mad_eye Posted March 15, 2007 Posted March 15, 2007 Doua variante destul de interesante care acu mi-au venit in cap:-Dumnezeu creaza mamutza,iar extratereshtri ajuta maimutza sa evouleze in om-Dumnezeu a creat extratereshtri shi extratereshtri au creat omul.Eu prefer sa cred varianta biblica"Dumnezeu a creeat omul".Deshi daca stati sa te uitzi o sa vezi ca unii oameni chiar au evouluat din maimutza.
Odyzzeus Posted March 15, 2007 Posted March 15, 2007 Omul in mod evident nu a fost creat de Dumnezeu, acesta din urma fiind el insusi creatia omului. De am fi creatia celui care ipotetic ar fi creat Cosmosul de ce suntem atat de plini de hibe? De ce e El atat de plin de hibe?Noi suntem rezultatul evolutiei vietii pe planeta asta. Unul dintre ele, nu neaparat varful. Natura nu e perfecta, ea doar evolueaza. O creatie divina insa trebuia sa fie asemeni creatorului ei, perfecta.Mi-e mila de cei care doresc sa fie divini, de cei pentru care maimuta aceea reprezinta o asa de mare rusine. Divinilor, coborati pe pamant, aici gasiti raspunsul, nu intre stele.
bunny Posted March 15, 2007 Posted March 15, 2007 Omul in mod evident nu a fost creat de Dumnezeu, acesta din urma fiind el insusi creatia omului. De am fi creatia celui care ipotetic ar fi creat Cosmosul de ce suntem atat de plini de hibe? De ce e El atat de plin de hibe?Noi suntem rezultatul evolutiei vietii pe planeta asta. Unul dintre ele, nu neaparat varful. Natura nu e perfecta, ea doar evolueaza. O creatie divina insa trebuia sa fie asemeni creatorului ei, perfecta.Mi-e mila de cei care doresc sa fie divini, de cei pentru care maimuta aceea reprezinta o asa de mare rusine. Divinilor, coborati pe pamant, aici gasiti raspunsul, nu intre stele.wise words. :tiphat:
never Posted March 16, 2007 Posted March 16, 2007 Omul in mod evident nu a fost creat de Dumnezeu, acesta din urma fiind el insusi creatia omului. De am fi creatia celui care ipotetic ar fi creat Cosmosul de ce suntem atat de plini de hibe? De ce e El atat de plin de hibe?Noi suntem rezultatul evolutiei vietii pe planeta asta. Unul dintre ele, nu neaparat varful. Natura nu e perfecta, ea doar evolueaza. O creatie divina insa trebuia sa fie asemeni creatorului ei, perfecta.Mi-e mila de cei care doresc sa fie divini, de cei pentru care maimuta aceea reprezinta o asa de mare rusine. Divinilor, coborati pe pamant, aici gasiti raspunsul, nu intre stele.I like how you think...o mica completare: materia nu e perfecta (daca era perfecta nu existam noi acum, nu se formau atomii, nu se formau planetele soarele etc.) deci omul nu e perfect si in concluzie (presupunand prin reducere la absurd ca dumnezeu ar exista) nici divinitatea nu e perfecta deoarece ea ar trebuie sa exite intr-o forma materiala (sau sub forma de energie), oricare ar fi aceea. Si cum biblia spune ca dumnezeu e perfect rezulta un paradox. (oare de ce nu ma mira acest lucru?!)
CPU Posted March 16, 2007 Posted March 16, 2007 omida -> fluturesau pestii aia care din mascul se transforma in femelaadaptare sau evolutie ?
bunny Posted March 16, 2007 Posted March 16, 2007 adaptare sau evolutie ?cate-un pic din amandoua :nanana:
.TripDeTrip Posted March 18, 2007 Posted March 18, 2007 Dumnezeu ne-a facut oameni...el a facut si maimuta....extraterestrii nu exista....e doar un mit.....parerea mea e ca noi am evoluat din Adam si Eva...
KoBrA9315 Posted March 18, 2007 Posted March 18, 2007 am vazut un documentar la tv si a fost vorba " din ce ne tragem noi ".Se spune ca inainte de viatza pe pamant au fost niste furtuni electrice foarte puternice iar din cauza acelor fulgere in contact cu alte substante existente atunci s-a facut o transformare chimica ( sau ceva de genu ) si au aparut niste bacterii microscopice din astea au aparut algele din alge molustele din moluste pestii din pesti animale si din animale ( maimutze ) noi ... acuma nu stiu daca este adevarat ... io am vazut doar
Cenzurat Posted March 18, 2007 Posted March 18, 2007 Daca nu exista vreun motiv superior , atunci Universul stie , daca exista , atunci Universul nu stie .
Legacy Posted March 18, 2007 Posted March 18, 2007 nu va mai certati ca oricum nu isi va face Dzeu` sau BAchus sau Universul cont pe forum sa va spuna despre om....nici nu stiu la ce va trebuie sa stiti aceste lucruri...bucurate ca esti om si ca poti sa faci atatea lucruri minunate
Azra'il Posted March 18, 2007 Posted March 18, 2007 nu va mai certati ca oricum nu isi va face Dzeu` sau BAchus sau Universul cont pe forum sa va spuna despre om....nici nu stiu la ce va trebuie sa stiti aceste lucruri...bucurate ca esti om si ca poti sa faci atatea lucruri minunateWORD Cei care ati zis ca "sigur nu exista extraterestrii", nu vi se pare ca sunteti cam egoisti? In tot Universul, sa nu mai existe nimeni? ImPoSiBil ! E ca si cum ai zice ca numai in orasul tau exista oameni.... ;)
sp33d_man Posted March 18, 2007 Posted March 18, 2007 aberatzii... adevaruri, si fapte nestiute...Eu unul cred Ca totul a inceput de la o putere divina..Ne'a facut pe noi asemeni chipului Sau, nu ne'a facut precum El, clar? atunci nu trebuie sa fim perfectzi, traim intr'un Univers imperfect, aflat intr'o continua evolutzieExtraterestrii? totul e posibil, inainte nu se stia despre America adevarat? uite.. ca exista, acum nu se stie despre.. sa zicem.. Marte.. las ca vedem noi mai incolo...
bunny Posted March 19, 2007 Posted March 19, 2007 WORD Cei care ati zis ca "sigur nu exista extraterestrii", nu vi se pare ca sunteti cam egoisti? In tot Universul, sa nu mai existe nimeni? ImPoSiBil ! E ca si cum ai zice ca numai in orasul tau exista oameni.... ;)Ca exista sau nu extraterestrii, a fost elaborata o teorie totusi, teoria panspermiei ce are la baza mesajele primite din afara Terrei: meteoritul in structura caruia a fost descoperit carbonul. Teoria spune ca viata vine din spatiu, and thats kind of strange. :blink:
Redemption Posted March 19, 2007 Posted March 19, 2007 antropoide, inca mai avem specimene subevoluate printre noi :)
POLAND Posted March 27, 2007 Posted March 27, 2007 am vazut de curand un documentar pe Discovery despre evolutia omului.si cica.. acel meteorit pe Pamant care a dus la disparitia dinozaurilor a dat viata omului ( daca pot spune asa ).dupa ce a cazut meteoritul s`au " nascut " maimutele si dupa aia omul.. ce ziceti.. se poate asa ceva ?
uLise Posted March 27, 2007 Posted March 27, 2007 Cred ca da supravetuitori au evoluat in maimute la conditiile de mediu.Dupa impact clima sa racit :readthis:
Dilut3D Posted September 2, 2009 Posted September 2, 2009 In primul rand, sunt multe specii pe pamant si toate au un scop (vezi perpetum mobile) ca sa faca lucrurile sa mearga, lantul trofic.Toate animalele au un rost , care este rostul omului?-nici unul(de fapt noi ne facem de cap si ne batem joc) In al 2'lea rand conform Darwin evoluam in timp, insa la om nu se poate gasi veriga intre om si maimuta pe cand la celelalte specii da. Practic noi am aparut din senin si ca tehnologie am evoluat ca niciodata aproape instand avand in vedere cate miliarde de ani i-a luat unei maimute sa ajunga pe 2 picoare,suntem o specie fara un scop clar in lantul trofic. Cea mai buna teorie este ca am fost creati si are sens. Biblia spune ca am fost creati , de aici suntem oarecum extraterestrii pentru pamant. Altii spun ca au venit niste extraterestrii de pe o planeta din sistemul nostru solar care se intoarce la fiecare 3600 de ani si ne-au facut genetic (fapt care apare si in biblie) din maimute+ei insasi (dupa chipul si asemanarea lor) si ca scopul nostru era sa muncim pentru ei sa extragem diferite minereuri(asta are sens) Acum daca ne gandim ,noi muncim aiurea dar muncim si suntem controlati de putini (foarte usor de controlat prin forta) Am mai vazut undeva ca genetic maimuta (homo erectus) avea 48 de cromozomi pe cand omul are doar 46 iar aceasta evolutie este imposibila indiferent de timpul pentru evolutie.Singura solutie ca noi sa aparem este ca cineva sa modifice genetic obtinand un hybrid. Acum serios , nu vi se pare ca omul nu are nici un scop vis a vis de planeta asta? Sa zicem ca or sa se intoarca creatorii nostrii, tu daca ai un caine si te musca , ce faci cu el? Probabil de aceea "trebuie sa crezi in Dumnezeu" :) Iar cei care au citit biblia si cred in Dumnezeu, nu v-ati gandit un pic la partea cand a fost creat omul?Scrie in biblie de ce a fost creat omul? In plus de asta suntem mai multe rase de oameni, mai multe specii diferite Singurul lucru pe care il face omul este sa "manance/distruga" resursele planetei si sa munceasca pentru altii. Poate alb si negru, rau si bun, sunt de fapt cele 2 parti ale omului maimuta+extraterestru?Suntem atat de buni si totusi atat de rai...O.o Similitudini Dumnezeu definitie= creator neidentificat cel mai probabil situat in cer dar atentie! este in fiecare dintre noi. Extraterestru definitie= nu este de pe pamant,neidentificabil, situat in cer dar sunt zvonuri ca ar fii si pe pamant (ozn,roswell etc)
Random Hero Posted September 2, 2009 Posted September 2, 2009 Nu a fost cea mai buna idee sa invii un astfel de topic. O sa se lase cu flame war intre creationisti si evolutionisti.EDIT: Totusi votez maimuta :)
mogul Posted September 2, 2009 Posted September 2, 2009 daca suntem din adam si eva , dc nu avem toti acelasi adn ?:)
Stef Posted September 2, 2009 Posted September 2, 2009 daca suntem din adam si eva , dc nu avem toti acelasi adn ?:)Aham dar tu ai acelasi ADN, cu bunicul bunicului tau sa zicem?/fail
BlackHart Posted September 2, 2009 Posted September 2, 2009 nu se trage din maimuta, efectiv. se trage dintr-o specie separata, o specie diferita de cea a maimutelor. oricum sunt multe teorii evolutioniste, nu numai cea clasica "se trage din maimuta"...
Phyxyon Posted September 2, 2009 Posted September 2, 2009 se trage cu maimuta de nas ... sa nu insinuam obscenitati . Nu cred in ambele teorii nici evolutionista nici creationista . Cea evolutionista are foarte multe verigi lipsa , chiar daca s-au gasit anumite resturi fosilizate ale unor mamifere ce ar forma un tipar al evolutiei de la maimuta la om nu poate fi dovedita cu adevarat . Cat despre cea creationista nu exista nici o dovada decat Biblia ... asa mai degraba cred in mitul sumerian despre Anunnaki si planeta Nibiru ca e mai veche povestea si cel putin ei nu aveau nici un interes ca Biserca Crestina sa scorneasca astfel de fantezii .