Jump to content
EquiNox

Numarul romanilor saraci s-a dublat intr-un an

Recommended Posts

Numarul romanilor care considera ca situatia lor financiara s-a deteriorat in ultimul an s-a dublat, ponderea acestora ajungand la 63%, arata un studiu realizat de GfK Romania.

"Romanii sunt printre cei mai pesimisti est-europeni in aceasta directie", sustin specialistii institutului de cercetare, mentionand ca, in Polonia si Cehia, ponderea acestora ajunge la 33%, iar in Bulgaria la 52%.

De altfel, circa 8 din 10 romani sustin ca resimt o inrautatire privind situatia economica generala a Romaniei, iar 56% se asteapta la o agravare a acesteia anul viitor. Totodata, aproape doua treimi din participantii la studiu apreciaza ca preturile produselor au crescut fata 2008, iar o treime considera ca acestea se vor majora in anul urmator cu un ritm mult mai alert. Daca anul trecut 34% dintre romani se temeau ca somajul va creste in urmatoarele 12 luni, in prezent ponderea acestora a crescut la peste 82%. In ceea ce priveste investitiile in bunuri de folosinta indelungata, 63% dintre respondenti spun ca nu este o perioada potrivita pentru a investi, iar circa 80% cred ca nu este un moment propice pentru a economisi, tot atatia declarand ca este putin probabil sa economiseasca bani in urmatoarele 12 luni. "Rezultatele de anul acesta in privinta economisirii sau a intentiei de economisire sunt comparabile cu cele inregistrate in 2008, ceea ce arata, cel putin la nivel declarativ, un apetit scazut al romanilor pentru economisire si inainte de criza si in timpul crizei", se mai arata in comunicat. Barometrul de Incredere a Consumatorului este un studiu cofinantat de Comisia Europeana si realizat lunar de GfK Romania, pe un esantion de 1.000 de persoane, cu varste de peste 15 ani.

Imagine IPB
Link to comment

din cauza cui suntem saraci? pentru ca romanii sunt invatati sa stea la TV\PC/canapea si sa vina banii, nu sa mearga sa munceasca.

sa mori tu ?

romani muncesc de 2 ori mai mult decat altii din alte tari ... si au un salar de kkt ... de exemplu in RO in constructie iei intre 11 si 15 mil pai in strainatate sa lucrezi la metri iei intre 1500-3000 de euro si astia muncesc mult mai putin de la 09 jumate pana la 11 lucreaza dupa de la 11 pana la 15 se odihnesc de la 15 pana 18 munca si acasa pai in RO lucreaza saracul roman de dimineata la 08 pana seara la 20 si tot 11 mil ia ...toti vb de criza dar in vara mi s-a parut ca nici macar nu se simte adica discotecile de joi pana duminica erau full .. terasele la fel lumea in mol circula si cumpara ... unde era criza in vara ? mananca altii kkt aiurea cu criza asta ... poate a fost ba nene la inceput dar voi continuati sa va plangeti intruna ca niste babe ... pai am lucrat cu taicamiu la cineva si se plangea o baba ca cica e criza si ea avea pensie 1300 de euro pe luna si mosu ei masina ultima timp si se plangea ca anu asta nu a putut sa-si mai schimbe masina si mobila in casa ca ei asa sunt invatati nu ca romani sa tina o masina 2-3 ani ei in 3-4 luni o schimba ...

Link to comment

din cauza cui suntem saraci? pentru ca romanii sunt invatati sa stea la TV\PC/canapea si sa vina banii, nu sa mearga sa munceasca.

iar cine vrea sa munceasca, i se ofera un salariu de mizerie si uite-asa se duce dreaq orice chef de a face ceva.

Solutie pt a iesi din starea asta? desigur---imprumut de bani de la straini...nu vreau sa ma gandesc ce va fi cand vor trebui returnati acesti bani :dooh:

Link to comment
Guest trancetastik

din cauza cui suntem saraci? pentru ca romanii sunt invatati sa stea la TV\PC/canapea si sa vina banii, nu sa mearga sa munceasca.

Habar n-ai cat muncesc romanii. Din pacate sunt prost platiti, ghici de catre cine !

Link to comment
Guest trancetastik

Va plangeti ?

Va mai plangeti ?

Da, ne plangem, pentru ca e o virtute a omului sa vrea mai mult ! De ce sa nu vrem si noi mai mult ? De ce sa nu traim si noi mai decent ? Sunt constient ca in Africa saracia este la tot pasul, ca oamenii nu au apa potabila sa bea, nu au haine sau mancare, dar de ce sa ne multumim cu mai putin ?! Ca sa ajungem si noi ca ei ? Ii mai putem ajuta daca ajungem si noi in aceeasi situatie ?! Unele regiuni din Romania deja sunt similare cu cele din Africa. Un lucru este sa fii rasfatat, mofturos, cu pretentii inutile iar alt lucru este sa-ti doresti mai mult de la viata, s-o duci mai bine. E dreptul oricarei fiinte de pe planeta sa vrea sa traiasca o viata mai buna !

Asa ca mai bine ne plangem, apoi ne ridicam de jos, ne scuturam de praf, si atunci cand o sa putem sa ajutam alti oameni sa o facem !

Link to comment

din cauza cui suntem saraci? pentru ca romanii sunt invatati sa stea la TV\PC/canapea si sa vina banii, nu sa mearga sa munceasca.

Nu doar romanii sunt in criza aproape toata Europa e in criza .. dar oricum romanii sunt invatati cu bani si doar sa stea pe canapea .. LA MUNCA !!

In cele 2 posturi de mai sus ati descris exact viata voastra personala, parintii vostri muncesc , dar nu castiga indeajuns, nu? Asa ca vii si spui de altii cand tu stai cu mouse-ul in mana si te plangi ca de ce suntem saraci...

@Saraci suntem din cauza alora cu salariile de mii si mii de euro, respectiv cei din parlament s.a. (nu stau sa-i enumar pe toti)

Link to comment

Why CANT black countries WITH BLACK GOVERNMENTS with black mothers and black fathers FEED THEIR OWN KIDS ? MOST WHITE COUNTRIES THE WHITE MOTHER AND WHITE FATHER PLAN FOR THEIR FAMILIES AND PROVIDE THROUGH HARD WORK FOR THE NEEDS OF THEIR CHILDREN not in BLACK NATIONS APPARENTLY they look like the EXPECT THE WORLD TO RAISE THEIR KIDS JUST LIKE IN WHITE COUNTRIES BLACK PEOPLE EXPECT THE GOVERNMENT TO RAISE THEIR KIDS ! pathetic !

Subscriu, si pe langa asta, problema lor este si aceea ca n-au cum sa scoata, din nisip si 200ml de apa pe metru patrat pe am si cereale si vegetale si zarzavaturi etc.

Asta legat de filmul postat de theodorescu.

Link to comment

^ you rasist bastard :P ..

Primele 2 posturi sunt foarte amuzante , se vede ca nu stiu nici macar ce e aia munca .

Al 3 lea se apropie de un adevar , rromi nu muncesc si fac copii cu garla = bani moca .

Alta problema ar mai fi locurile de munca , sunt foarte putine locuri de munca si foarte multi ...Un tip cu o facultate terminata nu isi poate gasi un loc de munca pe masura ...de aceia lumea pleaca ...sau stau in tara sa munceasca pe preturi de nimic .

Link to comment

Va plangeti ?

Va mai plangeti ?

nu trebuie sa dai exemple din astea, k toata lumea stie in ce conditii se traieste in africa; daca esti sarac lipit de nu ai din ce bea apa, dc faci 10 copii? daca iarna nu exista niciodata (cu zapezi si alte alea) dc sa te obosesti sa iti faci mai mult de o coliba? Clima te obliga sa gandesti, sa devii gospodar si sa ai grija de tine sa ai de toate.nu poti compara triburile africane cu romania,e gresit; daca vrei sa te dezvolti, tre sa te uiti la ala care are mai mult si sa devii k el (ex tarile nordice, unde tva-ul NU este la toate produsele 19%, indiferent k iti cumperi o paine sau o limuzina - asta e un abuz guvernamental si un jaf pe fata). Saracie gasesti si in india si prin tarile arabe si prin america de sud, dar asta nu inseamna ca tre sa traiesti k ei pt k ti.e mila de ei, tre sa faci ceva pt tine, pt familie si apoi sa fii in posibilitatea de a ajuta si pe altii.

Si sa iti mai zic ceva despre africa: stiai ca acolo se fac cele mai multe experiente in domeniul farmaceuticii? daca nu ar face n-spe copii, pe cine sa mai testeze un medicament nou? pe tine? desigur, se mai face si asta, dar materialul din africa, e muuuult mai Eftin :(

Pana cand romanul nu va pune mana pe par si sa bage frica in conducatori sa tina si cu poporul, nu va fi nimic bun acolo. Oricine ajunge la putere isi trage pentru el si apoi se uita speriat: aoleu, au trecut 4 ani si nu mai ajung iar presedinte...mai fura omu', k de asa.i romanu', dar mai da si ceva la cei din jur...si aici nu ma refer la guvernanti si parlamentari. :tiphat:

Link to comment

Va plangeti ?

Va mai plangeti ?

Da,mereu este loc de mai bine.

Majoritatea persoanelor care au postat in acest topic nu au lucrat niciodata si aici ma refer la munca,nu la impartit ziare tricouri si chiloti.

Nustiu la ce va agitati cand primiti bani de la parinti,da si eu primesc,dar nu ma plang,cand nu-mi convine sau am nevoie fac rost.

Link to comment
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...