Jump to content
Electra

Leacuri băbești

Recommended Posts

Cu toții știm că pentru majoritatea durerilor cotidiene există minim un leac băbesc, ca alternativă la medicamente. 

Leacuri băbești pentru temperatura/febra celor mici:

• Încalță copilul cu șosete de bumbac stropite cu oțet diluat cu apă.
• Pune-i copilului comprese cu cartof crud în jurul gâtului, pe frunte și tâmple.
• Pune-i copilului comprese reci pe frunte. Când se încălzesc, racorește-le iarăși.

Voi ce leacuri băbești cunoașteți? (Dacă vă inspirați de undeva, vă rugăm să afișați sursa.)
 

 

  • Downvote 1
Link to comment

Ceaiuri împotriva tusei şi a insomniilor 

Ceaiul de mentă ameliorează diareea, în combinaţie cu alimentele laxative (morcovi şi orez fiert cu puţină sare, pâine prăjită).

Ceaiul de ceapă tratează tusea, iar infuzia de coji de nucă tratează tusea productivă. "Atenţie, infuzia cu coji de nuci nu trebuie băută înainte să ieşiţi în frig, întrucât iodul din nuci vă va face să resimţiţi acut senzaţia de frig", explică medicul Rodica Nanu. Pentru a prepara decoctul de ceapă adăugaţi un litru de apă clocotită peste o ceapă mărunţită şi îndulciţi cu miere atunci când se răceşte. E agreat şi de copii, băut cu paiul.

Ceaiul de gălbenele ameliorează problemele digestive (ulcer, gastrită, vărsături şi greaţă, colici).

Ceaiul de cruşin este cel mai bun laxativ natural. Nu se dă copiilor şi nu trebuie să depăşiţi doza înscrisă pe pachet.

Ceaiul de tei este un calmant şi un somnifer natural. Altă băutură pe care medicii o recomandă ca tratament este Cola. La adulţi sau copii cu stări de vomă sau greaţă, una-două înghiţituri din cinci în cinci minute remediează problema.

Link to comment

Bunica incalzea sare in cuptor , o punea in 2-3 prosoape si o punea pe piept ...

Sau comprese reci la incheieturi si glezne . 

Dar cel mai bine consulti un medic de specialitate decat sa tratezi ceva "dupa ureche" . Nu merita sa risti vista cuiva pe baza unor sfaturi din popor . 

Link to comment

Vânătăile care apar în urma micilor accidente prin casă sau a plimbărilor cu rolele şi bicicleta prin parc nu sunt doar inestetice, dar şi dureroase. Tratamentul lor nu este unul specific, însă există câteva măsuri care, dacă sunt luate prompt, pot reduce din disconfortul cauzat de lovituri.

1. Aplicarea locală de comprese reci sau pungi de gheaţă (chiar şi alimente congelate, dacă acestea sunt la îndemână) pentru 20-30 de minute. Punga de gheaţă nu trebuie aplicată direct pe piele, ci este recomandat să fie înfăşurată într-un prosop, având grijă să nu se depăşească timpul maxim de 30 de minute. Gheaţa se poate aplica de mai multe ori pe zi, dar cu pauze de câteva ore între aplicaţii.

În cazul în care v-aţi lovit la picior (coapsă, gambă), acesta trebuie menţinut ridicat pentru o perioadă cât mai lungă de timp, mai ales în primele 24 de ore de la traumatism.

2. Păstraţi în congelator cuburi de gheaţă conţinând pătrunjel zdrobit mărunt, ca remediu rapid pentru vânătăi. Puneţi o legătură de pătrunjel şi o jumătate de cană de apă într-un blender. Transformaţi totul într-o pastă, umpleţi pe jumătate cutia cu cuburi de gheaţă şi introduceţi-o în congelator. Când aveţi nevoie, puneţi cuburile de gheaţă într-o bucată de pânză subţire şi aşezaţi-o pe vânătaie. Pătrunjelul este o plantă răcoritoare care diminuează inflamaţia şi durerea.

3. Amestecaţi frunze de pătrunjel proaspăt tocat cu unt. Ungeţi cu crema obţinută zona afectată.

4. Calmaţi zona cu cataplasme din frunze de varză dacă nu este vorba de o rană deschisă sau o zgârietură. Frunzele de varză reduc inflamarea zonei. Există două metode:

Prima metodă este să încălziţi în apă fierbinte frunzele cele mai verzi, de la care aţi scos înainte nervurile, apoi le stoarceţi şi le întindeţi cu un făcăleţ. Puneţi câteva frunze pe vânătaie şi legaţi-le cu un bandaj, schimbând cataplasma la câteva ore.

A două metodă este să zdrobiţi frunzele de varză fără nervuri cu sticla, se pun pe vânătaie şi se leagă cu un bandaj ca să nu cadă. Se pot lăsa toată noaptea.

5. O lingură de oţet se amestecă cu apă fiartă. Se înmoaie în această soluţie o bucată de ţesătură albă şi se acoperă vânătaia, iar deasupra ei se pune un plastic şi se leagă cu tifon. Când compresa se usucă, se înmoaie din nou, repretând procedura de câteva ori.

6. Un leac din bătrâni spune că miezul de pâine puţin înmuiat în vin natural face să se retragă umflătura şi să dispară vânătaia.

7. Un alt remediu naturist spune că vânătăile se retrag mai repede şi sub acţiunea cataplasmelor cu tărâţe de borş.

8. La fel de eficiente sunt compresele cu sare şi oţet.

9. Pe vânătăi se pot pune şi cataplasme cu frunze şi flori de arnică. Arnica stimulează circulaţia sângelui şi are calităţi antiinflamatoare.

http://www.romanialibera.ro/stil-de-viata/utile/cum-sa-tratati-o-vanataie-in-mod-natural-260215

 

Link to comment

Ceaiul de ceapa trateaza tusea, iar infuzia de coji de nuca trateaza tusea productiva. "Atentie, infuzia cu coji de nuci nu trebuie bauta inainte sa iesiti in frig, intrucat iodul din nuci va va face sa resimtiti acut senzatia de frig", explica medicul Rodica Nanu. Pentru a prepara decoctul de ceapa adaugati un litru de apa clocotita peste o ceapa maruntita si indulciti cu miere atunci cand se raceste. E agreat si de copii, baut cu paiul.

Gargara cu sare pentru durerile in gat
 "Amestecati o lingurita de sare la un litru de apa si faceti gargara dupa masa sau oricand apar dureri. Nu mancati o jumatate de ora ca sa-si faca efectul", recomanda pediatrul.

Link to comment

Varză

Foile de varză aplicate în jurul gâtului ajută la ameliorarea durerilor apărute în laringite. Explicaţia este simplă - varza este recunoscută pentru proprietăţile sale antiinflamatorii, mai spune medicul Bilic. Varza sau orice derivat al ei, precum varza de Bruxelles, conopida, broccoli sau salata verde, accelerează eliminarea toxinelor din organism şi ne protejează ţesuturile de agresiunea frigului.
Pentru aplicaţii locale, sunt necesare 2-3 frunze de varză albă care se înmoaie în apă clocotită sau se ung cu puţin ulei, se pun în jurul gâtului şi se acoperă cu un prosop. Se lasă acolo câteva ore.

Link to comment

Rani deschise infectate si necrozate:

Desi este o idee neobisnuita acum, aceasta era practica inca din antichitate, si anume, se foloseau diverse specii de viermi necrofagi in tratarea ranilor deschise care prezentau tesut necrozat si infectat. Unele studii recente arata ca aceste tratamente pot prezenta diverse avantaje si pot ajuta la o vindecare mai rapida decat chirurgia moderna pe o perioada mai mica de doua saptamani (dupa aceasta perioada stadiul celor tratati chirurgical ajunge sa fie identic cu a celor tratati cu viermi necrofagi).

Link to comment

Bicarbonatul de Sodiu:

- Ajuta la calmarea arsurilor stomacale - O lingurita de bicarbonat dizolvata in apa si cateva picaturi de lamaie [se poate si fara acele picaturi de lamaie].

- Reducerea atacurilor acide asupra dintilor - Se poate folosi orice pasta pe baza de bicarbonat de sodiu sau se poate introduce periuda de dinti umeda in bicarbonat inainte de folosire.

- Eliminarea infectiilor vezicii - Consumarea unui pahar de apa, cu un 'strop' de bicarbonat dizolvat in el, dupa fiecare masa.

Link to comment

13 leacuri băbeşti pentru dureri de dinţi

Te doare o măsea? Până să ajungi la medicul stomatolog, poţi încerca mai multe leacuri băbeşti care îţi vor calma, temporar, durerea, scrie realitatea.net. Însă, nu uita că aceste remedii nu-ţi vor rezolva problema stomatologică, ci doar îţi vor calma, pentru un timp scurt, durerea.

- Ia un tampon de vată înmuiat în esenţă de vanilie sau coniac şi presează-l pe dintele bolnav.

- Uleiul de cuişoare este cunoscut ca un bun tratament pentru durerile de dinţi. Înmoaie un tampon de vată în ulei de cuişoare şi presează-l pe zona dureroasă. De asemenea, durerea de dinţi se ameliorează dacă se mestecă două, trei cuişoare.

-Un alt remediu natural este usturoiul. Curăţă un căţel de usturoi şi presează-l pe dinte. Sucul usturoiului este un anestezic natural şi eficace care acţionează imediat. Dacă te obişnuieşti să mănânci usturoi proaspăt, crud, în fiecare dimineaţă, dinţii se vor întări şi nu vor mai fi atât de sensibili la vreme rece sau la mâncărurile dulci.

- Ceapa are aceleaşi proprietăţi şi este excelentă pentru întărirea danturii. Se mestecă timp de trei minute zilnic, iar durerile te vor ocoli.

- Lămâia este o importantă sursă de vitamina C, dar şi un bun remediu pentru dinţii afectaţi de alimentaţia improprie. Atât în cazul durerilor de dinţi, cât şi pentru menţinerea sănătăţii lor, spală-ţi gura cu sucul unei lămâi dimineaţa, imediat cum te-ai trezit. Bacteriile şi tartrul vor fi îndepărtate şi vei avea o dantură curată şi o respiraţie proaspătă.

- Pune într-un pahar cu apă călduţă o jumătate de linguriţă de sare şi clăteşte gura cu această soluţie la interval de câteva ore.

- Pune câteva frunze de oregano într-o cană cu apă clocotită,  ţine-le timp 5 minute şi lasă infuzia să se răcească. Apoi fă gargară.

- Aplicarea unor pachete cu gheaţă pe obraji reduce durerea de dinţi.

- Taie un castravete în felii subţiri şi presează cu acestea dintele afectat.

- Pune un săculeţ de ceai în apă îngheţată. Aplică acest săculeţ îngheţat pe zona afectată pentru a scăpa de durere.

- Prepară o pastă din piper negru şi frunze de busuioc şi aplică pe zona dureroasă.

- O gură de ţuică sau de whiskey poate ajuta în cazul durerilor de dinţi.

- Tămâia pusă în gaura măselei cariate omoară nervul.

 

http://www.click.ro/utile/sanatate/13-leacuri-babesti-pentru-dureri-de-dinti

Link to comment

Înţepăturile de viespi şi albine

În cazul în care am fost înţepaţi de o viespe sau de o albină, primul lucru pe care trebuie să îl facem este să ne îndepărtăm de zona în care am fost agresaţi, de­oa­rece este posi­bil să fi nimerit, fără să ne dăm seama, în apro­pierea unui cuib al războinicelor insecte şi riscăm o nouă serie de înţepături. Acul, în ca­zul în care a rămas în piele, va fi scos cât mai repede cu o pensetă sau cu unghia. Nu trebuie agresată insecta cât timp se află încă pe piele, deoarece în acest caz ea va eli­be­ra şi mai mult venin. Odată făcute aceste demer­suri, fo­losim ime­diat re­mediile arsenalului de prim-ajutor.
* Vitamina C organică - o găsim în magazinele naturiste, sub forma capsulelor sau în miere (varianta pentru copii) şi este foarte rapid asi­milată de organism, ceea ce va diminua reacţia alergică produsă de către veninul insectei. Se administrează 200-1000 mg din această vitamină (doza este mult pes­te cea obişnuită), deoarece organismul stresat de către înţepătură va tinde să folosească o cantitate foarte ma­re din acest nutrient, pentru a se regla. În principal, vi­ta­mina C organică blochează eliberarea de hista­mi­nă, anticorpul produs de propriul nostru sistem imu­nitar şi care ne produce umflăturile, durerea, frisoanele şi ce­lelalte complicaţii care apar la înţepăturile de al­bină.
* Cataplasma cu muşeţel - se pune pe piele, după ce am spălat cu apă şi săpun locul afectat. Se prepară din 1-2 linguri de pulbere de flori, care se amestecă bine cu apă, apoi pasta formată se aplică direct pe piele şi se acoperă cu un tifon. Pare un remediu "uşor", dar în realitate, muşeţelul este printre cele mai bune anti­aler­gice naturale, diminuând inflamaţia, durerea şi mân­cărimea, scurtând conside­rabil timpul de vinde­care. Dacă nu avem la îndemână muşeţel, putem folosi unul din următoarele două remedii:
* Ceapa - se taie bulbul cepei în două, se ia una dintre jumătăţi şi se stoarce uşor, sucul scurgându-se pe locul afectat. Imediat după aceea, 2-3 foi de la cealaltă jumătate de ceapă se zdrobesc puţin şi se pun pe locul înţepăturii. Deasupra foilor de ceapă se poate pune şi un cub de gheaţă, care va diminua puternic inflamaţia şi senzaţia de usturime.
* Varza - o frunză de varză fără nervură se zdro­beşte bine, prin baterea cu partea netăioasă a lamei cuţitului, apoi se pune pe locul afectat, legându-se cu bandaj. Din jumătate în jumătate de oră, se schimbă cu altă frunză, aşa încât pielea să intre mereu în contact cu suc proaspăt. Este, la fel ca şi aplicaţia cu ceapă, un tratament cu efect antiinflamator şi uşor antialergic.
Când trebuie să ne prezentăm la doctor - persoa­nele care se ştiu puternic alergice la veninul albinelor sau al viespilor, ori care sunt înţepate pentru prima oară şi pre­zintă inflamaţii puternice, frisoane, tulbu­rări de echilibru sau senzoriale, se vor prezenta ime­diat la o unitate medi­cală pentru urgenţe. Necesită spi­ta­lizare de urgenţă şi înţepăturile la nivelul apara­tului bucal şi al gâtului, frec­vente la amatorii de ciclism şi motociclism, care pot în­ghiţi, efectiv, insecta, ale cărei înţepătură şi venin pot avea efect mortal. Internarea este necesară şi în cazul înţepăturilor multiple, caz în care şocul anafilactic, ur­mat de intra­rea în comă poate surveni oricând.

http://www.formula-as.ro/2012/1031/terapii-alternative-58/tratamentul-natural-al-intepaturilor-de-insecte-15398

Link to comment

La ce e buna lamaia?

1. Vindeca acneea

Vitamina C din lamaie ajuta pielea sa fie stralucitoare si omoara bacteriile care cauzeaza acneea. Bea limonada dimineata dar in plus poti face si urmatoarele:

– Aplica cu degetul sau cu un tampon de vata suc proaspat de lamaie pe acnee si lasa asa peste noapte. Spala cu apa a doua zi dimineata. Se poate sa simti o usoara arsura dar dispare repede.

– Amesteca o parte zeama de lamaie proaspat stoarsa cu o parte apa cu miere. Pune acest amestec pe zonele afectate si lasa o jumatate de ora, apoi clateste. Repeta de 2 ori pe zi, dimineata si seara.

Evident ca in cazul unei acnee foarte severe, se recomanda consultarea unui medic specialist dermatolog, in paralel cu acest tratament natural.

 

2. Calmeaza anxietatea

Studiile arata ca lamaia are efect de calmare si ajuta la indepartarea oboselii, agitatiei, ametelii, nervozitatii si tensiunii. Inhalarea de ulei de lamaie creste capacitatea de concentraresi tine mintea in stare de alerta. Lamaia poate fi folosita si ca odorizant de camera in birouri,pentru a creste eficienta angajatilor. Daca te simti tensionat, pune pe o batista putin ulei delamaie si inhaleaza.

3. Vindeca aftele

Proprietatile dovedite antibacteriene si antivirale ale lamaii pot accelera procesul de vindecare in cazul aftelor. Amesteca sucul de lamaie cu apa calda si clateste gura cu aceasta combinatie de trei ori pe zi. Nu conteaza daca simti o senzatie de arsura in contactul dintre lamaie si afte, conteaza ca ea iti face mult bine, deci persevereaza in folosirea ei.

 

4. Scade febra

Cand ai febra din pricina racelilor, bea o cana de suc de la 1-2 lamai cu apa fierbinte si miere, bea-o toata o data, apoi la fel la fiecare 2 ore pana cand febra incepe sa cedeze.

Link to comment

Leacurile bunicii pentru constipatie

• Ceai de musetel.
• Infuzie din flori de piersic (circa 100 gr. flori la 1 litru apa).
• Tarate de grau inmuiate in iaurt, sau in apa si indulcite cu putina miere.
Leacurile bunicii pentru diaree

• Da-i copilului sa bea ceai de menta neindulcit.
• Fierbe o ceasca de orez intr-un litru de apa, strecoara si da-i copilului sa bea apa in care a fiert orezul.

• Pudra de roscove este un excelent antidiareic. O jumatate de lingurita de pudra de roscove este suficienta.
• Da-i copilului sa manance piure de morcov fiert, fara unt si fara sare.
• Afinele uscate sunt un remediu excelent pentru diaree.
Leacurile bunicii pentru arsuri

 

Link to comment

Preparate din usturoi
 

Tinctura
1. Intr-o sticla de 500 ml cu gatul larg se toarna 1/3 tuica, se adauga 2 capatani de usturoi pisate si se lasa la macerat 24-48 de ore, la intuneric. Se mai toarna apa fiarta si racita, pana se umple sticla. 
2. Pentru afectiunile pulmonare, se prepara tinctura din 40 g de usturoi si 100 ml de tuica. Din ambele remedii se beau cate 10 picaturi, de 2-3 ori pe zi, cu 30 minute inainte de masa. 
Pentru curatirea vaselor de sange se beau cate 5 picaturi de tinctura, diluate cu o lingura de apa rece, de trei ori pe zi, inainte de masa.

Uleiul de usturoi
1. Se curata doua capatani de usturoi, se toaca marunt si se piseaza in piulita de lemn. Terciul astfel obtinut se amesteca cu 150 ml ulei de floarea soarelui presat la rece. Se pune intr-o sticla, se inchide bine si se expune la razele soarelui timp de 10 zile. Se agita sau se amesteca de 2-3 ori pe zi. Se filtreaza prin 3 straturi de tifon. Se amesteca cu jumatate lingurita de glicerina si se pastreaza la rece, intr-o sticluta de culoare inchisa astupata ermetic, timp de 2 luni. Inainte de consumare, uleiul se incalzeste pe baie de aburi, pana la temperatura de 35 grade. Se bea cate o lingurita, de 3 ori pe zi, cu 30 minute inainte de masa. 
2. O alta varianta de preparare a uleiului. O capatana de usturoi de marime medie se piseaza. Terciul astfel obtinut se pune intr-un borcan de sticla, se amesteca cu un pahar de ulei si se pune la frigider. Se administreaza o lingurita de ulei amestecata cu o lingurita suc de lamaie proaspat stors, de 3 ori pe zi, cu 30 minute inainte de masa. O cura dureaza 2-3 luni, iar dupa o pauza de 30 de zile, se repeta. 
Utilizare: se foloseste pentru tratarea proceselor inflamatorii din gura, urechi si nas, de asemenea, a spasmelor vaselor sanguine din creier, pentru sufocare si scleroza. 

Link to comment

1. Bunica spune: ghimbirul e foarte bun pentru stomac.

Medicina spune: Adevarat! Se pare ca ghimbirul ajuta la micsorarea starii de greata. 

2. Bunica spune: daca inoti imediat dupa masa, poti avea crampe si dureri de burta.

Medicina spune: nu e chiar asa, insa exista un sambure de adevar in afirmatie. Dupa masa, sangele din corp este pompat spre zona stomacului, ca sa ajute digestia, astfel muschii raman usor „descoperiti” din acest punct de vedere. Aceasta situatie poate provoca intr-adevar crampe musculare. 

3. Bunica spune: Mierea grabeste vindecarea ranilor

Medicina spune: Adevarat. Daca pui miere pe o taietura, aceasta se vindeca mai repede; mierea creeaza o bariera antibacteriana intre mediu si rana si favorizeaza refacerea tesuturilor.

 

Link to comment

Tuse

• Pune sare grunjoasa intr-un saculet de bumbac, leaga saculetul si pune-l la incalzit in cuptor. Aplica saculetul astfel incalzit pe pieptul copilului si lasa-l acolo pana se raceste. Poti repeta operatiunea cu alt saculet incalzit intre timp. Ai grija sa nu il arzi.

• Ceai de ceapa - se spala ceapa bine cu tot cu coji, se taie in patru si se fierbe 15 minute la foc mic. Se indulceste cu miere si se bea caldut.

• Infuzia de coji de nuca este foarte buna pentru tusea productiva.

• Pentru tuse de durata, sau chiar bronsita: Se ia o ridiche mare neagra, se spala bine, se taie un capacel deasupra, se scobeste in mijloc si se pune in ea o lingura de zahar sau de miere. Se lasa la temperatura camerei o noapte, iar dimineata se ia o lingurita de suc format in scobitura si se da copilului sa il bea.

 

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...