Jump to content
PePe

Oricine va poate citi mesajele din Gmail

Recommended Posts

 

Desi cei de la Google au promis ca nu vor mai face astfel de lucruri, iata ca tertii pot accesa mesajele tuturor din Gmail. S-a constatat ca nu doar robotii, ci si angajatii pot citi e-Mail-urile dintre cele mai personale.

Anul trecut, cam pe vremea asta, Google anuntase ca va respecta noile directive privind conturile Gmail si promisese ca nu va mai folosi datele personale din e-Mail-uri in scopuri comerciale. Din pacate aceasta masura care respecta mai mult viata digitala privata, este inutila daca entitatile externe pot face tot ce doresc, cu e-Mail-urile.

505926650_linkmaniaoricinevapoatecitimesajele.thumb.jpg.9a9f803087ec0d4b1d0a31de18e6e6bc.jpg

Wall Street Journal a avut un rol important in scandalul actual, iar Internetul a explodat de-a binelea pe tema asta.
Nu intelegem cu adevarat aceasta indignare, de vreme ce intreaga problema se refera la urmatoarele:  daca utilizatorul da acces la e-Mail-urile sale, acei indivizi care doresc sa aiba acces, vor profita din plin de asta. Evident, majoritatea utilizatorilor aproba in mod automat totul, fara sa citeasca ceea ce este principal si din cand in cand problemele mentionate mai sus ii iau pe oameni prin suprindere, sau doar incep sa-si puna problema si devin socati.

Cu toate acestea, este oarecum socant atunci cand ne gandim ca nu doar algoritmii pot verifica scrisori anonime in oceanul Big Data, dar si angajatii umani. Cum ar fi de exemplu, o companie intitulata "Cale de intoarcere" care se ocupa cu adunare de informatii din e-Mail-uri pentru a le utiliza in campanii de Marketing, pe care le vinde mai tarziu pentru sume mari!? Se estimeaza ca aceasta companie ar putea avea acces la peste 2 milioane de e-Mail-uri.

1067993067_linkmaniaoricinevapoatecitimesajelegmail.thumb.jpg.f2299844937cc63836b171b1dd4f433f.jpg

 

Oricum, ar trebui sa fim constienti de ceea ce aprobam sau dezaprobam, deoarece daca nu suntem atenti, diferite companii pot sa abuzeze de datele noastre personale. Cu toate acestea, Google face posibila supravegherea permisiunilor acordate, prin urmare le si putem retrage. Deci daca ti-ai dat seama ca nu ai reusit pana in prezent sa iti faci protejate datele personale in mod corespunzator, nu uita ca nu este niciodata prea tarziu sa revii asupra lucrurilor peste care ai trecut cu vederea.

Cei de la Apple si-au lansat propriul Website dedicat protectiei datelor, unde poti verifica si ce date personale de-ale tale a salvat compania.

Sursa: iMagazin

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...