bunny Posted May 5, 2009 Posted May 5, 2009 Oooooooook. Am vazut cateva plangeri in care reclamatul ia suspend pentru "plm" "smf" si alte actiuni pasive, (ma rog, smf nu-i chiar pasiv, e figurativ pasiv), cu alte cuvinte replici ca semn de punctuatie (vorba lui ty). Insa, sa va dau cateva exemple, mai degraba v-as pune la o incercare. Unde ati da voi suspend in aceste 3 faze, luand in considerare ca replicile astea ca semn de punctuatie sunt pasive si nu afecteaza niciun player in mod direct, ca persoana fizica!Exemplul 1:vasile: Ce-ai facut ma la scoala?gheorghe: Plm, am stat.Exemplul 2:marinica: No ks!costica: Da da-te-n plm!Astept sa argumentati.Acest "plm" e discutabil, sa fim seriosi, toti il folosim, dar toooooooooooooooooooti! macar odata pe zi, in viata reala, cu siguranta ca obisnuita a ajuns si-n joc.btw una e sa zici "smf", o actiune ce nu afecteaza pe nimeni, nici macar pe cel care o spune, e doar figurativ. Iar "stf", una e cand ii zici unui prieten, alta e cand chiar ai ceva cu persoana respectiva. Exemplul 3:bobitza: Bai, stf, ce m-ai speriat!ghitza: rofliar un alt char, florinel sa zicem, il posteaza pe bobitza zicandu-i un "stf" amical unui prieten. TOTI facem asta in fiecare zi. Nu cred ca i-am zis vreodata stf unui prieten si altul sa se bage sa ma loveasca pentru ce-am zis, sau mai stiu eu ce astfel de exemple.Deci, astept raspuns la cele 3 exemple, cui i-ati da suspend, si cui nu.
the_first Posted May 5, 2009 Posted May 5, 2009 Oooooooook. Am vazut cateva plangeri in care reclamatul ia suspend pentru "plm" "smf" si alte actiuni pasive, (ma rog, smf nu-i chiar pasiv, e figurativ pasiv), cu alte cuvinte replici ca semn de punctuatie (vorba lui ty). Insa, sa va dau cateva exemple, mai degraba v-as pune la o incercare. Unde ati da voi suspend in aceste 3 faze, luand in considerare ca replicile astea ca semn de punctuatie sunt pasive si nu afecteaza niciun player in mod direct, ca persoana fizica!Exemplul 1:vasile: Ce-ai facut ma la scoala?gheorghe: Plm, a stat.Exemplul 2:marinica: No ks!costica: Da da-te-n plm!Astept sa argumentati.Acest "plm" e discutabil, sa fim seriosi, toti il folosim, dar toooooooooooooooooooti! macar odata pe zi, in viata reala, cu siguranta ca obisnuita a ajuns si-n joc.btw una e sa zici "smf", o actiune ce nu afecteaza pe nimeni, nici macar pe cel care o spune, e doar figurativ. Iar "stf", una e cand ii zici unui prieten, alta e cand chiar ai ceva cu persoana respectiva. Exemplul 3:bobitza: Bai, stf, ce m-ai speriat!ghitza: rofliar un alt char, florinel sa zicem, il posteaza pe bobitza zicandu-i un "stf" amical unui prieten. TOTI facem asta in fiecare zi. Nu cred ca i-am zis vreodata stf unui prieten si altul sa se bage sa ma loveasca pentru ce-am zis, sau mai stiu eu ce astfel de exemple.Deci, astept raspuns la cele 3 exemple, cui i-ati da suspend, si cui nu.teo@caffenice... :right:
Stampila Posted May 5, 2009 Posted May 5, 2009 Oooooooook. Am vazut cateva plangeri in care reclamatul ia suspend pentru "plm" "smf" si alte actiuni pasive, (ma rog, smf nu-i chiar pasiv, e figurativ pasiv), cu alte cuvinte replici ca semn de punctuatie (vorba lui ty). Insa, sa va dau cateva exemple, mai degraba v-as pune la o incercare. Unde ati da voi suspend in aceste 3 faze, luand in considerare ca replicile astea ca semn de punctuatie sunt pasive si nu afecteaza niciun player in mod direct, ca persoana fizica!Exemplul 1:vasile: Ce-ai facut ma la scoala?gheorghe: Plm, a stat.Exemplul 2:marinica: No ks!costica: Da da-te-n plm!Astept sa argumentati.Acest "plm" e discutabil, sa fim seriosi, toti il folosim, dar toooooooooooooooooooti! macar odata pe zi, in viata reala, cu siguranta ca obisnuita a ajuns si-n joc.btw una e sa zici "smf", o actiune ce nu afecteaza pe nimeni, nici macar pe cel care o spune, e doar figurativ. Iar "stf", una e cand ii zici unui prieten, alta e cand chiar ai ceva cu persoana respectiva. Exemplul 3:bobitza: Bai, stf, ce m-ai speriat!ghitza: rofliar un alt char, florinel sa zicem, il posteaza pe bobitza zicandu-i un "stf" amical unui prieten. TOTI facem asta in fiecare zi. Nu cred ca i-am zis vreodata stf unui prieten si altul sa se bage sa ma loveasca pentru ce-am zis, sau mai stiu eu ce astfel de exemple.Deci, astept raspuns la cele 3 exemple, cui i-ati da suspend, si cui nu.xtest le da la toti ss :rofl1:
bunny Posted May 5, 2009 Author Posted May 5, 2009 Hey, vreau sa discutati cele 3 exemple. Puneti-va in pielea unui moderator si argumentati decizia.
LuckyShot Posted May 5, 2009 Posted May 5, 2009 doar in cazul 2, normal, as da suspend. daca nu ti se adreseaza tie de ce sa-l postezi? sa primeasca suspend pentru ce? pentru ca a vorbit cu un prieten asa cum vorbeste de obicei?eu in general n-am fost niciodata de acord cu postatul pentru limbaj neadresat. fie el pe global, guild sau party.
Ghiocel Posted May 5, 2009 Posted May 5, 2009 daca as fi moderator as da ss doar in a doua situatie pentru ca acolo e singura in care injuri pe x pt k nu iti da party si se poate considera jignire in celelalte doua nu as da pt k e intre prieteni si mi se pare aiurea sa dai ss degeaba pentru ca te injurai cu un amic
Gestapo- Posted May 5, 2009 Posted May 5, 2009 Exemplul 1: vasile: Ce-ai facut ma la scoala? gheorghe: Plm, a stat. gheorghe ss clar...i-a stat pl...deci a stationat si.. stationarea se pedepseste Daca ar fii dupa mine doar in cazul 2 as da ss pentru ca dupa ce ca omul atentioneaza...nu face print si forum tu ii mai si vorbesti asa...e clar ca ai nevoie de o pauza Cazurile 1 si 3 ar fi logic sa nu se dea ss dar daca e pe normal chat si cineva ar posta acum conversatia dintre doi pe care nici macar nu-i cunoaste si unul dintre ei zice "plm", respectiv "stf" sunt sigur ca s-ar lua ss...si stiti de ce pentru ca asa toata lumea ar merge si si-ar baga si si-ar scoate in tot de am ajunge de rasul lumii...cum ar fii ca eu sa merg si sa zic "pula pula pula pula" nu adresez nimanui...asa vorbesc.... cum zicea pikachu numai "pika pika"...asa si eu... vi se pare ceva anormal? :)) Dar as avea si o propunere...aceea ar fi ca aceste cuvinte si prescurtari sa fie luate ca limbaj in doua cazuri: 1.Cand este adresata cuiva ca jignire/insulta 2.Daca nu se incadreaza la 1. doar cand este folosita in exces Imi aduc aminte ca pe 97d a fost o sugestie in care se cerea sa nu se mai dea ss pentru limbajul de pe guild...dar ea a fost respinsa...
bunny Posted May 5, 2009 Author Posted May 5, 2009 Scuze, am modificat. =))Gandeste-te ca daca s-ar fi aplicat sugestia aceea cu guild, si 2 dintre ei se ceartau rau de tot, chiar ajungeau la plangeri, deci e decizia lor, nu conteaza ca-i pe guild, pm, etc. Sau sa zicem ca lipseste gm-ul ceva timp, si unul s-apuca sa injure ca toti draci (caci sunt si d-astia), nu i-ai da suspend pentru ca scrie pe guild? :)
pogo_mg Posted May 5, 2009 Posted May 5, 2009 Toate ne sunt cu putinta, dar nu toate ne sunt permise...Daca cel putin intr-unul din cele 3 cazuri v-a fi permisa folosirea prescutarilor atunci plangerile se v-or analiza cu o subiectivism, si nu ar fi corect :naughty: cat despre :Acest "plm" e discutabil, sa fim seriosi, toti il folosim, dar toooooooooooooooooooti! macar odata pe zi, in viata reala, cu siguranta ca obisnuita a ajuns si-n jocNu toti il folosim, iar folosirea nu ajuta/foloseste nimanui .p.s. Aplicarea Regulamentului este cu atat mai usor de aplicat cu cat regulile sant mai simple, fara particularizari de genul celor propuse :readthis:
bunny Posted May 5, 2009 Author Posted May 5, 2009 Toate ne sunt cu putinta, dar nu toate ne sunt permise...Daca cel putin intr-unul din cele 3 cazuri v-a fi permisa folosirea prescutarilor atunci plangerile se v-or analiza cu o subiectivism, si nu ar fi corect :naughty: cat despre :Nu toti il folosim, iar folosirea nu ajuta/foloseste nimanui .p.s. Aplicarea Regulamentului este cu atat mai usor de aplicat cu cat regulile sant mai simple, fara particularizari de genul celor propuse :readthis:Bun, am inteles, dar nu mi-ai raspuns la cele 3 exemple. Ce ai face ca moderator? Ai da suspend in masa sau ai incerca sa gasesti o explicatie plauzibila pentru care reclamatul a decis sa tasteze acele cuvinte si cui i-au fost adresate?!ps: nu uitati ca toate exemplele de mai sus, au fost notate ca suspend pe parcursul acestor ani. :) O mica schimbare n-ar strica, veniti cu idei.
pogo_mg Posted May 5, 2009 Posted May 5, 2009 Bun, am inteles, dar nu mi-ai raspuns la cele 3 exemple. Ce ai face ca moderator? Ai da suspend in masa sau ai incerca sa gasesti o explicatie plauzibila pentru care reclamatul a decis sa tasteze acele cuvinte si cui i-au fost adresate?!ca moderator nu trebuie "sa gasesti o explicatie plauzibila", aplici Regulamentul...eu as da ss in toate cele 3 cazuri ca unii folosesc limbajul pe pm ...e treaba lor , e o chestiune legata de incredere reciproca
bunny Posted May 5, 2009 Author Posted May 5, 2009 ca moderator nu trebuie "sa gasesti o explicatie plauzibila", aplici Regulamentul...eu as da ss in toate cele 3 cazuri ca unii folosesc limbajul pe pm ...e treaba lor , e o chestiune legata de incredere reciprocaCorect, pana aici asa am gandit si eu, suspend tuturor, dar sunt intr-o mica balanta de 50-50. Nu se foloseste astfel de limbaj, aplici regulamentul. Insa o mica schimbare nu cred ca ar strica. Spune-mi ca n-ai avut un guildmember care n-a zis "plm" pe guild. De ce ai ezistat sa-l postezi? Cine te-a retinut? De ce n-ai fost fairplay si nu l-ai postat si ai aplicat regulamentul? :) Cadeai prost fata de ceilalti, stiu. Unui om deja ajuns la maturitate nu-l mai poti reeduca, asa e el, de mama natura, orice i-ai face si zice acelasi ramane. Dar, tu ca player, ai sesizat astfel de limbaje, si nu le-ai postat dar ca moderator ai fi dat suspend, de ce nu ambele si doar una din ele?
pogo_mg Posted May 5, 2009 Posted May 5, 2009 Corect, pana aici asa am gandit si eu, suspend tuturor, dar sunt intr-o mica balanta de 50-50. Nu se foloseste astfel de limbaj, aplici regulamentul. Insa o mica schimbare nu cred ca ar strica. Spune-mi ca n-ai avut un guildmember care n-a zis "plm" pe guild. De ce ai ezistat sa-l postezi? Cine te-a retinut? De ce n-ai fost fairplay si nu l-ai postat si ai aplicat regulamentul? :)eu in 5 ani pe forumul linkmania am avut maaaxim 10 posturi la plangeri ptr pk/ks/limbaj, poti sa-l ignori...daca mergi pe strada si auzi in jurul tau injurandu-se 2 persoane, ce faci ? te opresti si le spui ca nu-i frumos ceea ce fac ? :)intradevar uneori se mai injurau pe guild, insa pentru ordinea din guild se ocupa Gm, iar daca se permitea genul asta de limbaj dadeam "x" si cautam alt guild...desi sincer sa-ti spun am avut doar 4 guilde in 5 ani :P-ca player poti sa-l "eviti" ca admin trebuie sa aplici regulamentul...
bunny Posted May 5, 2009 Author Posted May 5, 2009 -ca player poti sa-l "eviti" ca admin trebuie sa aplici regulamentul...Asta asa este, dar vezi tu, regulamentul e cam fragil, se tine intr-o ata, de multe ori imprevizibil. Activezi un suspend pentru "plm", alt moderator nu activeaza, si de-aici incep discutiile si toate cele. Ce ai face? Evident ca nu toti gandim la fel, unul zice barza altu varza, cum te impaci cu userul si cu moderatorul? Stii foarte bine ca oricat ai explica, situatia ramane neschimbata. Multi dintre playeri nu vad asta, ei cred ca exista un sablon dupa care moderatorul trebuie sa se ia, acel sablon fiind o idee mai elevata a regulamentului. Siiiiiiiiiii, pe strada, cand doi se injura, te deranjeaza? :) Daca spui ca e deranjeaza inseamna ca se bate cap in cap cu faza cu ignoratul. :)
mandolinu Posted May 5, 2009 Posted May 5, 2009 Sa se puna filtre ingame si gata. Sa vezi ce se iubeste lumea =))Exemplul 1:vasile: Ce-ai facut ma la scoala?gheorghe: I love you, am stat.Exemplul 2:marinica: No ks!costica: Da da-te-n I love you!Exemplul 3:bobitza: Bai, I love you, ce m-ai speriat!ghitza: rofl
pogo_mg Posted May 5, 2009 Posted May 5, 2009 Asta asa este, dar vezi tu, regulamentul e cam fragil, se tine intr-o ata, de multe ori imprevizibil. Activezi un suspend pentru "plm", alt moderator nu activeaza, si de-aici incep discutiile si toate cele. Ce ai face? Evident ca nu toti gandim la fel, unul zice barza altu varza, cum te impaci cu userul si cu moderatorul? Stii foarte bine ca oricat ai explica, situatia ramane neschimbata. Multi dintre playeri nu vad asta, ei cred ca exista un sablon dupa care moderatorul trebuie sa se ia, acel sablon fiind o idee mai elevata a regulamentului. Siiiiiiiiiii, pe strada, cand doi se injura, te deranjeaza? :) Daca spui ca e deranjeaza inseamna ca se bate cap in cap cu faza cu ignoratul. :)la fel este si in justitie, un judecator zice "da" acolo unde altul zice "nu" insa acolo partea vatamata daca este nemultumita de decizia luata poate merge la instanta superioara :), aici nu avem asa ceva, sau cel putin nu am observat eu.Cat priveste exemplul dat de pe strada acolo sant solutii f variate (de circumstanta) , dar nu se bate cap in cap nimic , insa poti ajunge in "noroiul" cu care stropesc cei din jur sau poti sa "eviti" :D
bunny Posted May 5, 2009 Author Posted May 5, 2009 Sa se puna filtre ingame si gata. Sa vezi ce se iubeste lumea =))Exemplul 1:vasile: Ce-ai facut ma la scoala?gheorghe: I love you, am stat.Exemplul 2:marinica: No ks!costica: Da da-te-n I love you!Exemplul 3:bobitza: Bai, I love you, ce m-ai speriat!ghitza: roflSa, stii, ar fi o idee ca toate cuvintele astea vulgare sa fie notate ca I love you, asa cum face cand zici fuck, damn, shit, etc. Cred ca se poate schimba chestia asta.
Guest fanerahat Posted May 5, 2009 Posted May 5, 2009 se exagereaza f mult cu limbajele....ca doar nu suntem popi...si toti adminii ..fara exceptie abuzeza de treaba asta....pt nimika toata pac da 10 zile :))
عرض كل المزايا Posted May 5, 2009 Posted May 5, 2009 Oooooooook. Am vazut cateva plangeri in care reclamatul ia suspend pentru "plm" "smf" si alte actiuni pasive, (ma rog, smf nu-i chiar pasiv, e figurativ pasiv), cu alte cuvinte replici ca semn de punctuatie (vorba lui ty). Insa, sa va dau cateva exemple, mai degraba v-as pune la o incercare. Unde ati da voi suspend in aceste 3 faze, luand in considerare ca replicile astea ca semn de punctuatie sunt pasive si nu afecteaza niciun player in mod direct, ca persoana fizica!Exemplul 1:vasile: Ce-ai facut ma la scoala?gheorghe: Plm, am stat.Exemplul 2:marinica: No ks!costica: Da da-te-n plm!Astept sa argumentati.Acest "plm" e discutabil, sa fim seriosi, toti il folosim, dar toooooooooooooooooooti! macar odata pe zi, in viata reala, cu siguranta ca obisnuita a ajuns si-n joc.btw una e sa zici "smf", o actiune ce nu afecteaza pe nimeni, nici macar pe cel care o spune, e doar figurativ. Iar "stf", una e cand ii zici unui prieten, alta e cand chiar ai ceva cu persoana respectiva. Exemplul 3:bobitza: Bai, stf, ce m-ai speriat!ghitza: rofliar un alt char, florinel sa zicem, il posteaza pe bobitza zicandu-i un "stf" amical unui prieten. TOTI facem asta in fiecare zi. Nu cred ca i-am zis vreodata stf unui prieten si altul sa se bage sa ma loveasca pentru ce-am zis, sau mai stiu eu ce astfel de exemple.Deci, astept raspuns la cele 3 exemple, cui i-ati da suspend, si cui nu.Scuze, am modificat. =))Gandeste-te ca daca s-ar fi aplicat sugestia aceea cu guild, si 2 dintre ei se ceartau rau de tot, chiar ajungeau la plangeri, deci e decizia lor, nu conteaza ca-i pe guild, pm, etc. Sau sa zicem ca lipseste gm-ul ceva timp, si unul s-apuca sa injure ca toti draci (caci sunt si d-astia), nu i-ai da suspend pentru ca scrie pe guild? :)Asta asa este, dar vezi tu, regulamentul e cam fragil, se tine intr-o ata, de multe ori imprevizibil. Activezi un suspend pentru "plm", alt moderator nu activeaza, si de-aici incep discutiile si toate cele. Ce ai face? Evident ca nu toti gandim la fel, unul zice barza altu varza, cum te impaci cu userul si cu moderatorul? Stii foarte bine ca oricat ai explica, situatia ramane neschimbata. Multi dintre playeri nu vad asta, ei cred ca exista un sablon dupa care moderatorul trebuie sa se ia, acel sablon fiind o idee mai elevata a regulamentului. Siiiiiiiiiii, pe strada, cand doi se injura, te deranjeaza? :) Daca spui ca e deranjeaza inseamna ca se bate cap in cap cu faza cu ignoratul. :)interesanta discutie bunny. eu unu in viata reala injur. si cand spun injur, putini stiu ce vreau sa zic. sunt obisnuit cu astfel de replici si sincer nu ma deranjeaza, DAR ma deranjeaza abea atunci cand am fost deranjat (de aici sper ca intelegi unde bat)dar intrebarea mea pentru tine este: plm sau pula mea nu este tot acelasi lucru? smf sau sa ma fut nu este tot acelasi lucru? stf sau sa te fut nu e tot acelasi lucru? prescurtate sau nu, nu reprezinta acelasi lucru?nu reprezinta aceeasi actiune indiferent de contextul in care sunt folosite? propunerea mea este: ori scoateti de tot suspendurile pentru limbaj (ca si asa vrem sa ne ridicam la standardele europene, si pe alte servere din europa nu se acorda suspenduri pentru limbaj) ori acordati suspenduri corect din punct de vedere regulamentar.la prima varianta o sa spuneti ca o sa se creeze un haos, ca toti o sa injure ca disperatii. corect pana aici. dar pana cand? :) oricine se plictiseste de injurat si o sa se treaca la etapa urmatoare-duel,war,cs, etc. chestia e ca prin eliminarea suspendurilor pentru injuraturi/limbaj s-ar reduce substantial numarul vanatorilor de pe server ca s-ar mai descarca lumea. s-ar putea crea un word filter la care sa lucreze vreo 20 de insi si ar putea fi aplicat pe server foarte simplu. restu ce scapa din wordfilter sa nu fie sanctionat. se scapa si de plangeri limbaj,jignirise scapa si de vanatori (daca nu-l pot injura sa ia ma descarc ia sa-l vanez)se scapa si de nervi :)
garrone21 Posted May 5, 2009 Posted May 5, 2009 sunt pe graba,o sa raspund detaliat mai tarziu..acum pe scurt lui rahat de mai sus , pt "muie" "mata" ce zici sa se dea sau nu suspend ?X: esti prost ma !Y: proasta e m...X: ba te iei de mama ?Y: da ma m...cum suna asta ? Am fugit,am treaba...
Guest fanerahat Posted May 5, 2009 Posted May 5, 2009 sunt pe graba,o sa raspund detaliat mai tarziu..acum pe scurt lui rahat de mai sus , pt "muie" "mata" ce zici sa se dea sau nu suspend ?X: esti prost ma !Y: proasta e m...X: ba te iei de mama ?Y: da ma m...cum suna asta ? Am fugit,am treaba...nu se vede cuv muie si mata nicaieri..asa ca fugi no lifere
Asrai Posted May 5, 2009 Posted May 5, 2009 Filtrul pentru cuvinte pare cea mai buna idee. In caz ca aceasta sugestie nu se poate concretiza, singurul lucru ramas e sa va abtineti. Poate ca nu va deranjeaza sa va "apelati" cu anumite cuvinte pe guild insa... in guild mai sunt si alte persoane. Pentru un cuvant scapat pe guild nu cred ca ar avea de ce sa intentioneze cineva sa posteze dar pentru situatiile in care vezi expuneri de organe si intrebuintarile lor in diferite persoane intr-un mod repetat si indelungat deja devine iritant sa tot vezi astfel de lucruri. Limbajul vulgar e vulgar oriunde ar fi, ca e pe guild, ally sau public. Daca vrei sa iti manifesti iubirea plina de patos si cum vrei sa iti intrebuintezi o anumita parte a corpului in alta persoana o poti face pe pm. Mai simplu de atat nu se poate.
liquidlove Posted May 5, 2009 Posted May 5, 2009 Ce filtru sa bage p.l.m,ca nu vezi s.m.f,ca nu se mai poate,pai ce p.l.m .Se va folosii,se vor baga puncte intre cuvinte,tot acolo se va ajunge -_-Romanul e inventiv :rofl1:
Lucian Posted May 5, 2009 Posted May 5, 2009 doar in cazul 2, normal, as da suspend. daca nu ti se adreseaza tie de ce sa-l postezi? sa primeasca suspend pentru ce? pentru ca a vorbit cu un prieten asa cum vorbeste de obicei?eu in general n-am fost niciodata de acord cu postatul pentru limbaj neadresat. fie el pe global, guild sau party.idem kika aici. doar stii care-i opinia mea bunny :))nu stiu de ce se posteaza toti pentru un limbaj care il folosim zi de zi. iar daca nu il folosim, cu siguranta il auzim si ne doare fix in dos de faptul asta. poate cei ce sunt deranjati n-au ce le face alora care vorbesc urat in viata reala, decat sa se strambe un pic. de asta consider a fi suferinta pe capul celor ce stau cu mana pe print asteptand sa vada un "plm" pe chatce sa zic, daca ar fi dupa mine, n-as da suspend pentru un "plm" spus amical. daca nu ma insel, oddy are aceeasi mentalitate. dar desigur, nu e dupa mine, regulamentul nu eu l-am facut si nu-l pun in practica. daca l-as pune, probabil m-as conforma si s-ar sta pe tusa zilele necesare. regulile casei...
Lapusneanu Posted May 5, 2009 Posted May 5, 2009 Oooooooook. Am vazut cateva plangeri in care reclamatul ia suspend pentru "plm" "smf" si alte actiuni pasive, (ma rog, smf nu-i chiar pasiv, e figurativ pasiv), cu alte cuvinte replici ca semn de punctuatie (vorba lui ty). Insa, sa va dau cateva exemple, mai degraba v-as pune la o incercare. Unde ati da voi suspend in aceste 3 faze, luand in considerare ca replicile astea ca semn de punctuatie sunt pasive si nu afecteaza niciun player in mod direct, ca persoana fizica!Exemplul 1:vasile: Ce-ai facut ma la scoala?gheorghe: Plm, am stat.Exemplul 2:marinica: No ks!costica: Da da-te-n plm!Astept sa argumentati.Acest "plm" e discutabil, sa fim seriosi, toti il folosim, dar toooooooooooooooooooti! macar odata pe zi, in viata reala, cu siguranta ca obisnuita a ajuns si-n joc.btw una e sa zici "smf", o actiune ce nu afecteaza pe nimeni, nici macar pe cel care o spune, e doar figurativ. Iar "stf", una e cand ii zici unui prieten, alta e cand chiar ai ceva cu persoana respectiva. Exemplul 3:bobitza: Bai, stf, ce m-ai speriat!ghitza: rofliar un alt char, florinel sa zicem, il posteaza pe bobitza zicandu-i un "stf" amical unui prieten. TOTI facem asta in fiecare zi. Nu cred ca i-am zis vreodata stf unui prieten si altul sa se bage sa ma loveasca pentru ce-am zis, sau mai stiu eu ce astfel de exemple.Deci, astept raspuns la cele 3 exemple, cui i-ati da suspend, si cui nu.Eu ti-ash da tie suspend...:D Glumeam Deci..... idee interesanta ... ai dreptate legat de faptul ca trebuie luat in considerare contextul in care se desfasoara acea discutie cu presupusul limbaj , insa tare imi e teama ca se va da libertate interpretarii... si de aici ...solutii diferite in cazuri aproximativ identice . Bft iepurila :tiphat: