Jump to content
-HoneyBfly-

Cele mai noi si spectaculoase imagini cu epava Titanicului!

Recommended Posts

60442750.jpg

Noi imagini cu epava navei Titanic au fost date publicitatii in urma unei expeditii americane care a fost demarata in cursul saptamanii trecute. Cateva mii de fotografii au fost realizate cu ajutorul unor roboti submarini dotati cu camere video.

A fost surprinsa si prova navei scufundata in 1912 dupa ce s-a lovit de un aisberg. Doar dupa o saptamana, expeditia a fost intrerupta temporar din cauza uraganului Danielle care pare a se indrepta spre zona naufragiului, in largul coastelor canadiene. Cercetarea va fi reluata imediat dupa ce pericolul va fi inlaturat.

Expeditia, organizata de societatea americana RMS Titanic, care detine drepturile de explorare a epavei, a inceput duminica trecuta. Echipa de specialisti a plecat din portul Saint-Jean din provincia canadiana Noua Scotie. Dupa reluarea expeditiei, echipajul va continua cartografierea locului in care se afla epava acestui pachebot in vederea realizarii unei reconstructii virtuale a acestuia in 3D.

Societatea din Atlanta a indicat pe site-ul sau, www.expeditiontitanic.com , ca aceasta expeditie va fi, "probabil, cea mai avansata din punct de vedere tehnologic care a fost organizata vreodata". Arheologii si oceanografii vor evalua starea epavei si vor repertoriza elementele acesteia.

Titanicul s-a scufundat dupa ce s-a lovit de un aisberg in timpul traversarii sale inaugurale a Atlanticului cauzand moartea a 1.500 de persoane. Epava a fost localizata in 1985, la o adancime de aproximativ 4.000 de metri.

Sursa + video

Link to comment
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...