Jump to content
Tybork

Băsescu anunţă scăderea pensiilor cu 15%, a fondului de salarii cu 25% şi a subvenţiilor

Recommended Posts

deci eu presimt ca o sa se ajunga la o revolutie ceva ca nu se mai poate ... dupa ce ca au fost prosti si s-au imprumutat atat la FMI atatea miliarde pe care le-au bagat in buzunare ei , acum o sa tragem 10 - 20 ani de pe urma acestor imprumuturi ... si ratatii vor sa mai faca imprumuturi

sper sa inceapa mai repede revolutia , ca basescu doar prin impuscare poate sa nu mai fure :)

daca nu e basescu e altu care o sa faca exact acelas lucru.. mai bine il lasam pe basescu in speranta ca isi face plinul si o sa traim si noi mai bine :-j

Link to comment

daca se continua in ritmul asta o sa fie iar revolutie..nu le mai ajung buzunarele la cat fura ? scad iar salariile ? fereasca..ce tara de 2 lei. eram impacat de mult cu gandul ca aici nu se poate trai.asta face doar sa confirme inca odata. :-j

Link to comment

Pai da,este un mod de a ne scoate din criza - bagandu-ne in mormant.

Dragilor,asa cum cineva mai devreme v-a explicat,ca veniturile statului sunt din impozite,taxe samd.

Daca reduci salarii/pensii/somaj/alte ajutoare si reduci si numarul de salariati,plus ca-ti iei mana de pe anumite ramuri(agricultura,industrie) vei mai crea alte situatii;alte renuntari,concedieri etc - logic ca n-ai facut nimic.Adica ai dat vrabia din mana pe aia de pe gard,si tot la taxe marite si tva crescut ajungem.

Ar trebui s-o vanda pe Ridzi pentru 700.000 euro care i-a "dat" nush cui,ar trebui sa ia banii de la drumuri/poduri facute "la dublu",sa-i traga la raspundere pe aia care au facut evaziune fiscala de 2,6 miliarde euro.Dar baietii lucreaza mana-n mana,mai scoate cate un pestisor d-asta asa de ochii lumii,dar principalul ramane - LA TEAVA CURGE BANII.

Cand or sa-si faca toti conturi in elvetia pe banii nostri,atunci poate ne va fi mai bine,doar daca nu luam noi masurile cuvenite.

Link to comment
Guest SherkaN

Traiasca Basescu, el este singurul om politic care ne poate scoate din criza.VIVA BASE :clap: :photo:

Sper ca asta e gluma :)) , cat despre stire .. ce mai putem spune ? Eu sincer sper sa rada astia Romania de pe harta .... mi-as lua pasaport de Bangladesh si cred ca m-as simti MULT MAI BINEEEE ... , sau m-as duce in Africa sa traiesc in copaci, mult mai linistit as fi.

Link to comment

România ia măsuri draconice pentru a evita scenariul grec

Presa internaţională alocă spaţii ample măsurilor drastice anunţate joi de preşedintele Traian Băsescu pentru ca România să se conformeze acordului cu FMI, comentând că Bucureştiul încearcă astfel să evite un scenariu asemănător celui din Grecia.

România, beneficiar al unui important program de ajutor din partea Fondului Monetar Internaţional şi a Uniunii Europene, a anunţat joi o reducere draconică a salariilor din sectorul public şi a pensiilor, pentru a evita un derapaj al deficitului după modelul grec.

Anunţul în acest sens a fost făcut joi de preşedintele Traian Băsescu, chiar în timpul unei vizite a reprezentanţilor FMI în România, precizează la rândul său agenţia Associated Press.

BBC notează că România va aplica aceste reduceri anul acesta, pentru a se conforma acordului de finanţare cu FMI, care de altfel şi-a prelungit misiunea în ţară cu două zile.

Într-un articol cu titlul "România strânge cureaua pentru creditul FMI", cotidianul Financial Times scrie că autorităţile de la Bucureşti trebuie să implementeze măsuri de austeritate cuprinzătoare pentru a evita creşterea taxelor şi a se asigura de livrarea următoarei tranşe din împrumutul de la FMI.

Agenţia Reuters citează declaraţia preşedintelui Traian Băsescu, potrivit căruia "acest plan era inevitabil". "Sectorul de stat este ca un om gras de 200 de kilograme, care s-a căţărat în spatele unuia foarte slab şi subţirel" de 50 de kilograme, "care este economia românească".

Sursa

Link to comment

pai voi nu stiti ce alte masuri se iau.Au inceput alarmele in unitatile militare in vederea "rascoalei".Am surse sigure in ceea ce priveste acest lucru.

Insa militarii si-au pus intrebarea si problema,si si-au zis - cum sa ies eu in fata lu` mama cu arma?Mai bine-i impusc p-astia.

Link to comment

Sper ca asta e gluma :)) , cat despre stire .. ce mai putem spune ? Eu sincer sper sa rada astia Romania de pe harta .... mi-as lua pasaport de Bangladesh si cred ca m-as simti MULT MAI BINEEEE ... , sau m-as duce in Africa sa traiesc in copaci, mult mai linistit as fi.

:cool2: es la verdad, mai bine Kazahstan:)) :cool2:

Warn up!

Edited by Tybork
Link to comment

:cool2: es la verdad, mai bine Kazahstan:)) :cool2:

Ipocritilor, da mergeti frate in Congo, Sudan, Kazakhstan sau oriunde mai vreti voi.. macar atat puteti face in democratia zilelor noastre. Dar stai, nu puteti, sunteti scolari nu? O mare parte din voi nu aveti nici buletin macar asa-i? Si atunci pentru ce .. veniti pe un forum sa comentati despre lucruri de care voi nu aveti habar. Vorbiti de iesit in strada cand voi probabil nu iesiti nici macar sa mergeti la un fotbal, stati si comentati aici pe forum.

Aceeasi mentalitate o aplica si politicienii, vor liniste, doar ca ei pot sta in Romania si pot fura in Romania fara sa fie deranjati. De ce? Pentru ca prin 2 topicuri si 100 de posturi in ele despre asta nu se va schimba nimic. Avem o mentalitate de rahat si din ce observ, ceea ce urmeaza va fi si mai rau. Din cauza asta ne meritam soarta, nu din cauza faptului ca noi i-am ales.

Link to comment
Guest dnd, la munte cu doua minore

banuiesc ca se asteapta panselute si mititei si mustarelul si vinul la discretie.surpriza, viata e dura si te loveste de fiecare data cand are ocazia. nu mi se pare just scaderea salariilor peste tot in sistemul bugetar...dar momentan e o solutie..macar sa functioneze si sa se tina de cuvant ca la anul le vor readuce la acelasi nivel.

bai fratica tu in ce lume traiesti ?! printre bugetari sunt oameni care MUNCESC pe branci ca sa primeasca un salariu MIZER, si tu spui ca ei pana acum au frecat menta si vai tu sunt niste muieri pt ca se plang cand viata ii loveste dur ?! tu LOR le spui ca viata e dura ?! taci naibii ca habar n-ai ce vorbesti..

de ce vine toata lumea si spune "MACAR E O SOLUTIE"?? ba dar voi nu vedeti ca se putea evita "SOLUTIA" asta ?! ASTA NU VEDETI ?! daca guvernul era competent nu ajungeam aici... voi, astia care spuneti ca e o solutie sunteti tipicul romanului ! voi reprezentaati romanul care tace, si-o ia in fund, si dup'aia spune "macar mi-a scos-o din fund". voi faceti asa, in loc sa va ridicati din pozitia capra si sa ziceti "BA NU VREAU SA MI-O TRAGI IN FUND"

mi se par juste masurile, trebuie reduse cheltuielile la buget

toata lumea se plange, dar nimeni nu vine cu solutii. macar basescu a venit cu o solutie. e o solutie care nemultumeste pe multa lume (e si normal, o familie de bugetari care aveau in jur de 20 milioane pe luna fiecare, sunt usurati de vreo 10 milioane lunar acum), dar cred ca va functiona. in orice caz, e o solutie temporara, cred ca trebuie gasite si alte formule mai de durata si mai putin radicale.

1. au fost vremuri mai drastice

2. chiar ca...toata lumea se plange, dar nimeni nu are solutii. banuiesc ca se asteapta panselute si mititei si mustarelul si vinul la discretie.surpriza, viata e dura si te loveste de fiecare data cand are ocazia. nu mi se pare just scaderea salariilor peste tot in sistemul bugetar...dar momentan e o solutie..macar sa functioneze si sa se tina de cuvant ca la anul le vor readuce la acelasi nivel.

Ok, discursul cu "toata lumea se plange dar nimeni nu face nimic / nu vine cu solutii" e cel mai imbecil discurs pe care il poate tine cineva acum. in primul rand, "cine se plange" NU ARE CE SOLUTII SA ADUCA, pt ca in categoria "cine se plange" intra bugetarii (pt ca LOR li se scad salariile, pensiile etc). in al doilea rand, voi chiar credeti, cu tarie, ca altcineva in afara de basescu poate sa faca ceva in tara asta ?!(vorbind din pct de vedere legal). vi se pare ca basescu accepta sugestii ?! el a declarat ca taie salariile si pensiile si ministrul muncii HABAR N-AVEA DE MASURA ASTA ! deci va dati seama ca asta le scoate pe gura asa cum i se scoala lui...

Link to comment

Solutia ar fi fost corecta daca ar fi pastrat un prag ar veniturilor din care sa taie. Las-o dracu de treaba ca sunt pensionari care traiau din 3 milioane pe luna. La aia ce mama masii le mai iei? Margarina de pe paine?? Asa rezolvi o problema de criza, dai in cei saraci? Tot lor le iei de la gura? In loc sa micsoreze doar salariile exagerat de mari, si sa incurajeze productia proprie a tarii, sa nu mai exportam ca idiotii materii prime si sa importam produsele finite. Noi inca suntem un mare exportator de lemn brut, si un mare importator de mobila. Asta-i economie? Si acum ca le-a ajuns cutitul la os, tot de la saraci iau? Abea astept sa iasa lumea in strada, sa se faca in o revolutie. As participa cu cea mai mare placere. Abea astept grevele, si protestele stradale. Asta daca probabil s-au trezit si romanii dupa atata somn...

Link to comment

cica pentru nu a ajunge in situatia grecilor :)) ) Pai cu masurile astea fix in partea aia se indreapta treaba !

Toata europa a iesit din criza prin micsorarea TAXELOR nu a VENITURILOR ... numa noi tre sa fim mai cu motz, ca doar nu se mai imbogatesc porlomentarii`.............

Link to comment

dormi linistit cetateanule !!! guvernul lucreaza pt tine ! :)).Eu cred ca stam destul de bine in comparatie cu grecia si nu cred ca e motiv de ingrijorare.. o sa ne taie un pic din salarii si atat:d, ce mare branza? noi suntem in criza din 89 sau acum v-ati trezit la realitate?:))

Link to comment

Ne`am facut`o cu mana noastra...Cei care l`ati votat pe Basescu sper ca realizati ce ati creat.Cand va vedeam asa fericiti ca a iesit iar ASTA presedinte ,dupa atatia ani de "disperare" ,de criza si voi il votati iar,bravo voua ma.

Link to comment

Ne`am facut`o cu mana noastra...Cei care l`ati votat pe Basescu sper ca realizati ce ati creat.Cand va vedeam asa fericiti ca a iesit iar ASTA presedinte ,dupa atatia ani de "disperare" ,de criza si voi il votati iar,bravo voua ma.

tinere!! ai impresia ca dak venea geoana se schimba ceva?!! doar hotii intre ei :)) ... multi credului in tara asta:((> sa nu zik naivi .. :dooh:

Link to comment

tinere!! ai impresia ca dak venea geoana se schimba ceva?!! doar hotii intre ei :)) ... multi credului in tara asta:((> sa nu zik naivi .. :dooh:

Nu sunt naiv deloc ,dar iti garantez ca mai rau decat ne merge cu Basescu nu avea cum sa ne mearga.

Link to comment

Nu sunt naiv deloc ,dar iti garantez ca mai rau decat ne merge cu Basescu nu avea cum sa ne mearga.

cum garantezi tu ?:)))asta e chiar buna:P eu nu garantez pt mine si tu vrei sa zici ca , garantezi ca ar fi fost mai bine cu geoana si compania....

Link to comment

Sunt de acord cu Sensini, dar daca stam sa judecam consecintele ajungem la concluzia ca ne intoarcem in trecut pe vremea lui Ceausescu si o posibila revolutie.

ce revolutie ma?:)) nu iese nici draqu din casa:)) ,suntem buni doar la dat din gura:))

Link to comment
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...