Jump to content
PePe

Sindicalistii din A.N.P se afla in greva japoneza

Recommended Posts

Sindicalistii din Administratia Nationala a Penitenciarerelor se afla astazi 10-08-2018 in greva japoneza.

Sindicalistii din Administratia Nationala a Penitenciarerelor se afla in greva japoneza in semn de protest fata de lipsa de interes a autoritatilor pentru solutionarea problemelor din penitenciare.

penitenciar.jpg.ac69288415107043d62cf7decf7739ff.jpg

Printre solicitarile sindicalistilor se numara conditii de lucru mai bune, plata orelor suplimentare restante, stoparea imputernicirilor ilegale si eliminarea discriminarilor salariale. De asemenea, acestia solicita si demiterea ministrului Justitiei Tudorel Toader, pe care il considera "principalul vinovat pentru ceea ce este un adevarat act de subminare a sistemului penitenciar".

Angajatii din penitenciare cer reluarea concursurilor pentru ocuparea functiilor de management superior si incetarea practicii de vasalizare prin imputerniciri, unele deja ilegale prin depasirea limitei de 1 an permisa de lege. " Chiar directorul general al ANP Marian Dobrica este ilegal imputernicit de 3 luni ", afirma sindicalistii pentru news.ro.

Sindicalistii mai solicita eliminarea discriminarilor salariale, respectiv aplicarea legii cadru a salarizarii si pentru personalul din sectorul de aparare ordine publica si siguranta nationala incepand cu Octombrie 2018, aprobarea Statutului politistului de penitenciare, " incetarea abuzului asupra pensionarilor - eliminarea din legislatie a scamatoriei legislative prin care, incepand cu 15 septembrie 2017, au fost reduse cu peste 30%, prin ordonanta de urgenta, pensiile angajatilor din penitenciare, politistilor si militarilor ", precum si plata integrala a orelor suplimentare curente.

Sursa: 9am

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...