Jump to content
The Connection

Cartea preferata .

Recommended Posts

Posted

Ah da, am uitat sa zic de Dune.

Ti-a placut Domn al luminii, sau doar mie? E mult mai misto in engleza decat in romana, suna mult mai bine o gramada de exprimari si idei.

Posted

Daca mi-a placut ? O consider o carte speciala. Am citit-o mai demult si uitasem numele autorului. Nu am citit varianta in limba engleza. Recomand la orice pasionat (a) de mistic / magie / religie / aventura , Domn al Luminii, de Roger Zelanzy, o carte premiata si, cei drept, cam rara.

Guest undead_dragon_spirit
Posted

J. K. Rowling - Harry Potter and the Order of Phoenix

Le-am citit pe toate pana la vol. 6, in engleza, da' asta mi-a placut cel mai mult...

Posted

Pai sa cauti Domn al Luminii in varianta in engleza, macar un ebook daca nu o gasesti pe hartie, pt ca merita pt exprimare si felul in care foloseste cuvintele. Si daca ti-a placut Zelazny, sa cauti Noua Printi in Amber (Nice Princes in Amber) ca e geniala.

Din Harry Potter mi-a placut a 4-a cel mai mult, si dupa aia a 6-a.

Posted

i luv some very rare authors(rari in romania) dar absolut geniali amandoi:raymond e.feist si terry pratchett

de la feist, cel mai mult merita "magician"...iar de la terry pratchett...toate, dar mai ales seria "lumea disc"

Posted

Da, mi-a placut Zelanzy, foarte mult. Promit sa caut Noua printi... , probabil o sa dau un telefon; sunt convins ca e o carte buna ; deocamdata sunt prins si la servici si acasa cu ceva treaba.

Nu stiu ce inseamna ebook.

Din seria Harry Potter nu am citit nimic. Am vazut cateva filme. Sunt constient ca este o diferenta mare si ca sunt mult mai bune cartile.

Eu am fost mai mult pasionat de teatru (ca si opere scrise). Recomand Byron.

Ca si literatura "de vacanta" / number one in State, mi-a placut Robert Ludlum - (Testamentul lui Holcroft, Documentul Matlock, Suprematia / Identitatea lui Burne), Michael Crickton - (Jurasik Park, Sfera, Disclosure). Si mai mi-a placut ceva : Comoara, cred ca tot de Sam/Dan Brown asta. Da! Comoara este o carte superba, cu ceva implicatii in antichitate.

In rest, Frozen Throne, Brood, Diablo 2 LOD, Cossaks (Act of war), CS si UT 2002.

Si Heroes WOG. occasion14.gif

Posted

Obidan, am scris 3 carti SF, am publicat un volum de poezie, mi-au aparut poezii in ziare , reviste (liceu/facultate). Am scris teatru. Probabil ca am scris mai mult decat au citit altii toata viata.Crede-ma ca mi-e greu sa ma gandesc la o carte preferata ca la un simplu titlu de roman.

Dar daca te deranjeaza, asta e! Nu vorbeam cu Radu despre sarmale.

Oricum, interesant topic ! Esti un dulce ! eusa_whistle.gif

Posted

Da, mi-a placut Zelanzy, foarte mult. Promit sa caut Noua printi... , probabil o sa dau un telefon; sunt convins ca e o carte buna ; deocamdata sunt prins si la servici si acasa cu ceva treaba.

Nu stiu ce inseamna ebook.

Din seria Harry Potter nu am citit nimic. Am vazut cateva filme. Sunt constient ca este o diferenta mare si ca sunt mult mai bune cartile.

Eu am fost mai mult pasionat de teatru (ca si opere scrise). Recomand Byron.

Ca si literatura "de vacanta" / number one in State, mi-a placut Robert Ludlum - (Testamentul lui Holcroft, Documentul Matlock, Suprematia / Identitatea lui Burne), Michael Crickton - (Jurasik Park, Sfera, Disclosure). Si mai mi-a placut ceva : Comoara, cred ca tot de Sam/Dan Brown asta. Da! Comoara este o carte superba, cu ceva implicatii in antichitate.

In rest, Frozen Throne, Brood, Diablo 2 LOD, Cossaks (Act of war), CS si UT 2002.

Si Heroes WOG. occasion14.gif

Pai sa cauti, este o imbinare intre lumea reala si una fantasy, cu niste personaje supranaturale cu puteri mari, intrigi, mister, sabii, artefacte, poti probabil sa vezi si din ce scrie pe wikipedia sau pe net despre seria Amber ca e ceva extraordinar.

eBook e o carte in format pdf sau .txt, o citesti pe ecran sau o tragi la imprimanta. Cam tin de piraterie si astea, dar uneori pur si simplu nu poti gasi cartea aici. De ex Nemira a publicat Noua Printi in Amber, dar urmatoarele 4 volume nu :|

Cred ca te inseli cu Comoara, e scrisa de Clive Cussler, personajul principal e Dirk Pitt, e o poveste cu teroristi, conspiratii, plus faza cu biblioteca din Alexandria ca legatura cu antichitatea. Clive Cussler a scris o gramada de carti de genul asta, mi-au placut Dragonul, a mai scris si Cyclops si au mai aparut cateva pe le noi, dar mi-am pierdut interesul si sunt si scumpe rau.

Am citit de Tom Clancy niste carti, sunt bune, par cumva reale, se documenteaza mult omul (l-am vazut pe Discovery discutand din postura de expert in submarine). Personajul lui principal e un Jack Ryan, si il cam urmareste in evolutia prin cariera in CIA si guvern. The Sum of All Fears e marfa (s-a facut si un film naspa rau, cu Ben Affleck), Red October e scrisa tot de asta, Rainbow Six e cu o unitate de commando si misiunile lor, s-a facut si jocul dupa ea. In general sunt complexe cartile, multe personaje, foarte multe fire epice, dar se leaga toate interesant si te tine mereu in suspans.

Acum planuiam sa citesc de George RR Martin ceva, dar nu prea am timp, desi am auzit ca sunt foarte bune cartile. Byron a scris si teatru? Vorbim de poetul englez Lord Byron? Mie imi plac foarte mult poeziile lui, dar nu stiam ca a scris si altceva.

Pt ceilalti care au mai postat: Orwell a scris 1984, nu 1986 tongue.gif Si obidan, nu te agita, ideea e sa avem o discutie, nu sa posteze fiecare ce a citit si sa nu comenteze nimeni, e forum de discutii, nu fisa biografica in care iti treci muzica, mancarea si cartile preferate si aia e.

Guest gUnJaCk
Posted

Colectia Harry Potter nanana.gif

Posted

Banuiam eu ca ebook e ceva format electronic. (merci pentru iluminare).Din pacate nu am net acasa. Acum se trece pe RDS si in viitorul apropiat o sa trag si eu cablu. biggrin.gif

Corect Comoara e scrisa de Clive Cussler. Super aventura . Era implicata echipa care a descoperit Titanicul... Am auzit de Dragonul, dar nu am citit-o...

De Tom Clancy nu stiu nimic. Dupa cum spuneai, sunt destul de scumpe cartile si in ultimii ani am cumparat mai mult de specilialitate, pentru profesia mea. Si cand ai si familie, rate si un apartament in lucru, situatia se schimba... un pic. biggrin.gif

Da, ma refeream la Lord Byron, dramaturgul. Are cateva piese foarte interesante. Mie cel mai mult mi-a placut Manfred. Un vrajitor puternic care prin dragostea lui isi ucide iubita. Si cauta uitarea. Pe care nu i-o poate da nimeni..., ma rog suna a basm, dar nu e. Si altceva foarte bun tot de el : Cer si pamant, Cain si Abel.

Shakespeare : Visul unei nopti de vara, Romeo si Julieta... mi-au placut mai mult.

Dante Alighieri : Divina comedie, Infernul, Purgatoriul.

Bineinteles, Ghoete cu Faust si Antifaust. - si poezie. Un geniu la propriu tipul.

Dostoievski : Evghenii Oneghin (e o singura poezie, in 2 volume). Tipul scria in genul /stilul Eminescu.

Schiller - poezie - ceva de exceptie, o mare arta.

Mai insir ? Am citit poezie de pe toate continentele si din toate timpurile. Ar fi prea lunga lista biggrin.gif

Sa trec totusi preferatul meu : Eminescu : 1. poezie : Povestea magului calator in stele, Sarmis, Strigoii, Muresan, Luceafarul ; 2. proza : Geniu pustiu, Cezara si moartea Cezarei, Sarmanul Dionis, Avatarii faraonului Tla ; 3. teatru : opere neterminate.

Ma opresc aici. tiphat.gif

Posted

Anthony LaVey - Magia haosului

am citit maxim 10 carti in viata mea, nu-mi place sa citesc, am preferat televizorul si calc.

Posted

O carte care dupa mine ar trebui sa existe in biblioteca fiecaruia:

de Nikos Kazantzakis - Alexis Zorba - preferata mea

si mai recomande de Maxim Gorki - Copilaria

- La Stapan

- Facultatile mele

Din aprox 300 de carti citite, astea au fost altfel...

Posted

Anthony LaVey - Magia haosului

am citit maxim 10 carti in viata mea, nu-mi place sa citesc, am preferat televizorul si calc.

cred ca una din ele era baltagul biggrin.gif .

PS : thade te rog schimba PLS avatar .ca eu cred in dumnezeu si sincer mi se pare sumbru . imi e frica de el . serios . schimba si tu in ceva happy

PS 2 : nu te oblig

@ nwrandu sincer eu nu am citit ce ai scris acolo sus mult . sincer cred ca oamenii iti citesc post-ul daca e scurt si au timp . fa si tu un rezumat .

thade nu o lua ca pe o insulta da THE AVATAR FREAKS ME OUT

Posted

Da, ma refeream la Lord Byron, dramaturgul. Are cateva piese foarte interesante. Mie cel mai mult mi-a placut Manfred. Un vrajitor puternic care prin dragostea lui isi ucide iubita. Si cauta uitarea. Pe care nu i-o poate da nimeni..., ma rog suna a basm, dar nu e. Si altceva foarte bun tot de el : Cer si pamant, Cain si Abel.

Shakespeare : Visul unei nopti de vara, Romeo si Julieta... mi-au placut mai mult.

Dante Alighieri : Divina comedie, Infernul, Purgatoriul.

Bineinteles, Ghoete cu Faust si Antifaust. - si poezie. Un geniu la propriu tipul.

Dostoievski : Evghenii Oneghin (e o singura poezie, in 2 volume). Tipul scria in genul /stilul Eminescu.

Schiller - poezie - ceva de exceptie, o mare arta.

Mai insir ? Am citit poezie de pe toate continentele si din toate timpurile. Ar fi prea lunga lista biggrin.gif

Sa trec totusi preferatul meu : Eminescu : 1. poezie : Povestea magului calator in stele, Sarmis, Strigoii, Muresan, Luceafarul ; 2. proza : Geniu pustiu, Cezara si moartea Cezarei, Sarmanul Dionis, Avatarii faraonului Tla ; 3. teatru : opere neterminate.

Ma opresc aici. tiphat.gif

Poezie straina am citit multa in engleza. Preferatul meu e Byron, care parca ar face magie cand imbina cuvintele asa frumos. Chiar si in poezii scurte precum She Walks in Beauty sau Imitated from Catullus To Anna (geniale astea doua), sau Darkness, pana la chestii mari precum Childe Harold's Pilgrimage sau The Prisoner of Chillon.

Shakespeare: am citit in romana marile opere, o sa le citesc si in engleza acum ca o stiu bine. Pana atunci imi plac foarte mult sonetele lui, in special numerele 17, 18, 29, 43, 52, 55, 57, 60, 64, 66, 88, 113, 116, 123 si 145 ca sa le numesc pe cele pe care le-am pastrat in calculator. Sunt foarte frumoase, dar trebuie engleza cunoscuta bine, mai ales formele vechi.

Edgar Poe e tare de tot, trecand peste Raven care e bine cunoscuta, imi plac A Dream Within A Dream si Annabel Lee care e geniala.

Am mai citit si Milton, Tennyson (din care mai stiu cateva versuri din Ulise), Moore, Keats, Coleridge, si altii, dar nu mi-au placut asa mult ca cei mentionati mai sus.

Dintre romani, Eminesc e clar deasupra celorlalti, preferata mea e Scrisoarea I, dar si Luceafarul din care chiar vorbeam azi cu cineva ca mai stiu cel putin 20 de strofe. Imi place si Mortua Est foarte mult, dar oricum la Eminescu in orice poezie se vede geniul lui si de ce e mult peste orice alt poet. Dintre alti poeti romani, am apreciat pe Alecsandri, pe Blaga, Arghezi, Cosbuc, dar doar anumite poezii.

obidan nu ma intereseaza daca imi citesti tu postul sau nu. Il fac pt a exprima ce am de zis, daca e mult, scriu mult. Daca il citesti sau nu tu sau altii, ma lasa rece.

Posted

Pascal - Cugetari

Dostoievski - Fratii Karamazov

Dostoievski - Amintiri din casa mortilor

Gogol - Mantaua

Gogol - Suflete moarte

Soljeni?în - Arhipelagul Gulag

Kant - Bazele metafizicii moravurilor

Steinbeck - Fructele maniei

.....

List could go on, and on, and on smile.gif

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.

• Create New...