Danutza_26 Posted August 4, 2010 Author Posted August 4, 2010 si clerul si cioroii au aceeasi problema cu impozitarea, deci nu inteleg de ce ii protejezi pe unii si pe altii nu. Ipocrizie? :D Apropo, de gura oamenilor sau nu, din banii babelor sau nu, in afara de biserica, armata si vreo 2 tiruri pe care scria izvorul minunilor eu nu am mai vazut pe nimeni la inundatiile de anul acesta si nici la cele de acum doi ani <ii excludem pe datatorii din gura gen babescu, blondina si boc>. Eu impreuna cu E-ON Moldova am mers in Suceava de unde am fost trimisi in diferite sate afectate de inundatii am dus alimente si foarte multe haine. deci am mers.pentru dovezi am poze :P dar asta e un subiect care nu tine de acest topic
Guest Alex.R Posted August 4, 2010 Posted August 4, 2010 Inainte de toate,Dana tu esti de acord cu taxarea cultelor religioase? Uite date exacte : - 86,2% (optzecisisase %) dintre romani au incredere in Biserica. - 10,7% (zece %) dintre romani au incredere in Guvern. Tu spui sa se ia de la cei cu 86% incredere ca sa dai banii pe mana celor care beneficiaza de 10% incredere. Tocmai de aceea Guvernul se foloseste de biserica. Dupa parerea ta, impozitele astea de care spui tu crezi ca iti vor mari tie salariul redus de catre Guvern cu 25% ? Parerea mea : banii aia (daca se va ajunge acolo) se vor duce pe alte lucrari minuscule cu bugete astronomice (adica in gentute si pantofiori pentru curvele guvernantilor, masini de fite, palate, etc), frunze downloadate de pe net si platite cu 1 milion de euro, autostrazi in care intra sute de milioane desi lucrarile nici nu au inceput, etc. Doar asa, brandul nu este acelasi lucru cu logoul.Logoul a costat 250 euro. Cu ce te ajuta pe tine chestia asta pentru care militezi? Cu absolut nimic. Cu ce te ajuta daca militezi impotriva prostiei?
Danutza_26 Posted August 4, 2010 Author Posted August 4, 2010 Inainte de toate,Dana tu esti de acord cu taxarea cultelor religioase? Da sunt de acord cu taxarea cultelor sustin si ma implic :D vb cu lumea fac campanie am vb si cu cei de la ASUR si mergem ianinte :)
Guest Alex.R Posted August 4, 2010 Posted August 4, 2010 Ai grija ,traiesti totusi in Iasi,nu stii cand sare cineva pe tine.Nu te deranjeaza cum se uita lumea la tine cand ai in mana un banner ceva?
Danutza_26 Posted August 4, 2010 Author Posted August 4, 2010 Ai grija ,traiesti totusi in Iasi,nu stii cand sare cineva pe tine.Nu te deranjeaza cum se uita lumea la tine cand ai in mana un banner ceva? nu sunt din iasi momentan sunt in Bucuresti :) nu dau niciodatga informatii corecte:) imi scimb statusul de localitate mai mereu lipsesc 2 zile :D citesc parerile voastre cand revin:D
Sensini Posted August 4, 2010 Posted August 4, 2010 Nu iti face tu griji pentru ei,platesc taxe pentru aproximativ toate elementele de mai sus. da, normal. dupa ce culege de pe jos miile de euro cu care au aruncat nuntasii in el, salam se duce la finante sa-si plateasca impozitele :duh: Conducerea proasta se manifesta prin supra-taxarea segmentelor gresite de oameni si favorizand altele. Un prim pas ar fi sa taxam cultele asa cum este logic si normal si sa suportam clasele muncitoare care tin tara asta in picioare, nu niste visatori cu prieteni imaginari care vand vise oamenilor supra-taxati de stat. Desigur.. tu nu vezi asta ca esti in acei 86% care nu fac nimic decat sa construiasca Catedrala Mantuirii Neamului (Jesus Mall Bucuresti) de 400 milioane euro in loc sa AJUTE OAMENII asa cum ar trebui. Dar da, in afara de asta ai dreptate. Tara e condusa prost. normal, in loc ca biserica sa-si foloseasca averea pt a construi case pt cei loviti de inundatii, ei mai fac o catedrala misto, ca doar de asta au nevoie oamenii, nu de acoperis deasupra capului si mancare pe masa. tocmai de aia mi se pare normal sa plateasca impozit, pt ce sa umplem tara cu biserici? bisericile vindeca, educa, dau de mancare, tin de cald? poate doar sufletului, pt unii, dar sunt suficiente biserici pt asta deja. increderea in guvern sau in biserica este irelevanta, important e ca tara e dezorganizata si condusa de oameni care nu trag decat pt ei insisi.
Guest Alex.R Posted August 4, 2010 Posted August 4, 2010 Ma refeream la taxele pentru astea: - masinile de sute de cai putere - palatele cu 3-4 ataje si turnulte - terenurile aferente palatelor - yachturi Cand iei vina de pe ceva si o pui pe altceva se numeste ipocrizie. Nu iau apararea manelistilor dar nu cred ca ei sunt cauza principala. Ce tot va agitati aici ca conducerea proasta nu stiu.Sa vedeti voi cand o sa ajung patriarhul presedinte...
Thora! Posted August 4, 2010 Posted August 4, 2010 Doar asa, brandul nu este acelasi lucru cu logoul.Logoul a costat 250 euro. In realitatile tale poate... Esti cumva o admiratoare a doamnei Udrea? Ca parca imi seamana scrisu`... In realitatea imediata, asta cu bani adevarati, facturi, transferuri bancare & shits lucrurile stau exact asa: - Logo - ul in sine = ....................................................... 90.000 Eur - Studiile si cercetarea pentru realizarea logoului = .... 780.000 Eur --------------------------- Total sigla .......................................................................... 870.000 Eur Total proces de branduire a tarii = ................................ 75.000.000 Eur (saptezeci si cinci milioane euro) Dupa mintea ta aia limpede si neindoctrinata bisericos 250 eur = 75.000.000 eur este? Si te mai luai in gura vis-a-vis de fizica cuantica... Desigur.. tu nu vezi asta ca esti in acei 86% care nu fac nimic decat sa construiasca Catedrala Mantuirii Neamului (Jesus Mall Bucuresti) de 400 milioane euro in loc sa AJUTE OAMENII asa cum ar trebui. Dar da, in afara de asta ai dreptate. Tara e condusa prost. Asta e manipulare black. Ceea ce faceti voi. Nu s-a cheltuit nici macar un euro pentru catedrala care reprezinta niste vorbe pana una-alta. Spuneai ca vrei sa o tai in Franta... ia sa le explici tu parizienilor cum Notre-Dame ul este un altfel de Virgin Mary Mall. Sa vezi cam ce o sa iti spuna. Este ca francezii o duc naspa pentru ca au catredale imense? lipsesc 2 zile citesc parerile voastre cand revin:D Stai linistita... tara asta va fi in continuare campioana la ineptii si peste 2 zile. Are deja cel mai mare, alambicat si cretinoid sistem de taxe si impozite din Europa. Da, daca v-ar reusi proiectu` asta, cu taxa pe acatist si impozitul pe aghiasma fara indoiala ca am avea Premiul de Excelenta pentru cea mai tembela si sclerozata tara ever.
Guest Alex.R Posted August 4, 2010 Posted August 4, 2010 Thora bati campii cu brio.Am zis ca logoul(imagine) a costat 250 euro.Procesul din spatele alegerii logoului a costat mai mult,nu imaginea in sine.Vad ca mintea ta inteligenta nu poate intelege limba romana.Nu sunt fan al guvernul,chiar invers dar vad ca nu prea faci diferenta intre brand si logo. Esti ipocrit/a in caz ca nu ai realizat.Cauta-ti singur/a definitiile si nu te mai da inteligent/a.Lasa aerele de superioritate,nu impresionezi pe nimeni. Compari o catedrala finalizata in secolul 14 cu una din secolul 21?Ipocrizie la maxim.Hai halucineaza acolo in continuare. Orice ai zice in continuare sunt sigur ca ai dreptate.Te pup pisi.
Thora! Posted August 4, 2010 Posted August 4, 2010 Thora bati campii cu brio.Am zis ca logoul(imagine) a costat 250 euro.Procesul din spatele alegerii logoului a costat mai mult,nu imaginea in sine.Vad ca mintea ta inteligenta nu poate intelege limba romana.Nu sunt fan al guvernul,chiar invers dar vad ca nu prea faci diferenta intre brand si logo. Ti-am dat toate sumele pe care statul roman le va deconta. Logo -ul in sine (doar imaginea) a costat 90.000 (nouazecimii) eur. Bunul simt ar trebui sa iti spuna ca ar cam fi cazul sa nu mai scrii nimic pe aici. 250 eur nu este egal cu absolut nimic. Ministerul Turismului datoreaza firmei THR care a realizt desenul 90.000 eur. Adicatelea, aberezi in continuare. Ca de obicei. Compari o catedrala finalizata in secolul 14 cu una din secolul 21? Compar ceea ce au altii cu ceea ce nu avem noi. Noi inca nu avem nici un fel de catredala din nici un fel de secol. Altii au sute de catredale. Si o si duc bine. Hai halucineaza acolo in continuare. Halucinatii se cheama atunci cand ai impresia ca manelistii platesc impozite, patriarhii sunt presedinti si impozitul pe anafura va salva Romania de la dezastru. Devii penibil. Partea proasta e ca nu cred ca iti dai seama.
blk Posted August 4, 2010 Posted August 4, 2010 Asta e manipulare black. Ceea ce faceti voi. Nu s-a cheltuit nici macar un euro pentru catedrala care reprezinta niste vorbe pana una-alta. Deci eu manipulez, nu biserica. Bine de stiut, mersi de info. Pe principiul ca "inca nu s-au cheltuit bani" vrei sa imi explici ca este totusi o idee buna? Si faptul ca biserica VREA sa faca acest lucru in loc sa construiasca niste spitale / scoli / adaposturi? Numai ca le-a traznit ideea si ca au dat bani pe macheta aia ar trebui blamati. Dar nah, cand un om imbracat in aur iti zice sa dai bani la saraci din salariul tau cu 25% mai mic.. tu il asculti. Spuneai ca vrei sa o tai in Franta... ia sa le explici tu parizienilor cum Notre-Dame ul este un altfel de Virgin Mary Mall. Sa vezi cam ce o sa iti spuna. Este ca francezii o duc naspa pentru ca au catredale imense? Cate lifturi, magazine si super-televizoare LCD are Notre-Dame? p.s. sa compari romania cu franta nu este tocmai cel mai bun argument pe care sa il aduci in discutie. Hai sa te intreb altcumva: Ai vre-un motiv pentru care BOR sa NU fie taxata? In afara de "avem probleme mai mari" si "avem conducere proasta". Astea sunt off-topic. Topicul este taxarea BOR. De ce sa nu o facem? Cu ce s-ar strica traiul romanilor daca acest cult ar fi obligat sa intre in randul muritorilor si sa contribuie si ei la societate in loc sa fie niste lipitori?
Guest Alex.R Posted August 4, 2010 Posted August 4, 2010 Hai sa te intreb altcumva: Ai vre-un motiv pentru care BOR sa NU fie taxata? In afara de "avem probleme mai mari" si "avem conducere proasta". Astea sunt off-topic. Topicul este taxarea BOR. De ce sa nu o facem? Cu ce s-ar strica traiul romanilor daca acest cult ar fi obligat sa intre in randul muritorilor si sa contribuie si ei la societate in loc sa fie niste lipitori? Ce intrebari mai pui si tu.Pai de ce sa taxam biserica mai blk cand sunt milioane de manelisti cu yahturi care nu platesc impozite?Cand Udrea face logouri cu n milioane euro ?Cand francezii nu o duc rau cu miliarde de catedrale? Eu zic sa construim mai multe catedrale nu doar una,nu ne ajung cele 20.000 de biserici.Si daca tot suntem aici,sa mai desfintam niste spitale nu avem ce face cu 400.
Thora! Posted August 4, 2010 Posted August 4, 2010 Dar nah, cand un om imbracat in aur iti zice sa dai bani la saraci din salariul tau cu 25% mai mic.. tu il asculti. Biserica, vorbele omului imbracat in fire aurite, etc. reprezinta o optiune. Poti sa il asculti sau sa nu. Ai vre-un motiv pentru care BOR sa NU fie taxata? Da, traiesc deja intr-o tara anormala. Consider ca este indeajuns de anormala si fara case de marcat in biserici si TVA pe parastase. Suntem deja de rasul Europei. Chiar nu cred ca trebuie sa demonstram zilnic ca suntem tembeli de-a binelea. In marea majoritate a statelor lumii cultele nu sunt impozitate. Sunt considerate servicii sociale. Pe principiul ca "inca nu s-au cheltuit bani" vrei sa imi explici ca este totusi o idee buna? Si care ar fi partea rea in a construi ceva, orice, intr-o tara in care de 20 de ani s-a ciordit la greu si s-au carat uzine intregi la turci fara sa se puna nimic in loc? Si, iti repet, ca si autostrazile, centralele nucleare, trenurile care merg cu 180 km/h, si catredala asta nu reprezinta decat niste discutii interminabile.
Guest Alex.R Posted August 4, 2010 Posted August 4, 2010 Si, iti repet, ca si autostrazile, centralele nucleare, trenurile care merg cu 180 km/h, si catredala asta nu reprezinta decat niste discutii interminabile. Spre deosebire de elementele anterioare catedrala o sa fie construita. In marea majoritate a statelor lumii cultele nu sunt impozitate. Sunt considerate servicii sociale. Marea majoritate a statelor lumii nu o duc bine. Marea majoritate a populatiei lumii este analfabeta. Ce dovezi prezinti aici. :crazy: Iti recomand sa vizitezi Suedia,sa te interesezi de "cultele religiose" si de "religia in scoli" . Indiferent de parerea ta,statisticile spun altceva: Suedia, Danemarca, Norvegia, Anglia, Japonia, Franta, Cehia, Germania, s.a. toate aceste tari sunt tari ateiste, avand un sistem educational si de sanatate foarte bine pus la punct, statisticile au aratat ca cu cat o tara este mai ateista cu atat nivelul de educatie este mai mare, de dezvoltare si asa mai departe. Cateva date mai exacte: Suedia(aprx. 75%) Danemarca(48%) Franta(44%) Germania(42%)
Thora! Posted August 4, 2010 Posted August 4, 2010 Iti recomand sa vizitezi Suedia,sa te interesezi de "cultele religiose" si de "religia in scoli" . Iti recomand sa nu mai bati campii. Tu ai auzit de "burial tax"? Adica taxa pentru biserica. Stii ce inseamna? Ca statul suedez colecteaza de la cetateni aceasta taxa pe care o imparte in mod proportional catre cultele religioase. Cam acelasi lucru se intampla si in Germania sau Austria. Evident, tari in care majoritatea populatiei o duce extrem de prost, la limita saraciei, iar inginerii nemti sunt semianalfabeti. Ce dovezi prezinti aici. Realitatea. Aia pe care o negi tu cu vehementa.
Guest Alex.R Posted August 4, 2010 Posted August 4, 2010 Asta e o alta conspiratie a ta pisi?Inainte sa deschizi boticul ala iti recomand sa vizitezi aceste tari.Spre deosebire de tine eu chiar am fost in unele din ele.Nu tot ce zboara se mananca. P.S. Pisi,aia nu era o intrebare ci o afirmatie.
Thora! Posted August 4, 2010 Posted August 4, 2010 Spre deosebire de tine eu chiar am fost in unele din ele.Nu tot ce zboara se mananca. Spre deosebire de mine nu ai inteles nimic de pe unde ai fost. Adica, daca chiar ai fost, ai fost degeaba. Diferenta dintre nordici si noi este ca aia sunt guvernati si nu furati, ca la ei Volvo desi este uzina de stat produce profit in beneficiul cetatenilor suedezi, ca ei nu-si bat capul cu untul de pe paine si felia de salam de deasupra. Daca pentru tine, faptul ca islandezii cred in elfi ii califica ca inculti si la limita subzistentei nu numai ca ai fost degeaba, esti degeaba.
Guest Alex.R Posted August 4, 2010 Posted August 4, 2010 Ai dreptate,pacat ca nu ai inteles nimic din ce am vrut sa zic.
Lancelot Posted August 4, 2010 Posted August 4, 2010 Noi divagam pe teme de astea...laice...pana la urma pestele de la cap se impute....de toata politica asta dezastruoasa fiscala..e de vina partidului oranjada...iar tema de fata e una de can can scoasa la inaintare ca diversiune pentru a mai prostii romanii un pic..si de a abate atentia opiniei publice de la adevaratele probleme sociale :)..
blk Posted August 5, 2010 Posted August 5, 2010 Noi divagam pe teme de astea...laice...pana la urma pestele de la cap se impute....de toata politica asta dezastruoasa fiscala..e de vina partidului oranjada...iar tema de fata e una de can can scoasa la inaintare ca diversiune pentru a mai prostii romanii un pic..si de a abate atentia opiniei publice de la adevaratele probleme sociale :).. Doar grupul de facebook exista de cateva luni bune. Discutii despre taxarea BOR exista de ani buni. Asta nu este o furtuna intr-un pahar. Sunt doar oameni cu bun simt care atrag atentia ca pe langa toate celelalte privilegii pe care le are biserica, mai si suge dintr-o economie handicapata de o conducere proasta. Repet: sa spui "avem probleme mai mari" si sa ignori problemele mici este exact ceea ce face statul roman pentru a va prosti si a va distrage atentia de la "micile probleme". Daca vin 100.000 euro in tara, nu vine UN om si fura 90.000. Vin 9 oameni si fura cate 10.000. A spune ca 10.000 euro nu este o problema mare inseamna a ignora problema cu totul. Fura multi. Biserica fura. Ergo, biserica este parte din problema si este la fel de mare ca si politicienii corupti de faptul ca suportul bisericii este prea important pentru voturi. Vina? A oamenilor ca au incredere intr-o institutie infecta precum BOR. Suntem o tara de cercuri vicioase create de ignoranta populatiei abuzata de catre politicieni.
Guest Alex.R Posted August 5, 2010 Posted August 5, 2010 Ce este in neregula cu religia? Fundamentalistii stiu ca au dreptate pentru ca au citit adevarul intr-o carte sfanta si cunosc dinainte ca nimic nu ii va clinti din credinta.Adevarul cartii sfinte reprezinta o axioma si nu rezultatul unui proces rational.Cartea este adevarata,iar daca dovezile par a contrazice,atunci ele trebuie inlaturate si nu cartea.Dimpotriva,ceea ce cred eu,ca individ de 11ani,cred nu pentru ca am citit o carte sfanta,ci pentru ca am studiat dovezile.Este cu totul altceva.Cartile despre evolutie sunt credibile nu pentru ca ar fi sfinte.Ele sunt credibile deoarece prezinta cantitati uriase de dovezi incrucisate.In principiu,orice le citeste le poate si verifica.Atunci cand o carte de stiinta greseste,cineva va descoperii acest lucru,iar greseala va fi corectata in cartile urmatoare.Aceasta deschidere nu este valabila si in privinta cartilor sfinte. FIlosofii,cei amatori,si in special cei infectati de "relativismul cultural" , a incerc la acest punct o diversiune deja uzata:credinta omului de stiinta in dovada reprezinta prin ea insasi o credinta fundamentalista. M-am ocupat in alta parte de acest lucru,asa ca acum nu voi face decat sa ma repet,pe scurt. Cu totii credem in dovezi,indiferent de ceea ce profesam sub umbrela amatorismului filosofic.Daca,sa spunem,as fi acuzat de o crima si procurorul ma intreaba daca este adevarat ca am fost in Bucuresti in noaptea crimei,nu pot sa scap de raspuns printr-o eschiva filosofica : "Depinde de ceea ce intelegeti prin adevarat". Si nici un argument antropologic:"Numai in sensul dumneavoastra stiintific se poate spune ca am fost in Bucuresti. Poate ca oamenii de stiinta sunt fundamentalisti atunci cand vine vorba de definirea,intr-un mod cumva abstract,a intelesului notiunii de "adevar".Insa,cu totii facem acelasi lucru.Nu sunt mai fundamentalist atunci cand spun ca evolutia este adevarata,decat atunci cand spun ca este adevarat ca Romania se afla in emisfera nordica.Credem in evolutie pentru ca este sprijinita de dovezi si am abandona=o imediat daca o noua stiinta ar respinge-o.Nici un fundamentalist adevarat nu ar face o astfel de afirmatie. Cateodata ma tulbura foarte tare faptul ca oponentul meu nu vede ca dovezile in sprijinul evolutionismului sunt deosebit de puternice--sau ,de cele mai multe ori,refuza sa vada deoarece vine in contradictie cu cartea lui magica.Incredintarea mea in evolutie nu este insa fundamentalism,si nu este nici credinta religioasa,si aceasta pentru ca stiu ce trebuie pentru a ma razgandi,ceea ce as face cu bucurie daca ar aparea dovezile necesare. Ma opun religiei fundamentaliste pentru ca ea corupe in mod activ initiativa stiintifica.Ea ne invata sa nu ne razgandim si sa nu dorim sa cunoastem lucruri interesante care ne stau,tuturor la dispozitie.Ea submineaza stiinta si secatuieste intelectul. Fundamentalismul religios este pus pe ruinarea educatiei stiintifice a mii de minti tinere,nevinovate,bien intentionate si dornice de invatatura.Poate ca religia "ponderata",nonfundamentalista nu face acest lucru.Dar ea pregateste lumea pentru fundamentalism prin aceea ca invata copiii,de la varste fragede,ca a crede fara nici un dubiu este o virtute. Sunt obosit si am sa continui peste cateva ore.Am scris repede,deci,daca se poate fara texte de genul:"hahaha nu ai pus virgula".
Razvan Posted August 5, 2010 Posted August 5, 2010 @paradoxul e ca insasi Darwin a spus intr-o scrisoare ca nu e convins de evolutie. Evolutia in principiu nu e demonstrata si nu e mai departe de o teorie plauzibila, si doar atat. Bine acum nu pot sa cred nici ca a venit gm-ul si i-a creat pe playeri, iar dupa ceva timp s-a ofticat si a modificat ratele serverului Cand vine vorba de "stiinta": gandeste-te doar cate teorii asupra nasterii universului au fost aprobate si apoi dezaprobate in ultimii 100 de ani si o sa-ti dai seama cat de exacta e :D Si nu, chiar nu ai cum sa verifici teoriile atata timp cat nu ai cunostinte avansate in acea stiinta. Eu ti-am mai zis: nu te gandi la religie ca si concept atata timp cat nu crezi in ea: gandeste-te la cum ar fi lumea (defapt cum incepe sa fie) fara religie, fara frica de ceva. Legile nu au taria pe care ar avea-o "frica de cel de sus", pentru unii - unii aia sunt cei mai multi din pacate. Eu nu inteleg ce ti-a facut religia de esti asa pornit sincer. Uite o chestie din propria experienta: acum 2 ani am fost "sa dam noroc" cu sf paraschiva in iasi... in fine, ne-au dat jandarmii afara de la coada, am dormit 2 nopti in copou etc. Dar la intoarcere, in tren0 era un tip cu vreun an mai mic, cu care am inceput sa vorbesc: el foarte religios, eu foarte revoltat ca oamenii cred in prieteni imaginari. In fine dupa ce am vorbit cu el 3 ore pana am ajuns acasa incepuse sa spuna ca da, posibil sa nu existe Dumnezeu. Atunci ma simteam triumfator, etc, insa dupa vreo 2 saptamani cand ma duc cu un amic sa ne bem cafeaua de dimineata il intalnit pe baiatul respectiv in bar, cu berea in mana. Sincer m-am simtit super vinovat cand l-am vazut in ipostaza aia. Biserica e ceva optional: nu te obliga nimeni sa te duci, nu te obliga nimeni sa platesti, nu te obliga nimeni sa ai incredere in ei. Nu vad de ce ar trebui sa-i impoziteze: ca sa fure altcineva banii? Nu vad de unde atatea impozite. Oamenii sunt incredibil de prosti si se lasa cumparati de o galeata si o bricheta, aici e problema! Sa fiu sincer mie nu mi se pare normal sa se plateasca atatea impozite. Fiecare cetatean sa plateasca o suma modesta pentru politie, pompieri, armata, scoala si spital si gata. De ce sa fiu obligat sa imi platesc pensia daca eu vreau sa strang banii la ciorap si sa-mi incep o afacere la senila-mi batranete? ps: o intrebarea, chiar sunt curios: popii sunt bugetari? @black .. aia e chestia: se fura, se fura nesimtit de mult. Dupa ce or sa termine cu furatul lucrurile or sa se mai redreseze: degeaba baga impozite, degeaba scad salariile: ei doar au de unde sa ia mai multi bani, voua nu va va fi mai bine oricum.
Guest Alex.R Posted August 5, 2010 Posted August 5, 2010 SilenR si eu am trecut prin ce treci tu acum,credeam ca religia mentine echilibrul ,dar e gresit.Este chiar invers.Cat despre scrisoarea lui Darwin este exact ca povestea cu Einstein copil.Am sa deschid eu un topic in care am sa explic teoria evolutie.Poti sa imi pui intrebari acolo despre subiectul asta.Nu tot ce zboara se mananca,asa ca nu mai crede tot felul de aberatii despre Darwin,Einstein si Feynman. Ti-am explicat in topicul Universul Credintei,ca simtul nostru moral nu are legatura cu religia,din contra are chiar origine darwiniana. Si da,popii sunt bugetari. Avantajul religie este ca poti sa fii cel mai mare idiot,exista o carte magica care explica tot.
LuckyShot Posted August 5, 2010 Posted August 5, 2010 ps: o intrebarea, chiar sunt curios: popii sunt bugetari? da, sunt bugetari. pe langa asta, bisericile sunt intr-adevar un paradis fiscal. nu platesc taxe si impozite (nici pe cladiri si nici pe terenuri), sunt finantate de stat, detin monopulul comertului cu obiectele de cult si sunt scutite de TVA pentru veniturile obtinute astfel etc. macar in perioada asta mi s-ar parea normal sa se perceapa aceleasi taxe si impozite care se percep in mod normal de la o persoana care realizeaza un venit si care are o casa si un teren. nu e tocmai normal ca sectorul privat sa moara din cauza faptului ca nu are de unde plati atatea taxe, in timp ce clericii s-o duca mai bine decat 80% din populatia tarii.