Jump to content
Guest

A murit Ilie Balaci!

Recommended Posts

                                                                                    ilie-balaci-a-murit-840x500.jpg

Ilie Balaci a murit pe data de 21 Octombrie dupa ce a ajuns de urgenta la spitalul din Craiova si a fost resucitat timp de 30 de minute.

Fostul fotbalist a murit din cauza unui infact miocardic acut dar si o insuficienta cardio-respiratorie. Acesta s-a remarcat mai intai la Universitatea Craiova iar apoi a ajuns recunoscut in toata lumea!

"Mi-a zis un prieten. Am vorbit la Craiova cu prietenii nostrii care ii tineau lumanarea. Parca sunteti blestemati!" a declarat Sorin Cartu.

Ilie Balaci s-a nascut la 8 Septembrie 1956 dar a fost declarat abia pe 13. Acesta a jucat 347 de meciuri pentru 3 echipe din Romania: Universitatea Craiova, FC Olt si Dinamo Bucuresti. Acesta a marcat de 76 de ori pentru Universitatea Craiova, de 7 ori pentru FC Olt si o data pentru Dinamo.

In cariera sa a castigat sapte trofee: patru campionate ale Romaniei si trei cupe. Acesta a debutat la varsta de 11 ani in fotbal. 

In nationala de fotbal a Romaniei, Ilie Balaci a jucat de 65 de ori si a marcat de opt ori.


Ca antrenor, Ilie Balaci a avut performante remarcabile in special in tarile arabe. A castigat Cupa Campionilor Africii in 1992 la Club African Tunis, Cupa Cupelor a Tarilor Arabe in 1993 si 1994 cu Olimpique Casablanca, Cupa Campionilor Golfului in 1997 cu Al Nassr Riad si in 1998 cu Al Hilal, Cupa Cupelor in Tarile Arabe in 2000 cu Al Ain si Supercupa Asiei in 2000 cu Al Ain.

In total a castigat 21 de trofee cu sapte cluburi.

Este considerat unul dintre cei mai buni fotbalisti ai Romaniei alaturi de Gheorghe Hagi, Ilie Dobrin, Florea Dumitrache si Marcel Raducanu in ciuda faptului ca nu a jucat in afara tarii noastre. 

 




sursa

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.


  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...