Jump to content
Ryan

Gala FIFA Best

Recommended Posts

AVANTAJUL LUI MESSI ÎN FAȚA LUI LEWANDOWSKI ȘI SALAH, LA GALA FIFA BEST! DE CE ESTE ARGENTINIANUL FAVORIT

 

3216150-65878268-2560-1440.jpg

 

În cursul zilei de vineri, FIFA a anunțat cei trei finaliști ai galei FIFA Best: Lionel Messi, Robert Lewandowski și Mohamed Salah. După ce a câștigat Balonul de Aur, Messi are șanse foarte mari să câștige și premiul care se va decerna pe 17 ianuarie.

Gala FIFA Best va avea loc pe 17 ianuarie 2022, atunci când va fi premiat cel mai bun jucător al anului 2021. Lionel Messi, Robert Lewandowski și Mohamed Salah sunt cei trei finaliști la categoria fotbalistul anului.
În luna noiembrie, Lionel Messi l-a învins pe Robert Lewandowski în lupta pentru Balonul de Aur. Argentinianul de la PSG a primit premiul acordat de revista France Football, decizie care a fost controversată. La momentul respectiv au existat foarte multe voci care au fost de părere că atacantul polonez al lui Bayern Munchen ar fi meritat Balonul de Aur mai mult decât Messi.
Dacă acest premiu ar putea reprezenta la prima vedere o revanșă pentru Lewandowski, se pare că tot Lionel Messi este favoritul principal la câștigarea premiului acordat de FIFA.

 

LIONEL MESSI ESTE FAVORIT LA GALA FIFA BEST

Potrivit celor de la FIFA, câștigătorul va fi ales în funcție de realizările sale din perioada 8 octombrie 2020 - 7 august 2021. Astfel, Messi ar avea un avantaj uriaș, în condițiile în care prestațiile sale în tricoul celor de la Paris Saint-Germain, echipă la care a ajuns la începutul acestui sezon, au fost mult sub așteptări.

În 11 partide din Ligue 1, el a marcat un singur gol, dar acest lucru nu se va lua în considerare pentru gala FIFA Best. În perioada menționată de către cei de la FIFA, argentinianul a marcat 43 de goluri în 47 de partide, a oferit 17 pase de gol, a cucerit Cupa Regelui în Spania și a câștigat în premieră Copa America alături de naționala Argentinei. De asemenea, alături de Luis Diaz, Messi a fost golgheterului competiției din America de Sud, el fiind desemnat și cel mai bun jucător al turneului.
Nici Robert Lewandowski nu a fost mai prejos în ceea ce privește numărul de goluri marcate. Acesta a înscris de 51 de ori în perioada respectivă și a oferit 8 pase de gol, în timp ce Mohamed Salah a marcat 26 de goluri și a oferit 6 pase de gol. Cu toate acestea, prima jumătate a actualului sezon în care egipteanul a strălucit pentru Liverpool nu se va lua în considerare.
Mulți specialiști consideră că sistemul prin care FIFA alege cel mai bun jucător este mult mai realist în comparație cu sistemul după care se acordă Balonul de Aur. Reprezentanții mass-media, selecționerii și căpitanii naționalelor afiliate la FIFA, respectiv fanii de pretutindeni sunt cei care votează pentru desemnarea câștigătorului, fiecare categorie având o pondere de 25%.

 

sursa

Edited by Ryan
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.


  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...