Jump to content
Mihnea

Teroare la Moscova! Atentate la metrou! 37 de morti

Recommended Posts

Situatia din Moscova pe ore:

10:30 - Potrivit BBC, premierul rus, Vladimir Putin, aflat intr-o vizita in Serbia, "primeste in permanenta informatii despre ceea ce se intampla la Moscova, de la agentii de securitate si de la serviciile speciale rusesti. El este la curent si cu operatiunile de salvare a victimelor exploziilor".

10:26 - Informatia potrivit careia atentatele au fost comise de femei kamikatze a fost confirmata, printr-un comunicat, de seviciile speciale (FSB). Anuntul fusese facut intial de primarul Moscovei.

10:23 - Expertii rusi studiaza inregistrarile camerelor de supraveghere de la metroul din Moscova care au surprins imagini cu exploziile produse luni dimineata, a declarat o sursa din cadrul agentiilor de securitate, citata de Itar-Tass. Procurorul general al Rusiei, Iuri Ceaika, a preluat personal controlul investigatiei.

10:20 - "Politia a intensificat controalele in metrou, statii si zone aglomerate, identificarea persoanelor se face, de asemnea, mai strict", a declarat seful administratiei din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, Viktor Biriukov.

Pe de alta parte, Mihail Grisankov, vicepresedintele Comisiei pentru Securitate din cadrul Dumei (Camera inferioara a Parlamentului rus), a declarat ca exploziile au ca scop destabilizarea situatiei din Rusia, care in prezent se confrunta cu o amenintare terorista de razboi. "Este absolut clar ca cei care se afla in spatele exploziilor sunt finantati de organizatii teroriste interntionale", a adaugat acesta. El a facut apel la serviciile speciale rusesti sa creeze mecanisme mai eficiente de lupta impotriva terorismului.

10:13 - Exploziile au fost provocate de explozibil avand echivalentul a doua kilograme de TNT fiecare, a declarat procurorul Iuri Siomin, citat de RIA Novosti, in pagina electronica.

10:07 - CNN anunta ca oficialii ii suspecteaza pe separatistii ceceni de explozii. In august 2004, un atentat sinucigas cu bomba a dus la moartea a 10 oameni, inclusiv a femeii care a produs explozia, iar alti 51 de oameni au fost raniti. In februarie 2004, tot un atentat sinucigas cu bomba intr-unul dintre trenurile metroului din Moscova a ucis 40 de persoane si a ranit alte 100. In 2003, 15 oameni au murit in urma unui atentat la un concert din capitala Rusiei.

Potrivit CNN, teroristii ceceni au ucis in 2004 sute de oameni la o scoala din Beslan. Tot ei au fost suspectati ca ar deturnat doua avioane rusesti, 89 de oameni fiind ucisi.

Cecenia este situata in sud-vestul Rusiei, in regiunea Muntilor Caucaz. Cecenii s-au luptat ani de zile pentru a obtine independenta fata de Rusia.

Populatia Ceceniei este de aproape 800.000 de oameni si este in majoritate musulmana. Mii de ceceni au fost ucisi si 500.000 de oameni au fost stramutati de-a lungul conflictului cu Moscova.

9:59 Politia din Moscova actioneaza in conditii de urgenta din cauza celor doua explozii care au avut loc la metroul din capitala rusa, a anuntat luni un reprezentant al Ministerului rus al Afacerilor Interne, citat de RIA Novosti in pagina electronica.

9:51Atentatele sinucigase de la metroul din Moscova au fost comise de femei, a declarat luni primarul capitalei ruse, citat de AFP.

9:30 Exploziile produse luni dimineata la metroul din Moscova, soldate cu moartea a 37 de persoane, sunt atentate sinucigase, a declarat procurorul Moscovei Iuri Siomine, citat de AFP.

9:22 -Comisia de ancheta a Parchetului a declarat ca a fost deschisa o ancheta pentru terorism.

8:45 - Gazeta.ru informeaza ca o a treia explozie a avut loc la statia de metrou Prospect Mira.

Va reamintim ca prima explozia s-a produs in statia Lubianka. Potrivit ultimelor informatii, 22 de persoane au fost ucise in in urma acestei deflagratii si alte 12 au fost ranite, a declarat pentru AFP un purtator de cuvânt al Ministerului pentru Situatii de Urgenta.

O a doua explozie s-a produs la 40 de minute dupa aceea, la ora locala 08.38 (07.38 ora Romaniei), in statia Parkl Kulturi. 12 persoane au murit si alte 15 au fost ranite.

Potrivit agentiei Interfax, citata de Mediafax, prima explozie a fost declansata de un kamikaze si a avut loc intr-o garnitura de metrou care se afla in statia Lubianka, din centrul Moscovei, la ora 07.56 (06.56 ora Romaniei), a anuntat purtatoarea de cuvant a Ministerului rus pentru Situatii de Urgenta, Irina Andrianova, citata de Itar-Tass. Sediul serviciului rus de securitate, FSB, se afla in apropierea acestei statii. "Nu s-a declansat un incendiu. Echipele de salvare si pompierii lucreaza la locul incidentului", a adaugat ea.

Capitala rusa a fost afectata in ultimii zece ani de o serie de explozii mortale revendicate de militantii ceceni, dar acestea au devenit mai rare in ultimul timp.

ProTv

Link to comment

Stii cum se zice, te-ai bagat in barlogul Ursului, de acolo nu iesi decat in burta ursului. Sa vezi la tataica Putin, doua vorbe, si ceceniei ii va mai trebuii vreo 10 ani sa-si aduca aminte cum ii cheama. Sunt sigur ca titpic Rusiei, nu va da nici o declaratie, nu vor face emisiuni tip hollywood, nu vor arata soldati cu muschii pe ei, ci vor rezolva problema in stilul lor proriu, adica cei care au facut asta nu o vor mai face nici o data!

Link to comment

Au izbugnit cam multe conflicte in ultimul timp, dar nu cred ca este cazu; de ww3. Trebuie rasi de pe harta cecenii aia ratati si problem solved

Tu crezi ca faci asta ca si cum ai schimba o pereche de sosete ? Sa fim seriosi daca incepe WW3 e grav ... o sa fie serial killers ...

Link to comment

O stire trista pentru ce-i din Moscowa dar sa fim siguri ca nu se termina asa conflictu asta :) pun pariu 100% ca iar intra Russia peste cecenia :) cat de curand

si ce vor rezolva cu asta?

iti spun eu..mai multi morti,mai multi raniti si vor fi din ce in ce mai dese atacurile teroriste in rusia.

Link to comment

si ce vor rezolva cu asta?

iti spun eu..mai multi morti,mai multi raniti si vor fi din ce in ce mai dese atacurile teroriste in rusia.

Russia nu duce lipsa de populatie daca te-ai fii uitat la stirile de la ora 19 pe realitatea tv ai fii vazut cum a ordonat putin la armarea avioanelor ^^

Link to comment

Allah Akbar anyone? Cum să nu iubeşti musulmanii? Au foarte mult talent . Albii îşi arată talentul în literatură , pictură , sculptură sau cinematografie pe când musulmanii în explozibili . Cine se aruncă în aer şi face mai mult victime câştigă .

Link to comment
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...