Jump to content

Nisip

LinkManiac
  • Posts

    241
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Nisip

  1. in fine oricum ati anulat suspendul iarasi l-ai reluat si tot asa. ori e una ori e alta? o sa ma trezesc dupa vreo luna ca mai am de stat pentru nu stiu ce? ca a mai intervenit un admin ca defapt e altfel? initial era inchis postul si nu luasem suspend. umblati fiecare cu regulile lui.

    • Downvote 1
  2. Printurile le-am avut pe pc-ul de la munca si nu am avut cum sa intru in posesia lor deoarece nu muncesc in weekend. Spotul nu a fost gol asa cum spune SaltoAngeL. Oricum azi cred ca imi iese suspendul dar vroiam sa postez pentru ca a mintit.

    Screen(02_10-08_01)-0000.jpg

    Screen(02_10-08_01)-0001.jpg

    Screen(02_10-08_03)-0002.jpg

    • Downvote 1
  3.  

    Daca esti in cautarea unui desert extrem de simplu de facut si de efect maxim, iti recomandam sa incerci cosuletele de ciocolata. Le poti umple cu o multime de chestii delicioase, de la budinca, la frisca, fructe proaspete sau chiar inghetata.

     

    img_968631_thumbs_600x400_723021.jpg

     

    Pentru inceput, trebuie sa stii ca ai nevoie de o ciocolata de calitate. Nu orice ciocolata e buna pentru topit. Sortimentele de calitate sunt putin mai scumpe, dar isi merita fiecare banut pentru ca rezultatul va fi spectaculos. Asa se explica textura catifelata a pralinelor bune pe care le gasesti in magazinele gourmet.

     

    Prin  ciocolata de calitate trebuie sa intelegi o ciocolata cu un continut mare de unt de cacao. Untul de cacao are multa grasime, iar aceasta nu numai ca imbunatateste aroma si textura ciocolatei, dar o face si mai usor de topit (temperat) si de utilizat pentru a inveli in ea bomboane, prajituri sau alte dulciuri. Experimenteaza mai multe sortimente de la mai multe firme si citeste cu atentie etichetele.

     

    Dupa ce ai topit ciocolata, las-o sa se raceasca, aproximativ 20 minute. Abia pe urma poti sa te apuci de treaba. Umfla niste baloane si scufunda-le in ciocolata. Pe o foaie de copt, pune o lingura de ciocolata (care va fi baza cosuletului), apoi pune balonul inmuiat in ciocolata.

     

     

     

    723031.jpg

     

     

     

    Cosuletul e gata cand balonul e bine fixat in ciocolata.  Poti sa pui apoi baloanele la frigider pana ce ciocolata e bine intarita.

     

     

     

    723011.jpg

     

     

     

    Apoi, urmeaza partea distractiva: spargerea baloanelor :)

     

    In functie de preferinte, poti umple baloanele cu fructe proaspete, budinca, inghetata, crema de branza, frisca sau orice iti trece prin cap. Mai multe idei, in galeria foto de mai jos.

  4. Ceaiul de papadie

    Ceaiul de papadie ajuta la detoxifierea ficatului. Contribuie la regenerarea lui si sporeste capacitatea functiilor acestuia. Papadia are o actiune depurativa, remineralizanta, detoxifianta si contribuie la producerea de bila (un lichid galben-verzui si amar) de catre ficat, ce sustine procesul digestiv.

  5. p_18538_766x350-10-85.jpg?v=

    Aceasta reteta duce inghetata la un alt nivel. Sigur te gandesti acum, ce poate fi mai bun decat inghetata? E cremoasa, e dulce, e racoritoare, le are pe toate! De ce am vrea sa schimbam ceva care e deja foarte bun?

    Ai putina rabdare! Karla Celis, impacheteaza inghetata in felii de paine si face un desert, care este prea bun ca sa fie adevarat. Nu mai povestim, ca se lasa cu ploaie in gura. Asadar iti trebuie:

    • 4 felii de paine toast
    • inghetata preferata
    • 3/4 cana de faina
    • 1/3 cana de lapte
    • 1 ou
    • frisca
    • cirese sau capsuni pentru decor

    Cum se intampla toata nebunia aceasta culinara e destul de simplu. Iei feliile de toast, scapi de coaja si, pe fiecare, adaugi cate o lingura de inghetata. Faci rulouri din paine si inghetata, pe care le impachetezi in folie de aluminiu si le dai la congelator pentru 4 ore. Inainte sa le scoti, faci un aluat ca de clatite. Bati oul impreuna cu laptele, apoi adaugi faina si amesteci. Scoti fiecare rulou din folia de aluminiu, il treci prin aluatul format si apoi il pui la prajit in ulei incins, cat sa se rumeneasca. Nu il tine prea mult la prajit pentru ca se va topi inghetata si pierzi partea cea mai buna. Scoate rulourile pe o farfurie, taie-le in bucati medii, decoreaza cu frisca, topping de ciocolata si cirese. Sau cum iti place tie.

     


     

  6. Chec cu ciocolata si ghimbir0

    Ingrediente

    200 gr ciocolata amaruie 
    60 gr margarina 
    2 oua 
    3 linguri de ulei 
    100 gr faina 
    100 gr zahar 
    100 gr ghimbir ras
    1 plic de praf de copt 
    1 praf de sare

    Mod de preparare

    Topiti margarina impreuna cu ciocolata, si lasati putin la racit.

    Intr-un bol puneti ouale si le mixati bine impreuna cu zaharul pana ce acesta se topeste si compozitia devine galben-deschis. Adaugati apoi uleiul si mixati inca putin. Turnati amestecul de ciocolata, din care pastrati cam 3 linguri pentru ornat.

    Puneti ghimbirul ras pe razatoarea mica (m-am indragostit de aroma acestuia, va jur!) si incorporati-l bine. Adaugati si faina amestecata cu praful de copt si un praf de sare.

    Turnati totul intr-o tava tapetata cu margarina/unt si foaie de copt si bagati la cuptor pentru 35 minute. Faceti si testul cu scobitoarea ca e mai sigur.

    Cand s-a racit turnati ciocolata (cele 3 linguri pe care le-ati oprit) dupa ce ati mai incalzit-o putin si ornati cu fulgi de ciocolata sau cocos.

     

  7. Chocolate lava, lava cake, vulcan de ciocolata - un dezmat ciocolatos

     
    De ceva vreme imi doream sa ii fac o surpriza sotului meu. O surpriza dulce, cu multa ciocolata... pentru ca merita putin rasfat! Am tot auzit de acest desert spectaculos, plin de ciocolata lichida si mi-am imaginat ca trebuie sa fie extrem de complicat. M-am inarmat cu curaj si am pornit in cautarea retetei.
    Nu mica mi-a fost mirarea sa descopar cat de usor se poate face, e un desert de "incepator" in ale bucatariei, cum bine sublinia Adi Hadean, sursa mea de inspiratie.
    file.jpg

    Pana si ingredintele sunt la indemana :
    - 200 g unt + putin extra pentru uns formele
    - 400 g ciocolata ( nu va zgarciti, luati o ciocolata buna, ea e tot farmecul acestui desert)
    - 3 oua
    - 3 linguri de zahar + putin extra pentru tapetat formele
    - 3 linguri de faina
     
    - aproximativ 8 forme de aluminiu, de unica folosinta. O tava de briose este la fel de buna :)
     
    Si pentru ca va promiteam o reteta simpla, prepararea este la fel de rapida : punem la topit untul cu ciocolata, in bain marie. In timpul cat se topeste ciocolata amestecam bine ouale cu zaharul si cu faina, fana obtinem o crema fina.
     
     
    Promit sa revin cu poze din timpul prepararii cat de curand ! 
     
    Pentru ca nu am vrut sa risc sa fac omleta, am lasat putin la racit crema de unt si ciocolata apoi am turnat-o incet in crema de ou, amestecand mereu. Si gata compozitia!
    Se preincalzeste cuptorul la 200 grade.
    Formele se tapeteaza cu unt si zahar. Se toarna compozitia in ele si apoi se aseaza in cuptor, la 200 g celsius, intr-o tava. Nu pentru multi timp, ci pentru circa 10-12 minute ( insist sa nu se depaseasca acest timp), pana cand suprafata incepe sa crape. In acel moment miezul este inca cremos, plin de "lava de ciocolata". Un exces de zel le poate coace prea mult dar nici asa nu vor fi rele la gust :). Desi pare un detaliu minor, timpul de coacere este esenta acestei prajituri! Nu va lasati inselati de aspectul de prajitura nefacuta. Asa trebuie sa fie.
     
    Se servesc ornate cu sos de ciocolata, inghetata, fructe etc. Un singur lucru e cert : niciodata una nu e de ajuns :)
     
    S-ar putea sa va placa si
  8. Ceaiul din frunze de zmeură este un bun anti-infecțios, care reduce simptomele răcelii și gripei.

    Pentru femei, este un ceai care nu trebuie să lipsească din casă datorită tratării durerilor de menstruație și tonifierea uterului. Se poate folosi de asemenea și ca apă de gură naturală sau ca și calmant pentru iritații.

  9.  

    INGHETATA DE PEPENE GALBEN

    inghetata pepene, reteta inghetata de pepene galben

    Ingrediente Inghetata De Pepene Galben:

    • 500 de grame de pepene galben curatat de coaja si seminte
    • 150 de grame de iaurt
    • 100 de grame de smantana lichida pentru frisca (se poate inlocui cantitatea de smantana cu iaurt, pentru o inghetata cu mai putine calorii, dar folosind smantana se va obtine o textura mult mai fina)
    • 3 linguri de miere de salcam (daca nu va place mierea puteti indulci cu zahar pudra)
    • zeama de la 1/2 de lamaie
    • optional: 1 lingurita de apa de flori de portocal

    1. Cantariti pepenele, in functie de greutatea pe care o are veti vedea daca e nevoie sa-l curatati de coaja pe tot sau o jumatate o puteti pastra. Pepenele curatat de samburi si de coaja se taie cuburi care se pun intr-un castron.

    2. Cuburile de pepene se fac piure fin cu ajutorul unui blender (oridecare, eu am folosit blenderul de mana dar operatia o face la fel de bine un blender clasic sau un procesator pentru alimente).

    preparare inghetata pepene

    3. Se adauga peste piureul de pepene iaurtul, smantana, mierea de albine sau zahar dupa gust (daca folositi zahar, dizolvati-l complet in iaurt si tineti cont ca senzatia de dulce este mult mai slaba in cazul alimentelor foarte reci), zeama de lamaie si apa de flori de portocal.

    4. Se omogenizeaza totul perfect si asta va fi crema de baza pentru inghetata de pepene galben.

    inghetata pepene preparare 2

    5. Daca folositi aparatul pentru inghetata, crema se toarna in vasul aparatului dupa ce motorul acestuia a fost pornit. Atentie, vasul aparatului trebuie sa fi stat macar 12 ore la congelator. In timp de 20-25 de minute inghetata va fi gata, in stadiul de semifredo, daca doriti o puteti servi asa, mai ales pentru copii sau pentru cei care sufera de nevralgii dentare. Daca doriti o inghetata bine intarita, se toarna crema semiinghetata intr-un castron sau o cutie cu capac si se da la congelator jumatate de ora pana la o ora.

    inghetata de pepene preparare 3

    6. Daca nu aveti aparat de inghetata, dupa ce ati terminat cu pasul 4 mai sus descris, turnati crema intr-un castron cu capac si dati-o la congelator. La fiecare 30 de minute amestecati energic in vas (cu mixerul e foarte bine), acoperiti bine si dati la congelator mai departe, pana cand inghetata este facuta. Amestecarile frecvente au rolul de a impiedica formarea cristalelor de gheata in compozitie.

    Dupa ce inghetata s-a intarit bine, se poate degusta imediat sau se poate pastra in congelator pana la o ocazie potrivita.

    Eu am scobit cu o cupa de inghetata mici globuri de pulpa jumatatii de pepene ce mi-a ramas.

    pepene galben

    Am aranjat inghetata in cupe bine racite la frigider, alternand globurile de inghetata cu cele de pepene galben.

    inghetata de pepene 2

    Pofta buna!

     

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...