Jump to content
Alfredo

A ajuns la 102 ani, fara sa ia o pastila

Recommended Posts

Posted

5-30.jpg

A ajuns la 102 ani, f?r? s? ia o pastil?

Este unul dintre cei mai longevivi oameni de prin p?r?ile locului. Ion Brânzan din Arsanca, comuna Mih?e?ti, Vâlcea, va intra în curând în cel de-al 102-lea an de via??. Singura boal? care-l chinuie în fiecare zi este singur?tatea. În rest, nu a avut niciodat? nevoie de medic.

Ion Brânzan s-a n?scut la 11 februarie 1910, la Mih?e?ti, într-o familie cu zece fra?i. Nu ?tie îns? câ?i mai sunt în via??.

Casa în care î?i duce zilele este micu??, d?r?p?nat?, cu zidurile co?covite, murdare, iar mizeria ?i dezordinea sunt în elementul lor.

L-am g?sit mâncând o ciorb? de fasole pus? într-un castron a?ezat pe un scaun. Pe pat, un col? de pâine, tare, mai, mai s? î?i rupi din?ii în el.

„Fiica mea, Viorica Bâlboi (74 ani), vine în fiecare duminic? pe la mine ?i m? aprovizioneaz?. Dar are ?i ea problemele ei", ne poveste?te b?trânul.

Despre secretul longevit??ii, spune c? nu exist? o re?et? anume: „Am mâncat de toate, am b?ut ?i o ?uic? ?i un vin. N-am fost în ceart? cu nimeni din sat. N-am fost niciodat? la doctor ?i n-am f?cut vreo injec?ie sau nu am luat vreo pastil?. Am fost un om cinstit ?i corect", î?i aminte?te Ion Brânzan.

În tinere?e a fost cioban la oi, apoi a lucrat trei pogoane de p?mânt în gospod?rie, a crescut capre ?i porci. R?zboiul a r?mas cea mai crunt? amintire, în Rusia, sub ochii lui fiind împu?cat un copil de trup? tot din Mih?e?ti.

So?ia sa, Leana, a murit pe când avea 84 de ani. Sunt zile când se jeluie cu amar: "Lean?, de ce ai uitat s? m? iei, c? am r?mas singur?", ?i o lacrim? se prelinge din ochii s?i obosi?i. „Plâng de singur?tate, c? e grea b?trâne?ea", spune vâlceanul.

Sursa:

www.click.ro

Guest Amarok ?! oo yeaH :X
Posted

Oare cat ii vine factura de curent ?

10lei maxim :-? In afara de becu ala amarat n-are nimic ( cred )

#agentu007 - n-are cum sa se duca la azil daca are copii in viata.

Sincer,imi este mila de el,dar totusi,ati observat ca are par in cap , de obicei mosnegilor,pe la 70-80 de ani le care paru :| ...

Posted

Sincer,imi este mila de el,dar totusi,ati observat ca are par in cap , de obicei mosnegilor,pe la 70-80 de ani le care paru :| ...

Ca bine spui. Omul asta mai traieste ceva timp, uita-te la mine.

Guest LastKiss
Posted

daca va mai continua mult in conditiile astea ii dau maxim,maxim 3 ani.

Posted

La traiul din ziua de azi ar fi mai fericit sa moara , zic eu ..

zici prost

eu as sta de vorba cu el sa-mi zica despre viata lui. probabil are amintiri cat n-au avut bunicii mei

Posted

Mi'e mila de bietul om, in conditile in care traieste. Multi dintre noi nu stim sa apreciam ceea ce avem. Multi ani inapoi pentru batranel.

Posted

Ce ?tire. Incredibil. Într-un secol, el nu a realizat nimic.

aint you a cupcake?

si daca a trait in conditile astea pana acu , 102 ani fara sa se imbolnaveasca de ce nu ar mai traii mult si bine?

Posted

era pentru ala de mai sus

LastKiss : daca va mai continua mult in conditiile astea ii dau maxim,maxim 3 ani.

adica faptul ca a trait sa aiba 102 ani fara boli etc nu e nici o realizare? adica daca nu este superman sau creeaza cine stie ce gadget , masina nu merita sa traiasca? a fost un om simplu tipic romanesc , cioban cu oile a crescut animale si-a vazut de treaba , dupa ce zice acolo a luptat si in razboi so drop it.

Posted

era pentru ala de mai sus

LastKiss : daca va mai continua mult in conditiile astea ii dau maxim,maxim 3 ani.

adica faptul ca a trait sa aiba 102 ani fara boli etc nu e nici o realizare? adica daca nu este superman sau creeaza cine stie ce gadget , masina nu merita sa traiasca? a fost un om simplu tipic romanesc , cioban cu oile a crescut animale si-a vazut de treaba , dupa ce zice acolo a luptat si in razboi so drop it.

Am spus eu c? nu merit? s? tr?iasc? ?huh.gif

P.S. ?i se pare c? geneticul unui anumit individ este o realizare a respectivului? Sau chiar ai impresia c? mo?ul avea un plan de alimenta?ie genial ?i f?cea sprinturi regulat ? În caz c? nu ai prins ideea, degeaba traie?ti 1000 de ani daca nu faci nimic în anii respectivi.

Posted

si ce vroiai sa faca mai mult decat deja a facut? asta era punctu meu de vedere ca exzista si oameni simpli care se multumesc cu putinu lor , putinul lor ii face fericiti a luptat si in razboi asta totusi este o realizare. Din ce zice el singura lui grija este singuratatea nu faptul ca traieste intr-o cocioaba ca painea este tare sau lucruri de genul.

Posted

si ce vroiai sa faca mai mult decat deja a facut? asta era punctu meu de vedere ca exzista si oameni simpli care se multumesc cu putinu lor , putinul lor ii face fericiti a luptat si in razboi asta totusi este o realizare. Din ce zice el singura lui grija este singuratatea nu faptul ca traieste intr-o cocioaba ca painea este tare sau lucruri de genul.

Daca o s? îmi cite?ti atent posturile poate o s? descoperi ?i punctul meu de vedere.

Posted

P.S. ?i se pare c? geneticul unui anumit individ este o realizare a respectivului? Sau chiar ai impresia c? mo?ul avea un plan de alimenta?ie genial ?i f?cea sprinturi regulat ? În caz c? nu ai prins ideea, degeaba traie?ti 1000 de ani daca nu faci nimic în anii respectivi.

De aici inteleg ca oamenii ar trebui sa traiasca pana la maxim 60 de ani. Si doar cei exceptionali care inca mai pot face lucruri exceptionale sa treaca peste.

Scuza-ma , esti basist (Basescu) ? Numai basescu a declarat ca "Sunt prea multi pensionari".

Posted

De aici inteleg ca oamenii ar trebui sa traiasca pana la maxim 60 de ani. Si doar cei exceptionali care inca mai pot face lucruri exceptionale sa treaca peste.

Scuza-ma , esti basist (Basescu) ? Numai basescu a declarat ca "Sunt prea multi pensionari".

Nu vad rostul ultimei parti.. Iar raspunsul la intrebarea ta e da! Ce rost are sa traiesti peste 70 de ani cand esti senil si mai mult te chinui pe tine insati? Iar partea cu societatea... pai in asemenea conditii, pentru societate esti doar un parazit.

Posted

eu as sta de vorba cu el sa-mi zica despre viata lui. probabil are amintiri cat n-au avut bunicii mei

Am avut ocazia sa stau de vorba cu multe persoane invarsta care au 80-90-100 de ani care au trait al 2 lea Razboi Mondial. Bine inteles mi-au povestit ceea ce au trait cu greu..

Apropo, pentru cei care au spus ca la batranei le cad parul pe la 70-80 de ani va rog sa nu mai scrieti ca va faceti de rusine. EPIC FAIL :rofl1:

# Imi pare rau de batranel :( .

Guest Amarok ?! oo yeaH :X
Posted

Ma,daca tu ai stat de vorba cu mosnegi de 80-90-100 de ani,atunci esti bazat ce sa mai .. =)) De curiozitate,te-ai dus din poarta-n poarta si i-ai rugat sa iti zica despre ei ? :)) Hai frate,mai bine zis te faci tu de rusine cu minciunile astea.

Si n-am zis ca le cad,eu vorbesc din ce vad.Bunicului meu,i-a cazut f.mult par si are 80 de ani,profei mele de fizica ( are 37 de ani ) i-a cazut parul de pe crestetu capului (sau cum se zice),la 2 vecine de pe scara de vro 50-60 de ani tot asa(nu le-a cazut tot,oricum se vede chelia),la un vecin de scara i-a cazut parul din crestetu capului si s-a tuns chel ( sa nu arate urat .. ).Dar,daca tu esti mai documentat si ai o experienta de viata vasta (16-17ani) , atunci te rog sa ma scuzi :) .

PS: De ce crezi ca s-au inventat tot felu de spray`uri pt cresterea parului la mosnegi?Asa sa se afle in treaba?

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...