Jump to content
Shadow * ClimaCool

Biblia vs Teoria lui Darwin vs "ce vreti voi"

Teorii despre inceputurile lumii  

97 members have voted

1. 1. In care teorie credeti?

• Biblie
      36
    • Teoria lui Darwin
      35
    • Alta (care?)
      7
    • Nu cred in nici o teorie, nu ma intereseaza
      19

Recommended Posts

Posted

eu cred ca nimeni nu poate sa stie si sunt sigura de asta cum este de fapt adevarat. poate vom afla candva ar fi frumos.

Eu cred [...] si sunt sigura de asta.

I.. you... it's... er...

Nici nu-mi gasesc cuvintele, mi s-a ars o mica parte din creier citind postul tau.

O parere foarte interesanta si bine articulata. Poti sa ne mai explici putin despre acest punct de vedere?

Thx.

Posted

adica ziceam k nu se stie nimic sigur si k oricum ar fi trebuie sa respectati si parerea tuturor. mai ziceam si k ar fi frumos daca vom afla adevarul dar nu cred ca e posibil

Posted

adica ziceam k nu se stie nimic sigur si k oricum ar fi trebuie sa respectati si parerea tuturor. mai ziceam si k ar fi frumos daca vom afla adevarul dar nu cred ca e posibil

care adevar?

nu e nici un mister, e doar o chestie de logica

mister e pt aia care sunt prea redusi sa vada niste basme

Posted

eu cred ca nimeni nu poate sa stie si sunt sigura de asta cum este de fapt adevarat. poate vom afla candva ar fi frumos.

Eu , deoarece , rezulta din pricina . Stiu ca e criza economica mondiala insa nu trebuie sa faci economie la efortul depus postarii unei opinii corect formulate .

Posted

Xspeed acum 24 minute Mesaj #103

CITAT(K.Catalina @ Feb 26 2010, 15:38)

care adevar?

nu e nici un mister, e doar o chestie de logica

mister e pt aia care sunt prea redusi sa vada niste basme

Si uite primul client in fara caruia nu exista mistere, e primul care stie exact ce se intampla oare? :-/ Sau e atat de incuiat incat traieste in lumea lui doar.

Ti-am atras atentia ca nu neaparat trebuie sa comentezi parerile altora si mai mult de atat sa nu ataci o persoana sau alta, sau ce ai facut tu ca ne faci pe toti redusi pentru ca nu stim "adevarul", adevar care pentru tine se subintelege, tu care le stii pe toate.

Posted

Si uite primul client in fara caruia nu exista mistere, e primul care stie exact ce se intampla oare? :-/ Sau e atat de incuiat incat traieste in lumea lui doar.

Ti-am atras atentia ca nu neaparat trebuie sa comentezi parerile altora si mai mult de atat sa nu ataci o persoana sau alta, sau ce ai facut tu ca ne faci pe toti redusi pentru ca nu stim "adevarul", adevar care pentru tine se subintelege, tu care le stii pe toate.

c se intampla cu c?

eu vb despre biblie si povestea cu vrajitoru' care a facut totul in 7 zile nu despre aparitia materiei din punct de vedere stiintific

pt ca asta...nu o sa aflam noi prea curand

Posted

nici acuma nu isi da lumea seama de adevar cu toata informatia de care avem parte .. ii greu sa accepti ca esti ruda cu "maimuta" dar ii lejer sa crezi in potop, tatal din ceruri si sa te inchini la icoane si postere ..

Posted

Se pare ca acest topic a devenit mai mult o cearta,dupa cum ma asteptam.Majoritatea dintre voi va credeti foarte destepti pentru ca voi nu credeti in Dumnezeu,ca sunteti maturi si ati realizat asta ...si tot felul de chestii.Dar sa va spun ceva ,nimic nu este demonstrat in legatura cu aparitia omului,exista doar teorii care pot fi false sau adevarate,dar aceste teorii nu au fost demonstrate asa ca nu aveti dreptul sa`i jicniti pe cei care cred in Biblie.Asta e parerea mea si sper ca "v`am luminat" putin.Asta nu suport eu ,cand va vad asa siguri pe voi,cand ii luati in ras pe altii,"haha ce copil este nu ti`ai dat seama pana acum".

Sper ca nu am suparat pe nimeni cu acest post.

Posted

Kabuky multumesc ca ne-ai luminat mintile noastre proaste dar din pacate ne-ai luminat prost..foarte prost chiar.Nu exista dovezi?:)) aberezi grav

Posted

Se pare ca acest topic a devenit mai mult o cearta,dupa cum ma asteptam.Majoritatea dintre voi va credeti foarte destepti pentru ca voi nu credeti in Dumnezeu,ca sunteti maturi si ati realizat asta ...si tot felul de chestii.Dar sa va spun ceva ,nimic nu este demonstrat in legatura cu aparitia omului,exista doar teorii care pot fi false sau adevarate,dar aceste teorii nu au fost demonstrate asa ca nu aveti dreptul sa`i jicniti pe cei care cred in Biblie.Asta e parerea mea si sper ca "v`am luminat" putin.Asta nu suport eu ,cand va vad asa siguri pe voi,cand ii luati in ras pe altii,"haha ce copil este nu ti`ai dat seama pana acum".

Sper ca nu am suparat pe nimeni cu acest post.

Nu ai suparat pe nimeni si chiar daca s-ar fi suparat cineva nu ar trebui sa-ti pese fiindca e parerea ta si trebuie sa fii ferm convins insa atunci cand gresesti ar trebui sa inveti din ele .

Sunt persoane descrise ca tine insa de cele mai multe ori ne enervam cand vin persoane cu replici de genul "Nu crezi in Dumnezeu , traiesti degeaba" . Daca tu faci astfel de remarci inseamna ca nici tu nu crezi in Dumnezeu . Sau nu crezi asa cum iti spune Biblia . Unul dn pacatele capitale e mandria si una din virtutiile pricipale e smerenia si dragostea catre aproape . Caci si un violator si criminal poate crede in existenta in Dumnezeu insa daca nu crede si ii respecta cuvantul atunci dupa parerea mea e un fariseu .

Religia spre deosebire de stiinta implica foarte multa credinta in ceva ce nu poate fi autentificat pana dupa moarte se presupune . De multe ori "crestinii" ajung sa-i insulte pe cei care sunt nesiguri ori nu cred in Dumnezeu in loc sa faca ceea ce trebuie si sa-i ghideze spre "adevarata credinta" - vorbesc acuma din punctul de vedere al unui crestin adevarat , ceeea ce nu sunt .

Am mai intrat odata pe un forum baptist si i-am intrebat daca Dumnezeu exista si sa-mi aduca 2 sau 3 argumente pentru a-si sustine acea ipoteza , fara sa-i injur .Ce replici am primit? Din 20 si ceva de posturi nici macar unul nu a fost decent ci doar acuze si insulte nejustificate .

De asta ma enerveaza de multe ori "crestinii" fiindca nu sunt suficienti de luminati in a accepta si parerea altora , fiindca omul nu e o fiinta solitara si trebuie sa invete ca nu intotdeauna are dreptate iar crestinismul , islamul si iudaismul cele trei religii pe care le vad a fi inrudite nu au intotdeauna dreptate fiindca sunt si alte religii daca mergem pe aceasta gandire si ele la randul lor au dreptate .

Guest eu-razvan
Posted

Religia si armata au fost sigurele lucruri care tineau in frau populatiile si care permiteau unor tipi mici si pricajiti sa detina controlul asupra maselor de oameni . In momentul in care oamenii au inceput sa gandeasca s-a schimbat si tipul religiei ( s-a trecut de la religia politeista la religia monoteista ) si au aparut figurile emblematice ale fiecarei religii . Fiecare dintre acesti conducatori au transmis mesaje convenabile lor incercand sa beneficieze de pe urma credulilor si a celor care sperau ca daca se chinuie 40-50 de ani pe Pamant vor trai vesnic ( si bine ) intr-un alt loc ( rai ) .

Posted

Religia si armata au fost sigurele lucruri care tineau in frau populatiile si care permiteau unor tipi mici si pricajiti sa detina controlul asupra maselor de oameni . In momentul in care oamenii au inceput sa gandeasca s-a schimbat si tipul religiei ( s-a trecut de la religia politeista la religia monoteista ) si au aparut figurile emblematice ale fiecarei religii . Fiecare dintre acesti conducatori au transmis mesaje convenabile lor incercand sa beneficieze de pe urma credulilor si a celor care sperau ca daca se chinuie 40-50 de ani pe Pamant vor trai vesnic ( si bine ) intr-un alt loc ( rai ) .

:coffee: buna,buna gluma!

Posted

:coffee: buna,buna gluma!

E amuzant insa nu e chiar o gluma . Religia a fost o putere majora in stat pana prin secolele 17 si nimeni nu poate sa conteste acest lucru . Vaticanul si mai ales Papa in epoca medievala era mai puternic decat regele oricarui stat catolic .

Religia fost necesara pentru a tine in frau oamenii fiindca la origine suntem animale . Un om care este crescut fara a cunoaste responsabilitatea faptelor sale ajunge sa faca ravagii in societate sau intr-un grup . Avem astfel de cazuri si cu legile in vigoare dar daca ganditi-va nu ar exista ele . Ce s-ar intampla?

Guest eu-razvan
Posted

este foarte greu traind in acest secol sa iti imaginezi cum traiau si ce gandeau oamenii de acum 2000 de ani .

fulgerul , un simplu fenomen al naturii era privit ca un semn divin iar daca un baiat destept stia sa profite si il interpreta asa cum trebuia putea sa decida soarta unui intreg popor . acum 3000 de ani daca afirmai ca nu exista zei iti rupeau aia capul in trei secunde , azi admitem posibila existenta a unui singur zeu ( o parte din populatia globului ) iar in viitor s-ar putea sa realizam ca suntem cam de capul nostru .

Posted

Nu ai suparat pe nimeni si chiar daca s-ar fi suparat cineva nu ar trebui sa-ti pese fiindca e parerea ta si trebuie sa fii ferm convins insa atunci cand gresesti ar trebui sa inveti din ele .

Sunt persoane descrise ca tine insa de cele mai multe ori ne enervam cand vin persoane cu replici de genul "Nu crezi in Dumnezeu , traiesti degeaba" . Daca tu faci astfel de remarci inseamna ca nici tu nu crezi in Dumnezeu . Sau nu crezi asa cum iti spune Biblia . Unul dn pacatele capitale e mandria si una din virtutiile pricipale e smerenia si dragostea catre aproape . Caci si un violator si criminal poate crede in existenta in Dumnezeu insa daca nu crede si ii respecta cuvantul atunci dupa parerea mea e un fariseu .

Religia spre deosebire de stiinta implica foarte multa credinta in ceva ce nu poate fi autentificat pana dupa moarte se presupune . De multe ori "crestinii" ajung sa-i insulte pe cei care sunt nesiguri ori nu cred in Dumnezeu in loc sa faca ceea ce trebuie si sa-i ghideze spre "adevarata credinta" - vorbesc acuma din punctul de vedere al unui crestin adevarat , ceeea ce nu sunt .

Am mai intrat odata pe un forum baptist si i-am intrebat daca Dumnezeu exista si sa-mi aduca 2 sau 3 argumente pentru a-si sustine acea ipoteza , fara sa-i injur .Ce replici am primit? Din 20 si ceva de posturi nici macar unul nu a fost decent ci doar acuze si insulte nejustificate .

De asta ma enerveaza de multe ori "crestinii" fiindca nu sunt suficienti de luminati in a accepta si parerea altora , fiindca omul nu e o fiinta solitara si trebuie sa invete ca nu intotdeauna are dreptate iar crestinismul , islamul si iudaismul cele trei religii pe care le vad a fi inrudite nu au intotdeauna dreptate fiindca sunt si alte religii daca mergem pe aceasta gandire si ele la randul lor au dreptate .

Da,poate ca ai dreptate,insa pe mine nu m`a suparat faptul ca ei nu cred in Dumnezeu(ceea ce vad ca ai inteles intr`un fel de aceea vorbesc pentru ei acum) ,m`a suparat faptul ca sunt prea siguri de cele spuse fara sa aduca argumente si mai mult de atat cei care li se opun sunt intr`un fel niste "prosti" in opinia lor(a unora ,sa nu se inteleaga gresit).

@ One ,nici nu stiu ce sa`ti spun :|

Posted

Kabuky eu nu spun cu rautate cea ce spun acum...TU ai zis ca nu exista dovezi.Ei bine exista chiar multe dovezi care sunt argumente la Teoria lui Darwin.Urmareste si tu "descopera" si ai sa vezi ce descoperiri au facut recent.

Posted

Kabuky eu nu spun cu rautate cea ce spun acum...TU ai zis ca nu exista dovezi.Ei bine exista chiar multe dovezi care sunt argumente la Teoria lui Darwin.Urmareste si tu "descopera" si ai sa vezi ce descoperiri au facut recent.

Exista dovezi,dar niciuna nu este clara.Nu exista ceva pur demonstrat in aceste teorii,asta vreau eu sa spun :) .Daca aceste dovezi ar fi 100% reala/demonstrate atunci nu as avea de ce sa te contrazic ,ar fi o prostie din partea mea.

Nici eu nu spun cu rautate asta.

Posted

Hai ma mai lasane :crazy: .....cu Darwinul tau...

Ti se pare ca esti interesant daca bagi replici de 2 lei?Acest topic este pentru pareri da?Daca nu iti convine ceva poti sa te duci la un topic gen : "How to be an idiot" oricand :) .

Posted

Ti se pare ca esti interesant daca bagi replici de 2 lei?Acest topic este pentru pareri da?Daca nu iti convine ceva poti sa te duci la un topic gen : "How to be an idiot" oricand :) .

Mie mila de tine :( traiesti degeaba!

Posted

au mai fost topice pe acest subiect...incerc sa nu-l inchid pe asta daca puteti discuta in mod civilizat....stiu ca este o tema controversata de obicei..dar aveti grija la limbaj si remarci :)

PS am dat cateva suspenduri pentru 2 - 3 useri mai infierbantati

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.

• Create New...