Jump to content
Ghiba

>> Ask&Answer <<

Recommended Posts

Posted

Rasputin din cate stiu eu...

prima femeie avocat din Europa?

rasputin indeed

cat despre uraniu.....in primul rand parca producerea de uraniu este interzisa...oricum raspuns (cred) Iran

Posted (edited)

inainte sa se descopere Everestu' , care era cel mai inalt varf ?

Kilimanjaro? (desi nu cred) :|

tot everest 24.gif

descoperit , nedescoperit tot el era cel mai mare rofl1.gif

cate oua poate un om sa manance pe burta goala ?

care raspunde la asta are un cico biggrin.gif

damn bogdan , esti din buc ? biggrin.gif

Edited by iReal
Posted

cate oua poate un om  sa manance pe burta goala ?

care raspunde la asta are un cico biggrin.gif

sari cu cico incoace ... unu mey...k dupaia nu mai e goala tiphat.gif

intrebare.... unu banala k e prea tarziu pentru intrebari complicate: care este cel mai adanc ocean din lume ? (Geografie??) tongue.gif

Posted (edited)

@ireal

ce treaba are rasputin cu cel mai inalt varf ? BangHead.gif

ala era raspunsul la alta intrebare....fii mai atent

EDIT: ca sa raspund si la intrebare: oceanul pacific (Groapa Marianelor - 11034 m)

si intrebarea: ADN=? (una simpla...de la ce vine prescurtarea)

Edited by sensini
Posted

acid dezoxirbo nucleic ... daca l-am scris bine tongue.gif

Intrebare: Cu cat este egala viteza luminii ? (fizica)

Posted

R:300000 m/s

Q:Te afli in exteriorul unei camere fara ferestre, si a carei usa este incuiata. Stiind ca in camera se afla doar un bec, iar tu ai la dispozitie 3 intrerupatoare, cum faci sa iti dai seama care intrerupator aprinde becul din camera, stiind ca peste 5 minute usa se va deschide si vei avea acces in incapere? (usa odata deschisa, nu mai ai voie sa actionezi nici un intrerupator)

Posted

Nu. E ~ 300.000 m/s in vid, nu 300 milioane lol. Faci la fizica in a 9a, daca ajungi la liceu.

km/s

sau daca nu ma crezi, dai pe google search "speed of light" si o sa-ti afiseze direct rezultatul.

Posted

da, scuze e 300000 km/s, greseala mea

are cineva vreo solutie la problema pe care am propus-o?

Q:Te afli in exteriorul unei camere fara ferestre, si a carei usa este incuiata. Stiind ca in camera se afla doar un bec, iar tu ai la dispozitie 3 intrerupatoare, cum faci sa iti dai seama care intrerupator aprinde becul din camera, stiind ca peste 5 minute usa se va deschide si vei avea acces in incapere? (usa odata deschisa, nu mai ai voie sa actionezi nici un intrerupator)
Posted

RASPUNS PENTRU SEBA18 : N-ai cum pentru ca camera nu are ferestre si usa e incuiata rofl1.gifrofl1.gifyupi3ti.gifyupi3ti.gif . Scz pt cacofonie. rofl1.gif

PROBLEMA Sa se afle cine minte si cine spune adevarul, cunoscand urmatoarele declaratii:

A: Eu mint daca si numai daca B minte.

B: A spune adevarul.

C: B minte.

D: Dintre mine si C mintim unul si numai unul.

Sa vad raspunsurile...

Problema pt moderatorii forumului : Dupa ce ora se ia forumul atunci cand cineva posteaza??? Eu stiu, sa vad voi ce ziceti eusa_whistle.gif .

Posted

PROBLEMA Sa se afle cine minte si cine spune adevarul, cunoscand urmatoarele declaratii:

A: Eu mint daca si numai daca B minte.

B: A spune adevarul.

C: B minte.

D: Dintre mine si C mintim unul si numai unul.

Sa vad raspunsurile...

din primele doua implicatii rezulta ca A spune adevarul indiferent de situatie ---> B spune adevarul ----> C minte -----> D spune adevarul

intreabare las pe altcineva sa puna ca mi-e prea greu la ora asta biggrin.gif

Posted

RASPUNS PENTRU SEBA18 : N-ai cum pentru ca camera nu are ferestre si usa e incuiata rofl1.gifrofl1.gifyupi3ti.gifyupi3ti.gif . Scz pt cacofonie.          rofl1.gif

Horus chiar trebuia sa te grabesti tu sa spui ca nu se poate? 14.gif Te pomenesti ca ai fi vreun geniu si noi nu stim......parca alta era intelegerea atunci cand a fost creat thread-ul asta. Daca nu stiai raspunsul, trebuia pur si simplu sa astepti pana gaseai o intrebare la care stiai raspunsul, si abia atunci sa postezi...

Anyway, raspuns:

Actionezi unul dintre intrerupatoare (nr. 1 sa zicem) si il lasi asa pana inainte de a se deschide usa (aproape 5 minute), apoi il aduci in pozitia initiala si actionezi intrerupatorul nr. 2. Cand se va deschide usa, intrerupatorul nr. 2 va fi singurul actionat, pe cand 1 si 3 se vor afla in pozitia initiala. Acum, uitati si solutia:

cazul 1: becul este aprins => R: intrerupatorul nr. 2

cazul 2: becul este stins, dar e cald => R: intrerupatorul nr. 1

cazul 3: becul este stins si rece => R: intreruatorul nr. 3

Horus? eusa_whistle.gif

Posted

avem 12 bile care arata identic si un cantar cu 2 talere. una dintre bile e mai ushoara sau mai grea. cum se afla din 3 cantariri care bila este mai grea sau mai ushoara si care este aceasta?

Posted

avem 12 bile care arata identic si un cantar cu 2 talere. una dintre bile e mai ushoara sau mai grea. cum se afla din 3 cantariri care bila este mai grea sau mai ushoara si care este aceasta?

se poate cu "mai usoara sau mai grea"? daca se stie ca una din bile e mai grea, atunci se pun 6 pe un taler si 6 pe celalalt (prima cantarire) si bilele de pe talerul cel mai greu se impart 3-3 (a doua cantarire) si se iau din nou bilele de pe talerul cel mai greu, dar se cantaresc doar doua dintre ele (a treia cantarire) si daca sunt egale, atunci bila care nu a fost inclusa in a 3-a cantarire e cea mai grea, altfel e bila care cantareste cel mai mult dintre cele doua.

pentru cazul cu "una dintre bile e mai usoara" se procedeaza la fel, doar ca se merge mai departe cu bilele care cantaresc cel mai putin.

asa cum ai expus tu problema, nu am nici o solutie dontknow.gif

Posted (edited)

sry seba , e exact cum am zis tongue.gif , "mai grea sau mai ushoara" tongue.gif (nu se shtie biggrin.gif), si max 4 cantariri tongue.gif + ca trebuie sa si specifici care e bila si daca e mai grea sau mai ushoara biggrin.gif. sunt 2 cazuri la rezolvare. zic unul dintre ele (cel mai simplu tongue.gif)? sau mai ashteptam pana maine?tongue.gif

SRYYYY, GRESISEM, DIN 4 CANTARIRI, NU 3

edit:mor de somn, hai ca va zic cazul cel mai ushor:

se impart bilele in 3 grupe de cate 4

prima cantarire: 4 cu 4 -> nu se mishca nici un taler -> bila e in restul de 4

a doua cantarire : (raman 4 bile) 2 cu 2 -> evident talerul se mishca

caz1: taler dreapta ^ridicat, taler stanga^coborat.

se schimba 2 bile intre ele

cantarirea nr3 : 2 cu 2 (bile schimbate)

sub caz 1.1 -> talere nemishcate

shtim ca bilele care au fost schimbate intre ele au aceeasi greutate;

se ia de pe taletul din dreapta(ridicat) cealalta bila si se puna o bila din gramada de 8 bila (cantarita la inceput si care au aceeasi greutate) ,- cantarirea nr4 (ultima)

-daca talerul ramane nemishcat => cealalta bila din talerul stang(care nu a fost mutata) este mai grea

-daca talerul coboara si vom avea , taler drept coborat, taler stang ridicat => bila din talerul drept (care a fost schimbata cu una din gramada de 8) era mai ushoara

subcaz 1.2 -> talerele isi modifica pozitzia si avem taler dreapta^coborat , taler stanga ^ ridicat

shtim ca una din bilele mutate e mai grea sau mai ushoara si ca cele care nu au fost mutate au aceeasi greutate

se ia din talerul drept bila cu greutate necunoscuta si se pune o bila din gramada de 8 (care au aceeasi greutate) <- cantarirea nr4 (ultima)

-daca talerul se echilibreaza=> bila din talerul drept (care tocmai a fost inlocuita) e mai grea

-daca talerul coboara => nu se poate tongue.gif

-daca talerul se ridica => bila idn talerul drept care a fost inlocuita e mai ushoara

-daca talerul nu isi schimba pozitzia => bila mutata din talerul stang e mai ushoara

caz2: taler dreapta ^coborat, taler stanga^ridicat , se rezolva in aceeasi maniera ca si caz1

pt voi ramane cazul in care la prima cantarire a celor 8 bile (4 cu 4) talerele oscileaza smile.gif, succes icon_thumright.gif

Edited by Darkus
Posted

Daca tot n-ai pus alta o sa pun eu:

Urna U1 contine o bila alba si 4 bile negre, U2 contine doua bile albe si 3 bile negre, U3 are 3 bile albe si doua negre si U4 are 4 bile albe si o bila neagra. Se extrage cate o bila din fiecare urna. Aflati probabilitatea obtinerii a doua bile albe si doua bile negre.

Posted

Urna U1 contine o bila alba si 4 bile negre, U2 contine doua bile albe si 3 bile negre, U3 are 3 bile albe si doua negre si U4 are 4 bile albe si o bila neagra. Se extrage cate o bila din fiecare urna. Aflati probabilitatea obtinerii a doua bile albe si doua bile negre.

Nu vreau eu sa fiu badaran, dar pe langa faptul ca asta e o problema de matematica ce se rezolva cu o anumita formula, a probabilitatii, este si o problema de noroc sa-i zic asa. Nu poti spune cu exactitate care este probabilitatea. Poti sa obtii si de 100 de ori la rand 2 bile albe si 2 negre. Asta e parerea mea...

Posted

Nu poti spune cu exactitate care este probabilitatea. Poti sa obtii si de 100 de ori la rand 2 bile albe si 2 negre. Asta e parerea mea...

Daca iti spun ca probabilitatea asta se calculeaza pe baza unei formule, ma crezi? Nu vreau sa gresesc, dar parca era ceva de genul P=nr_de_cazuri_favorabile/nr_de_cazuri_posibile * 100 (%). Sper ca nu gresesc

Posted

Daca iti spun ca probabilitatea asta se calculeaza pe baza unei formule, ma crezi? Nu vreau sa gresesc, dar parca era ceva de genul P=nr_de_cazuri_favorabile/nr_de_cazuri_posibile * 100 (%). Sper ca nu gresesc

nu gresesti....pe noi nea invatat cu zarurile...care e numarul cel mai probabil sa "pice" cand arunci 2 zaruri, etc

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.

• Create New...