensii pe care statul nu-j mai poate acoperi.

Link to comment
Share on other sites

Si pana la urma, cu ce-i incalzeste pe aia ca au apa curenta si canalizare (simt nevoia sa ma repet, trebuia sa se faca treaba din 2007 de catre un prim ministru numit Tariceanu), daca nu au sosele pe care sa-si transporte marfa ? :)

Infrastructura inseamna : apa curenta, canal, electricitate, gaze, telecomunicatii, retea de transport.

Retea de transport = sosele pe care sa isi transporte marfa.

O mai dai mult de garduri?

O cam dai din colt in colt, cine a fost interesat sa faca agricultura si sa investeasca a facut-o. Hint: SAPARD, tot gratis era si atunci, ca tot de la UE veneau banii.

Eu? Eu fac apel la Decebalus per Scorilo, fonduri SAPARD, Prefectura & shit?

Asa imi aduc si eu aminte ca sef peste fondurile PHARE acum vreo 10-12 ani era unu... pfff... am un lapsus... gata... Traian Basescu. Ce s-o mai fi intamplat cu el? Si de ce avea boala pe autostrazi? Vezi tu... daca nenorocitu` ala de Basescu facea autostrazi acum 10 ani, actuala Putere nu trebuia sa-si mai bata capul cu partea asta de infrastructura... ar fi fost deja creata.

Hai sa iti explic si cu SAPARDUL...

In primul rand ca se adresa companiilor private si nu statului.

In al doilea rand, aplicantul trebuia sa detina deja minim 50% din capitalul total al investitiei. Ceea ce elimina din start micii antrprenori.

In al treilea rand trebuia sa detii 10-15.000 euro lichizi pentru studii de fezabilitate & shits. Stii cam cum arata o aplicatie SAPARD? Asta mai tria odata posibilii doritori.

Sa inteleg ca din punctul tau de vedere... tot terenul arabil al tarii este deja folosit 100%... nu? Avem o agricultura superba... faptul ca importam 80% din necesarul alimentar al tarii se poate pune pe seama ghinionului. Sau a reformei agrare a lui Cuza prost aplicata.

Apoi domle daca nu stii ce-s alea arierate nu te intreba ce si cum.

Suma aia reprezinta TVA care a depasit termenul legal de rambursare de 45 de zile. Adicatelea este ARIERAT. Al statului catre firme.

TVA rambursabil de la stat ? Pai stii ce inseamna asta ? EVAZIUNE FISCALA, pentru ca sunt cateva situatii in care ajungi sa ceri T.V.A. inapoi de la stat.

1. Ori esti intreprinzator nou si ai cumparat in primele luni mai mult decat ai vandut, politica fiscala iti da dreptul sa ceri T.V.A.-ul inapoi daca nu mai dispui de lichiditati sau esti baiat dastept si stai in banca ta asteptand momentul cand incepi sa vinzi si atunci poti cere excluderea de la plata T.V.A.-ului pe o perioada de ...

2. Ori ai cumparat foarte mult si ai vandut fara factura. Aha, haha, se poate !

3. Ori esti EXPORTATOR. Da-i dracu pe exportatori. Sa falimenteze. Avem o balanta comerciala sublima deja. Nu ne mai trebuie valuta.

4. Ori esti un INVESTITOR. Care face investitii in active imobilizate cum ar veni. Da-i dracu si pe astia. Am inteles din posturile tale anterioare. Or sa construiasca o fabrica de kkt, or sa o utileze, or sa produca putin pe acolo, dupa care or sa dea oamenii afara si or sa creeze somaj dea'n'pulea... Ai dreptate... nu avem nevoie de investitori. `ra-ti ai dreaq cu burghejii vostri.

5. Ori esti firma de leasing.

Din punctul meu de vedere restituirile de TVA avand ca motiv cresterile de stocuri de marfuri ar trebui excluse ca motiv de restituire.

Iar daca in capul tau restituire de TVA = evaziune fiscala... ma abtin (inca) de la comentarii...

Ia sa te duci ca si comisar al Zgarzii Financiare, nu s-ai verifici actele aluia care cere T.V.A.,

Dosarele de rambsursare de TVA se intocmesc de catre Administratiile financiare, nu de catre Garda Financiara.

Stiai ca daca imparti T.V.A.-ul pe care trebuie sa-l rambursezi la 19% iti iese exact stocul pe care il ai in depozit ?

Stiai ca firmele care fac export nu au stocuri in depozit? Ca stocurile sunt tai-tai plecate peste granita. Contrabandistii dreaq. Si totusi trebuie sa ia TVAul inapoi. Ca cica asa e peste tot prin lumea asta.

Stiai ca firmele de leasing nu au stocuri in depozit pentru ca stocurile lor se cheama "Creante din operatiuni de leasing", iar faptic, "stocurile" alea se plimba aiurea pe soselele patriei? Evident ca autoturismele, autoutilitarele si camioanele se cheama ca sunt complici la evaziunea fiscala... nu vor sa stea cuminti in depozite.

A da, ne trebuie un Ceausescu sa va bage in beciurile de la IGP si sa scuipati tot in timp ce va trosnesc oasele sub presiunea bulanului. Ei ce zici ? Am incheiat in stil apoteotic ?

Putin pare totusi, mai simpatic. Si ceva mai "in vana". Ceausescu era ramolit... si cam daduse in mintea copiilor lately. Mi-e ca nu ar trosni oasele cum trebuie...

Link to comment
Share on other sites

Din punctul meu de vedere restituirile de TVA avand ca motiv cresterile de stocuri de marfuri ar trebui excluse ca motiv de restituire.

Exact din motivul prezentat de mine. In mod normal nu au voie sa vanda decat pe factura sau bon fiscal, dar esti convins ca toata lumea vinde cu acte in regula ? Nu trebuie neaparat excluse, dar controlul ar trebui sa controleze stocul faptic.

Iar daca in capul tau restituire de TVA = evaziune fiscala... ma abtin (inca) de la comentarii...

Mai studiaza. Nu stiu cine esti si unde lucrezi dar pot sa-ti dau sute de exemple de evaziune fiscala si cum se poate realiza.

Dosarele de rambsursare de TVA se intocmesc de catre Administratiile financiare, nu de catre Garda Financiara.

Ok ii controleaza Administratia Financiara. Acelasi rahat.

Stiai ca firmele care fac export nu au stocuri in depozit? Ca stocurile sunt tai-tai plecate peste granita. Contrabandistii dreaq. Si totusi trebuie sa ia TVAul inapoi. Ca cica asa e peste tot prin lumea asta.

Dar in Romania cum e ? Si de ce nu ar avea stoc in depozite ? Nu ma pricep la exporturi asa ca tine doctore, dar spune-mi cate firme fac exporturi in Romania si care e procentul exporturilor din totalul productiei si comertului din Romania. Atat incat sa reiasa 500 mil euro T.V.A. de rambursat ? Iui, e si greu sa faci dovada bunurilor de export. Si din cate stiam sunt scutite doar bunurile de export din afara Comunitatii.

Stiai ca firmele de leasing nu au stocuri in depozit pentru ca stocurile lor se cheama "Creante din operatiuni de leasing", iar faptic, "stocurile" alea se plimba aiurea pe soselele patriei? Evident ca autoturismele, autoutilitarele si camioanele se cheama ca sunt complici la evaziunea fiscala... nu vor sa stea cuminti in depozite.

In leasing-ul operational, leasing-ul financiar, aparent T.V.A.-ul trebuie rambursat dar daca calculezi pe toata perioada de plata a unui bun, T.V.A.-ul iese de plata nu de rambursat. Si daca te pricepi asa de bine la leasing care este diferenta intre cele 2 tipuri de leasing ? Chiar au aceste firme in mod real bani de primit pentru T.V.A. ? In toata lumea poate, in Romania nu.

Cu subventiile primite de la stat paseai pe treapta fondurilor SAPARD, daca nu se intrevede nici o posibilitate in directia aia deja nu are rost sa mai discutam. Si totusi in unele zone au aparut combine si tractoare in altele era lipsa de irigatii nu ? Suspect ... E cam ciudat cum un singur om a reusit sa destabilizeze toata economia, da ala era Basescu.

Ia spune-mi doctore cum pleci de la 37% impozit overall in Romania (?! :crazy: ) si ajungi pe la 62% venit din impozitul direct ? Tot nu m-ai lamurit (te-ai cam pierdut prin citate) ...

Link to comment
Share on other sites



  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...