Jump to content
FashionVictim

In atentia navigatorilor romani , maritimi si fluviali

Recommended Posts

SLN - Info ( Sindicatul Liber al Navigatorilor )

In atentia navigatorilor romani , maritimi si fluviali

S-a confirmat oficial !!!

Certificatele si brevetele, certificatele medicale si carnetele de marinar, atestatele care confirma un brevet sau certificat de capacitate, certificatele de capacitate, de absolvire sau radio GMDSS, certificatele speciale care isi pierd valabilitatea pana la data de 01 iulie 2020 vor fi prelungite din oficiu 3 luni dar nu mai mult de 01 Octombrie 2020.

IMPORTANT ! Nu este necesar sa se faca cerere pentru prelungire !

Este cea mai rapida reglementare a unor probleme aparute din istoria recenta a Romaniei dar si a tarilor europene.

Reamintim ca sindicatele europene au facut demersuri (inclusiv SLN) impreuna cu Asociatia Armatorilor din Europa si au cerut pe data de 18 martie 2020 Uniunii Europene, regim de urgenta, rezolvarea unor probleme cu care se confrunta transportul maritim si fluvial. Datorita deciziei majoritatii tarilor de inchiderii granitelor si suspendarii zborurilor aeriene s-au suspendat toate schimburile de echipaje pentru 30 de zile. In aceasta perioada UE dar si IMO ar trebui sa gaseasca masurile ce trebuiesc luate pentru prelungirea documentelor navigatorilor care se afla la bord si modalitati de a face schimburile de echipaje.

Ieri a avut loc o sedinta extraordinara a ministrilor transporturilor din statele membre si astazi Ministerul Transporturilor din Romania a venit cu aceste decizii in ceea ce priveste personalul navigant roman pe care le-a transmis catre Comisia Europeana pentru a se lua in mod oficial la cunostinta si a fi acceptate si aplicate. IMO a recomandat PSC si FSC sa dea dovada de flexibilitate si de intelegere si sa accepte aceste masuri exceptionale pentru a nu intrerupe lantul de aprovizionare a economiei mondiale.

 

Sursa: SLN

 

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.


  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...