Jump to content
Guest

Manchester City = interzis de Uefa la competitiile europene, 2 sezoane

Recommended Posts

Manchester City a interzis de la Uefa competițiile europene de club pentru două sezoane
_110912471_etihad_body_getty.jpg

 

Manchester City i s-a interzis competiția cluburilor europene pentru următoarele două sezoane, după ce s-a constatat că a comis „încălcări grave” ale licențelor de club Uefa și ale reglementărilor financiare ale fair-play-ului.
 

Campioanele domnești din Premier League au fost, de asemenea, amendate cu 30 de milioane de euro (25 de milioane de lire sterline).
 

Decizia este supusă recursului la Curtea de Arbitraj pentru Sport.
 

Manchester City spun că sunt „dezamăgiți, dar nu surprinși” de decizia „prejudiciabilă” și vor face apel.
 

Camera independentă adjudecativă a Organismului de control financiar al clubului (CFCB) a declarat că City a încălcat regulile prin „supraexpunerea veniturilor din sponsorizare în conturile sale și în informațiile de pauză transmise către Uefa între 2012 și 2016”, adăugând că clubul „a eșuat să coopereze în anchetă ".
 

S-a raportat că City ar putea face față și unei deducții de puncte din Premier League, deoarece regulile FFP ale ligii sunt similare - deși nu sunt exact aceleași - ca ale lui Uefa.
 

Manchester City a declarat într-o declarație: "Clubul a anticipat întotdeauna nevoia finală de a căuta un organism independent și un proces care să ia în considerare în mod imparțial corpul complet al probelor irefutabile în sprijinul poziției sale.
 

"În decembrie 2018, anchetatorul șef Uefa a prezentat public rezultatul și sancțiunea pe care intenționa să fie livrată la Manchester City, înainte de a începe chiar orice anchetă.

"Procesul ulterior defectuos și scurs constant de Uefa, pe care l-a supravegheat, a însemnat că nu a existat niciun dubiu în ceea ce privește rezultatul pe care îl va livra. Clubul s-a plâns oficial organului disciplinar Uefa, o plângere care a fost validată printr-o hotărâre CAS.
 

"Mai simplu spus, acesta este un caz inițiat de Uefa, urmărit de Uefa și judecat de Uefa. Cu acest proces prejudiciabil acum încheiat, clubul va urmări o hotărâre imparțială cât mai repede și, prin urmare, va începe procedura în primul rând cu Curtea de Arbitraj pentru Sport la prima ocazie. "
 

Orașul a fost atras să înfrunte Real Madrid în ultimele 16 din Liga Campionilor din acest sezon, cu prima etapă care va fi jucată pe 26 februarie la Bernabeu.

Președintele La Liga, Javier Tebas, l-a lăudat pe Uefa pentru „a lua în sfârșit acțiuni decisive”.
 

„Respectarea regulilor de fair-play financiar și pedepsirea dopajului financiar este esențială pentru viitorul fotbalului”, a spus el.
 

"De ani de zile am apelat la acțiuni severe împotriva Manchester City și Paris Saint-Germain, avem în sfârșit un bun exemplu de acțiune și sperăm să vedem mai multe. Mai bine târziu decât niciodată."

 

 

 

 

 

click aici pentru sursa

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.


  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...