Jump to content
PePe

Japonia va cumpara un radar Anti-Racheta de la SUA

Recommended Posts

 

Japonia va achizitiona saptamana viitoare un radar american antiracheta, o imbunatatire a sistemului de aparare ce va oferi protecite  impotriva arsenalului Chinei si al Coreei de Nord si va usura relatia comerciala cu SUA, informeaza oficialii japonezi citati de Reuters.

BFAPR2p.jpg

 

Declaratia unui oficial guvernamental din Japonia cu referire la radarul terestru Aegis Shore - "Sistemul antiracheta Aegis va fi o achizitie importanta. Va fi un cadou pentru presedintele american Donald Trump".

Luni, oficialii japonezi ar putea sa faca alegerea finala in ceea ce priveste radarul. Conform ultimelor declaratii ale acestora, Japonia ar vrea sa cumpere doua radare antiracheta Aegis, care ar putea fi in functiune in anul 2023.

Printre optiunile Japoniei se numara si sistemul SPY-6, care este produs de compania americana Raytheon si o versiune a Radarului cu Raza Mare de Actiune(LRDR) produs de compania Lockheed Martin.
Oficialii japonezi declara ca Japonia si-ar fi dorit inca de anul trecut sa achizitioneze un sistem SPY-6, dar SUA nu au fost de acord.

Strategii militari ai Japoniei considera Coreea de Nord un pericol iminent, totusi puterea militara in continua dezvoltare a Chinei reprezinta un pericol mai mare pe un termen lung.

Daca Japonia ar achizitiona radarul antiracheta american, ar face sistemul de aparare japonez unul dintre cele mai avansate din lume.
Totodata, afacerea satisface si dorinta presedintelui american Donald Trump de a exporta mai mult armament. Intr-o vizita oficiala in Tokyo din luna Noiembrie, acesta a felicitat achizitia rachetelor F-35 de catre Japonia, incurajand mai multe afaceri de acest gen pe viitor.

Sursa: mediafax

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...