Jump to content
Guest k1nd3rb0y

Cele mai importante descoperiri stiintifice 2000-2010.

Recommended Posts

Guest k1nd3rb0y
Posted

20 Decembrie 2010

descoperiri.jpg?width=600

Prima masina cuantica – un dispozitiv care se misca in functie de legile care guverneaza lumea subatomica – a fost numit cea mai mare inventie stiintifica a anului 2010, de catre jurnalul stiintific Science. Editorii revistei au intocmit si o lista a celor mai importante realizari stiintifice ale primului deceniu din secolul XXI.

Inventata de catre o echipa de cercetatori de la Universitatea din California, SUA, masina cuantica este formata dintr-o paleta microscopica de metal care se misca intr-un ritm cuantic, cu alte cuvinte se comporta intr-un mod care nu da seama de legile lumii macro ale fizicii clasice. De exemplu, dispozitivul se poate situa in doua stari in acelasi timp. La nivel practic, aceasta descoperire va avea numeroase aplicatii in ceea ce priveste dispozitivele pe baza de lumina, energie si miscare.

In ceea ce priveste cele mai importante realizari stiintifice din ultimii 10 ani, editorii Science au propus pe primul loc cercetarile cu privire la natura Universului, care au revolutionat cosmogonia: oamenii de stiinta au stabilit cu exactitate compozitia Universului: 4% materie obisnuita, 23 % materie intunecata si 73 % energie intunecata.

In topul Science, urmeaza metamaterialele: sintetizand materiale cu proprietati optice neconventionale, fizicienii au descoperit noi moduri in care pot manipula lumina - astfel ca, la nivel teoretic, cel putin, astazi se poate crea un dispozitiv de camuflaj perfect invizibil, precum faimoasa mantie a lui Harry Potter sau costumul extraterestrului vanator Predator.

Alt domeniu in care stiinta a excelat in ultimii 10 ani este astronomia: 502 exoplanete noi au fost descoperite intre 2000 si 2010, multe dintre acestea avand caracteristici asemanatoare cu cele ale Pamantului . De asemenea, misiunile spatiale care s-au desfasurat pe Marte, in ultimii 10 ani, au confirmat una dintre cele mai ademenitoare teorii stiintifice privind Planeta Rosie: astazi, pe baza probelor stranse de NASA si ESA putem afirma cu siguranta ca Marte a avut apa lichida, cel putin in trecutul indepartat.

Tot ce este subliniate cu _ sunt alte pagini , va puteti uita in acele pagini pentru a descoperii mai multe chestii care au legatura cu acest argument.

Sursa

Posted

Masina cuantica, compozitia Universului, metamaterialele, exoplanete, misiunile spatiale pe Marte. Ntz. :D

na...astea cu ce ma incalzesc....daca descoperea tratemnte...medicamente si alte lucrurii era ceva...dar acu ....ce ne pasa noua ca a descoperit o planeta la 50 de milioane ani lumina..

Posted

na...astea cu ce ma incalzesc....daca descoperea tratemnte...medicamente si alte lucrurii era ceva...dar acu ....ce ne pasa noua ca a descoperit o planeta la 50 de milioane ani lumina..

Pe mine ma bucura descoperirile legate de Univers, mi se pare cel mai fascinant domeniu de studiat. Tratamente si medicamente... Sunt sigur ca in timpul vietilor noastre si ale catorva generatii dupa noi n-o sa se gaseasca leacul nemuririi, poate doar diverse lucruri care sa ne prelungeasca substantial speranta de viata. Despre alte tratamente nu prea ma intereseaza, deocamdata se fac pasi mici peste tot si va mai dura pana ce vom eradica boli ce in prezent n-au leac.

Guest SherkaN
Posted

Daca noi am gasi in alta parte viata, am gasi niste bananieri, daca ne-ari gasi ei pe noi, tot bananieri ne-ar gasi, asa ca desi imi doresc sa ne gasim unii cu altii cred ca ar fi catastrofala oricare din cele 2 intalniri. Desi ma pasioneaza asta foarte mult parca mai mult mi-as dori un tratament pt. cancer, sida ... (asta daca ar fi sa aleg)

Posted

ce iti pasa tie vroiai sa zici...nu mai vorbi in numele tuturor, nu toti sunt de aceeasi parere cu tine, tu poate studiezi medicina, altii studiaza fizica, astronomia, etc.

Posted

Chiar daca nu le am cu biologia ,stiinta samd .. ceva ceva tot pricep . Parerea mea sunt foarte importante realizariile stiintifice din ultimii 10 ani pentru toata lumea.

Posted

Terminati cu posturile gen: Astea la ce ajuta, OMG ce porcarie, ce e asa important,etc.

Pai ganditi-va omenirea se dezvolta.Se inventeaza masinarii/aparate noi. Dar cum am putea crea aceste chestii nefacand nimic?De aceea se incepe cu inceputul oricare ar fii el.

Posted

Raman la parerea ca tot ce se va descoperi de acum incolo exceptand domeniul medicina va aduce doar rau.deja am ajuns intr-un stadiu avansat de civlizatie.

Ex bombele atomice energia atomica clonarile si alte tampenii unde or sa duca?

E adevarat..Energie atomica sursa de energi incomparabil cu ce se scoate din hidro termocentrale.

Un inlocuitor e energia solara si eoliana care nu polueaza insa costurile sunt foarte mari pentru constructie.

Concluzia finala. Banul Domneste peste oameni. :) Cand e vorba de bani nu mai conteaza cati oameni mor radiati sau cati vor mai suferi.

Posted

Raman la parerea ca tot ce se va descoperi de acum incolo exceptand domeniul medicina va aduce doar rau.deja am ajuns intr-un stadiu avansat de civlizatie.

Ex bombele atomice energia atomica clonarile si alte tampenii unde or sa duca?

E adevarat..Energie atomica sursa de energi incomparabil cu ce se scoate din hidro termocentrale.

Un inlocuitor e energia solara si eoliana care nu polueaza insa costurile sunt foarte mari pentru constructie.

Concluzia finala. Banul Domneste peste oameni. :) Cand e vorba de bani nu mai conteaza cati oameni mor radiati sau cati vor mai suferi.

In conditii normale de functionare ale unei centrale nucleare, oamenii nu mor din cauza radiatiei. Apoi, accidente la centrale au fost putine, cele mai celebre fiind evenimentele de la Three Mile Island si Cernobil (alaturi de alte cateva incidente minore). Sa spui ca energia atomica este o tampenie mi se pare oarecum deplasat - orice lucru este benefic sau daunator in functie de scopul folosirii. Doar 2 bombe atomice au fost aruncate deasupra unor orase, restul detonarilor s-au facut in zone izolate.

Suntem departe de a ajunge intr-un stadiu avansat de civilizatie. :)

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...