Jump to content
jeki

Recenzie

Recommended Posts

Posted

Am început ieri să citesc cartea Simbolul pierdut de Dan Brown (comandată prin Diverta Online). Am citit ieri în jur de 30-40 de pagini şi pot spune că m-a captivat, nu ştiu de ce am impresia că e mai misterioasă faţă de Îngeri şi demoni.

Posted

Da,din ea este inspirat jocul Dante's Inferno.

stiu asta.

dar sunt pe la mijlocul primului volum , si cam greu ma prind de ce e acolo.

ma interesa volumul al doilea daca e mai interesant decat acesta.

oricum daca prin minune Dumnezeiasca reusesc sa termin primul volum si sa il inteleg , o sa iau si pe al doilea.

Posted

Jerzy Kosinski, Pasarea vopsita

O carte tulburatoare. Pentru cei cu nervi de otel. O poveste dusa pana in extremele sadismului, cu un baietel evreu de 6 ani al carui implacabil pacat este ca e singura fiinta bruneta printre oameni blonzi cu ochii albastri...

Un roman despre dimensiunile raului ce salasluieste in noi.

"Pentru o clipa pasarile erau confuze. Pasarea vopsita zbura de la un capat al stolului la celalalt, incercand in zadar sa-si convinga rudele ca era una de-a lor. Insa, orbite de culorile stralucitoare, pasarile se invarteau in jurul ei nehotarate. Pasarea vopsita era impinsa din ce in ce mai departe, pe masura ce aceasta incerca zeloasa sa intre in randurile stolului. Curand dupa aceasta, una dupa alta, pasarile o atacau salbatic smulgandu-i penele".

Guest dolShE rAu
Posted (edited)

sunt putini cei care mai citesc in ziua de azi :)))

fantastic post

warn up

Edited by blk
Posted

Stie cineva carti fantasy gen Harry Potter,Tunele,seria Vraciul,sau Lord of the Rings sa imi recomande?

Vezi daca te ajuta linkul asta, se regasesc si cartile enumerate de tine aici. Top 100 fantasy books. :)

Posted

Cu siguran?? nu e cartea cea mai potrivit? penru iubitorii lui Huxley, Orwell sau Desmond Morris iar cine a spus c? "Mecanica inimii" sau "The boy with the Cuckoo-Clock heart" a lui Malzieu e un fel de "Micul prin?" în varianta 3d - modern? ?i accesibil? inimilor gr?bite de un secol u?or gr?bit ?i el - e un fel de speran?? vie a modernismului (not!).

L?sând m?gulelile deoparte, s? scriu ceva ?i despre carte. E o carte a oamenilor mari ?i disponibili. De ce vorbesc despre disponibilitate? Pentru c? e cu siguran?? tot ce ai nevoie pentru a duce cartea la final. Un accesoriu necesar. În realitate consider c? tocmai urmeaz? s? aduc în discu?ie un adev?r general: impresiile dar ?i adev?rurile despre noi ?i universul umanit??ii noastre se g?sesc în fiecare fiin?? ra?ional?, se pare totu?i c? uneori avem nevoie de un prin? mic ?i de un Jack firav pentru a trezi adev?rurile somnoroase din noi. Nu ?tiu dac? eu aveam neap?rat? nevoie s? citesc despre b?iatul firav cu inima sus?inut? mecanic de un ceas pentru a m? gândi la emo?ie, sensibilitate ?i dragoste, dar cu siguran?? faptul c? citind cartea asta ?i înmagazinând un alt fel de a spune c? "ploaia e tot timpul ... ud?", nu poate fi decât bine. De?i da, ploaia mai poate fi ?i rece, sau cald?, cu stropi mari ?i puternici sau sub forma unui shower trec?tor. Mecanica inimii spune cu îndr?zneal? ?i originalitate c? ploile sunt ude, dar ?i reci, ?i dulci, ?i cumin?i ?i nebune. Am întâlnit un joc simpatic de cuvinte, încânt?tor chiar, a reu?it s?-mi aduc? zâmbetul în col?urile buzelor, dincolo de asta are ?i o simplitate deosebit?. Simplitatea e deosebit? prin defini?ie, în cazul de fa?? te ?ine treaz pân? târziu ?i nu te las? s? închizi cartea pân? nu ai finalizat capitolul.

Malzieu realizeaz? ceva îndr?zne? cu cartea asta, o abordare neobi?nuit? a no?iunii de dragoste ?i credin??. Spunând credin?? m? refer la înc?p??ânarea tân?rului Jack de a crede o perioad? semnificativ? a vie?ii lui în ceva atât de neînchipuit. Cartea e plin? de semnifica?ii ?i pân? în final orice regret a timpului aparent pierdut va disp?rea. Recomand.

Posted

Sesiune de Bruckner:

Pascal Bruckner – Copilul divin

Daca ar sti ce ii asteapta, ar mai accepta oamenii sa se nasca?

Pascal Bruckner – Hotii de frumusete

Un complot impotriva frumusetii, un eseu delirant ca idee si mai ales ca forta a detaliilor. Putin sadic, asa, Bruckner’s style

Posted

Cum ar fi daca am sti ce se va intampla maine cu noi? Cum ar fi sa putem schimba cate ceva sau poate chiar totul? Daca am avea sansa sau blestemul sa retraim de mai multe ori, o bucata din viata? Daca am sti, pe masura ce incercam diferite variante, ca drumurile nu duc acolo unde vrem?

Un roman cu pretext SF dar atat de profund uman in lupta noastra cu timpul si viata ...

Ken Grimwood - Replay

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.

• Create New...