Jump to content
K1dduletz

Resedinta premierului thailandez, bombardata cu excremente umane

Recommended Posts

Politia thailandeza a sporit masurile de securitate in jurul resedintei premierului Abhisit Vejjajiva, in urma incidentului, care a aparut pe fondul unor tensiuni politice din ce in ce mari in aceasta tara.

Pe inregistrarile camerelor de supraveghere poate fi vazut un barbat pe motocicleta, cu fata acoperita, care arunca peste gardul resedintei premierului ceea ce mai tarziu s-au dovedit a fi pungi cu excremente umane.

Vicepremierul responsabil cu Securitatea, Suthep Thaugsuban, a atribuit imediat atacul "camasilor rosii", grupare care-l sprijina pe fostul premier Thaksin Shinawatra, aflat in exil.

Abhisit Vejjajiva a avertizat recent ca violentele politice risca sa se intensifice, pe fondul pronuntarii, la 26 februarie, a verdictului Curtii Supreme privind confiscarea averii lui Thaksin, in prezent fiind pusa sub sechestru si estimata la 2,2 miliarde de dolari.

Oficialii din tabara "camasilor rosii" au precizat sa se asteapta ca 1 milion de persoane sa iasa in strada in Bangkok. In ultimele zile, s-au adunat insa cel mult 30.000 de persoane.

Thaksin, sprijinit de o parte a cetatenilor si criticat de o alta, a detinut functia de premier timp de 5 ani, inainte de a fi inlaturat printr-o lovitura de stat militara, in 2006. Ulterior, a fost condamnat la doi ani de inchisoare, intr-un dosar economic. De atunci, el traieste in exil, dar este omniprezent in viata politica thailandeza.

Sursa: Pro TV

Link to comment
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...