Jump to content
jeki

Recenzie

Recommended Posts

Posted

Urăsc să fiu acolo unde ea nu este, când ea nu este. Şi totuşi plec mereu, iar ea nu mă poate urma.

Soţia călătorului în timp, Audrey Niffenegger

Povestea de dragoste şi totodată drama lui Henry, un bibliotecar bolnav, călător fără voie, în timp. Când o întâlneşte pe Claire, soţia lui, ea avea 6 ani iar el 36. Se căsătoresc când ea avea 23 iar el 31.

E o carte minunabilă, aici dragostea nimiceşte cel mai periculos inamic: timpul :)

E şi uşor sf, simpatic relatată.

Posted

Magicianul..John Fowles...

Hmm asa zice ca e o carte despre arta manipularii cu usoare accente de psihanaliza..erotism si ritualuri initiatice..toata actiunea are loc intr-un decor oarecum rupt de realitate..si e plina de simbolistica..o recomand cu caldura :)

Posted

Ingeri si demoni - Dan Brown

o amenintare cu bomba la Vatican si doi oameni se screm sa opreasca nimicirea lui

mie mi s-a parut faina cartea, mai faina ca Codul lui DaVinci in orice caz...

Posted

Cititi Vraciul De Chris del'Aney...Sunt 6 carti pana acum...foarte interesante..uni zic ca sunt prea copilaresti da merita citite

Posted

hai sa incercam si contemporani de-ai nostri...

Nasterea dorintelor lichide - Ruxandra Cesereanu

O carte curajoasa despre "barbati, despre lumea, trupurile si sufletele acestea".

O analiza cu accente psihanalitice a mecanismelor intime ale atractiei intre barbati si femei. Un text ce nu se sfieste sa atace tabuuri, adesea tulburator si revelator...

Miezul ei - capitolul Postbarbati, o suita de peste 100 de portrete masculine

Posted

:P

tenx logs, am adăugat.o în coş ;)

recomand "Cazuri celebre de criminali psihopaţi. Vinovaţi de demenţă" - Dorothy Otnow Lewis

titlul spune destul de mult, autoarea are referinţe bune, cei interesaţi de domeniul violenţei şi criminalităţii vor savura la propriu această carte.

Posted

tot contemporan, produs 100% al 'dulcelui targ' :P

Dan Lungu (cel mai tradus scriitor roman din tanara generatie)

Ultimul sau roman:

"Cum sa uiti o femeie" descris chiar de autor ca fiind "jumatate de dragoste, jumatate despre dragoste"

O scriitura sprintena si adesea amuzanta in care exploram impreuna cu personajul principal mecanismele uitarii...

Posted

O carte ce tocmai am terminat-o. Fenomenul Pitesti scris de Virgil Ierunca.

Una dintre cele mai cutremuratoare carti pe care le-am citit vreodata, care, din pacate, prezinta unul dintre cele mai tragice episoade ale genocidului comunist din Romania - “reeducarea” prin tortura. Cartea se bazeaza pe marturiile unor supravietuitori, marturii cuprinse si in alte lucrari similare. Aseman perioada 1949 ? 1952, perioada in care eram condusi de Gheorghe Ghiorghiu Dej cu perioada in care Hitler conducea Germania.

Prin aceasta “reeducare” se incerca distrugerea burgheziei prin cele mai crunte metode posibile. Detinutii erau torturati, si erau obligati ca la randul lor sa tortureze alti detinuri, in ultima faza fiind obligati sa-si tortureze cei mai buni prieteni.

Se poate spune ca toata lumea a fost torturata, toata lumea a torturat.

E o carte ce merita citita. E o carte ce te sensibilizeaza la ceea ce a fost, mai ales pe noi cei tineri care am prins foarte putin perioada comunista.

Ceea ce s-a intampalt la Pitesti atunci a fost o dezumanizare, ceva cat de poate de sadic, ceva ce putea fi inventat doar de un nebun (dupa parerea mea).

M-am cam lungit :)

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.

• Create New...