Jump to content
Random Hero

Adevarul despre "sarurile de baie"

Recommended Posts

Se pare ca sarea de baie, ingrasamintele si alte produse legale la spice-shop-uri nu sunt altceva decat derivate de amfetamina. Mai exact, toate aceste droguri legale sunt MDPV sau Metilendioxipirovalerona, un drog foarte potent.

Ce este MDPV? Este o substanta psihoactiva cu efecte inhibitorii de recaptare a norepinefrinei si dopaminei. Rezultatul acestei actiuni este o crestere a concentratiei extracelulare a norepinefrinei si a dopaminei, implicit o crestere a neurotransmisiunilor andrenergice si dopaminergice.

Primele rapoarte arata aparitia substantei pe piata in 2008 si deja in 2010 era raspandit ca “drog legal” in multe parti ale lumii, incluzand si Romania. Unele dintre numele sub care MPDV este cunoscut sunt Charge Plus, White Lightning, Scarface, Hurricane Charlie, Red Dove. Se pare ca MDPV are de 4 ori potenta metilfenidatului. Desi structura sa seamana cu cea a Pirovaleronului, acestea nu au efecte comune, MDPV producand mai degraba efecte pur stimulante fara calitati entactogenice.

MDPV are aspectul unor granule fine hidrofile, ce au culoarea alba sau crem cu un miros slab. Expus la aer pentru o perioada semnificativa de timp se inchide la culoare si prinde miros de cartof. Mirosul pamantiu poate fi pus pe seama tetrahidropirolului, descoperit ca impuritate in primele doze de MDPV aparute pe piata.

Efectele MDPV sunt stimulative si asemanatoare cu ale amfetaminei si cocainei.

Efecte fizice: batai ale inimii rapide, tensiune crescuta si transpiratii

Efecte psihice: O crestere a nivelului de alerta si de constientizare a ce se intampla in jur, crestere a nivelului de excitare, anxietate, agitatie si o diminuare a nevoii de mancare si somn

Efectele dureaza intre 3 si 4 ore, o stare de stimulare persistand pana la 8 ore. Doze ridicate de MDPV produc atacuri de panica, mai ales la cei intoleranti la stimulante. S-au raportat si psihoze, insomnii si dependenta. MDPV a fost remarcat datorita efectelor afrodiziace dar si ale celor de dorinta intensa dupa trecerea efectelor active, rivalizand cu cea data de metamfetamina.

Consumarea prelungita a MDPV aduce efecte severe dupa disiparea efectelor active de 3-4 ore. Acestea sunt asemanatoare cu ale metamfetaminei si sunt:

depresie, letargie, dureri de cap, anxietate sau ochi foarte rosii. Dureri abdominale si dureri de rinichi au fost raportate si chiar inclestarea maxilarelor

Nu au fost inregistrate decese in cazul consumarii MDPV fara combinatii cu alte substante. Modalitatile de administrare sunt prin rect, inhalare (fumare), inspirare sau intravenos. Devine activ la 3-5mg si doza obisnuita poate avea intre 5 si 20mg.

Poate acum intelegeti mai bine ce sunt aceste substante legale si aparent inofensive. Amfetaminele sunt droguri potente, metamfetamina cristalizata provocand cea mai rapida si puternica dependenta din ce se cunoaste la momentul actual.

surse: Random Lemons | Wikipedia

Link to comment
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...