Jump to content
AdYY_89

Vampiri, varcolaci exista oare?

Recommended Posts

Guest Magnus

Cat despre topic, avem exemplul perfect tocmai in tara noastra. Tepes este primul vampir. Noi stim de unde a plecat mitul si sunt unii care inca mai cred in el. E destul de pueril.

Comparatia cu SF-urile din biblie este ok. Isus a fost un martir care a fost ridicat la rangul de pui de zeu de catre biserica pentru a-si propaga religia.

p.s. exact acel isus care a fost crucificat e greu de gasit deoarece in acea vreme, Isus era un fel de Gheorghe al nostru sau un Mohammed. Un nume extrem de comun.

1. Se scrie Iisus daca vrei sa te referi la Fiul Lui Dumnezeu.

2.Legenda poate a pornit in Romania dar cu siguranta sa propagat in restul lumii, vampirii in adevaratul sens al cuvantului , e foarte improbabil sa existe , dar sunt persoane care se cred a fi si traiesc intro anumita masura un stil de viata "black" . E o intreaga secta

Link to comment
Share on other sites

1. Se scrie Iisus daca vrei sa te referi la Fiul Lui Dumnezeu.

Iti dai seama cat de mult ma intereseaza fiul lui dzeu.

2.Legenda poate a pornit in Romania dar cu siguranta sa propagat in restul lumii, vampirii in adevaratul sens al cuvantului , e foarte improbabil sa existe , dar sunt persoane care se cred a fi si traiesc intro anumita masura un stil de viata "black" . E o intreaga secta

Stiu ca e o secta intreaga dar ziceam ca tocmai NOI care suntem la radacina mitului ar trebui sa stim mai bine decat sa credem in asa ceva.

Sly, iti recomand sa si aduci argumente cand zici ceva de rau de cei mai mari ganditori ai omenirii (vezi Kant) altfel risti sa caz in penibil chiar si in fata oamenilor care nu l-au citit dar stiu cine este.

Cat despre "pedeapsa", doar te avertizez sa nu mai faci posturi off-topic. In resti poti sa te faci de ras cat doresti.

Link to comment
Share on other sites

Reversul medaliei, rechinule. Daca nu te intereseaza fiul lui Dumnezeu, poate te intereseaza gramatica, punctul tau de sprinj, punctul tau de reper, desi nici pe asta nu o faci bine. Bine a zis cine a mai zis ca n-ai niciun Dumnezeu, esti fara sare si piper, cum e Monica Columbeanu (scuza-mi cacofonia).

Link to comment
Share on other sites

Pe Platon il respect deci ii scriu numele corect si cu majuscula. De isus si dzeu nu poate sa imi pese mai putin deci ii scriu asa. Asta in mare parte ca un destept mi-a zis acum ceva vreme ca pentru ca eu scriu dzeu corect si cu majuscula, inseamna ca eu cred in el si mi-e frica de el subconstient. Asa ca vreau sa nu mai fie confuzii in privinta asta din moment ce pe unii ii framanta foarte tare ceea ce cred eu.

La tine e invers si ataci cei mai mari ganditori ai omenirii, fapt care m-a deranjat deoarece este demonstrabil fals.

In orice caz, este off-topic discutia. Daca vrei sa mai imi transmiti ceva pe langa subiect fa-o in privat.

Mersi.

Link to comment
Share on other sites

Wait, what?

Cat despre topic, avem exemplul perfect tocmai in tara noastra. Tepes este primul vampir. Noi stim de unde a plecat mitul si sunt unii care inca mai cred in el. E destul de pueril.

Nu black, mitul nu stim de unde a plecat.

Nu a trebuit sa se nasca Stoker sa ii invete pe romani despre vampiri/strigoi/moroi/etc. Ei existau deja aici. Nici macar nu se stie de cand.

Iar reply-ul tau este exemplul perfect despre ce inseamna e-cultura. Sau cultura google. Hai sa iti spun ceva... dincolo de cablul BNC se afla o lume. Care inca nu e descoperita in intreg.

Sa revenim OT. Poate intr-o vreme o sa-ti faci timp sa mergi la Sarmisegetusa Regia. Nu este extrem de spectaculos, dar macar iti pui niste intrebari. Si poate, cu ocazia asta o sa zabovesti putin si prin Hateg. Chiar merita.

La marginea Hategului, vei gasi momarlanii. Care se auto-considera si sunt considerati in genere continuatorii stilului de viata si obiceiurilor dacilor liberi.

Vezi tu... "de cand se stiu ei", momarlanii considera ca inclusiv pruncul blestemat in burta mamei sau deochiat in sicriu, se face muroi. Care muroi suge sangele vitelor, darama prin case, ia mintile oamenilor, poate distruge chiar o comunitate intreaga.

Si ghici ce... ca sa salvezi comunitatea trebuie sa il scoti din sicriu si sa ii infingi un fier inrosit in inima.

Nici macar etnologii nu stiu exact de cand exista mitul si obiceiurile legate de el, dar in mod cert momarlanii aveau obiceiurile astea inainte de a se naste Stoker.

Tepes este primul vampir modern al lumii. Inainte de el, lumea - cel putin in Hateg - avea vampirii ei.

Ce zici tu acolo de Kant, Nietzsche, Platon? Te rog sa nu insulti 2 cei mai mari filozofi ai lumii (cum a dat Kant nastere la comunismul-stalinist?).

Aici trebuie sa fiu de acord cu tine. Nici din punctul meu de vedere, Nietzsche nu a fost nici macar filosof. :D

Link to comment
Share on other sites

dincolo de cablul BNC se afla o lume. Care inca nu e descoperita in intreg.

Fascinant. Deci inca putem sa gasim unicorni, dragoni etc. Ma bucur nespus.

Despre toata povestea ta cu vampirii, sunt de acord. Poate nu m-am exprimat cum trebuie (mi se intampla des).

Ce vreau eu sa zic este ca de la noi a pornit mitul in sensul ca noi suntem mitul. Dinainte sa fie scris.

Acum, eu ca un om normal, zic ca miturile nu sunt adevarate ad-literam. Poate erau adevarate in perioada in care oamenii nu faceau diferenta dintre rabie si a fi posedat. Eu unul cred ca vampirii au disparut cu totul. I-a omorat Twilight.

Link to comment
Share on other sites

Fascinant. Deci inca putem sa gasim unicorni, dragoni etc. Ma bucur nespus.

Despre dragoni si unicorni nush... dar desi avem de zeci de ani GPSuri, sateliti, radare si telescoape jmechere inca mai descoperim triburi noi prin insulele din Pacific sau prin Amazon.

Si desi stim exact cum stau treburile cu Luna, noi inca nu stim ce exista pe fundul oceanelor.

Cunoastem exact destinul (scuze de cuvant, dar nu stau sa gasesc unul mai pe placul nietzschenilor) pe care l-a urmat Marte, nu stim exact ce se petrece in centrul planetei noastre. Doar ne imaginam.

Si black, autosuficienta nu este o cale de urmat, din punctul meu de vedere. Atat cat am studiat, autosuficienta a fost inceputul prabusirii mai tuturor marilor civilizatii. Alea de au considerat ca au inteles tot, considerandu-i insignifianti pe ceilalti.

Nu poti sa iti renegi trecutul si sa stergi - cel putin - 5000 de ani de cultura considerand-o pe toata ca fiind caduca. Doar pentru ca tu ai impresia ca ai inteles cum stau lucrurile. Iar intelegerea ta, contravine intelegerii stramosilor tai. Ei au existat si au incercat sa (se) cunoasca pentru ca tu sa existi si sa (te) cunosti.

Nu, inca nu stim nimic.

Stiintific, de exemplu, deochiul nu a putut fi nici infirmat nici explicat. Cultura deochiului exista de mii de ani.

O sa imi spui ca deochiul e o prostie. Ca si deochiul si descantecul tin de autosugestie. Numai ca atunci cand este vorba de un copil de 1-3 ani este greu sa vorbesti despre efectul placebo.

Probabil ca acei copii care se deoache si le trece prin descantec trebuie eliminati de mici. Sunt, evident, frane in evolutia spre supraom.

Pe de alta parte, manelistul din Q7 care scuipa seminte in capul pietonilor ce incearca sa treaca strada se incadreaza perfect in modelul evolutiv al lui Nietzsche. Darwin ne-a spus de unde venim. Nietzsche ne-a spus ca oricum nu devenim nimic. In esenta am putea recurge la un gest suicidal cu totii... am inteles deja totul... ce rost mai are.

Link to comment
Share on other sites

Pana la Stoker, cu celebrul si prea comercialul Dracula, a mai fost si Polidori cu al sau vampir carismatic si sofisticat. Din pacate, afluxul legendelor referitoare la bampiri si alte fenomene, de origine balcanica (mai tarziu o sa-l descoperiti pe Strabon si poate cele 4 tipuri de mituri fundamentale), a fost factorul declansator al unei intelegeri de calitate infecta din partea neavenitilor de tip vestic si al unei isterii in masa.

Ar mai fi interesant de amintit expresia "isi vede lupul coada" cu o conotatie mai veche de 5000 de ani. :clap:

Din pacate da, s-a uitat scopul si intentia hieropolelor dacice, piramida dacica, Cogaionon-ul si legenda lui Ghedeon.

"Antichitatea recunostea unanim adinca religiozitate a getilor", V. Pârvan (1926)

"Pina si muntele (cu pestera) a fost socotit sfint si asa il si numesc. Numele lui este COGAIONON, la fel ca al riului care curge pe linga el", Strabon (atunci cand se temea de rabie).

Pasional nu ? :crazy:

L.E.: Identitatea culturala a fiecarui popor poate fi reflectata de miturile si legendele care-l insotesc pe tot parcursul dezvoltarii etnice. De aceea, este foarte important sa cunoastem literatura de natura populara, sa cunoastem miturile si legendele care au circulat odinioara pe meleagurile ancestrale.

Nietzsche - religia nazismului.

Kant - perceptorul de reflectii asupra unei veritabile evaluari a fortelor vii.

Doua soiuri deosebite de rastalmacitori al tuturor nonsensurilor omenesti.

Link to comment
Share on other sites

Deci ca sa.fiu un pic On topic nu cred sa existe aceste creaturi mistice sau cum s-au numi dar ca sa continui duscutia inceputa... > >:> La urechile mele a ajuns un zvon ca ar fi o secta in orasul meu care pur si simplu cumpara sange de animal si il bea (iaics) destul de gretos si de oribil sa te gandesti ca niste oameni ar face asa ceva...probabil sunt numai zvonuri dar stiti ca niciodata nu poti stii.... Apropo, stiu din surse sigure ca a trait acum cativa ani un om care se credea vampir si omora oameni... dosarul a fost distrus la ordinul judecatorilor (sau ceva de genu)

Be CoOL Nu exista vampiri sau varcolaci sau extraterestrii exista doar in subconstientul nostru ..avem nevoie de aceste creaturi inventate deoarece sta in firea omului in a inventa ceva total ireal pt a se speria tot pe sine..!

Oamenii sunt ultima treapta a evolutiei..?? nu cred ! Suntem fragili si foarte usor de influentati..ce ne-o adus in varf? intelectul unora,,! Nu a tuturor...!

Suntem victimile propriei creatii si avem prea multe cunostinte

DACA Cunoasterea inseamna putere iar puterea corupe ..deci..cum poate omenirea supravietui?

Link to comment
Share on other sites

Be CoOL Nu exista vampiri sau varcolaci sau extraterestrii exista doar in subconstientul nostru ..avem nevoie de aceste creaturi inventate deoarece sta in firea omului in a inventa ceva total ireal pt a se speria tot pe sine..!

Pe mine ma sperie omul prost. Asta inseamna ca l-am inventat eu ?

Suntem victimile propriei creatii si avem prea multe cunostinte

DACA Cunoasterea inseamna putere iar puterea corupe ..deci..cum poate omenirea supravietui?

E adanca rau asta. =))

Link to comment
Share on other sites

Pe mine ma sperie omul prost. Asta inseamna ca l-am inventat eu ?

E adanca rau asta. =))

SCz..poate m-a luat valul...dar asta e realitatea.. cat despre omul prost..nu toata lumea se naste cu intelect...dar macar sunt oameni care se straduie sa-l capete.. :D

Cat despre faza de la sf cu cunoasterea care inseamna putere e pe cat de adevarata,,,,nu vezi oamenii sunt din ce in ce mai corupti..!!

Link to comment
Share on other sites

avem nevoie de aceste creaturi inventate deoarece sta in firea omului in a inventa ceva total ireal pt a se speria tot pe sine..!

Nu tot timpul. In Islanda exista cultul elfilor. Care este luat foarte in serios. Atat de serios incat autoritatile nu elibereaza autorizatii de constructie daca un preot/preoteasa nu certifica ca pe terenul respectiv nu isi au salas elfii.

Conform mitologiei, elfii nu's spirite rele, ba din contra. Convietuiesc pasnic atata timp cat nu's deranjati.

90% din populatia Islandei considera existanta elfilor ca fiind foarte probabila.

Dincolo de legenda si mit, exista viata islandezilor. Care, dupa parerea mea este frumoasa, atata timp cat grijile lor nu sunt haitele de caini salbatici din centrele oraselor, cantitatea de grasime din parizer sau pampersii pentru copii. Ci convietuirea linistita cu elfii...

Daca asta se intampla in Romania profund lovita de postmodernism, ar fi sarit o gramada de reprezentanti ai unor ONGuri anonime sa ne explice cat de in secolul XV traim.

Dar cand asta se intampla "la ei" si nu in inapoiata tara de la marginea balcanilor, cum se mai cheama?

Link to comment
Share on other sites

Ca sa stiti si voi odata cu toti VARCOLACI & VAMPIRI nu exista. Fantome exista 100%.Am vazut pe Discovery ca erau 2 casatoriti si aveau o fetitza mica Alexandra ceva de genu asta era numele fetitei. Ce`i 2 sau mutat intro casa la vreo 10KM de oras. In casa aia au murit multe persoana printre care si o fetitza. Nevasta si barbatul au sunat la discovery etc dupa care au venit. Au pus camere de filmat etc in camera fetitzei pentru ca in fiecare seara ia plangea. A 2 a zi sau uitat pe caseta. si ce credeti ? Aparea o chestie alba ( se vedea o umbra ceva de genu) ce tot cheama fetitza si ii zicea "vino , vino". Ascultati de mine ca exista fantome in casele in care oameni au murit de mult timp cel mai mult in cazul in care persoanele au murit intrun accident intrun mod cumplit.. Nustiu cum sa explic dar va asigur ca fantome exista dar varcolaci si vampiri nu =))
Link to comment
Share on other sites

Ca sa stiti si voi odata cu toti VARCOLACI & VAMPIRI nu exista. Fantome exista 100%.Am vazut pe Discovery ca erau 2 casatoriti si aveau o fetitza mica Alexandra ceva de genu asta era numele fetitei. Ce`i 2 sau mutat intro casa la vreo 10KM de oras. In casa aia au murit multe persoana printre care si o fetitza. Nevasta si barbatul au sunat la discovery etc dupa care au venit. Au pus camere de filmat etc in camera fetitzei pentru ca in fiecare seara ia plangea. A 2 a zi sau uitat pe caseta. si ce credeti ? Aparea o chestie alba ( se vedea o umbra ceva de genu) ce tot cheama fetitza si ii zicea "vino , vino". Ascultati de mine ca exista fantome in casele in care oameni au murit de mult timp cel mai mult in cazul in care persoanele au murit intrun accident intrun mod cumplit.. Nustiu cum sa explic dar va asigur ca fantome exista dar varcolaci si vampiri nu =))

Are you high? Ai citit macar ce ai scris inainte sa postezi? Chiar nu merge treaba asta cu: "ascultati la mine ca eu am vazut la televizor dar nu stiu sa va explic."

Ce am bolduit e cea mai tare fraza din postul tau. :>

Link to comment
Share on other sites

vampirii la noi in tara sunt tiganii, tot noaptea umbla si sug tot ce prind.

nu inteleg de ce toti fac gura ca se caca tiganii prin parcuri, ai dracu' varcolaci nici macar nu ridica piciorul cand se pisa.

care crede ca exista vampiri (sau au existat) e prost din start deci nu discut.

respect nitzsche, habar n-am cine esti, dar pari important.

papa

Link to comment
Share on other sites

nu cred ca exista chestiile astea cu vampirii care vin noapte si iti sug sange din gat sunt niste absurditati....adc ma rog unde sunt dovezile ca chiar ar exista asa ceva :readthis: am auzit si eu ca cica Vlad Tepes ar fi fost vampir dovada si toate filmele americane despre vampiri se petrec in Transilvania dar totusi eu unul nu cred ca exista

Link to comment
Share on other sites

Guest Dunk[sm]

Nu cred in asa ceva. Pana nu vad eu cu ochii mei vampiri, varcolaci, fantome, nu cred. Daca voi vedea o sa-mi schimb parerea.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.


  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...