Jump to content
logs

Toate panzele sus

Recommended Posts

Homo peregrinus... sa vizitezi, sa descoperi, sa afli despre alte locuri si alte culturi.

Tuturor ne plac calatoriile si majoritatea oamenilor isi doresc sa poata fi macar pentru un timp globetrotteri.

Hai sa povestim aici despre locurile in care am fost, ce am vizitat, ce am descoperit, ce ne-a impresionat. Din tara dar si din intreaga lume. Poate si sugestiv cu o fotografie dar mai ales cu ceea ce ne-a placut mai mult si cu impresii despre felul in care am descoperit lumea.

Link to comment
Share on other sites

Guest stefteo21

Eu am calatorit prin Portugalia, Spania, Franta, Germania, Austria si chiar o bucatica din Ungaria ... ce pot sa spun e ca difera foarte foarte mult cultura in primul rand.

In timp ce in Franta sunt cei mai scumpi si mai sociabili si mai de treaba oameni din Europa, dupa romani bineinteles in Austria sunt niste oameni reci, indiferenti si care pur si simplu nu le pasa decat de dansii.

Portughezii nu stiu boaba de engleza, inapoiati dar cu o infrastructura bine dezvoltata, iar nemtii au fete dragute doar la McDonalds. In Spania in schimb am vazut niste "bucati" pe strada de iti statea mintea... cel mai bine e sa vizitati voi insiva fiindca e foarte foarte mult de povestit si nu am chiar dispozitia sa scriu aici eseuri...

Link to comment
Share on other sites

Eu am vizitat Franta si Italia ... dar s`a intamplat demult, in 2000. Eram cam mic pe atunci. Amintiri am ... dar nu prea ma interesa pe mine pe atunci cum sunt oamenii, alea alea. Ma interesa sa vad cat mai multe chestii interesante, lucru pe care l`am si facut.

Link to comment
Share on other sites

Eu am calatorit prin Portugalia, Spania, Franta, Germania, Austria si chiar o bucatica din Ungaria ... ce pot sa spun e ca difera foarte foarte mult cultura in primul rand.

Portughezii nu stiu boaba de engleza, inapoiati dar cu o infrastructura bine dezvoltata, iar nemtii au fete dragute doar la McDonalds. In Spania in schimb am vazut niste "bucati" pe strada de iti statea mintea... cel mai bine e sa vizitati voi insiva fiindca e foarte foarte mult de povestit si nu am chiar dispozitia sa scriu aici eseuri...

Aici tin sa te contrazic, am facut facultatea in Portugalia, si 3/4 din studenti stiu engleza. Oameni de rand la fel ca si in Romania putini stiu o limba straina, dar daca te duci intr-un bar, magazin gasesti pe cineva care sa te serveasca in engleza sau franceza. Cat despre infrastuctura aici ai dreptate, ei au facut autostrada prin munte intr-un an de 100 km+, sau una spre Figueria Da Foz in 6 luni 30 km.

Porto si Lisabona sunt 2 orase superbe in Figueria da Foz gasesti cele mai bune clatite cu inghetata. In Aveiro unde am facut eu ore, e si numit Venetia Portugaliei, gondole, canale, distractii pentru studenti super. Poti sa mergi cu sticla de vodka in mana sa bei si nu iti zice nimeni nimic. O sa pun niste poze cum se distreaza studentii.

@ Cat despre italia, urat cel putin unde am fo eu in Milan. Ca oras e frumos, dar oamenii mai porci decat romanii. Stau 30 min sa ma serveasca cu o bere. La Aeroport m=au pus sa deschid laptop-ul deoarece aveam parul mare si eram bronzat dupa cateva luni bune la plaja in Portugalia, au chemat vreo 2 sa se uite daca eu sunt cel de pe pasaport. Iubesc Domu-l din Milan e o capodopera.

@@@@ Poze portugalia

http://img705.imageshack.us/i/p1010536l.jpg/ - Clatite Figueria

http://img689.imageshack.us/i/p1010232g.jpg/ - Porto vazut de pe malul stang al raului Douro.

http://img705.imageshack.us/i/imag1837.jpg/ - Coimbra Academic Week. Weaked Party 10000 de studenti care beau impreuna, bautura gratis cat doresti.

http://img130.imageshack.us/i/dsc01606c.jpg/ Trebe sa ajungeti macar odata acolo sa petreceti.

http://img130.imageshack.us/i/p1010433r.jpg/ - Plaja din aveiro. In fiecare zi cand era frumos eram acolo

http://img23.imageshack.us/i/img2682e.jpg/ - Venetia Portugaliei

Mi-am adus aminte de un filmulet facut de indrumatorul meu de acolo. U0-wzNYdnqU

Link to comment
Share on other sites

Vilnius, octombrie 2009

Nu intamplator, capitala Lituaniei a fost aleasa in 2009 ca si Capitala Culturala Europeana. Are cel mai mare centru vechi din Europa (patrimoniu UNESCO) - inca bine conservat si intretinut. Te impresioneaza fatadele in culori pastelate si bisericile in stil baroc (foarte multe, aproape la fiecare colt de strada).

http://img682.imageshack.us/img682/2051/img0029qw.jpg

Are o viata culturala intensa si dinamica, peste 900 de evenimente pe an.

Are chiar propria 'republica culturala' Uzupio Res Publika (si un cartier special dedicat acestei republici) - al carei membru poti sa devii pentru a sustine cultura in intreaga lume.

http://img5.imageshack.us/img5/1415/img0130sk.jpg

Relicvele comuniste sunt prezente, fireste, fara sa stirbeasca identitatea nationala. Fac parte dintr-o istorie zbuciumata in care lituanienii, ca popor mic, au rezistat cu succes fara sa-si piarda identitatea sociala si culturala sub talpa rosie ruseasca. Peste toate, troneaza Muzeul KGB in plin centru al orasului. Explicatiile oferite sunt simple, lasand realitatea crunta sa vorbeasca de la sine.

http://img689.imageshack.us/img689/3792/img0022wt.jpg

Si daca tot ai ajuns in Vilnius, nu rata Muzeul de Chihlimbar (ambra). De altfel, gasesti peste tot magazine cu bijuterii si obiecte de arta din chihlimbar ce iti taie rasuflarea. Nu poti sa nu cumperi ceva...

http://img697.imageshack.us/img697/8284/img0094lv.jpg

Sa nu pleci din Vilnius fara sa gusti celebrele zeppeline (galusti de cartofi umplute cu tot felul de minunatii) si urechile de porc servite ca snackuri la bere.

http://img706.imageshack.us/img706/5416/img0042l.jpg

http://img163.imageshack.us/img163/4082/img0032ve.jpg

Link to comment
Share on other sites

Guest stefteo21

Buugy .. da la Sintra in Portugalia ai fost ? Absolut superb :wub: mai ales gradinile alea de la intrare...

http://img37.imageshack.us/i/image053db.jpg/ => Turnul Eiffel

http://img138.imageshack.us/i/image134c.jpg/ => Plaja din Portugalia de la Nazare ( unde a filmat Inna videoclipul la melodia Amazing )

http://img37.imageshack.us/i/image184tf.jpg/ => poza de la Sintra

http://img51.imageshack.us/i/image186k.jpg/ => alta poza de la Sintra

http://img32.imageshack.us/i/image257ch.jpg/ => o biserica din Portugalia

Trebuie sa specific ca toate pozele puse de mine mai sus le-am facut personal cu un Nokia 5610 Xpress Music... camera doar de 3,2 mp la rezolutie de 2048 x 1536 deci daca vreti un telefon bun pentru fotografii il recomand din inima... scoate pozele mai bune decat Lg Viewty ala cu 5 MP... si chiar decat multe camere foto...

POZELE NU SUNT EDITATE!

Am sa mai caut ca mai am si de prin Germania si Austria tot asa faine... si revin cu edit daca gasesc..

Link to comment
Share on other sites

Am fost in Grecia,heh,ca tot romanul ...acum este la moda sa te duci in Grecia..

Ce pot sa zic...in primul rand m-am intalnit si cu familia de acolo (cam 15 % sunt grec) :P ...

Aceasta tara mi-a lasat o impresie foarte placuta,apa foarte curata,curatenie,civilizatie...Poate ca si la noi se poate,daca fiecare dintre noi am face cate putin bun si am incerca sa nu aruncam pe jos nici macar un chistoc de tigara...

M-am descurcat si cu limba cat de cat ...pe parinti i-am mai ajutat,deoarece ei nu au invatat,decat bunicii stiu :P si eu tot auzind am mai invatat si eu si acum ma duc si la cursuri speciale..

Pot sa spun ca apa de acolo este atat de curata,nu am vazut niciodata asa apa..se vad pestii in ea asa de curata este..foarte multi palmieri,plaja curata..

In rest am mai fost in Romania la munte..la Caciulata,Voineasa,Bran,Piatra-Neamt...frumos :)

http://www.imagebam.com/image/99b06e62489927

http://www.imagebam.com/image/c47a7262490224

pozele sunt facute cu un telefon k810i ..este slaba calitatea :tiphat:

Link to comment
Share on other sites

Cine a facut topicul asta pinned? :D

Probabil logs :) doar e moderatoare

PS eu...m-am plimbat mult..nu-mi fac o lista aici pentru ca nu sunt genul laudaros :)

Pe scurt..legat de Portugalia il sustin pe Bughy...si eu am fost de cateva ori acolo ( my dad worsk arround there) si m-a impresionat..Lisabona e o capitala mult peste alte capitale de fite din Europa..si este si mai accesibila ca preturi..in schimb despre francezi se stie ca sunt ingamfati...refuza sa vorbeasca engleza si sunt si zgarciti

Din tarile outside the box...SUA ..hmm cultura fast food..dar acolo fiecare face ce vrea :) iar in tarile asiatice..mergi ca intr-o alta poveste

Link to comment
Share on other sites

Ne poti si arata, ne poti si povesti, ca nu ne suparam :P.

Topicul nu a fost facut pentru laudarosi ci tocmai pentru a vedea locuri si a afla despre locuri pe care sa nu le ratam in calatoriile noastre.

Link to comment
Share on other sites

Am inteles ideea. :P

Pot sa zic sigur ca nu-ti ajunge o zi sa vezitezi ce-i mai important din Roma,am vezitat cam tot ce se putea vizita,dar nu am apucat sa-i "vad" pe Romulus si Remus si regret foarte mult,sper ca anul asta a, sa ajung si acolo.

Mi-a placut Fontana di Trevi (sper ca am scris corect) foarte mult,m-as fi balacit putin in ea pe caldurile alea,ca eram in pantaloni lungi,pentru ca la Vatican nu poti intra in pantaloni scurti :(

Am fost si la Colosseum,nu se compara cu ceea ce se vede pe la tv,in poze.

Am ramas uimit dupa ce am auzit povestea acelei barci ramase in oras dupa o inundatie,dar si mai uimit de ce poate face romanul cand vede ceva frumos,se pare ca doi,trei romani mai veseli dupa ceva pahare de alcool,s-au suit pe ea si au rupt un colt.

Cand ma plimbam printre ruinele alea sau paseam pe acele drumuri,simteam ceva ciudat,parca ii auzeam pe romani cum treceau :D

Nustiu ce sa mai zic,sunt multe de zis,eu personal am avut ca ghid un roman stabilit in Roma de ceva timp si-mi pare bine ca l-am avut ca in principiu am vizitat ce era mai important.

Era sa uit,probabil veti merge o zi intreaga si vi se va foace foame,opriti-va la orice pizzerie,Italienii stiu sa prepare pizza cel mai bine si chiar daca nu o sa vi se face foame,incercati,merita.

Un alt lucru care mi-a placut din bucataria Italiana ,a fost sandwich cu prosciutomcarne preparata numai de ei,e foarte bun.

Nu am stat in Roma,am stat intr-un oras de langa asezat langa un sat vechi cu alei inguste si case vechi,seara cei ce stateau in zona aprindeau cate 2 3 lumanari si le puneau in fata usei,era o spledoare sa te plimbi seara pe acolo.

Mi-a parut rau ca nu am invatat limba,pentru ca se pare ca italiencelor le plac brunetii cu ochii albastri si chiar sunt ceva italience simpatice,nu la fel de multe ca romancele,dar nu au aerele alea de mari vedete.

Din punctul asta de vedere ii o diferenta uriasa intre italience si romance.

Inca un sfat,daca va duceti in Italia,nu va luasi masina,cel putin in Roma,italienii au un stil de condus foarte ciudat,nu ai sa vezi o masina fara ceva zgarieturi,cat a fi ea de noua :lol:

Eu cam atat am avut de spus,mai intrebati daca aveti nelamuriri,ca ma cam lasa si pe mine memoria :D

Link to comment
Share on other sites

Eu am fost prin Ungaria, Austria, Bulgaria (doar prin trecere), Germania, Grecia, Turcia, Italia si cam atat (cred).

In Austria metrourile si tramvaiele parca sunt nave spatiale :o.

In Germania am vizitat Munchen-ul si Berchtesgaden-ul (http://en.wikipedia.org/wiki/Berchtesgaden - sat bombardat in al doilea razboi mondial de catre americani), poate cel mai frumos loc ce l-am vazut, am vizitat multe muzee si chestii, am vazut buncarul lui Hitler, am urcat la Kehlsteinhaus (cadoul facut de Martin Bormann lui Hitler cu ocazia aniversarii a 50 de ani).

Cam atat, daca plecati undeva prin Germania/Austria, va recomand cu caldura Berchtesgaden-ul :).

Link to comment
Share on other sites

Milano, Genova, Torino... adica Nordul Italiei. Hm, pentru cine vrea sa descopere cum e un altoi nereusit de stil germanic peste spiritul italian de tip 'dolce farniente', recomand doar vizite scurte si intr-o companie agreabila. Altfel, alegerea mea pentru Italia ar fi mereu de la Roma in jos. M-am convins. Dau oricand orasele insirate mai sus (cu locuitori cu tot) pe Napoli, Vibo, Rosarno, Palermo. (sudistii sunt mai autentici si nu incearca sa para altfel decat sunt).

Link to comment
Share on other sites

Eu am fost in micuta insula Cipru un loc minunat unde vas indica sa mergeti.

Atractiile lui principale sunt marea munti deoarece acolo marea se imbina cu munti si creaza un peisaj de vis

Manastiri am vizitat sunt ceva prin munti nu indic celor care le rau de la serpetine sau inaltimimi.

Pentru a ajunge acolo trebuie sa luati avionul

Parerea mea ar fi ca nu trebuie sa mergeti in mijlocul veri sunt peste 40 grade in fiecare zi

In rest multe magazine si mall-uri

O zi acolo e un vis ! Daca mai gasesc poze o sa pun !

Link to comment
Share on other sites

Guest CYRRKEWL

CE FACETI BAIETI????!?!?!?!removed link <-------!

Edited by blk
Link to comment
Share on other sites

Guest cristinaaquilera

eu m-am plimbat destul de mult prin Europa, dar locul meu preferat ramane dormitorul. Pe langa, pat, perne, patura, lenjeria de pat, etc., (care sunt cele mai importante atractii turistice), dormitorul este locul ideal pentru dragoste (sau iubire daca vreti). Daca exista si niste lumanari romantice si o muzica pe masura, Parisul deja e un fleac.

Link to comment
Share on other sites

Din pacate am calatorit doar in Germania , unde in oraselul in care am fost , au fost oameni destul de "reci" sa spun asa , pur si simplu , nu te salutau , nici macar nu se uitau la tine , gen "fiecare pentru el "... si in al 2`lea rand , tot in Germania , nu stiau engleza mare parte din locatia respectiva , am incercat sa fac eu pe caldutul cu ei :)) , dar mna , fail .. #-o , nu a mers ..nu stiau engleza .:( , oricum de pinde EXTREM de mult prin ce parte a regiunii din tara mergi .. ca de ex , daca mergeam in capitala sigur stiau aprox toti macar o boaba de engleza :D , zic eu ..

Link to comment
Share on other sites

Cel mai recent am fost in Austria si Ungaria .

Austria - Viena

-Oameni civilizati , intradevar putin cam reci , dar fiecare isi vedea de treaba lui.

-De vizitat se merita tot orasul, mai ales centrul , eu am fost aproape de perioada craciunului si era orasul si decorat :). Eu personal am fost la Palatul Sch?nbrunn unde am petrecut mai bine de jumatate de zi vizitand palatul,absolut minunat. De asemenea si gradina zoologica de la Sch?nbrunn se merita vazuta,am stat jumatate de zi si nu am reusit sa o vizitez pe toata. Tot in Viena am mai vizitat si Casa Hundertwasser, o cladire interesanta din punctul meu de vedere.

-De asemenea tot in Austria am vizitat si Abaţia Melk , se merita vizitata.

-Deobicei locuitorii stiu si engleza, mai ales cei care intra destul de des in contact cu turistii. Iar daca intrebi te ajuta.

Ungaria - Budapesta

-In privinta oamenilor, mi s-au parut putin mai reci ca austriecii , dar chiar daca sunt reci , totusi te trateaza cu respect, mai ales ca turist, au grija sa te faca sa te simti cat mai bine ca sa revii la ei[valabil si pentru cei din Austria ].

-In Budapesta , am avut ocazia sa merg la o cina pe un vas mic de cruaziera pe dunare, unde am fost tratati foarte bine, am vizitat citadela din Budapesta, de unde se vede tot orasul , o imagine superba. Cei drept in budapesta am stat mai putin ca in viena, si sincer nu prea m-a atras orasul , cum ma atras viena.

-Sincer, eu nu prea am dat de oameni care sa vorbeasca engleza, in schimb am mai dat de cativa care stiau romana, sau chiar erau romani.

Link to comment
Share on other sites



  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...