Jump to content
Kitte

Linkmania Event - Zilele Dragostei - Sa fim romantici!

Recommended Posts

Romantismul.jpg

In cadrul acestui event in fiecare zi vom explora o tema legata de dragoste, locuri romantice, gesturi romantice etc.

In fiecare zi se va posta o tema si ceea ce trebuie sa faceti este sa alegeti un subiect legat de aceea tema si trebuie sa scrieti un foarte scurt articolas. Titlul (despre ce vorbiti) + poza + text (minim 2-3 fraze) + sursa (daca este cazul)

Exemplu - deschideti spoilerul.

Spoiler

 

Tema zilei : Flori

Trandafir

23606.jpg

Cum trandafirul albastrul nu exista in natura in ciuda a secole de incercari de incrucisari intre soiuri de trandafiri, acesta a devenit simbolul imposibilului si al absolutului. De exemplu, in mitologia chinezeasca trandafirul albastru reprezinta speranta in cazul unei iubiri imposibile. Iar in mitologia bulgara, cui descoperirea un tradafir albastru i se indeplinea orice dorinta.

Sursa

Este acceptat ca textul sa fie copy paste in limita a unui paragraf, dar doar cu conditia sa scoateti formatarea si sa specificati sursa!

Cum sa scot formatarea unui text copiat: Cand ati apasat Ctrl + V (sau alta forma de paste), jos apare textul : Alipeste ca text simplu. Apsati pe acesta si isi va pierde fosta formatare trecand pe automat.

 

Fiecare articolas va aduce 3 puncte in cadrul eventului Linkmania Event - Zilele Dragostei

Daca articolul NU este copy paste, este elibigil pentru eventul Redactor Amator.

Succes si inspiratie!

  • Like 1
  • Love 1
Link to comment
Share on other sites

Tema zilei de azi (pana cand se anunta tema noua maine) : Flori

Alegeti o floare si postati dupa modelul de mai sus. Nume floare + poza floare + un mic text (se poate copy paste daca respectati instructiunile din primul post) + Sursa daca este cazul. Textul trebuie sa aiba minim 2-3 fraze.

Succes la postat! Fiecare descriere va aduce 3 puncte in cadrul eventului Linkmania Event - Zilele Dragostei!

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Tema zile: Flori

Ghiocelul

 

Ghiocelul (Galanthus L.; din limba greaca: gala - lapte, anthos - floare) este un gen de plante bulboase din familia Amaryllidaceae, plante care înfloresc printre primele la începutul primăverii.

Cel mai reprezentativ membru al genului Galanthus este Ghiocelul comun (Galanthus nivalis).

Ghioceii nu trebuie confundați cu 2 plante asemănătoare, lușca (Leucojum vernum) și ghiocelul bogat (Leucojum aestivium); acestea sunt mult mai mari și au toate cele șase petale de aceeași mărime, deși unele specii de Galanthus au segmentele interioare de aceeași mărime cu cele exterioare.

Sursa: https://ro.wikipedia.org/wiki/Ghiocel

Galanthus_nivalis.jpg

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Tema zilei: Flori

Trandafirul rosu

https://imgur.com/a/pb26exp

Rosa L. -Trandafir- este un gen de plante perene ornamentale din familia Rosaceae, originar din regiunile continentale și subtropicale ale emisferei nordice, cuprinzând peste 200 de specii de arbuști erecți, deseori spinoși.

Planta tipică are tulpina spinoasă și fructul ca măceșele trandafirului sălbatic, „Rosa canina” care crește sub formă de tufișuri în regiunile aride, cu soluri calcaroase. Inflorirea la un an.

https://ro.wikipedia.org/wiki/Trandafir

Link to comment
Share on other sites

Tema zilei: Flori

Laleaua

https://imgur.com/a/PJyBS0b

 

Laleaua, o  floare eleganta, un simbol al iubirii, o varietate de culori, rosii, roz, galbene, albe, albastre, purpurii, mov etc., laleaua este o floare iubita in intreaga lume. Ea strange sensuri si simboluri din Orient in Occident, iar de-a lungul secolelor a fost cel mai bun mijloc de a transmite sentimente exacte si puternice.

Sursa: https://www.livrarefloribucuresti.ro/flori/semnificatia-lalelelor.html

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Gloriosa superba

146602-flori-rare-1.jpg

Este o planta cataratoare, care creste in timpul verii. ește pe timpul verii. Este o planta otravitoare, folosita in sinucideri si crime. Poate creste la altitudini de pana la 2500m. Creste intr-o varietate de habitate, de la campii, la padurile tropicale si dune de nisip. Planta este folosita in realizarea de tratamente pentru o foarte mare varietate de boli (infertilitate, rani deschise, ulcere, artrita, probleme de rinichi, lepra, hemoroizi, impotenta, tratarea parazitilor, laxativ, acnee, etc). In cazul unei femei gravide poate provoca avortul.

Surse : https://en.wikipedia.org/wiki/Gloriosa_superba si http://www.plantemania.ro/gloriosa-superba/

 

Link to comment
Share on other sites

Tema zile: Flori

Azalee

UMSCjR8.jpg

Azaleele sunt un grup de arbusti care fac parte din genul Rhododendron. O diferenta majora intre azalee si restul familiei rododendronilor este marimea. O alta este pozitia florilor pe crengi. Azaleele au flori pe varful crengilor, dar datorita numarului mare de crengi, in perioada de inflorire arbustul este compact. Aceste plante sunt recunoscute pentru faptul ca toate florile infloresc deodata, pentru o perioada de o luna sau doua. 

Un vin coreean este preparat din flori de azalee. Bautura alcoolica de numeste dugyeonju. In acelasi timp, aceste plante sunt otravitoare pentru ecvidee.

Entuziastii acestor plante au creat azalee timp de sute de ani. Azaleele cresc cel mai bine în soluri drenate sau în ghivece mentinute intr-un mediu racoros, cu umbra.

Sursa: https://www.pestre.ro/blog/azalee-sfaturi-pentru-ingrijire-inmultire-si-fertilizare/

 

Link to comment
Share on other sites

Tema zilei: Castele

Castelul Hunianzilor

 

Castelul Corvinilor, numit și Castelul Huniazilor sau al Hunedoarei, este cetatea medievala a Hunedoarei

, unul din cele mai importante monumente de arhitectura gothica  din Romania.

Este considerat unul dintre cele mai frumoase castele din lume, fiind situat în „top 10 destinații de basm din Europa”.

Castelul Hunedoarei este cea mai mare construcție medievală cu dublă funcționalitate (civilă și militară) din România aflată încă " in picioare".

 

Sursa: https://ro.wikipedia.org/wiki/Castelul_Corvinilor

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Tema zilei: Castele

Castelul Predjama

https://imgur.com/a/Yg262M1

Castelul Predjama din Slovenia este cel mai mare castel din lume construit la intrarea unei peșteri și unul dintre cele mai de seamă obiective turistice din această țară! 

Nu poți să rămâi indiferent când privești această impresionantă construcție ale cărei ziduri par sculptate în pereții stâncoși ai muntelui și pe sub a cărei stânci curge râul Lovka, susurând parcă legendele încă vii ale castelului.

Sursa: https://calatoriideweekend.ro/castelul-predjama-slovenia/

Link to comment
Share on other sites

Tema zilei: Castele

Castelul Sturdza de la Miclăușeni

9awXCW2.jpg

Iată un castel care nu mai aduce cu nimic a dragoni și prințese, ci te transpune în perioada „de epocă” românească a anilor 1900. 

În jurul anului 1410, domnitorul Alexandru cel Bun a dăruit vornicului Miclăuş, membru în Sfatul Domnesc, o moşie întinsă, situată în apropierea de Lunca Siretului. Moşia a devenit cunoscută sub denumirea de Miclăuşeni, după moartea vornicului. La 25 aprilie 1591, urmaşii vornicului Miclăuş au vândut moşia către vistiernicul Simion Stroici. Acesta a construit aici un conac ale cărui ruine se mai puteau încă vedea la începutul secolului al XX-lea.

Între anii 1880 şi 1904, George Sturdza a construit pe amplasamentul vechiului conac un frumos castel în stil neogotic târziu.

Sursa: https://www.historia.ro/sectiune/timp-liber/articol/castelul-sturdza-de-la-miclauseni

Link to comment
Share on other sites

Castelul Neuschwanstein

1498193421954.jpg

Castelul Neuschwanstein este construit in stil romantic-renascentist la finalul secolului al 19-lea. A fost comandat de reglele Ludovic al II-lea al Bavariei ca refugiu personal. A fost deschis publicul in 1886. A aparut in mai multe filme si a fost sursa de inspiratie pentru Castelul Frumoasei din Padurea Adormita de la Disneyland.

Cu 1,3 milioane de vizitatori pe an, Neuschwanstein este una dintre cele mai populare destinații turistice din Europa.

Sursa

https://ro.wikipedia.org/wiki/Castelul_Neuschwanstein

 

Link to comment
Share on other sites

c.jpg.e55d7c3663915dfb683f8568094b261e.jpg

Muntele Saint-Michel, Franta

Mont Saint-Michel este, in fapt, un castel medieval construit pe o insula mica de pe coasta normanda, in apropierea Marii Britanii. Doar un dig ingust, ridicat in 1880, mai asigura legatura cu coasta. Turistii care vor sa ajunga pe insula trebuie sa se grabeasca sa traverseze drumul de legatura, intrucat nu putine au fost situatiile cand vizitatorii au fost maturati la propriu de valuri.

 

 

Spre deosebire de alte castele din Franta care au debutat in “cariera” jucand rolul unei structuri defensive sau de locatii inchinate artei, Mont St. Michel a fost construit pentru a servi in scopuri religioase, mai exact drept manastire. In prezent, castelul atrage patru milioane de vizitatori pe an, cu mult mai mult decat majoritatea castelelor Frantei.

descopera.ro

 

 

Link to comment
Share on other sites

Tema zilei: Cascade

Cascada Balea

dadaadaaaaaaaaaaaaa.jpg.d5219eb67dccb8ebed7356385397f23b.jpg

 

ituata in masivul Fagaras intre varfurile Moldoveanu si Negoiu, ramne cea mai renumita cascada. Cascada Bâlea te pune în faţa unui spectacol de o surprinzătoare frumuseţe.

Un spectacol foarte accesibil acum, datorită Transfăgăraşanului - şoseaua de 90 de km care începe din localitatea Cârţisoara şi şerpuieşte ca un piton de asfalt prin Munţii Făgăraş cu direcţia Muntenia, ajungând pana la 2040 m. După ce Transfăgărăşanul te lasă la 1200 de m, la Cascada Bâlea, lasă-te copleşit de apa ce se prăvale ropotitoare preţ de 50-60 de metri, unii dintre cei mai impresionanţi 50-60 de m din Munţii Făgăraş.

Sursa: https://www.directbooking.ro

 

Edited by Claudiu
Dublu post.
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Tema zilei: Cascade

Cascada Bigăr

w1RQBES.png

Cascada Bigăr din România este unul din numeroasele frumuseți pe care natura le-a pus la dispoziția privitorilor. Cascada Bigăr face parte din Parcul Național Cheile Nerei-Beușnița, din județul Caraș-Severin.

Din cate stiti, multe locuri au legende, ei bine, si aceasta cascada are una: O familie de țărani de pe Valea Almajului ce nu au putut să aibă urmași au aflat de la o vrăjitoare, în vis, că dacă femeia va bea apa de la izvorul dintre cele două lumi, de sub stâncă, va avea un copil. Vrăjitoarea le-a spus că dacă vor avea o fată să nu o lase să se îndrăgostească că își va găsi moartea. Femeia a născut o fată care s-a îndrăgostit de un băiat pe nume Bigăr. Tatăl ei a închis-o în grota de pe munte pentru a o ține departe de blestem. Suferințele fetei au înduplecat-o pe vrăjitoarea ce trăia în Tărâmul Regăsirii Dorului să viziteze fata în grotă și să îi transforme părul într-o cascadă pe care au început că cadă lacrimile ei. Tânărul Bigăr s-a aruncat în apă, iar tânăra a murit odată cu acesta.

Legenda mai spune că cei îndrăgostiți care vor să aibă parte de iubire veșnică să bea apă din cascada Bigăr.

Sursa: https://www.libertateapentrufemei.ro/articol/cascada-bigar-din-romania-unde-se-afla-si-cum-ajungem-112764

Link to comment
Share on other sites

Tema zilei: Cascade 

Cascada Clocota

https://imgur.com/a/kmTXHzX

Căderea de apă este una dintre cele mai spectaculoase din România. Cascada Clocota este situată pe râul cu același nume, în sud-estul stațiunii Geoagiu-Băi, la doar 15 minute de centrul orașului. Căderea de apă are în jur de 38 – 43 metri înălțime și o lățime de 22 metri. Interesant este faptul că apa Clocotei nu îngheață niciodată, și asta pentru că ea colectează toate cele 16 izvoare termominerale din zonă, dar și un râuleț. Potrivit specialiștilor, apa cascadei este una pură, plată.

Sursa: https://www.pressalert.ro/2016/04/cascada-clocota-turism-romania-hunedoara/

Link to comment
Share on other sites

Tema zilei: Cascade
Cascada Urlătoarea
sAtgwlb.jpg
Una dintre cele mai spectaculoase cascade din Romania, Urlatoarea din Bucegi, are o legenda trista care, in toate versiunile sale, vorbeste despre povestea de dragoste nefericita dintre o frumoasa fata a Bucegilor si doi frati care au prins drag de ea.

Aflata la o altitudine de 1.100 de metri, deasupra Poienii Tapului, Busteni, si la poalele Jepilor, Cascada Urlatoarea din muntii Bucegi este unul dintre cele mai cunoscute si mai cautate obiective turistice din tara noastra. Pe timpul verii cel putin, sute de turisti romani si straini ajung zilnic la cascada pentru a se racori, dar mai ales pentru a fotografia impresionanta cadere de apa, cu un debit puternic si o inaltime de 15 metri.

Sursa: https://adevarul.ro/locale/ploiesti/legenda-cascadei-urlatoarea-povestea-dragoste-nefericita-fata-doi-frati-dat-nastere-caderii-apa-1_555ddd9dcfbe376e3570d2f6/index.html

Link to comment
Share on other sites

Tema zilei: Lacuri
 Lacul Balea
Related image
Lacul Balea este un lac glaciar (format in circ glaciar) situat la o altitudine de 2034 m, in Muntii Fagaras, Judetul Sibiu. Dimensiunile lacului sunt :  360 m in lungime, suprafața de 46508 m2 și adâncimea de 11,35 m. În anul 1932 lacul Bâlea și o suprafață de circa 180 ha în jurul lacului au fost declarate rezervație naturală. Cea mai veche atestare a unei ascensiuni în acest masiv a fost consemnată de către doctorul G. Lindner în jurul anului 1700, în regiunea Bâlea-Valea Doamnei. Înainte de anul 1750 o nouă mențiune precizează prezența în zonă a căpitanului Jacob Zultner, cu scopuri geografice și legate de trasarea graniței. Un rol important în promovarea turismului l-a avut în această zonă Societatea Carpatină a Transilvaniei (SKV) – Siebenbürgischer Karpatenverein – înființată la Sibiu în anul 1880. SKV a construit mai multe drumuri de acces în munte, a efectuat un număr important de marcajeși a organizat numeroase ascensiuni de vară și iarnă, multe dintre ele în premieră. În anul 1975, pentru facilitarea accesului la cabană și la traseele de creastă, s-a amenajat linia de telecabină. 

Lacul Bâlea se află la circa 77 km de la orașele Sibiu, 68 km Făgăraș și 85 km de la Curtea de Argeș. În timpul verii se poate ajunge cu automobilul, pe drumul Transfăgărășan, iar în restul timpului cu telecabina, de la cabana Bâlea Cascadă din apropierea cascadei Bâlea. În Munții Făgăraș se mai află și lacurile Capra, Podrăgel, Podragu, Avrig, Urlea, etc.

În anul 2006 a fost construit în apropierea lacului Bâlea primul hotel de gheață din Europa de Est în forma unui iglude 16 locuri[4]. Acesta se construiește în fiecare an, în timpul iernii, în perioada ianuarie - martie, din blocurile de gheață luate din lacul Bâlea. 

 

Edited by Kitte
Link to comment
Share on other sites

Tema zilei: Lacuri

Lacul Ursu

lacul-ursu-din-sovata-lacul-cu-cel-mai-p

 

Lacul Ursu din statiunea Sovata, Mures, detine 3 recorduri mondiale si anume: cel mai mare lac helioterm din lume, singurul lac natural caruia i se cunoaste cu exactitate data formarii si singurul lac cu apa sarata inconjurat de vegetatie bogata.

Lacul Ursu s-a format in urma prabusirii unei exploatari de sare in data de 27 mai 1875. După formarea Lacului Ursu din Sovata, în zonă s-a dus vestea că această apă tămăduieşte diferite boli de tip reumatismal, iar după mai bine de o jumătate de secol aici a fost înfiinţată prima bază de tratament.

"[...]Acest fenomen de heliotermie face ca Lacul Ursu să fie cel mai important din Sovata, şi nu numai în Sovata, ci la nivelul Europei şi chiar a globului, este un fenomen unicat. Sunt foarte puţine lacuri care prezintă acest fenomen de heliotermie, Lacul Ursu fiind cel care are cel mai pronunţat efect[...]"a declarat directorul SC Balneoclimaterica SA Sovata, Fulop Nagy Janos.

 

Sursa: https://www.b1.ro/stiri/eveniment/lacul-ursu-din-sovata-lacul-cu-cel-mai-pronuntat-efect-de-heliotermie-din-lume-cele-3-recorduri-mondiale-pe-care-le-detine-foto-215199.html

Edited by Timothy
Link to comment
Share on other sites

Tema zilei: Lacuri:

Lacul Morii

Lacul Morii este un lac de acumulare de pe râul Dâmbovița, format de acest râu în spatele barajului Ciurel din municipiul București, baraj executat în principal pentru protecția municipiului împotriva inundațiilor.

Lucrările la lac au început în iulie 1985 iar 21 august 1986, a fost închis stăvilarul Ciurel și apele Dâmboviței au început să se adune în spatele zăgazurilor din pământ și beton.[1]

Este cel mai mare lac din București,[2] cu o suprafață de 246 ha. Lacul se află la circa 6 km de centrul orașului și este situat între: cartierul Crângași la est și sud-est, cartierul Giulești la nord și nord-est și satul Roșu (comuna Chiajna) la sud-vest. În subsidiar lacul permite realizarea unei zone de agrement în cartierul Crângași și permite asigurarea unui debit de scurgere salubră pe Dâmbovița în capitală.

 

Lacul_Morii_-_stavilarul_Ciurel.JPG

Link to comment
Share on other sites

08-como-italia.thumb.jpg.9a51ed6435962b31ab03855487030632.jpg

Lacul Como, Italia

Lago di Como, cum il numesc italienii, este un lac de origine glaciara pe care il gasim in provincia Lombardia. Este un ochi de apa impresionat, cu o suprafata de 146 kilometri patrati si cu o adancime-record de peste 400 metri, fiind printre cele mai adanci lacuri din Europa. Ambianta deosebita si frumusetea intacta au atras aici oamenii inca din cele mai vechi timpuri, Lacul Como fiind o destinatie favorita pentru relaxare si odihna a tuturor aristocratilor bogati din Roma Antica.

In prezent, lucrurile nu s-au schimbat deloc: pe malurile sale au vile si proprietati celebritati precum Madonna, George Clooney, Gianni Versace, Ronaldinho si Sylvester Stallone.

Como are o dispunere stranie pentru un lac alpin, tarmurile sale desenand forma neregulata a literei Y. Daca il privim ca pe o destinatie strict turistica, atunci merita sa retinem ca Lacul Como este o locatie naturala unde putem observa animale si pasari, ne putem relaxa in imprejurimile sale pitoresti sau putem beneficia de serviciile numeroaselor spa-uri din imediata apropiere. Este permisa si practicarea unor sporturi nautice de genul wind surfing-ului, kite surfing-ului, sau, pentru toata lumea, navigarea cu barci de agrement.
 

Link to comment
Share on other sites

Tema zilei: Lacuri

Lacul Sfanta Ana

https://imgur.com/a/4LNnQ5J

Lacul Sfânta Ana (în maghiară Szent-Anna tó) este singurul lac vulcanic din România. Este situat în masivul Ciomatu din județul Harghita, în stânga râului Olt, în apropiere de stațiunea Tușnad. Lacul este așezat pe fundul craterului unui vulcan stins, denumit Ciomatu Mare (în maghiară Nagy-Csomád), din masivul vulcanic Puciosu, locul celei mai recente erupții vulcanice în Carpați și în Europa de Est, care a avut loc acum câteva zeci de mii de ani (probabil mai recent de acum 42.000 ani).

Lacul Sfânta Ana se află la o altitudine de 946 m. De formă aproape circulară, similar cu o paletă de pictor, are o lungime de 620 m și o lățime maximă de 460 m, o suprafață de 19,50 ha și o adâncime maximă de 7 m. Lacul își completează apele numai din precipitații, neavând izvoare. Puritatea apei se apropie de aceea a apei distilate, cu numai 0,0029 ml minerale. Capacitatea trofică redusă a apei lacului se datorează și emanațiilor mofetice prin fundul lacului și prin pereții craterului.

Sursa: https://ro.wikipedia.org/wiki/Lacul_Sfânta_Ana

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.


  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...