Jump to content
FashionVictim

UE cere limitarea consumului si rezolutie HD

Recommended Posts

                                                                                                                              Pericol si in cazul Netflix? UE cere limitarea consumului si rezolutie HD


Nu este o stire falsa, s-a ajuns pana in punctul in care Thierry Breton (comisar european) sa ceara platformei Netflix (si celor similare) sa limiteze consumul. Se doreste o limitare a rezolutiei, asta pentru a se evita colapsul internetului.
Exista statistici care sustin ca a crescut enorm continutul de internet. Pandemia de coronavirus a permis populatiei sa stea acasa si pentru a trece timpul mai repede si pentru a scapa de oboseala, internetul este cea mai buna solutie.
Conform celor de la CNN, Thierry Breton a discutat deja cu CEO-ul Netflix, Reed Hastings. Acesta face un apel catre populatie si ne indeamna sa folosim mai mult rezolutia standard, cea HD.
Netflix a transmis ca deja ca lucreaza la ajustarea fluxurilor conform capacitatii retelei si foloseste o solutie speciala care isi pastreaza catalogul mai aproape de utilizatori ca mod de a consuma o latime de banda cat mai mica. Situatii similare se aplica si restul platformelor de streaming video. Apoi, Mark Zuckerberg (CEO Facebook) a declarat ca apelurile video prin Messenger sau WhatsApp, sunt duble in comparatie cu ceea ce se intampla in perioada sfarsitului de an.
La fel si cu traficul pe reteaua de socializare Facebook, acesta este cu mult mai mare in comparatie cu perioada finalului de an. Nu cred ca se va ajunge pana in punctul in care vom ramane si fara internet, cred ca este exclus asa ceva.
Trebuie sa nu ne panicam si mai mult ca sigur, marile companii care se ocupa de aceste aspecte, au situatia sub control sau in cel mai rau caz, vor gasi solutii.

Sursa :)

Link to comment
Share on other sites

Din cate am citit, Netflix a redus deja banda. 

 

“În urma discuțiilor dintre comisarul Thierry Breton și Reed Hastings – și având în vedere provocările extraordinare ridicate de coronavirus, Netflix a decis să înceapă reducerea ratelor de biți pe toate fluxurile noastre din Europa timp de 30 de zile. Estimăm că acest lucru va reduce traficul Netflix în rețelele europene cu aproximativ 25%, asigurând în același timp un serviciu de bună calitate pentru membrii noștri.”

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...