Jump to content
PePe

Cat va costa Ryzen Threadripper 2990X

Recommended Posts

Cat va costa noul procesor AMD cu 32 nuclee Ryzen Threadripper 2990X.

A doua generatie de procesoare AMD Threadripper, soseste in aceasta vara aducand de doua ori mai multe unitati de procesare si performante nemaiatinse pana acum pe platformele PC.

ryzen-threadripper-1950x.jpg.d3d50370b448148b9525badf5c1e0b37.jpg

Destinat platformei AMD Threadripper si compatibil cu placile de baza deja existente pentru Socket-ul TR4, Threadripper 2990X este de doua ori mai rapid decat predecesorul Threadripper 1950X, AMD reusind deja intr-un singur an sa dubleze numarul unitatilor de procesare.

Aparut in oferta unui magazin european, procesorul este listat cu pretul de 1.229euro(1.509euro cu taxe incluse). Desi nu este chiar ieftin, AMD este mult mai atractiv decat echivalentul Intel, modelul Core i9 7980XE, care ofera 18nuclee de procesare la un cost de peste 1.800euro.

Momentan este imposibil de spus daca pretul afisat chiar este real, AMD ezitand pana acum in comunicarea listelor de preturi, insa daca luam indicii de la actualul varf de gama, Threadripper 1950X cu 16 nuclee al carui pret a scazut la nivelul de 800dolari in unele magazine, plasarea modelului cu 32 nuclee la dublul aceste sume incepe sa aiba sens. Totodata, ne asteptam ca AMD sa tinteasca un pret sub nivelul stabilit de catre Intel pentru Core i9.

Ryzen Threadripper 2990X vine cu o frecventa minima garantata de 3.4GHz si poate atinge chiar 4GHz in modul Boost, daca racirea se face pe baza unui sistem de racire cu lichid, astfel temperaturile fiind tinute sub control. Asemanator procesoarelor Ryzen+ pentru Socket-ul AM4, noile modele Threadripper suporta tehnologia AMD XFR2, care poate oferi frecvente Boost de pana la 4.2GHz.

Sursa: go4it

  • Like 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...