Closed Posted September 14, 2018 Posted September 14, 2018 Barosanca @Jully unde-ai fost, cum a fost? 1 1
Jully Posted September 14, 2018 Author Posted September 14, 2018 Bine v-am regasit! Multumesc mult @axelutz pentru ajutorul acordat la event in aceasta perioada! Inainte de a incepe cu noul set, avem urmatorul clasament: Spoiler Verificati va rog punctajele si transmiteti-mi daca observati probleme. De asemenea, cine are de primit medalie va rog sa-mi dati mesaj. Scuzele mele, n-am stiut ca @axelutz nu le poate acorda :)) 2
Jully Posted September 14, 2018 Author Posted September 14, 2018 Bun, si fiindca Closed m-a intrebat pe unde am fost si ce am facut, am sa va rog sa-mi permiteti sa va iau in calatorie prin locurile pe unde m-am plimbat eu saptamanile astea. Trivia urmatoare se bazeaza pe imagini facute personal si pe cateva task-uri pe care le aveti de indeplinit referitor la respectivele poze. M-a luat nostalgia pe dinainte si va rog sa ingaduiti de data asta o depasire a numarului de 15 intrebari anuntate in topicul initial. M-am gandit insa ca astfel veti avea o paleta mult mai vasta de posibilitati de raspuns. Si iata trivia: 1. Ce reprezinta stema de pe steagul din imagine? Spoiler 2. Cascada din imagine este ... ? Spoiler 3. Cladirea din imagine se numeste ...? Spoiler 4. „Plantele” din aceasta imagine se numesc ...? Spoiler 5. Animalele din imagine sunt ... ? Spoiler 6. Acest gen de fereastra colorata poarta numele de ... ? Spoiler 7. Ce „parte” a unei catedrale e prezentata in imagine? Spoiler 8. Recunoaste personajul din imagine. Este un general francez (figurina de ceara). Spoiler 9. Acest obiectiv turistic din Montreal este ...? Spoiler 10. Aceasta statuie din piatra bruta, asezata astfel incat sa intruchipeze o figura umana, este traditionala pentru inuiti si poarta numele de ... ? Spoiler 11. Cladirea din imagine este ... ? Spoiler 12. Copaceii pitici din imagine poarta denumirea generala de ... ? Spoiler 13. Aceasta constructie din Montreal este ... ? Spoiler 14. Acesti fluturi foarte des intalniti in Canada, se numesc ... ? Spoiler 15. Animalul din imagine este un ... ? Spoiler 16. Cascada din imagine se numeste ... ? Spoiler 17. Acest hotel celebru din Quebec se numeste ... ? Spoiler 18. Mijlocul de transport din imagine, folosit pe distante scurte si la pante abrupte ca alternativa a scarilor, se numeste ... ? Spoiler 19. Cui apartine costumul militar din imagine? (numele companiei militare, sa zicem) Spoiler 20. Acest tip de cladiri americane inalte poarta denumirea populara de ...? Spoiler 1
Jully Posted September 14, 2018 Author Posted September 14, 2018 Acum 6 minute, OverBACK17 a spus: 1. Canada 5. Meduze 5 corect, dar la 1 nu am intrebat tara, ci stema. Ce este?
OverBACK17 Posted September 14, 2018 Posted September 14, 2018 O frunză roșie, pe un fundal Alb-Roșu.
Jully Posted September 14, 2018 Author Posted September 14, 2018 Acum 5 minute, OverBACK17 a spus: O frunză roșie, pe un fundal Alb-Roșu. :)) bine dar ce frunza e simbolul national al Canadei? Nu e o frunza oarecare, ci frunza de... ? (care copac)
Jully Posted September 14, 2018 Author Posted September 14, 2018 Chiar acum, OverBACK17 a spus: O frunză de arțar bosule =)) =)))) Genial si corect! P.S. acordate medaliile corespunzatoare la Closed (pentru 40 de puncte), Li0N, luthor si Damiddamic (pentru 10 puncte). 1 1
Damiddamic Posted September 14, 2018 Posted September 14, 2018 Bine ai revenit @Jully 2.Horseshoe Falls 3.CN Tower 3
Rebecca. Posted September 15, 2018 Posted September 15, 2018 11. Stadionul Olimpic din Montreal 13. Montreal Biodome PS. Mi-a fost dor de tine. 3
talentatu27 Posted September 15, 2018 Posted September 15, 2018 20. Zgârie-nori 17. Château Frontenac Welcome back, @Jully!
AlcooL. Posted September 15, 2018 Posted September 15, 2018 12. Bonzai (scz dacă n am scris corect :)) ) 14. Monarca
Jully Posted September 15, 2018 Author Posted September 15, 2018 Acum 21 ore, Damiddamic a spus: Bine ai revenit @Jully Bine te-am regasit! Acum 21 ore, Damiddamic a spus: 2. Horseshoe Falls 3.CN Tower 2, Niagara sau Horseshoe Falls, corect, 3 corect Acum 17 ore, Rebecca. a spus: 11. Stadionul Olimpic din Montreal 13. Montreal Biodome PS. Mi-a fost dor de tine. corect P.S. Si mie de voi! Si felicitari pentru medalia de 60 de puncte! Acum 9 ore, talentatu27 a spus: 20. Zgârie-nori 17. Château Frontenac Welcome back, @Jully! corect Bine te-am regasit! Acum 4 ore, Claudiu a spus: 14. Monarh 9. Saint Joseph's Oratory corect Acum 4 ore, AlcooL. a spus: 12. Bonzai (scz dacă n am scris corect :)) ) 14. Monarca 12 corect, desi e cu s nu cu z, dar nu e problema 14 s-a validat deja, poti alege alta intrebare au ramas 4, 6, 7, 8, 10, 15, 16, 18, 19 1
Weh Posted September 15, 2018 Posted September 15, 2018 6. Vitraliu 19. Garda Regala Britanica; presupun ca asta ar fi raspunsul
Jully Posted September 15, 2018 Author Posted September 15, 2018 Acum 29 minute, Weh a spus: 6. Vitraliu 19. Garda Regala Britanica; presupun ca asta ar fi raspunsul corect
Closed Posted September 17, 2018 Posted September 17, 2018 15. Castor 7. Intrarea in altar/ Altarul 1
Jully Posted September 17, 2018 Author Posted September 17, 2018 Acum 10 ore, Closed a spus: 15. Castor 7. Intrarea in altar/ Altarul absolut perfect au mai ramas 4, 8, 10, 16, 18
Jully Posted September 19, 2018 Author Posted September 19, 2018 Continuam cu un set nou ce se bazeaza pe definitii. Facem putin invers, eu va dau cuvintele, voi gasiti definitiile. ATENTIE! Raspunsurile sa prezinte genul proxim si diferenta specifica. De exemplu: Ce este o crizantema? - Crizantema este o floare de toamna (genul proxim), o planta ierboasa, cu frunze crestate si flori mari de culori diverse (diferenta specifica). 1. Ce este un INUKSHUK? 2. Ce este TAURINA? 3. Ce este ROBOR? 4. Ce este AUTISMUL? 5. Ce este ANGINA? 6. Ce este HOMEOPATIA? 7. Ce este HUMUSUL alimentar? 8. Ce este o FOAIE MATRICOLA? 9. Ce este PARAFINA? 10. Ce este CAMPUL MAGNETIC? 11. Ce este CARTEA FUNCIARA? 12. Ce este GLUTENUL? 13. Ce este o NARATIUNE? U 14. Ce este LUMENUL? 15. Ce este JERSEUL?
Rebecca. Posted September 19, 2018 Posted September 19, 2018 2. Taurina este un acid aminoetilsulfonic prezent în secreția biliară și se prezintă sub formă de cristale albe, solubile. 4. Autismul este o tulburare de dezvoltare a copilăriei. 1
Damiddamic Posted September 19, 2018 Posted September 19, 2018 3. ROBOR este rata medie a dobânzii la care băncile românești se împrumută între ele. 14. LUMENUL este unitatea de măsură a fluxului luminos, egală cu fluxul emis de o sursă punctiformă și izotropă cu intensitatea de o candela într-un unghi solid de un steradian. 2
Weh Posted September 19, 2018 Posted September 19, 2018 9. Parafina este o substanță solidă, albă, formată dintr-un amestec de hidrocarburi saturate obținute la distilarea țițeiului și întrebuințată la fabricarea lumânărilor. 12. Glutenul este un termen cumulativ, inexact definit, pentru diferite componente proteice. Este de origine vegetală, prezent în cereale.
Claudiu Posted September 19, 2018 Posted September 19, 2018 11.Cartea funciară este un registru public care cuprinde evidența juridică integrală și exactă a imobilelor proprietatea persoanelor fizice și juridice din aceasi localitate. 15.Obiect de îmbrăcăminte tricotat sau împletit, din lână, din bumbac etc., de obicei cu mâneci lungi și deschis în față, care acoperă partea de sus a corpului. 1
Jully Posted September 20, 2018 Author Posted September 20, 2018 Acum 9 ore, Rebecca. a spus: 2. Taurina este un acid aminoetilsulfonic prezent în secreția biliară și se prezintă sub formă de cristale albe, solubile. 4. Autismul este o tulburare de dezvoltare a copilăriei. corect Acum 9 ore, Damiddamic a spus: 3. ROBOR este rata medie a dobânzii la care băncile românești se împrumută între ele. 14. LUMENUL este unitatea de măsură a fluxului luminos, egală cu fluxul emis de o sursă punctiformă și izotropă cu intensitatea de o candela într-un unghi solid de un steradian. corect Acum 8 ore, Weh a spus: 9. Parafina este o substanță solidă, albă, formată dintr-un amestec de hidrocarburi saturate obținute la distilarea țițeiului și întrebuințată la fabricarea lumânărilor. 12. Glutenul este un termen cumulativ, inexact definit, pentru diferite componente proteice. Este de origine vegetală, prezent în cereale. corect Acum 5 ore, Claudiu a spus: 11.Cartea funciară este un registru public care cuprinde evidența juridică integrală și exactă a imobilelor proprietatea persoanelor fizice și juridice din aceasi localitate. 15.Obiect de îmbrăcăminte tricotat sau împletit, din lână, din bumbac etc., de obicei cu mâneci lungi și deschis în față, care acoperă partea de sus a corpului. corect au ramas 1, 5, 6, 7, 8, 10, 13