Jump to content
topaZzModificat

Boc: Preţul la energie nu va creşte în 2010

Recommended Posts

Proiectul de buget pentru 2010 este aproape finalizat, dar trebuie asumat de către un guvern legitim şi bazat pe o majoritate parlamentară consistentă, pentru a nu fi "fărâmiţat" şi reorientat după interesele fiecărui parlamentar, a explicat, vineri, premierul demis Emil Boc. "Bugetul este finalizat în proporţie de peste 90%, dar trebuie o decizie politică pe care să şi-o asume un guvern legitim", a declarat şeful Executivului la postul public de radio.

În acest context, el a amintit că, în 2010, în sectorul bugetar vor fi majorate doar salariile cuprinse între 600-705 lei şi a precizat, fără exemple, că o creştere a accizelor va fi operată doar în cazul celor "convenite cu UE şi prevăzute de legislaţia actuală". "Vor creşte doar accizele care sunt avute în vedere cu Uniunea Europeană şi prevăzute deja în legislaţia de acum. Deci, nu avem în vedere majorări spectaculoase", a spus Boc. "În privinţa energiei, aşa cum v-am spus, am discutat cu preşedintele ANRE, care ne-a asigurat că nu va creşte preţul la energie în anul 2010", a mai declarat premierul interimar, insistând că nici cota unică şi nici TVA nu vor creşte în anul următor. (M.T.)

Sursa

Link to comment

Un mic scenariu ar zice asa.

Cresc salariile bugetarilor, creste consumul. Creste consumul, creste cererea. Creste cererea, creste productia. Creste productia, cresc salariile. Cresc salariile, creste pretul, creste TVA (TVA-ul ramane 19% din pret, dar cum pretul creste, creste si tva chiar daca valoarea de 19% e aceeasi)

E totusi un scenariu teoretic, nu se stie. Oricum nu il cred pe Boc si sunt sigur ca TVA-ul va creste. Plus ca economia Romaniei numa` buna nu e. Tara care importa mai mult decat exporta.

Link to comment
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...