Jump to content
Mihnea

Hackeri sponsorizati de state comit atacuri cu malware bazate pe Coronav

Recommended Posts

google-malware-coronavirus-1068x628.jpg

 

Google a facut un anunt care ar trebui sa sperie multa lume, iar asta pentru ca diverse grupuri care sunt sustinute de catre unele guverne de pe glob comit atacuri cu malware si phishing ce au la baza noul Coronavirus si frica oamenilor in legatura cu el. Acesta sustine ca una dintre campaniile de phishing avea la baza email-uri care foloseau brand-urile unor lanturi mari de fast-food pentru a convinge oamenii sa acceseze link-uri catre website-uri malitioase prin care erau furate date, sau infectate dispozitivele.

Marea problema aici nu sunt atacurile in sine, pentru ca acestea se fac in mod constant, ci faptul ca ele vin de la grupuri care sunt sustinute de catre diverse guverne de pe glob, guverne care ar trebui sa fie constiente de pericolul acestor atacuri.

Google spune ca numarul de atacuri de acest gen nu a crescut, doar ca problema exploatata a fost cea legata de Coronavirus, iar asta in timp ce in trecut erau folosite alte probleme mai putin grave, cu impact mai mic la nivel global pentru populatie.

“TAG a identificat în mod specific peste o duzină de grupuri de atacatori susținuți de guvern folosind teme COVID-19 ca ademeni pentru încercări de phishing și malware – încercând să-și facă țintele să facă clic pe linkurile rău intenționate și să descarce fișiere. O campanie notabilă a încercat să țină cont de conturile personale ale angajaților guvernului american cu pui de phishing folosind francize americane de fast-food și mesaje COVID-19.”

Google a anuntat acum cateva zile ca blocheaza zilnic zeci de milioane de email-uri malitioase prin Gmail, iar tot acest proces va continua pentru ca atacurile impotriva oamenilor nu se vor opri prea curand, mai ales ca noul Coronavirus nu va disparea prea curand.

 

idevice

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...