Dani Posted February 17, 2010 Share Posted February 17, 2010 Si ca tot suntem cica in epoca “ecologistilor” niste oameni s-au gandit cum sa scape de curent si pe autostrazi. Ei au conceput niste lampi cu niste turbine, care vor ilumina autostrazile cu ajutorul vantului, exact ca niste centrale eoliene. Daca credeti ca aceste lampi vor functiona si vor ajuta lumea puteti sa le votati AICI. puteti vota aici Link to comment
Guest HateLord Posted February 17, 2010 Share Posted February 17, 2010 Luminile trebuiesc aprinse in permanenta, nu numai cand bate vantul sau cand trece o masina pe langa stalpi :-/@ Asa Uzur, si eu ce am zis? Cand nu bate vantul sau nu este curent produs de trecerea nici unei masini ce facem? Mergem pe intuneric? Link to comment
Uzur Posted February 17, 2010 Share Posted February 17, 2010 Arata bine in poze :) @hatelord tu ai citit macar stirea ? lampiile vor ilumina cu AJUTORUL vantului Link to comment
Cloud_Rodricaz Posted February 17, 2010 Share Posted February 17, 2010 (edited) Ce sa pui in Romania ca ti le fura...Citeste despre ce este vorba!Next time warn lvl up! Edited February 18, 2010 by Tybork Link to comment
Dani Posted February 17, 2010 Author Share Posted February 17, 2010 Luminile trebuiesc aprinse in permanenta, nu numai cand bate vantul sau cand trece o masina pe langa stalpi :-/@ Asa Uzur, si eu ce am zis? Cand nu bate vantul sau nu este curent produs de trecerea nici unei masini ce facem? Mergem pe intuneric?binenteles ca nu vor fi puse peste tot.. de ex in Austria, Elvetia, Anglia.. se pot pune lejer :) Link to comment
K1dduletz Posted February 17, 2010 Share Posted February 17, 2010 Nu avem noi autostrazi pentru astfel de lampi ... nu avem autostrazi nici macar pentru masini Link to comment
Stalk3r Posted February 17, 2010 Share Posted February 17, 2010 @kidduletz, ai fost vreodata pe vre-una din autostrazile din romania ? A n-ai nici masina, ok.@on ar fii o idee buna, dar nu peste tot avem parcuri eoliene ca sa fie permanent vant. Ar fii o idee sa le combine si cu curent electric prin cablu, in caz ca nu bate vantul sa fie alimentate direct de la releu.ps: eu nu vreau sa fiu nesimtit sau altele, dar Dani zici ca e lins in fund de toti moderatorii, semnatura deformeaza forumul, avatar-ul e indecent (avand in vedere ca 95% din linkmania sunt sub 18 ani..) si cel mai tare .. nimeni nu-i zice nimic ca isi face publicitate la blog, in rest toti care fac asta isi iau peste bot ca sa posteze la publicitate. N-am nimic in potriva ca isi face publicitate aici, eu unul nu am blog , n-am avut si nici nu o sa am.. dar ideea e ca nu e corect fata de restul si nimeni nu ia nici macar o masura. Eu mi-am primit nush cate avertizari ca am semnaturi prea mari sau avatar indecent sau alte balarii de cand is aici.. , as vrea si eu dreptate. Link to comment
Dani Posted February 17, 2010 Author Share Posted February 17, 2010 @kidduletz, ai fost vreodata pe vre-una din autostrazile din romania ? A n-ai nici masina, ok.@on ar fii o idee buna, dar nu peste tot avem parcuri eoliene ca sa fie permanent vant. Ar fii o idee sa le combine si cu curent electric prin cablu, in caz ca nu bate vantul sa fie alimentate direct de la releu.ps: eu nu vreau sa fiu nesimtit sau altele, dar Dani zici ca e lins in fund de toti moderatorii, semnatura deformeaza forumul, avatar-ul e indecent (avand in vedere ca 95% din linkmania sunt sub 18 ani..) si cel mai tare .. nimeni nu-i zice nimic ca isi face publicitate la blog, in rest toti care fac asta isi iau peste bot ca sa posteze la publicitate. N-am nimic in potriva ca isi face publicitate aici, eu unul nu am blog , n-am avut si nici nu o sa am.. dar ideea e ca nu e corect fata de restul si nimeni nu ia nici macar o masura. Eu mi-am primit nush cate avertizari ca am semnaturi prea mari sau avatar indecent sau alte balarii de cand is aici.. , as vrea si eu dreptate.1. sa nu zici ca sunt rau mi-am schimbat avatarul, desi nu era nimic indecent.. nici nu se vedea bine acel san.. in fine2. nu mi-am dat seama ca semnatura deformeaza forumul, am rearanjat-o3. am vorbit pe tema asta cu toti globalii si au fost de acord, mai ales ca intre toate stirile cancan, accidente, violuri apar si 2, 3 stiri cu ceva interesant4. nu e publicitate la o concurenta p.s. eu zic sa va uitati in gradina voastra.. atata timp cat eu n-am nimic cu voi.. nu inteleg cu ce te deranjez.. Link to comment
nu ma cunosti Posted February 18, 2010 Share Posted February 18, 2010 ar fi foarte bune.. atata timp cat nu sunt puse prin Romania. la noi se fura, mai mult ca sigur. Link to comment
Alecswtzu Posted February 18, 2010 Share Posted February 18, 2010 Oricum nu au fost gandite ptr. autostrazile din Romania (alea multe) si nu pot fi puse oriunde, probabil merg la o anumita viteza a vantului. Link to comment
Guest MaGic_MaStEr Posted February 18, 2010 Share Posted February 18, 2010 Buna idee,da' nu cred ca se vor pune in Romania :)... Link to comment
TwentySix Posted February 18, 2010 Share Posted February 18, 2010 ar fi interesant daca s-ar pune si la noi , nu s-ar ma face atata risipa de energie cu iluminatul stradal Link to comment
Random Hero Posted February 18, 2010 Share Posted February 18, 2010 Luminile trebuiesc aprinse in permanenta, nu numai cand bate vantul sau cand trece o masina pe langa stalpi :-/@ Asa Uzur, si eu ce am zis? Cand nu bate vantul sau nu este curent produs de trecerea nici unei masini ce facem? Mergem pe intuneric?Nu e nevoie de o tornada ca sa actioneze niste mini-turbine eoliene. O simpla adiere de vant ar fi de ajuns. E un proiect interesant, promitator si stalpii arata si bine :D Link to comment
Guest relife Posted February 18, 2010 Share Posted February 18, 2010 arata chiar bine , totusi nu cred ca va fi realizabil acest proiect , cel putin nu la noi, dabia au bagat stalpi cu fire sub pamant in unele zone ale capitalei, pana sa se realizeze asa ceva la noi trebuie sa mai treaca 10-15 ani. Link to comment
Lemonade Posted February 18, 2010 Share Posted February 18, 2010 Daca s-ar ajunge sa se realizeze toate proiectele de genul acesta, cred ca am economisi multi bani si am ajunge sa protejam si mediul inconjrator. Link to comment
cristik112 Posted February 18, 2010 Share Posted February 18, 2010 Daca vor sa puna ,sa puna da nu cred ca la noi o sa apara asa ceva prea curand ...in primul rand nu avem autostrazi si in plus cum au zis si cei de mai sus se fura instantaneu ... Link to comment
Stargate Posted February 19, 2010 Share Posted February 19, 2010 Luminile trebuiesc aprinse in permanenta, nu numai cand bate vantul sau cand trece o masina pe langa stalpi :-/ @ Asa Uzur, si eu ce am zis? Cand nu bate vantul sau nu este curent produs de trecerea nici unei masini ce facem? Mergem pe intuneric? Orice dispozitiv eolian/solar are un acumulator pt stocarea energiei atunci cand nu are vant/lumina si a nu lasa in bezna atunci cand este nevoie. Lampi solare cu acumulator pt gradina, care se incarca ziua si lumineaza noaptea, gasesti si la Ikea :tiphat: Deci ideea este splendida Link to comment
Mihnea Posted February 21, 2010 Share Posted February 21, 2010 Alte proiecte bune , dar pacat ca nu sunt puse si in aplicare , iar in Romania daca este sa ajunga asa ceva ajung in 15-20ani Link to comment
Guest Sniperus Posted February 21, 2010 Share Posted February 21, 2010 Am vazut in Franta asa ceva pe autostrazi, bine nu erau lampi ci indicatoare si radare alimentate de panouri solare :) Link to comment
K1dduletz Posted February 21, 2010 Share Posted February 21, 2010 Am vazut in Franta asa ceva pe autostrazi, bine nu erau lampi ci indicatoare si radare alimentate de panouri solare :)si comapri Franta cu Romania ? crd ca glumesti ... cum spuneam nu detinem autostrazi pentru astfel de minunatii Link to comment
- The Doctor - Posted February 21, 2010 Share Posted February 21, 2010 Alt proiect care nu se va realiza nici in veci la noi...Nici in Occident nu cred c-o sa gasim asa ceva cat de curand.. Link to comment
Slash09 Posted February 21, 2010 Share Posted February 21, 2010 Este o idee ingenioasa , oricum in Romania apar lucrurile dupa 50 de ani de cand au fost create.Oricum mai exista modalitati Link to comment
Guest Wandering Posted February 21, 2010 Share Posted February 21, 2010 si daca ramanem fara vant ramanem in beznaNu cred ca e o idee buna,lampi mai bune ar fi care sa traga noaptea lumina de la luna,ca si asa nu avem nevoie de ea Link to comment
Bobby Posted February 21, 2010 Share Posted February 21, 2010 si daca ramanem fara vant ramanem in beznaNu cred ca e o idee buna,lampi mai bune ar fi care sa traga noaptea lumina de la luna,ca si asa nu avem nevoie de eaDaca citeai ce a scris Stargate,nu scriai prostiile ce ai scris aici.Orice dispozitiv care functioneaza pe baza solara sau eolian au si un acumulator.Nu stiu dece multi dintre voi sunt asa de pesimisti? dc credeti ca noi nu putem avea asa ceva? Link to comment
Ioana Posted February 21, 2010 Share Posted February 21, 2010 O idee interesanta,ar fi ceva sa se puna in aplicare si pe la noi :D Link to comment