Jump to content
PePe

Apple lucreaza la cateva tastaturi interesante

Recommended Posts

Se pare ca Apple lucreaza la cateva tastaturi interesante.

2064948100_applenewkeyboard.jpg.722ff6943bff69b4940bfc96527fde97.jpg

Au fost inregistrate 3 patente pentru 3 noi tastaturi pentru MacBook-uri.

In timp ce competitorii ofera deja laptopuri echipate cu Touchscreen, Apple a sustinut deja de numeroase ori ca o astfel de abordare s-ar putea sa nu fie cea corecta. Cu toate acestea, cei de la Apple au decis sa adauge un element tactil MacBook-ului, astfel ca in 2016 au introdus un Touch Bar care a fost intampinat cu reactii contradictorii de catre fani.

1533692100_applenewkeyboard2.thumb.jpg.7030811ae71e4d5adac1ae55189c6432.jpg

In aceasta privinta, noi credem ca desi bara de comanda OLED nu a salvat omenirea, este totusi o caracteristica destul de utila. Este posibil ca pentru Apple, Touch Bar-ul sa nu reprezinte un succesor real al tastaturilor actuale.

Recent au fost inregistrate 3 noi patente si in fiecare exista o alta abordare pentru intrebarea: " cum poti tasta la fel de rapid ca pe o tastatura normala, dar sa ai la dispozitie mai multe functii ". Unul dintre concepte ne propune sa uitam de forma clasica a unei tastaturi, in timp ce un altul ne propune sa marim formatul actual.

1583520777_applenewkeyboard3d.thumb.jpg.5b50aee49558d69efa5fea182b3d8bcf.jpg

Toate versiunile vin cu solutii diferite, insa Apple nu a dorit sa exploreze variante cu Touchscreen. Suprafata ar putea fi din plastic transparent sau sticla, cu senzori touch incastrati.

"O portiune pentru diplay care va contine un display; o portiune de baza la care va fi atasat un pivot care sustine display-ul si care va contine o caseta din sticla definita astfel: o suprafata exterioara; si un loc pentru legarea tastaturii conectand suprafetele din interior si exterior; si o tastatura pozitionata in spatiul pentru tastatura si care va cuprinde: un substrat; taste configurate sa se miste relativ la substrat; un strat exterior suprapus care va defini interfata cu utilizatorul.

O portiune de baza cuplata la portiunea de display care va cuprinde: o tastatura cuprinzand taste si cu un material flexibil care va acoperi spatiul dintre tastele adiacente; si o carcasa din sticla care se extinde in jurul periferiei tastaturii si care cuprinde: o zona de input sensibila la atingere, adiacenta cu prima parte a tastaturii; o a doua zona sensibila la atingere adiacenta celei de-a doua zone a tastaturii; un sistem touch-sensitive configurat sa determine locatia imputului haptic aplicat primei si celei de-a doua zone de input."

Toate variatiile mentioneaza faptul ca tastura va trebui sa fie rezistenta la praf. Apple a invatat din modelele de pana acum, mai ales ca prima versiune a tastaturii Butterfly a avut tendinta de a strange praf, fapt ce ducea pana la urma la taste lipicioase. Apple a rezolvat problema, iar toate tastaturile afectate au fost reparate.

1362666257_applenewkeyboard3.thumb.jpg.6c3566b3414db32cabac280c316f342f.jpg

Trebuie sa adaugam ca patentele sunt deocamdata doar in stadiul de idee si nu exista nicio confirmare ca vreunul dintre acestea va fi aplicat si incorporat intr-un dispozitiv. Insa un lucru este sigur, odata cu introducerea Touch Bar-ului, tastaturile au intrat intr-o noua etapa. In continuare aceasta tehnologie va evolua in functie de preferintele utilizatorilor.

Sursa: iDownloadBlog

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...